Προς το περιεχόμενο

Καταστήματα πληροφορικής... και ο Θεός να βάλει το χέρι του

DREAMWEB(R)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είπε κανείς ότι όλοι οι πελάτες είναι ψαγμένοι. Οι περισσότεροι μάλιστα είναι ψιλοάσχετοι ή εντελώς άσχετοι, ειδικά στο Πλαίσιο που είναι πλέον το σούπερ μάρκετ της πληροφορικής.

Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι (σαν αυτόν που περιγράφεις) που νομίζουν ότι ξέρουν και αυτοί είναι μάλλον οι χειρότεροι αφού ακόμη κι αν ο πωλητής έχει γνώσεις και μπορεί να τους βοηθήσει, αυτοί πιστεύουν ότι προσπαθεί να τους κοροϊδέψει.

• Απαντ. 212
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αλήθεια σας έχει συμβεί τίποτε παρόμοιο??

Ναι. Πήρα μια ASUS 845PE(gold edition) το Πλαίσιο στη Στουρνάρη. Όταν την είχα πάρει έκανε περίπου 200+ euro. Πήγα να τη συναρμολογήσω(με τα υλικά του παλιού μου υπολογιστή και με καινούργιο cpu και μνήμη. Τα έβαλα όλα επάνω(ο μαλάκας είχα αυτοπεποίθεση ότι όλα θα δούλευαν με τη πρώτη). Αλλά ο υπολογιστής δεν άνοιγε καθόλου. Οπότε τα έβγαλα όλα εκτός από cpu kai κάρτα γραφικών. Ένα πράσινο λαμπάκι στη μητρική άναβε(δεν θυμάμαι τι ήταν, αλλά δεν ήταν για κακό). Άρα υπέθεσα ότι δεν έφταιγε η μητρική.

Υπέθεσα ότι το τροφοδοτικό τα έφτυσε. Πήγα και πήρα καινουργιό κουτί(δεν μπορούσα να βρω τροφοδοτικό μόνο) αλλά και πάλι ο υπολογιστής δεν άνοιγε. Οπότε είτε η cpu ή η μητρική έφταιγε. Εφόσον μπορούσα να πάρω μητρική με λιγότερα λεφτά, πήγα και πήρα το ίδιο μοντέλο της ASUS αλλά την απλή έκδοση η οποία έκανα γύρω στα 150 euro από το Πλαίσιο της Μεταμόρωσης(ήταν σάββατο απόγευμα και μόνο αυτό το πλαίσιο ήταν ανοικτό). Μόλις έβαλα την καινούργια μητρική επάνω, όλα δούλευαν μια χαρά. Άρα έφταιγε η μητρική.

Σημαντικές σημειώσεις για τη πρώτη. Αρκετά από τα σακουλάκια μέσα στη μητρική ήταν ανοικτά ή σχιζμένα όταν άνοιξα το κουτί. Η μητρική θερμαινόταν υπερβολικά σε ένα σημείο. Υπάρχει ένα καφέ σημείο(κάψιμο κατα πάσα πιθανότητα) κοντά στις PCI. Η δεύτερη μητρική είχε όλα τα σακουλάκια σφραγισμένα.

Τέλως παντων ο υπολογιστής λειτουργούσε με τη δεύτερη μητρική οπότε δεν πήγα να την αντικαταστήσω άμεσα, αλλά μετά από 1 βδομάδα(μαλακία μου αλλά δεν είχα χρόνο τις καθημερινές).

Πήγα στο πλαίσιο που είναι σε ένα δρόμο κάθετα στη στουρνάρη. Όπου αρνήθηκαν να μου την αλλάξουν με την αιτιολογία ότι εγώ την έκαψα. Τον ρώτησα πως είναι δυνατόν να τη κάψω? Μου λέει ότι μπορεί να έβαλα τη κάρτα ήχου ενώ ήταν ανοικτός ο υπολογιστής :shock: . Η μπορεί να έσταξε ο ιδρώτας πάνω στη μητρική(ήταν χειμώνας). Ή μπορεί να έπεσε κανένα υγρό επάνω. Υπόψιν ότι δεν ξέρουμε ότι όντος είναι καμένη η μητρική 100%.

Εγώ προκάλεσα τον τεχνικό να πάμε στο πλαίσιο στη στουρνάρη και να διαλέξουμε 5 μητρικές στη τύχη για να δούμε εάν όλες είναι σφραγισμένες ή όχι. Αρνήθηκε φυσικά και είπε ότι κατανοεί το πρόβλημά μου και ότι μάλλον δεν την έκαψα εγώ(επιτέλους τον έπεισα) αλλά η εγγύηση δεν το καλύπτει το κάψιμο.

Τελικά κατάφερα να την αλλάξω αφού έβαλα τα μεγάλα μέσα(εκβιασμοί, απαγωγές, έστειλα 5-6 στο νοσοκομείο, κτλ :D ). Το συμπέρασμα της υπόθεσης; Πάντα να ανοίγετε το κουτί στο σημείο αγορά και να ελέγχετε εάν όλα είναι σφραγισμένα. Βέβαια στο Πλαίσιο(και μάλλον και σε άλλα μαγαζια) έχουν μηχανήματα που σφραγίζουν πλαστικό οπότε ούτε αυτός ο τρόπος είναι ασφαλής.

:lol: kala kaneis den kserei ti einai auto to prasino lampaki???eipame re paidia na barame olous tous m.....kes pou prospathoun na mas koroidepsoune alla prota na kseroume ti mas ginete an den kseroume ta stixiodi as to afhsoume kalitera to athlima gia kanenan allon.den leo oti ola einai rodina asxetoi polites se ola ta proionta ipirxan kai tha iparxoun ksero oti ola ta katastimata exoun dosei metaxeirismena eksartimata alla epitides alla kata lathos opos eimai sigouros oti kapioi yperbaloun.ta exo zisei ek ton eso kai ego oxi san politis kai ksero kapoia pragmata opos posoi kseroun tous orous epistrofis ton proionton pou bazoun oi kataskebastes (p.x.gia tous hdd an einai spasmeno h ragismeno to plastiko giro apo tin tofodosia den ginonte dektoi ara kai to katasthma pou ton poulise den tha ton kanei dekto)iparxoun para polla pragmata pou o pelatis den mporei na ta fantastei kai opoios nomizei oti kserei einai gelasmenos.eftixos pou den doulepsa pote os politis kai eftixos pou ksero ti ginete ekai pou o pelatis den blepei

Δημοσ.
ΗΑΗΑΑΗΑΗ!! :D :D

Τωρα ανακαλυψα το post.Απιστευτες ιστοριες.

Πηγα πριν 3 μηνες στο Πλαισιο (Α.Παρασκευης) να παρω ενα Dimmaki SD-Ram 256 MB για να βαλω σε ενα Pentium 200 MMX.

Διπλα ηταν ενα παλικαρακι και ηθελε ο κακομοιρης να παρει 512 MB DDR@266 MHz για τον υπολογιστακο του(που ηταν και λαϊφτάιμ 8) οπως ειπε ο υπαλληλος).Το παιδι του λεει ναι αυτην θελω' date='οποτε ο υπαλληλος βγαζει ενα ματσο με DIMMakia(λεω αποκλειεται να ειναι αυτη η μνημη που ζητησε,μιας και η δικια μου ηταν σε πλαστικη σκληρη συσκευασια)πιασμενα με ΛΑΣΤΙΧΑΚΙΙΙΙΙ :shock: :shock: :shock: !Το παλικαρι την πηρε κανονικα και πηγε πληρωσε και εφυγε. :? :? :?

Που θελω να καταλήξω??

Αν το παλικαρι ειχε πει τι χαλι ειναι αυτο,τα κυκλωματα ειναι πολυ ευαισθητα για να ειναι πιασμενα με λαστιχακι τοτε ο υπαλληλος θα ειχε φαει ενα τεραστιο κραξιμο :twisted: :twisted: και ισως να ειχε διορθωθει και κατι.

Στην τελικη ολα εξαρτόνται απο εμας.

Τα σεβη μου[/quote']

o megaliteros kataskebastis ston kosmo (TRANSCEND) ta dinei etsi kai me eggiisi eforou zois alla afou esi kseris kalitera entaksi psakse ligo perisotero to lauos den einai sto kathe plaisio alla se emas pou ta agorazoume kai to sosto einai ta minimata afta na ta stelnoume stis etaireies kataskebis mipos katalaboun oti den eimaste m...kes to les kai monos sou

Στην τελικη ολα εξαρτόνται απο εμας.

Δημοσ.

Φιλε majoragi δεν ειπα οτι ξερω καλυτερα απλως ειναι λιγο περιεργο να πιανεις τοσο ευαισθητα ηλεκτρικα κυκλωματα με λαστιχακι.Επεισης εχω την εντυπωση οτι η εγγυηση εφορου ζωης ειναι για ηλεκτρικα προβληματα που μπορει να δημιουργηθουν στην ιδια την μνημη κατα την διαρκεια χρησης της και οχι για το αν η μνημη ειναι χαλασμενη επειδη ο υπαλληλος στο Χ καταστημα την "κλωτσαγε" απο εδω και απο εκει.Σε περιπτωση λαθους μπινελικωστε με.

Τα σεβη μου

Δημοσ.
"Άλλο κορυφαίο σημέρα' date=' ένας φίλος μου είχε πρόβλημα με τον σκληρό του δε τον αναγνώριζε (έπρεπε απλά να πειράξει τα jumperάκια) και στο πλαίσιο που πήρε τηλέφωνο του είπανε να βάλει το jumper οριζόντια πιάνοντας ταυτόχρονα και το master και το slave."

Το jumper μπαίνει και οριζόντια (σε WD δίσκους) για standalone...[/quote']

Το κορυφαίο δεν μας είπες ακόμα ποιο είναι...

To κορυφαίο είναι αυτό που είναι στα εισαγωγικά και δεν είναι δικό μου. Δική μου είναι η παρατήρηση για τους WD. To είχαν παρατηρήσει κι άλλοι... δεν το είδα, sorry.

Πάντως όταν πούλαγα κάποτε κι εγώ, άκουγα ότι μ***κία κατέβαινε στην κούτρα του κάθε 15χρονου. Άκουγα όμως και σεβόμουνα γιατί ήταν πελάτης. Το ζητούμενο είναι ο σεβασμός στον πελάτη. Έχω αγοράσει από ακριβότερο κατάστημα πολλές φορές γιατί ο πωλητής ήταν ευγενικός.

Το κορυφαίο λοιπόν είναι δικό μου (ναι! βρέθηκε ο ιδιοκτήτης!) και παρ'όλη την ειρωνία σου να σου απαντήσω ότι ψαχνόντουσαν να βάλουν τον δίσκο master (όχι single).

Στην τελική θα μπορούσε απλά να του πει να βγάλει εντελώς το jumperάκι και όχι ότι _οπωσδήποτε_ πρέπει να πιάσει και το master-slave όπως υποστήριζε επειδή έτσι δείχνουν τα χαρτιά της WD.

Sorry για το post(νωρίς το θυμήθηκα)! Συνεχίστε! :)

Δημοσ.

Συγνώμη αν ακούστηκε ειρωνικό, δεν ειρωνεύομαι κανένα, καλό όμως είναι να είμαστε σίγουροι πριν καταφερθούμε εναντίον κάποιων πωλητών. Δεν ανέφερες νομίζω κάτι για master. Το θέμα λύνεται εύκολα αφού οι σκληροί έχουν επάνω το ανάλογο sticker με τις θέσεις των jumper. Όμως είναι καλύτερα να υπάρχει το jumper πάνω στο σκληρό από το να μην υπάρχει καθόλου αφού τα configs αλλάζουν. Όταν η compaq έβγαζε τη σειρά deskrpo EX με το σκληρό αυτό είχε το jumper οριζόντια, οπότε δεν νομίζω να χαλάει με τον τρόπο αυτό ο σκληρός.

Δημοσ.
kala kaneis den kserei ti einai auto to prasino lampaki???

Μην κοροιδεύεις. Δεν θυμάμε εάν ηταν το λαμπάκι για τη τροφοδοσία της μητρικης η το το λαμπάκι για την agp(απλώς το ανέφερα διότι έδειχνε ότι μητρικη έπαιρνε τροφοδοσία). Δεν είμαι και ο hardware guru αλλά μερικά απλά πράματα τα ξέρω. Anyway δεν έχει σημασία τι ηταν το λαμπάκι, σημασία έχει ότι τα σακουλάκια ηταν ανοικτά και ότι μητρικη ηταν το πρόβλημα(το οποίο πρόβλημα δεν ήταν δυνατόν να το δημιούργησα εγώ).

Δημοσ.

Μιας και μιλαμε ολο για το ΠΛΑΙΣΙΟ πιο ειναι το χειροτερο καταστημα της αλυσιδας και πιο το καλυτερο-αν υπαρχει-κατα την γνωμη σας?

Δημοσ.

Sumfwnw me olous esas alla pera apo tragika, emena ola auta me tous pwlhtes mou fainontai asteia!!!Den me enoxlei otan oi pwlhtes einai asxetoi alla malista anupomonw kai to diaskedazw!!!Bebaia 8a ekneurizomouna otan zhtousa kapoia texnikh plhroforia, alla epeidh panta 3erw akribws ti zhtaw, giati kanw ereuna agoras ap to internet, den me apasxolei an 3erei o pwlhths ti einai kai ti kanei mono an to exei kai POSO kanei!!!

To allo 8ema einai oti protimoun merikoi pane3upnoi epixeirhmaties na paroun to mwro me to mini kai oxi mia/enan se sxolh upologistwn me gnwseis kai pou fusika mporei pio eukola na peisei pelates na agorasoun kati kalutero na "ependusoun" ta lefta tous alla bebaia na bgalei kai kati parapanw h epixeirhsh... :)

Δημοσ.

Για αυτούς που ρωτήσαν:

1. Όταν ένα χ Πλαίσιο (αλυσίδα) πουλάει 100 mobos την ημέρα, & επιστρέφονται 10 και ένα συνοικιακό 10 mobo και επιστρέφεται 1, τα ποσοστά είναι ίδια. (Αν δεν το κατάλαβες ξαναδιάβασε το.)

2. Όταν ένα εργοστάσιο πουλάει Lifetime warranty ram που δεν σηκώνουν cas 2, χωρίς συσκευασία, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ξέρει καλύτερα, αλλά σίγουρα ότι αυτό είναι cost effective.

3. Σε όλα τα μαγαζιά υπάρχουν χάχακες, ημιμαθείς και ξερόλες όπως και άτομα που ψάχνονται ή θέλουν να μάθουν.

Μην κολλάτε. Οι "γραμμές" σε ένα κατάστημα δίνονται πάντα από ψηλά.

Μου έχουν τύχει περιστατικά που μου λέγαν μλκς μπροστά στα μάτια μου (Πλάισιο, κάνε ένα search θα το βρεις), όπως και περιπτώσεις που συγκεκριμένα άτομα σκίστηκαν να βοηθήσουν (Πλαίσιο), χωρίς να μου έχουν καμία υποχρέωση.

Ας μην τους παίρνει όλους οι μπάλα, αλλιώς θα γίνει το ίδιο και σε μας.

Τέλος αυτοί που δουλεύουν σε τέτοια μαγαζιά παίρνουν 3,60 και έχουν σκάσει κάποια μύρια σε οποιαδήποτε Ξυνή και αν σπουδάσαν. Μπες στη θέση τους.

Σεβασμός και από τις 2 μεριές.

sc

Δημοσ.

Nomizo pos i sizitisi giro apo to Plaisio ginetai mias kai itan to proto (kai to monadiko telika) apo ta magazia tis Stournara pou egine alisida katastimaton.

Opote an to Plaisio einai to megalitero tha exei kai logika ton megalitero arithmo pelaton alla kai lathon-paraponon klp.

Opos kai o filos Red30 aniko kai ego stous palaious pelates tou Plaisiou, psonizo apo ekei apo to 1982 (mathitis) kai apo to 1994 epaggelmatika. Eixa poli kales empeiries apo empeirous polites pou me prostateusan na agoraso kai akribotera ilika apo auta pou pragmati xreiazomoun. (Auta palaia bebaia).

basiko omos gia emena paramenei: Ektimo ena katastima kirios sto service pros ton pelati para to opoio epipedo tou politi. Diladi akomi ki an o politis einai adais i adiaforos, an iparxei politiki katastimatos na eksipiretithei o pelatis, tote akomi kai o blakas tha treksei na brei akri gia na se boithisei esto ki an ta kanei mouskema i se talaiporisei. Distixos ekei to Plaisio arxizei na xolainei kathos ginetai olo kai pio grafeiokratiko.

Pantos tha ithela na akouso kai kales empeiries filon Insomniac apo alla magazia. An kserei kaneis kapoio pou einai sobaro kai eksipiretiko as to pei, den nomizo pos einai diafimisi.

Δημοσ.

ennatos to fenomeno me ta "super-it-market" einai genikotero.To idio simbainei kai stin agglia (Dixons, PC World ).Toulaxiston to kalo stin agglia einai oti ama den sou aresei kati to pas pisw kai perneis kati alo, i ta lefta sou pisw xwris deuterh koubenta.

Oso afora kales periptwseis:Exw filo pou agorase MB,CPU,Cooler,trofodotiko kai kouti apo to Plaisio kai tous zitise na to sinarmologisoune gia na to parei etimo.Otan to anoikse spiti gia na balei mesa sklhro disko kai kartes grafikwn, eixou, ktl. (pou tou eixane minei apo to palio pc) ekplhktos brike mesa mia Ati 128MB karta grafikwn.(den thimamai to modelo) xwris bebaia na tin exei plirwsei.....

Oxi i ati den itane doro..oute prosfora..aplws fantasteite ti mpaxalo epikratei sto magazi.

Kai pas na psoniseis apo to http://www.dabs.com kai prin akoma agoraseis to proion ksereis posa exei stock, an den exei pote tha exei, kai ti wra tha einai sto spiti sou afou to paragileis.(pera apo to gegonos oti ana pasa stigmh mporeis na kaneis tracking to product pou agorases se pia fasi brisketai).

Ante na doume pote tha arxisoune na uparxoune epagelmaties stin elada.Giati stin teliki kai to Plaisio hobby apotelei gia autous pou to exoune.

Δημοσ.

File HexStatic exeis dikio gia tin logiki "my money back". Distixos auti den exei fthasei stin Ellada oute apo magazi oute apo omades katanaloton. Tha diafoniso mazi sou sto poso epagelmaties einai oi anthropoi (profanos milame gia tous idioktites) tou PLaisiou. Nomizo pos einai epitiximenoi an kai fisika se themata eksipiretisis exoun polla akomi na kanoun. Min ksexnas pos tin epoxi tis trellas tou Xrimatistiriou to Plaisio itan i moni etairia lianikis ston xoro tis pliroforikis pou den tin psonise na anoiksei 300 katastimata.

Apotelesma? simera iparxei akomi eno saxlamares tou tipou OneWay, Multirama kai paei legontas bouliaksan. Autoi ki an ekanan kako stin agora, mias kai poulagan (kai poulane akomi) mixanimata me logiki "toso kanei an thes parto" eite einai PC eite patates Thivas.

Ektimo akomi mikra magazia pliroforikis stin perioxi tis Stournara opou mporei na brei kaneis kai tin filiki simbouli (gia mena terastias simasias akomi). Distixos eite to ena akro diladi "psixro" megalo magazi alla me pliri eksipiretisi pelati, eite to allo, diladi "magazaki tis gonias" me pragmatiko hobista mesa omos, den iparxei stin xora mas. I mipos iparxei? Na anoiksoume kana magazi edo sto insomnia mipos? :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...