Προς το περιεχόμενο

Καταστήματα πληροφορικής... και ο Θεός να βάλει το χέρι του

DREAMWEB(R)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ΗΑΗΑΑΗΑΗ!! :D :D

Τωρα ανακαλυψα το post.Απιστευτες ιστοριες.

Πηγα πριν 3 μηνες στο Πλαισιο (Α.Παρασκευης) να παρω ενα Dimmaki SD-Ram 256 MB για να βαλω σε ενα Pentium 200 MMX.

Διπλα ηταν ενα παλικαρακι και ηθελε ο κακομοιρης να παρει 512 MB DDR@266 MHz για τον υπολογιστακο του(που ηταν και λαϊφτάιμ 8) οπως ειπε ο υπαλληλος).Το παιδι του λεει ναι αυτην θελω,οποτε ο υπαλληλος βγαζει ενα ματσο με DIMMakia(λεω αποκλειεται να ειναι αυτη η μνημη που ζητησε,μιας και η δικια μου ηταν σε πλαστικη σκληρη συσκευασια)πιασμενα με ΛΑΣΤΙΧΑΚΙΙΙΙΙ :shock: :shock: :shock: !Το παλικαρι την πηρε κανονικα και πηγε πληρωσε και εφυγε. :? :? :?

Που θελω να καταλήξω??

Αν το παλικαρι ειχε πει τι χαλι ειναι αυτο,τα κυκλωματα ειναι πολυ ευαισθητα για να ειναι πιασμενα με λαστιχακι τοτε ο υπαλληλος θα ειχε φαει ενα τεραστιο κραξιμο :twisted: :twisted: και ισως να ειχε διορθωθει και κατι.

Στην τελικη ολα εξαρτόνται απο εμας.

Τα σεβη μου

• Απαντ. 212
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έχω την εντύπωση πως όλες τις DDR έτσι τις διαθέτει το Πλαίσιο. Σε κουτάκι πρέπει να έρχονται μόνο οι SDRΑΜ οι οποίες είναι Kingston... Αν κάνω λάθος ευχαρίστως διορθώστε με...

Δημοσ.
"Άλλο κορυφαίο σημέρα' date=' ένας φίλος μου είχε πρόβλημα με τον σκληρό του δε τον αναγνώριζε (έπρεπε απλά να πειράξει τα jumperάκια) και στο πλαίσιο που πήρε τηλέφωνο του είπανε να βάλει το jumper οριζόντια πιάνοντας ταυτόχρονα και το master και το slave."

Το jumper μπαίνει και οριζόντια (σε WD δίσκους) για standalone...[/quote']

Το κορυφαίο δεν μας είπες ακόμα ποιο είναι...

To κορυφαίο είναι αυτό που είναι στα εισαγωγικά και δεν είναι δικό μου. Δική μου είναι η παρατήρηση για τους WD. To είχαν παρατηρήσει κι άλλοι... δεν το είδα, sorry.

Πάντως όταν πούλαγα κάποτε κι εγώ, άκουγα ότι μ***κία κατέβαινε στην κούτρα του κάθε 15χρονου. Άκουγα όμως και σεβόμουνα γιατί ήταν πελάτης. Το ζητούμενο είναι ο σεβασμός στον πελάτη. Έχω αγοράσει από ακριβότερο κατάστημα πολλές φορές γιατί ο πωλητής ήταν ευγενικός.

Δημοσ.

Θα ήθελα να δώσω και τη δική μου άποψη :

1. Το αν οι πωλητές παίρνουν 3,60 όπως αναφέρθηκε… ε, όλοι μας έχουμε πιάσει πρώτη δουλειά και όλοι λίγο πολύ τον ίδιο μισθό πήραμε. Ή κάνω λάθος ? Δεν νομίζω ότι είναι θέμα εταιρίας πόσο δίνει σαν πρώτο μισθό, έλεος πια ! Μήπως ξεχνάμε όλοι τον πρώτο μας μισθό ή μήπως κάποιοι δεν δουλεύουν ?

2. Συμφωνώ απόλυτα ότι σαν καταναλωτής έχω παντελώς γραμμένο το πόσα παίρνει ο πωλητής. Απαιτώ να εξυπηρετηθώ με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο. Αλλοίμο μην χρειαζότανε να ρωτάω τους πωλητές «συγγνώμη, εσείς τι μισθό παίρνετε» για να δω ποιος θα με εξυπηρετήσει…

3. Μου έχει κάτσει στραβή όπως στους περισσότερους από εμάς, από κακή εξυπηρέτηση. Αλλά, αν έχεις δίκιο και τσαγανό και το τραβήξεις, το δίκιο σου το βρίσκεις ΠΑΝΤΑ !!! Έχετε δοκιμάσει ποτέ να στείλετε επιστολή στον ιδιοκτήτη του «χ» Πλαισίου ? Θα εκπλαγείτε με την αμεσότητα της αντίδρασης…

4. Τέλος : Αυτή το κόλλημα με το Πλαίσιο, έχει κάποιο συγκεκριμένο λόγο που τον χάνω? Εμένα μου αρέσει να πηγαίνω, πήγαινα από παιδί σχεδόν και ξέρω ότι θα βρω μεγάλη ποικιλία και σε καλές τιμές. Δεν πήγα όμως ποτέ σαν το πρόβατο, με τον ίδιο τρόπο που όταν πάω στο super market διαλέγω μόνος μου τα φρουτάκια αντί να αφήνω κάποιον να μου βάλει ότι θέλει…. Στην τελική τελική, μία φορά που είχα πρόβλημα με ένα mobo μου το αλλάξανε και μάλιστα χωρίς επιβάρυνση με το καινούριο μοντέλο.

Τα παιδιά των 20-22 χρονών αποκλείεται ποτέ να γνωρίζουν περισσότερα από κάποιους από εμάς που ασχολούμαστε σαν χομπίστες. Αλλά μου φαίνεται κουφό να γράφουμε 6 σελίδες σχόλια για το Πλαίσιο και μετά να είμαστε πάλι εκεί !

Δημοσ.

Nightshadow πόσο χρονών είσαι;

Μην είσαι και τόσο απόλυτος.. Ξέρω άτομα 16-20 που χαλαρά ξεπερνούν τις γνώσεις και ειδικώνπάνω στις τελευταίες εξελίξεις... Πολύ απλά καταναλώνουν άπειρο χρόνο ψάχνοντας...

Δημοσ.

ΠΑΡΑΓΓΕΙΛΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ 1000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ (ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΩΣ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ Ο ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ).

ΕΝΩ ΤΟΝ ΠΑΡΕΛΑΒΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΚΙΟΛΑΣ ΜΕΡΑ, ΜΕ ΧΡΕΩΣΑΝΕ ΜΕ 20 ΕΥΡΩ "ΦΥΛΑΞΗ".

ΤΡΙΤΗ ΜΕΡΑ ΧΑΛΑΣΕ Ο ΣΚΛΗΡΟΣ (BAD SECTORS)..

ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΩΣ ΠΟΥΛΑΝΕ.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΩ ΙΕΡΑ ΟΔΟ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ C-GATE......

ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΩ ΜΕ COURIER 10ΕΥΡΩ ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΓΥΡΙΣΕΙ......ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΟΥ ΛΕΓΑΝΕ......

ΤΟΥΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΧΥ ΤΟΥΣ ΕΝΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΣΑ ΑΛΛΟΝ ΣΚΛΗΡΟ....ΜΟΥ ΣΤΟΙΧΙΣΕ ΑΛΛΑ ΕΜΑΘΑ ΠΟΛΛΑ....

Δημοσ.
Τα παιδιά των 20-22 χρονών αποκλείεται ποτέ να γνωρίζουν περισσότερα από κάποιους από εμάς που ασχολούμαστε σαν χομπίστες

Και τα παιδιά των 22 χρόνων ως τι ασχολουνται? Να υποθέσω πως έχεις γνωρίσει όλα τα παιδιά αυτής της ηλικίας ώστε να είσαι απόλυτος, έτσι? Βρίσκομαι στο άνω όριο του πεδίου που αναφέρεις αλλά δεν θυμάμαι να γνωριζόμαστε...

Δημοσ.

Ας γράψω και εγώ την δικιά μου ιστορία.

Θέλησα και εγώ τον Μάρτιο που μας πέρασε να κάνω μια γαμ@@@ αναβάθμηση.

(Με χάλασε οτο Π3 στα 450 με overclocking στα 600 ΜΗz και ήθελα ο Μ@Λ@Κ@Σ Π4.)

Μετά από ψάξιμο κατέληξα σε μια οικονομική m\b της chaintech η οποία ήταν κλάσεις ανώτερη από τις άλλες της κατηγορίας της (με κάρτα δικτύου, DDR@400 MHz κτλ.), την οποία ΔΥΣΤΥΧΩΣ την είχε μόνο το Plaisio αφού μόνο αυτό φέρνει την Chaintech. Την αγόρασα λοιπόν από τη Στουρνάρα και γυρίζω σπιτάκι μου να την βάλω, αφού όλα τα υπόλοιπα ήταν έτοιμα.

Ανοίγει λοιπόν την πρώτη φορά το pc κανονικά. Έλα όμως που ξαφνικά κολλάει και δεν ξανανοίγει από εκεί και πέρα. Τον πού στο μπαού!!!

Καμμένη μητρική. Την πάω λοιπόν στο Plaisio στον Πειραιά να την ελέγξουν και ΠΡΑΓΜΑΤΙ ήταν καμμένη!

Μουλένε ότι αυτοί δεν είχαν άλλη να την αλλάξω και με στέλνουν στα κεντρικά στη Στουρνάρα. Πάω λοιπόν (τι να έκανα,; Να περίμενα καμιά βδομάδα να την φέρουν?) όπου φυσικά με ενημερώνουν ότι η συγκεκριμένη μητρική δεν υπήρχε ΠΟΥΘΕΝΑ!!! :shock: :shock: :shock:

Μετά από πίεση με στείλαν στα λογιστήρια όπου υπήρχε μια την οποία δεν είχαν ακόμα "κοστολογήσει" ή κάτι τέτοιο τέλως πάντων.

Με το που την έβλεπε ο οποιοσδήποτε θα καταλάβαινε ότι είχε επιστραφεί από κάποιον άλλο!!! Με χαρτί πάνω στο κουτί να γράφει κάτι με μεγάλα γράμματα (το ξεκόλλησαν πριν το δω) και με τα περισσότερα σακουλάκια σκισμένα. Τέλως πάντων αναγκάστικα να την πάρω κάνοντας τον σταυρό μου να δουλεύει σωστά.

ΑΡΧ@ΦΡΥΔΙΑ!!!!!!!! :twisted: :evil: :twisted: :evil:

Την γυρίζω λοιπόν και αυτή στο Πλαίσιο και ζητάω να την αλλάξω γιατί κατά πάσα πιθανότητα ήταν προβληματική παρτίδα αφού όπως ξέχασα να αναφέρω, στο λογιστήριο υπήρχαν 3-4 ανοιγμένες.

Φυσικά μου λένε ότι δεν μπορούν να μου δώσουν παρά μόνο την ίδια, Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΛΕΟΝ αφού και την τελευταία την είχα πάρει εγώ.Αφού έγινε χαμός μου έδωσαν την GA που ζήτησα αναγκάζοντάς με να πληρώσω (μπας και τους ξεφορτωθώ) εκτός από τη διαφορά και την πτώση που είχε επέλθει στην τιμή από τη στιγμή που την αγόρασα μέχρι εκείνη τη στιγμή!!!

Από εκείνη τη στιγμή ορκίστηκα ότι δε θα ξαναέχω παρτίδες με το Πλαίσιο, το οποίο στο κάτω κάτω δεν είναι και φτηνό!

Δημοσ.
Τα παιδιά των 20-22 χρονών αποκλείεται ποτέ να γνωρίζουν περισσότερα από κάποιους από εμάς που ασχολούμαστε σαν χομπίστες

Και τα παιδιά των 22 χρόνων ως τι ασχολουνται? Να υποθέσω πως έχεις γνωρίσει όλα τα παιδιά αυτής της ηλικίας ώστε να είσαι απόλυτος' date=' έτσι? Βρίσκομαι στο άνω όριο του πεδίου που αναφέρεις αλλά δεν θυμάμαι να γνωριζόμαστε...[/quote']

Συμφωνώ με τον προλαλήσαντα. Εγώ είμαι ένα χρόνο κάτω από το όριο που αναφέρεις και δε μου απαγορεύει τίποτα να ασχολούμαι με τους υπολογιστές όσο εσύ ή και περισσότερο.

Ούτε εγώ πάω σαν άσχετος όταν θέλω να αγοράσω κάτι αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να κάθομαι να ακούω τον κάθε "χομπίστα" πωλητή από το κάθε Πλαίσιο να προσπαθεί να με πείσει ΧΩΡΙΣ επιχειρήματα ότι έχει δίκιο όταν δεν έχει ιδέα για το αντικείμενο, ούτε πιστεύω ότι πρέπει να κάτσω άπραγος ώστε στη συνέχεια να κοροϊδέψει τον κάθε καημένο που τώρα ξεκινάει να "περπατάει" στον κόσμο του pc!

Δημοσ.

oi wd apo to ergostasio exoun to jumper orizontia, auto den simainei pws prepei na meinei orizontia :) gia single den thelei jumper, gia master thelei sto kentro, gia slave kai cable select koitaxte katw apo ton disko :)

exw tin ypopsia pws ean meinei orizontia pathenei egkefaliko o diskos , exw mia entantiki me 3 diskous apo orizontia jumperssssssssss.

Δημοσ.

Παιδιά καλημέρα. Μάλλον είπα κάτι που παρεξηγήθηκε και θα ήθελα να το ξεκαθαρίσω : Όταν έγραψα "Τα παιδιά των 20-22 χρονών αποκλείεται ποτέ να γνωρίζουν περισσότερα από κάποιους από εμάς που ασχολούμαστε σαν χομπίστες" ήθελα να μιλήσω για τα παιδιά που 6 σελίδες τώρα έβλεπα να τα φτύνουμε, τους πωλητές των καταστημάτων.

Και απλά επειδή έχω περάσει από αυτή τη θέση, όπως και οι περισσότεροι από εμάς, είπα "εντάξει, μπορεί να μην ξέρουν όσα εμείς..."

Σαφέστατα δεν εννούσα όλους τους 20-22χρονους, που οι περισσότεροι από αυτούς που ασχολούνται με τους υπολογιστές βάζουν τα γυαλιά... σε όλους !

Συγγνώμη αν ακούστηκε λάθος, ελπίζω να έβαλα λιγάκι τα πράγματα στη θέση τους τώρα...

Δημοσ.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο παλικάρης που αντέγραξε πρώτος το dvd του στο σκληρό (bye bye css) για να το δει μέσα από Linux, ήταν 16 έτσι;

Το αγαπημένο παιδί του Holywood πρέπει να είναι αυτός :P :P

sc

Δημοσ.

paidia simfono kai ego me ta perisotera apo toys proanaferthentes kai dino mia symboyli exo teliosi texnikos asxoloyme edo kai 3 xronia me ta pc ayto poy thelo napo einai oti oti pernetai giato pc sas na to pernate esis h kapoios pio ψaxnmenos apo esas giati oi texnikoi stis etairies ta kanoyn ola arpa kola kai ota prokeitai na agorasete kapoio proion koitate an exi anoixti h syskeyasia kaloy kakoy kai mkn kolate se ena magazi episeis na agorazete mono apo katastimata poy poylane eidei pliroforikis kai pc kai mono oi ypolipoi einai asta na pane o no o noeito gia poies etairies milao

Δημοσ.

πάντως εγώ πρόσεξα ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων τα παιδιά αναφέρονται σε προβλήματα με το πλαίσιο .Είναι τυχαίο?

Συμφωνώ επίσης με τη διαπίστωση ότι το πλαίσιο ΔΕΝ είναι καθόλου μα καθόλου φτηνό μαγαζί.

Ακούστε όμως τώρα και την άλλη πλευρά (ήμουν μπροστά και το άκουσα ο ίδιος).

ένας τύπος θέλει να αγοράσει μια οθόνη 19'' .(crt) Αφού έχει βγάλει την παναγία στον πωλητή με όλα τα μοντέλλα , καταλήγει τελικά σε ένα , και στο τέλος τον ρωτάει " και με πόσα καμμένα pixel δέχεστε αντικατάσταση στη συσκευή?" Κόκκαλο ο άλλος . Του εξηγεί ότι pixel έχουν μόνο οι tft κλπ,κλπ , και για να μην σας πολυκουράζω , στο τέλος ο πελάτης , που επέμενε σε αυτά που έλεγε του τράβηξε του πωλητή κι ένα μπινελίκι , συνοδευόμενο από διάφορους χαρακτηρισμούς για το μαγαζί (του στυλ "απατεώνες κλπ) και έφυγε κανονικά .Τόσο καλά!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...