SOADNICK Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Καλησπερα, ενας φιλος μου αγοραζει νεο pc αυριο και μαλλον εχουμε προβλημα συμβαβοτητας της μητρικης με τον επεξαργαστη. Αρχικα λεγαμε να παρει την Site: http://www.emag.ro/placa-de-baza-gigabyte-970a-ds3-socket-am3-ga-970a-ds3/pd/EFMVTBBBM/">Gigabyte 970A-DS3 αλλα ειδαμε στο site της gigabyte οτι χρειαζεται BIOS update για να υποστηριξει τους FX, και επειδη μαλλον αυτο δεν ειναι εφικτο χωρις cpu, αναγκαστηκαμε να αλλαξουμε μητρικη τωρα λεμε για την Site: http://www.emag.ro/placa-de-baza-msi-socket-am3-970a-g43/pd/EFVJNBBBM/">MSI 970A-G43 αλλα και με αυτη εχουμε μερικα θεματακια, στο site της msi δεν αναφερεται κατι για BIOS update, αλλα Site: http://www.msi.com/product/mb/970A-G43.html#/?div=CPUSupport">στην λιστα με τους υποστηριζομενους επεξεργαστες διπλα απ τον FX 6350 εχει ενα link με τα τελευταια BIOS. Τι να κανουμε? Το υπολοιπο συστημα ειναι το εξης: AMD FX 6350 Sapphire 7870 XT 2gb Kingston 1600MHz 4gb x2 Thermaltake Versa 2 Thermaltake Smart 530w Toshiba 500gb Ο σκοπος του συστηματος ειναι καθαρα gaming. Αν εχετε αλλες προτασεις για την μητρικη πειτε μου αλλα να μην υπερβαινει τα 300Lei, (δηλαδη max 70e) επισης, αν γινεται χρησιμοποιειστε το emag μιας και ο φιλος μενει Ρουμανια. Τι βελτιωσεις μπορουν να γινουν?
adtakhs Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Μητρική ASUS M5A 97 R2.0 (81€) Μακριά από την MSI ! Μακριά από οποιαδήποτε GIGABYTE δεν είναι UD3 ! Μακριά από ASROCK αν δεν θες να βλέπεις να throttleάρει ο επεξεργαστής χωρίς λόγο και αιτία ! Στην θέση σου θα κοιτούσα την POWERCOLOR MYST 7870 ή αν είναι να δώσεις αυτά τα χρήματα την GTX 760 στα 250€ !!! Θα κοιτούσα την 7870 MYST (225€) ενω ταυτόχρονα θα έριχνα και τον επεξεργαστή στον FX 6300 (105€) για να κερδίσω χρήματα και να βάλω SSD !!! Επίσης θα κοιτούσα σε φτηνότερο κουτί για να το εξασφαλίσω ή ταν έδινα αυτά τα χρήματα θα πήγαινα σε άλλον κατασκευαστή ! Θα προτιμούσα 8GB RAM CRUCIAL BALLISTIX με 67€ στα 1600Mhz καλύτερη εταιρία πιο σοβαρές μνήμες. Ο FX 6300 γίνεται FX 6350 μόνο με λίγο πείραγμα στο multi στο bios !
SOADNICK Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Μητρική ASUS M5A 97 R2.0 (81€) Μακριά από την MSI ! Μακριά από οποιαδήποτε GIGABYTE δεν είναι UD3 ! Στην θέση σου θα κοιτούσα την POWERCOLOR MYST 7870 ή αν είναι να δώσεις αυτά τα χρήματα την GTX 760 στα 250€ !!! Θα κοιτούσα την 7870 MYST (225€) ενω ταυτόχρονα θα έριχνα και τον επεξεργαστή στον FX 6300 (105€) για να κερδίσω χρήματα και να βάλω SSD !!! Επίσης θα κοιτούσα σε φτηνότερο κουτί για να το εξασφαλίσω ή ταν έδινα αυτά τα χρήματα θα πήγαινα σε άλλον κατασκευαστή ! Θα προτιμούσα 8GB RAM CRUCIAL BALLISTIX με 67€ στα 1600Mhz καλύτερη εταιρία πιο σοβαρές μνήμες. Ο FX 6300 γίνεται FX 6350 μόνο με λίγο πείραγμα στο multi στο bios ! Βασικα το budget ειναι max 70 ευρω, επισης η μητρικη, η 7870 MYST ο FX 6300 δεν ειναι υπαρχουν στο site απο το οποιο θα αγορασει και το υπολοιπο pc. Επισης, το badget ειναι σχετικα αυστηρο, οποτε δεν γινεται να πολυξεφευγει απ τα ορια. Τελος, με το BIOS update τι γινεται? YΓ Nομιζω η GB μητρικη εχει UltraDurable Capacitors αλλα δεν ειμαι και απολυτως σιγουρος.
adtakhs Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δεν παίζουν ρόλο οι πυκνωτές αλλά το VRM που είναι αδύναμο ! Η UD3 έχουν 8+2 κύκλωμα ενώ η D3 και DS3 έχει 4+1 και με πιο αδύναμα moss. Δώσε ένα link της ιστοσελίδας και πες μου το max ποσό !
SOADNICK Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 http://www.emag.ro/componente/l?ref=bc 3000 Lei, 680ευρω, αυστηρα, δεν ειναι δικα μου χρηματα, και γι'αυτο δε μπορω να φερω σε δυσκολη θεση το παιδι. Επισης σκεφτηκαμε να κοψουμε μερικα χρηματα απ την καρτα γραφικων αλλαζοντας ετσι σε αυτο το σετακι: Site: http://www.emag.ro/placa-de-baza-asrock-socket-am3-970-extreme4/pd/E3K7DBBBM/">ASRock 970 EXTREME4 + Site: http://www.emag.ro/placa-video-msi-nvidia-geforce-gtx660-2048mb-gddr5-dvi-pci-e-n660-tf-2gd5-oc/pd/EYYNKBBBM/">MSI GTX660 Twin Frozr Μην βαζεις ssd, μιας και θα αγορασει στο συντομο μελλον.
adtakhs Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Οχι ASROCK το γράφω από πάνω. Περίμενε να κοιτάξω ! Αλλο κατάστημα εκεί δεν παίζει ?
SOADNICK Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Οχι ASROCK το γράφω από πάνω. Περίμενε να κοιτάξω ! Αλλο κατάστημα εκεί δεν παίζει ? Οχι, γιατι τι εχουν οι asrock? Θυγατρικη της Asus ειναι.
adtakhs Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Εχουν ένα θέμα με ένα ψηφιακό αισθητήρα θερμότητας για τα VRM που αν φτάσει σε αυτή την θερμοκρασία κόβει το cpu (ρίχνει συχνότητα) ! Το έχουν πάρα πολλοί αυτό το πρόβλημα με όλες τις ASROCK σειράς 9χχ οι οποίες έρχονται με 4+1 κύκλωμα τροφοδοσίας !
SOADNICK Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Εχουν ένα θέμα με ένα ψηφιακό αισθητήρα θερμότητας για τα VRM που αν φτάσει σε αυτή την θερμοκρασία κόβει το cpu (ρίχνει συχνότητα) ! Το έχουν πάρα πολλοί αυτό το πρόβλημα με όλες τις ASROCK σειράς 9χχ οι οποίες έρχονται με 4+1 κύκλωμα τροφοδοσίας ! Οκ, επισης ξεχασα να αναφερω οτι δεν θελουμε περιφεριακα, και οθονη.
adtakhs Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Το κλύτερο που μπορείτε να κάνετε με δεδομένες τις αυξημένες τιμές , υψηλότερες από την Ελλάδα και την μικρή ποικιλία είναι το παρακάτω ! Η μνήμη που έβαλα παίζει στα 1,5v και όχι 1,65v το οποίο είναι αρκετά καλύτερο ! Αυτό το λέω γιατί οι άλλες μνήμες παίζουν μέσω XMP το οποίο μπορεί να σου προκαλέσει αστάθειες συστήματος με ενεργοποιημένη την διαχείριση ενέργειας και να ψάχνεσαι ! Αργότερα βάζετε κι άλλη μνήμη και ότι άλλο θέλετε ! Μην κάνεις εκπτώσεις στην μητρική ούτε σε κάρτα γραφικών αφού είναι για παιχνίδια.
SOADNICK Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Και η συνθεση που του ειχα φτιαξει εγω ειναι 95% ιδια, με μονη διαφορα την μητρικη + οτι δεν θελει DVD αλλα 8gb RAM, και ετσι του εβαλα την RAM που σου ειπα πριν x2 Απλα με πριζει για 8gb RAM παση θυσια, dvd δεν του χρειαζεται οποτε γλυτωνουμε καποια χρηματα απο εκει, κατα αλλα και μενα μου φαινεται δυσκολο να μπουν 8... EDIT Και η μητρικη που προτεινεις θελει BIOS update, τι κανουμε τωρα?
adtakhs Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Και το DVD-RW να κόψεις 8GB δεν μπαίνουν. Αν δεν θέλει DVD-RW να βάλει για αρχή 4GB να κρατήσει την διαφορά στην τσέπη και με την πρώτη ευκαρία να βάλει άλλα 4 gb ! Διαφορετικά δεν γίνεται . Και η συνθεση που του ειχα φτιαξει εγω ειναι 95% ιδια, με μονη διαφορα την μητρικη + οτι δεν θελει DVD αλλα 8gb RAM, και ετσι του εβαλα την RAM που σου ειπα πριν x2 Απλα με πριζει για 8gb RAM παση θυσια, dvd δεν του χρειαζεται οποτε γλυτωνουμε καποια χρηματα απο εκει, κατα αλλα και μενα μου φαινεται δυσκολο να μπουν 8... EDIT Και η μητρικη που προτεινεις θελει BIOS update, τι κανουμε τωρα? Δεν θελει update ! Αυτό ήθελαν οι πρώτες πρώτες μητρικές 2010 που βγήκαν για να πάρουν FX ! Ακόμα και το τελευταίο bios για 6350 να μην εχει η μητρική , θα τον δουλέψει τον επεξεργαστή ! Το περνάτε μετά ! Αν και κατά 99% θα έρθει με περασμένο bios το τελευταίο . Μην σε ανησυχούν αυτά !
SOADNICK Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Και το DVD-RW να κόψεις 8GB δεν μπαίνουν. Αν δεν θέλει DVD-RW να βάλει για αρχή 4GB να κρατήσει την διαφορά στην τσέπη και με την πρώτη ευκαρία να βάλει άλλα 4 gb ! Διαφορετικά δεν γίνεται . Δεν θελει update ! Αυτό ήθελαν οι πρώτες πρώτες μητρικές 2010 που βγήκαν για να πάρουν FX ! Ακόμα και το τελευταίο bios για 6350 να μην εχει η μητρική , θα τον δουλέψει τον επεξεργαστή ! Το περνάτε μετά ! Αν και κατά 99% θα έρθει με περασμένο bios το τελευταίο . Μην σε ανησυχούν αυτά ! Ok got it για το BIOS, εκτος αν στο emag εχουν stock απ το 2010 Βασικα, για 8gb RAM, θα ηταν πολυ τραγικο να ριξουμε τις συχνοτητες στα 1333 βαζοντας 2 απ αυτες http://www.emag.ro/memorie-corsair-4gb-ddr3-1333-mhz-cmv4gx3m1a1333c9/pd/EZW52BBBM/ Ειναι αυτη που εχω και εγω.
Millennium Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Και με 4 gb καλυμμένος θα'ναι για αρχή.Γνώμη μου είναι ας βάλει όποιο 4αρι χωράει στο budget και αργότερα προσθέτει. Με τις 2x4 1333 δεν υπερβαίνει το budget;
SOADNICK Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Το υπερβαινει, κατα 40Lei (9ευρω) απλα, προκειμενου να "εκκρεμουν" 4gb RAM, ειπαμε να τα βαλει απο τωρα ξεφευγοντας για λιγο απ το budget.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα