kostas_crete Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2003 File kai ego logo xalasmenoy trofodotikou karvouniasa 2 80arides se 3 mines. Epistrofi sto plaisio irakleiou kai allagi amesos. Mono parapono:Thn 2h fora o diskos xaropaleve.Ena copy paste na soso 40 giga katevasmena pragmata pou eixa to sikone aneta. Otan tou eipa an mporei na ta perasei ston kainoyrgio mou zitise 50 euros. 50 euros gia ena copy paste.............
skevo_kos Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2003 Δημοσ. 17 Οκτωβρίου 2003 Παιδια κορυφαιο ολο το post! Καταθετω και εγω την εμπειρια μου: 1) Απο το καταστημα Plaisio εχω αγορασει διαφορα hardware μικρης αξιας καθως και αναλωσιμα. Στα hardware ουδεποτε αντιμετωπισα προβλημα λειτουργιας. Μονο σε καποιο scanner που απο την αρχη δεν δουλεψε (δεν επερνε καν ρευμα). Το παω πισω...τελικα μετα απο 2 μηνες μου δωσανε καινουργιο. 2)Στο καταστημα Cosmodata δινω μετα απο 1,5 χρονο χτυπημενο σκληρο. Εφοσον ηταν στην εγγυηση (3 χρονια) μου τον αντικαθιστουν...και αυτον μετα απο 2 μηνες.... ! Η πλακα ειναι οταν τον αγορασα, τον βαζω στο PC και ειχε μεσα 1,5 GB αρχεια. Κρατησα μερικα καλα που βρηκα, και φυσικα μου δωσανε καινουργιο, ζητωντας και συγγνωμη παραλληλα. 3)Το 1ο μου PC και μοναδικο ως τωρα το αγορασα απο γνωστο μου που συνεργαζεται με την αλυσιδα Quest. Οταν 'ξεψαρωσα', καταλαβα τις παραληψεις σε αυτα που αρχικα παρηγγειλα: 2 DIMM 64 MB αντι 1 128 ΜΒ, δεν μου δωσαν το CD των Win98 που αγορασα, παραληψεις και σε συνοδευτικα περιφεριακων (βιβλια, CD με drivers, καλωδια κτλ) 4) Περιπου 10 Αυγουστου 2002 που καιγεται η οθονη μια SONY A220. Την παω στον αντιπροσωπο της Quest. Μετα απο καμια 20αρια μερες αφου δεν μου τηλεφωνισαν οπως και υποσχεθηκαν, τους παιρνω εγω....μου ζητησαν συγγνωμη γιατι ειχαν κλεισει 20 μερες για καλοκαιρινες διακοπες. Τελικα μετα απο...2 μηνες πηρα οθονη... ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ (προσωπικη γνωμη απο την μεχρι τωρα εμπειρια μου) α) Μαγαζια σαν το Plaisio, Quest αδιαφορουν για τον 'μικρο' αγοραστη που θα αφησει 100 e. Μια φορα ημουν υπευθυνος απο την δουλεια μου για την αγορα ενος προβολικου. Οταν ειπα στον πωλητη τι θελω και οτι θα πληρωσω με μετρητα με κερασε καφε και με στρογγυλοκαθησε σε ενα γραφειο (στον επανω οροφο,ξερετε) και φωναξε και τον διευθυντη-υπευθυνο, για κουβεντουλα β) Τεχνικη υποστηριξη υπαρχει αλλα σε ρυθμους χελωνας. Εχω ακουσει απειρες φορες δικαιολογιες οτι το προϊον ερχετε σε 2 μερες και περνανε 2 μηνες γ)Τελευταιοι που φταινε ειναι οι πωλητες γιατι οι κακομοιρηδες πανε για ενα κομματι ψωμι. δ)Επειτα απο 3 χρονια ενασχολησης με το θεμα εχω αρκετη εμπειρια, και οταν παω σε καποιο μαγαζι φροντιζω να ενημερωνομαι πρωτα. Σε λιγο ευελπιστω να στησω μονος μου το καινουργιο PC (στα λεφτα κολλαω!) Θα μπορουσα να γραψω απειρα ακομα..... Ενα τελευταιο αλλα καλο: σε μαγαζι Γερμανου παιρνω 3μηνη συνδρομη ISDN. Ετσι για πλακα λεω, για να τον ρωτησω τι αριθμο ΕΠΑΚ να καλεσω. Ο υπευθυνος του μαγαζιου τηλεφωνει σε καποιον αλλο συναδελφο και μου λεει 69625....του εξηγησα οτι ειναι 89 γιατι το 69 ειναι για τα κινητα...
nonickch_ Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2004 Magkes, brika to site tou kepka, http://www.kepka.gr (poly dyskolo, epsaxna wres ) Loipon, exei POLLA keimena klp, anamesa tous brika kai ena koryfaio gia tis eggyiseis kai allages: http://www.kepka.org/Grk/Lgs/Legislation/03.htm allo leet keimeno: "Ο προμηθευτής καινούριων διαρκών καταναλωτικών αγαθών οφείλει να εξασφαλίζει στους καταναλωτές τη συνεχή παροχή τεχνικών υπηρεσιών για τη συντήρηση και επισκευή τους, για χρονικό διάστημα ίσο με την πιθανή διάρκεια ζωής τους" ... diladi MTBF! kai ena kommati apo elliniki nomo8esia (nomos 2251/1994), http://www.kepka.org/Grk/Lgs/Legislation/2251.htm#5 : "4. Αν κατά τη διάρκεια της εγγύησης εμφανισθεί στο προϊόν ελάττωμα και ο προμηθευτής αρνείται την επισκευή ή βραδύνει υπερβολικά, ο καταναλωτής δικαιούται να ζητήσει την αντικατάσταση του προϊόντος με νέο ή την αναστροφή της πώλησης. Σε περίπτωση αντικατάστασης του προϊόντος ή ανταλλακτικού του, η εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη της τη διάρκεια για το νέο προϊόν ή ανταλλακτικό. " Diladi egw alla 2 xronia eggyisi sto plextori mou! YAY!
Marcos_Aurilius Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 10 Ιανουαρίου 2004 Φίλε nonickch_, πολύ καλή δουλειά. Καιρός ήταν να μάθουμε τι ισχύει πραγματικά. Και τώρα εγείρεται ένα άλλο θέμα: τόσο καιρό που μετά από βλάβη προϊόντος άκουγα - και φαντάζομαι ακούγαμε - το κλασσικό "...για την νέα συσκευή δικαιούστε τον εναπομείναντα χρόνο της εγγύησης του προηγουμένου...", μας πιαναν μαλ@κες. Δεν ξέρω αν μπορούμε να κάνουμε κάτι τώρα, αλλά από εδώ και πέρα πως το αξιοποιούμε αυτό? Υπάρχει κάποιος τρόπος να καλύπτονται οι εταιρίες από αυτό?
knightmare Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2004 Palikaria agorasa ena creative jukebox,mou xalase meta apo 8 mhnes mia grammh panw sthn ouonh!H zhmia htan mikrh alla lew,mesa sthn egghush einai ua mou to ftiaksoun tsampa!Meta apo ena mhna ws gnwsto pairnw thlefwno,prosexte den me peire kaneis!Kai mou leei autos sto service,h creative den to ftiaxnei kai sas exei kopeo pistwtiko 106 eurw gia kati pou eixa agorasei 274 eurw tou elw aluto einai adiko kai mou leei mporeite na milhsete me ton dieuhnth,katebhka thn epomenh brhka auton apo to service kai mou leei pame na milhsoume me ton dieyuhnth phgame alla siga pou ua milagame me ton dieuyhnth!Rwtaei enan allo kai tou leei pare sthn quest,pairnei sthn quest kai tou zhthsan to pistwtiko to opoio den eixe!Mou leei fuge kai ua perimenoume to pistwtiko,gia na ton kanw na psaxnetai twn rwtaw pws einai dunaton na exei kati timh to opoio den pwleitai pleon psaxnotane!Eee pws na sto ekshghsw mou leei na meta leei mporei na apofasisoun na to ftiaksoune kai na to poulhsoun se kapoio stockhouse!Ti les twra dhl gia mena den to ftiaxnoun,alla gia na poulhuei se kapoio stockhouse ua katsoun na to ftiaksoun?Ma ti les twra? Yg :To magazi einai to Plaisio paidia nai swsta mantepsate!!! Yg 2:Paromoio problhma eixa kai me ta multirama,meta apo 3 mhnes kai brisidia peira auto pou eprepe! Yg 3:Se periptwsh pou den me boleuei to pistwtiko,autos mou eipe oti den ginetai tipota!kserei kaneis ti mporei na ginei?den ton pisteuw! Yg 4:Den skopeuw na tous afhsw to jukebox bebaia ua pesoun mpip,giati me ta 106 eurw oute koumpia apo ektupwth den pairnw oxi na agorasw mp3 player me sklhro!!! Yg 5:Pantws anamenw to pistwtiko,pros to paron anamenw! Yg 6:Mhn agorazete palia pragmata,oi egyhseis einai sxedon anoiparktes!!!
dim_b Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2004 Σε καμία περίπτωση μη δεχτείς πιστωτικό γιά λιγότερα χρήματα από αυτά που έδωσες γιά να το αγοράσεις. Εφ'όσον βρίσκεται εντός εγγύησης, η αντιπροσωπεία είναι υποχρεωμένη να το επισκευάσει ή να το αντικαταστήσει με ένα καινούριο. Γιά να τους ταρακουνήσεις λίγο, μπορείς να απευθυνθείς στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης (τηλ. 1720) που κατά σύμπτωση είναι πολύ κοντά στο Πλαίσιο (το παλιό Υπ. Εμπορίου στην Πλ. Κάνιγγος).
gassim Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 Σαν πρώην υπάλληλος-πωλητής γνωστής εταιρίας του χώρου (multirama) θα ήθελα κι εγω να καταθέσω την αποψη μου. Οι πωλητές που γνώρισα εγω δεν εχουν και πολυ σχεση με τις περιγραφές που διάβασα νωρίτερα. Ασχετους ξερω ελάχιστους, οι περισοτεροι ασχολουνται με υπολογιστές χρόνια (προσοχή...οι πωλητές οχι τοσο οι ταμίες), σεμινάρια και προϊοντικές παρουσιάσεις γίνονται συχνότατα και πολυ μεθοδικά. Τον τελευταίο χρόνο που εργάστηκα στην multirama παρακολούθησα μεχρι και σεμινάρια απο ψυχολόγο για τακτικές πωλήσεων. Το πρόβλημα εντοπίζεται αλλού και νομίζω οτι ειπώθηκε πριν, τα λεφτά παιδιά. Οι μισθοί ειναι της πλάκας της τάξης των 550 - 600 ευρώ. Στην δουλειά αυτή έρχεσαι σε επαφή με 100 ατομα την ημέρα, και οπως καταλαβαίνετε δεν ειναι ολοι κομπιουτεράδες...υπάρχουν και εντελώς ασχετοι, γιαγιάδες που ήρθαν να πάρουν ενα "κομπιουντερ" για τον εγγονό και νομίζουν οτι ειναι σαν να παιρνουν βίντεο, ημίτρελοι που ξέρουν ολα τα παιχνιδια απ' εξω αλλα δεν εχουν υπολογιστή να τα παιξουν, κάθε καρυδιάς καρύδι δηλάδή. Για να τους αντιμετωπίσει σωστά όλους αυτους ο πωλητής πρεπει να εχει ενα κινητρο, αλλίως μετα απο ενα χρονικό διάστημα θα πει "δεν βαριέσαι, μακάρι να με διώξουν να πάρω και την αποζημίωση". Θυμάμαι μια εποχή που είχαν θεσπιστεί αξιοπρεπή μπόνους επι των πωλήσεων για τους πωλητές, ο τζίρος ανέβηκε 150% μεσα σε κάτι μήνες. Και τέλος να σας πω οτι αν εχουμε ευτράπελα εμεις να διηγηθούμε απο τις εμπειρίες μας στα καταστήματα, που να δείτε τι έχουν οι πωλητές να πουν....
maStelios Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 16 Σεπτεμβρίου 2004 se multirama phga me filo na rwthsoume gia case gia sklhro usb.sto rafi eixe 2 koutia ena gia sklhro 3,5 in. kai ena pou egrafe me megala grammata 5 in. gia cdrom. o polhths loipon mas edeikse kai ta 2,otan pou eipame oti to ena htan gia cd epemene oti einai gia sklhro.bre xryse mou einai gia cd afou to grafei kiolas,oxi einai gia sklhro,e,meta apo ligo pou katebase to kouti kai to diavase mas eipe oti eixame dikio..den ftanei pou den hksere,epemene kiolas!
spasoklambania Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Μια και ξεθάφτηκε να πω και εγώ ητν γνώμη μου. Το 90% των αγορών μου για είδη υπολογιστών γίνονται από το Πλαίσιο ( και τις περισσότερες φορές από το κατάστημα της Γλυφάδας ). Ποτέ δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα με προϊόν που αγόρασα από το Πλαίσιο ( και δεν έχω αγοράσει λίγα πράγματα... ). Παράδειγμα π.χ. ο dsl router μου ( Netgear MR814v2 ). Τον αγόρασα γύρω στα 76 ευρώ τον Απρίλιο και στην αρχή λειτουργούσε μόνο ως access point στο σπίτι. Όταν έβαλα τον Ιούνιο adsl σύνδεσα το modem εκεί για να έχουν internet και οι δύο υπολογιστές ( ο ένας ασύρματα ). Έχει χρησιμοποιηθεί πάρα πολύ και λειτουργεί άψογα. Ο σκληρός της Western Digital που πήρα πριν 2 μήνες περίπου ( 120 GB ) είναι τέλειος ( όπως περίμενα βέβαια ). Βέβαια όταν πηγαίνω για να πάρω κάτι δεν πηγαίνω χωρίς να ξέρω τι θέλω. Κάνω τα παρακάτω πριν από ΚΑΘΕ μου αγορά ( στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για υπολογιστές. η ίδια διαδικασία βέβαια γίνεται πριν αγοράσω π.χ. αξεσουάρ για το κινητό ) : 1) μπαίνω στο site κάθε καταστήματος που με βολεύει [ βέβαια εδώ που μένω, Βούλα, με βολεύουν μόνο το Πλαίσιο ( της Γλυφάδας και το καινούργιο στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης ), Cosmodata Γλυφάδας, Multirama Γλυφάδας και oneway Γλυφάδας, άσχετα αν από το τελευταίο αγοράζω σπάνια ] και βλέπω τιμές. 2) τηλέφωνο στο κάθε κατάστημα για να επιβεβαιώσω την τιμή και αν υπάρχει διαθεσιμότητα του προϊόντος. Μετά από όλα τα στοιχεία που έχω μαζέψει αποφασίζω από ποιο κατάστημα θα γίνει η αγορά. Πάω λοιπόν στο κατάστημα, λέω "θέλω το τάδε προϊόν¨, πληρώνω και φεύγω.
vlachaquito Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 oraia ola ayta pou lete...Na kano mia erotish??ti pate kai rotate re paides afou kserete ti apanthsh tha parete..To leei sosta o filos..Phgainete kai rotate mono tis times, tpt allo.Oute plhrofories oute tpt.. P.S. & edo sthn italia yparxoun kati arpaxtres magazatores apisteytoi giayto den exoun to pronomio mono oi ellhnes.. P.S.2 u know ebay??giati an den know tote den kserete ti xanete...2 usb d-link dwl-g120 (g oxi d of course)apo amerikh 87 euro me ta metaforika molis irthan shmera spiti.. Mhn po gia to siemens s65 pou zaxarono 220 dollars... Ti eipes aleko???plaisio???XAXAXAXAXA
NKod Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Empeiria...MULTI(P)RAMA Exw parei pou lete eswteriko modem PCI 90 (etsi nomizw legotan) apo to proanaferthen magazaki...11.000 drx to malli...kalos lew...Eggyisi ? 1 year!!! Kalos lew... Paw spitaki..to kathizw sto pcaki...MPAINW NET AT LAST!!!(gia 3 meres) meta to modem paredwse pneyma eis kyrion...lew : sta dasytrixa mou na'nai kala h eggyhsh... Epomeno apogeyma..Strofi gia MULTIRAMA..."Geia sas" Politis:"Xairetai" "Pira modem apo sas 5 meres pisw kai thelw allagi giati stamathse na douleyei..dystyxws exasa apodeixi eggyisi isxyei?" Politis:"FYSIKA!!! Mhn anyshxeite elate ayrio na to parete pisw" WOW!!! LEw egw... Epomeni mera...Politis:"Modem xalasmeno,STOP,Efyge anagkastika gia texnika grafeia athina efoson elegxthike(prosoxi sth leptomeria) kai vrethike xalasmeno,STOP, elate se 1 bdomada na to paralavete san kainourgio,STOP" "Arxisameeee lew egw kai feygw" Mia bdomada meta..."Xairetai..modem?" Politis:"Kseretaii..." WX skeftomai "to modem pige athina elegthike kai epeidi den htan xalasmeno telika prepei na mas plirwsete ta metaforika tou pou epeidi einai katepeigon apostoli einai 11.000 drx (OSO TO MODEM KAINOURGIO)... PEFTEI KRAXIMO STON POLITI KAI STA MULTIRAMA!!! Epeita mou epistrefoun to modem TSAMPA (em toso kraximo fagane),to opoio telika meta apo miamish ebdomada kathisterisi 11.000drx gia thn agora toy kai 10 lepta kraximo ston politi DEN XANADOULEPSE POTE!!! Apotelesma? MULTIRAMA MAKRIA APO MENA(toylaxiston)!!!!!
gassim Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 Δημοσ. 17 Σεπτεμβρίου 2004 spasoklambania akoloutheis tin kalyteri taktiki, an oloi itan san ki esena den tha ypirxe ayto to forum kai oi pwlites tha itan oi eutixesteroi anthrwpoi tou planiti Emena pali sto plaisio mou exei tyxei polles fores na zitaw kati sygekrimeno kai na pairnw san apantisi ena variestimeno "den exw", pou stin praxi simainei "variemai na kounithw apo tin karekla mou pare dromo giati tha mou zestathei kai o frapes". Aso pou milane ston eniko, gegonos pou emena den me enoxlei alla ston xwro twn pwlisewn a-p-a-g-o-r-e-u-e-t-a-i. Oi anthrwpoi ekei exoun sinithisei o pelatis na exei dei auto pou thelei apo katalogo, na to pairnei monos tou apo to rafi kai na odeuei prow to tameio, den asxolountai toso me pwliseis.
dreamwebx Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2004 Plaisio peiraia,stournari me diafora apo ta xeirotera katastimata tis alysidas tous....
Μανώλης Παρούσης Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2004 Πριν λίγο καιρό ήμουν στο Πλαίσιο Στουρνάρη, και ζήτησα έναν Card Reader. Ρώτησα τον πωλητή μέχρι τι χωρητικότητες καρτών διαβάζει το μοναδικό μοντέλο που είχαν, και αυτός φυσικά μου απάντησε πως διαβάζει "τα πάντα". Το κουτί του Reader δεν έγραφε χωρητικότητες, το Manual όμως μέσα έγραφε: μέχρι 512 CF και μέχρι 128 SD. Πίσω στο Πλαίσιο, σε άλλο πωλητή. Μέχρι τι χωρητικότητες παίρνει αυτός ο Reader; "Τα πάντα". Σοβαρά; Βεβαίως κύριε. Ε τότε γιατί το Manual μέσα γράφει μέχρι 512 CF και μέχρι 128 SD; Αποκλείεται κύριε. Ε, τότε άνοιξε το το κουτί να δείς και ο ίδιος. Ανοίγει ένα κουτί, διαβάζει, και κατεβάζει τα μούτρα του. Φωνάζει τον "κύριο προϊστάμενο". Ρε συ, ήξερες πως αυτοί οι Readers έχουν αυτούς τους περιορισμούς; Απάντηση του "κυρίου προϊστάμενου": Τι είναι οι Readers; (...)
Μανώλης Παρούσης Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2004 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2004 Και επειδή τα χώνετε άγρια στο Πλαισιο, να πω και έναν καλό λόγο για τα παιδιά: Στο τμήμα γραφικής ύλης, η εξυπηρέτηση είναι άψογη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.