Προς το περιεχόμενο

Καταστήματα πληροφορικής... και ο Θεός να βάλει το χέρι του

DREAMWEB(R)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

[telika mporei na moy pei kaneis an ta periodika (eidikos typos)gia p/c hardware,software etc ta diabazei kanenas apo aytous pou ypoth8etai oti einai eidikoi?opote exei tyxei na kano erothsh se kapoion "eidimona"poy ergazetai se kapoio katasthma ,anaforika me kati poy diabasa ston"eidiko typo"gia proionta toy shmera den 8)

• Απαντ. 212
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

παιδιά ,

υπάρχει κατάστημα επί της στουρνάρη , που ο ιδιοκτήτης του δεν έχει υπολογιστές(εννοώ με αυτούς που δουλεύει στο λογιστήριο, ταμείο κλπ) από το δικό του μαγαζί (!!!!!!!).

Όσοι ψωνίζουν εκεί μόλις φύγουν από το μαγαζί το τι δούλεμα και ειρωνεία τρώνε δεν λέγεται. "Κοίτα τον άσχετο τι πήγε και ψώνισε" κλπ, κ.λ.π. . Παλιότερα , όταν είχαμε τη δραχμή , παρακαλούσε για καμμιά υποτίμηση , για να ξεστοκάρει όλη τη σαββούρα που είχε στο μαγαζί.

Αφήστε τα , χάλια και πάλι χάλια. Τώρα τελευταία βέβαια , και όσο περνάνε τα χρόνια , τα πράγματα έχουν στριμωχθεί αρκετά για τους μπακάληδες στη Στουρνάρη , γιατί οι χρήστες είναι πολύ περισσότερο ενημερωμένοι απότι παλαιότερα . Εντωμεταξύ και οι παλαιότεροι έχουν σταματήσει τις πολύ συχνές αναβαθμίσεις , και περιμένουν τα ψάρια (έτσι λέγονται οι νέοι στο χώρο). Αμ έλα που τα ψάρια είναι σήμερα πολύ πιο ενημερωμένα απότι παλιά . Βέβαια όχι όλοι , γιατί είναι και μερικοί καταναλωτές , άστα να πάνε ,μαύρη μαυρίλα.

Δημοσ.
[telika mporei na moy pei kaneis an ta periodika (eidikos typos)gia p/c hardware,software etc ta diabazei kanenas apo aytous pou ypoth8etai oti einai eidikoi?opote exei tyxei na kano erothsh se kapoion "eidimona"poy ergazetai se kapoio katasthma ,anaforika me kati poy diabasa ston"eidiko typo"gia proionta toy shmera den 8)

Φίλε BATHORY,είναι ειδικοί...συμφεροντολόγοι.Στις συγκρίσεις και τις δοκιμές βγάζουν τα συμπεράσματα που τους συμφέρει...Μη μου πείτε οτι δεν έχετε παρατηρήσει οτι(θα αναφέρω δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα που δεν σημαίνει οτι μόνο αυτά τα περιοδικά το κάνουν αυτό)το pcmaster ''κλείνει'' πολύ προς ATI ενώ το Ram προς nvidia?????????????????? :twisted: :twisted:

Γενικά για τα συγκριτικά κρατώ πολλές επιφυλάξεις...

Το άλλο το αίσχος έγινε με το pcmagazine το οποίο σε συγκριτικό με μητρικές για athlon δεν είχε καθόλου epox!!Μα καθόλου??????

Δημοσ.

Τελικά, δεν πρέπει να υπάρχει χειρότερο μαγαζί πληροφορικής από το Πλαίσιο. Να και οι δικές μου εμπειρίες δίπλα στις υπόλοιπες:

1) Κολλητός παραλαμβάνει τον υπολογιστή που παρήγγειλε στο Πλαίσιο (Σταυρός) και προσπαθώ μάταια να περάσω τα WinXp. Μετά από αλλεπάλληλα κολλήματα και τσακισμένα νεύρα, του λέω:

- Κάτσε ρε Πάνο να το ανοίξουμε, γιατί μάλλον δεν τοποθέτησαν καλά το Zalman που παρήγγειλες και ανεβάζει θερμοκρασία.

Το ανοίγω με προσοχή (μην του χαλάσω και την εγγύση) και ...σιγά μην είχε Zalman μέσα!!! Μια ψυκτρούλα και ένα ανεμιστηράκι του κώλου (συγγνώμη για τα γαλλικά μου) είχε μέσα αν και είχε πληρώσει Zalman.

Δεν ήμουν μαζί του όταν πήγε στο κατάστημα και ζήτησε αυτό που πλήρωσε, αλλά είμαι σίγουρος πως δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση του πωλητή...

2) Σε άλλη φάση, στο ίδιο κατάστημα, και ενώ έχω αγοράσει ένα switch και ετοιμάζομαι να πληρώσω, ρωτάω τον πωλητή:

- Δεν μου λες ρε παλικάρι, κάθε πότε ενημερώνετε το site σας με τις τιμές και την διαθεσιμότητα των προϊόντων σας;

Απάντηση, απλή και "επαγγελματική":

- Άσε ρε φίλε, μην την ψάχνεις...

Επίλογος: Αν θέλετε σώνει και καλά να ψωνίσετε από το Πλαίσιο, περιοριστείτε σε γραφική ύλη (στυλό, μολύβια, χαρτιά κλπ).

Δημοσ.

To peristatiko eixe sumbei stin Microland (an thimamai kala) prin 3-4 xronia se enan filo. Ithele o talaipwros na balei ena surtaraki gia skliro sto pc tou gia na borei na adallazei dedomena me filous tou eukola. Epeidi to sustima tou eixe akoma eguisi kai den borouse na to anoiksei, to pige ekei na tou to baloun. Telospadwn, tou lene ela se 1-2 meres na to pareis etoimo. Paei autos, to pairnei, to paei spiti tou kai pros megali tou ekpliksi ebaze ton disko sto kouti, alla den ton anagnwrize me tipota to sustima! Paei pisw tous leei to kai to, telospadwn paei pisw ston texniko to anoigoun mazi kai ti na dei??? Eixan balei to kouti mesa alla den eixan sundesei ta kalwdia revmatos kai tin kalwdiotainia. To apokorufwma bebaia olwn itan i apadisi tou texnikou otan ton rwtise giati sumbainei auto. Tou apadaei: "Ma mas eipes na baloume to kouti mono, kai oxi na sundesoume kai ta kalwdia"!! Ta suberasmata dika sas...

Δημοσ.
Το άλλο το αίσχος έγινε με το pcmagazine το οποίο σε συγκριτικό με μητρικές για athlon δεν είχε καθόλου epox!!Μα καθόλου??????

Καλώς ή κακώς, τα περιοδικά δεν βαίνουν στην γύρα να αγοράσουν αυτά που δοκιμάζουν. Στέλνουν ανοιχτή πρόσκληση στα καταστήματα να προσκομίσουν για δοκιμή πχ "μητρικές για Athlon". Αν τα καταστήματα δεν φέρνουν Epox, ή φέρνουν και δεν τις "δανείζουν" για δοκιμές, τότε και ο καταναλωτής αποκταει λανθασμένη εντύπωση...

@Thruba: όντως, αυτό με το λάθος ανεμιστήρι ήταν ψιλομ@λ@κ!@ του καταστήματος αλλά πάντα υπάρχει (και είναι και η μεγαλύτερη) η πιθανότητα του απλού λάθους. Όσο για την ανανέωση του site, σιγά μην ήξερε ο οποιοσδήποτε υπάλληλος να σου απαντήσει. Αυτό δεν το ξέρει ούτε η εταιρία που managάρει το site...

Δημοσ.

Δεν διαφωνώ Marcos_Aurilius αλλά απο εκεί και πέρα θα πρέπει να αναφέρουν τουλάχιστον ποιές μητρικές δεν διατέθηκαν για την δοκιμή αλλά κυκλοφορούν στην αγορά!! :wink:

Αν και πολλές φορές δεν είναι τυχαίο οτι κάποια πράγματα δεν τίθενται υπο δοκιμή.Π.χ. σε μια δοκιμή καρτών γραφικών στο Ram είχε παρουσιάσει πρώτη την Fx5800 ultra χωρίς καν να δοκιμάσει την radeon 9800pro η οποία σε αντίθεση με όσα έγραψε το περιοδικό ήταν διαθέσιμη στην Ελλάδα!

Για να επιστρέψουμε στο θέμα μας,όντως παιδιά στο Πλαίσιο μόνο για κανα χαρτί και μολύβι και τίποτα που να λειτουργεί με ρεύμα.... :twisted:

Δημοσ.

Άλλο η παρουσίαση προϊόντων, και άλλο οι συγκριτικές δοκιμές. Στην μεν πρώτη περίπτωση, ο καθένας παρουσιάζει όποιο προϊον γουστάρει, με οποια σειρά γουστάρει ανλόγως από που τα παίρνει ή μη. Αλλά στην δεύτερη περίπτωση είναι ξεκάθαρο: φέρτε μας αυτα που διαθετετε. Βεβαια αν ο καταστηματάρχης δεν ενδιαφέρεται να προωθήσει το προϊον του, γιατί να ενδιαφερθεί το περιοδικό να ψάξει τι υπάρχει και αν είναι καλό? Ασχέτως αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε, έτσι δουλεύει αυτό το σύστημα...

Δημοσ.

Φίλε Μάρκο, μήπως κάνεις ένα μικρό λάθος; Τα προϊόντα λογικά πρέπει να τα ζητάνε από τις αντιπροσωπείες. Μου φαίνετα παράλογο να ζητάς από τα μαγαζιά ενώ οι αντιπροσωπείες είναι και λιγότερες και συγκεντρώνουν το σύνολο των προϊόντων. Αν είναι τα πράγματα όπως τα λες, τότε το πράγμα πάει πιο μακριά από την προώθηση συγκεκριμένων προϊόντων και φτάνει στην προώθηση συγκεκριμένων καταστημάτων/αλυσίδων...

Δημοσ.

Αν και χρησιμοποιήσα την λέξη "καταστηματάρχης" - λάθος μου - δεν το εννοούσα μόνο για τα καταστήματα. Κατ'αρχήν, τα περιοδικά (ξέρω για το RAM και υποθέτω για τα υπόλοιπα) δεν ζητάνε από κάθε "εμπορα" ;) ξεχωριστά. Δημοσιοποιούν μία ανακοίνωση και μπορεί να ανταποκριθεί όποιος θέλει, αντιπροσωπεία ή μεταπωλητής. Γι'αυτό και πολλές φορές βλέπω (μάλλον έβλεπα, μιας και δεν αγοράζω πλέον το προαναφερθέν εντυπο) να αναγράφονται δύο και τρεις τιμές πωλησης για ένα δοκιμαζόμενο προϊόν, μία για κάθε εταιρία που το προμήθευσε για δοκιμή...

Η προώθηση συγκεκριμένων αλυσίδων θα υφίσταται έως κάποιο βαθμό (μιλάω γενικά αυτή τη φορά - δεν γνωρίζω) αλλά θα εκφράζεται κυρίως σε συγκριτικά ολοκληρωμένων λύσεων ή μέσω των διαφημίσεων (το PC Master έχει εδώ και καιρό εξώφυλλα της Cosmodata, το RAM του Πουλιάδη (PLATO) κτλ) και όχι για παράδειγμα στις δοκιμές των mobo...

Δημοσ.

Εμένα πάλι, δεν μου έχει τύχει κανένα περιστατικό στην Αθήνα, μιας και ότι παω να αγοράσω, το έχω τσεκάρει μέχρι αηδίας στο ίντερνετ. Στην πόλη μου τα Τρίκαλα μου έχουν συμβεί πολλά τραγικά.

Μια φορά, θυμάμαι πώς μου είχε καεί το τροφοδτικο, στον mmx που είχα κάποτε. Προσπαθόντας να δω τι φταίει έβγαλα τα καλώδια, γιατι κάναν την γνωστή "μακαρονάδα", και μετά δεν μπορούσα να τα βάλω.

Πάω το κουτί μαζί με τα καλώδια να μου αλάξουν το τροφοδοτικο, και μετά απο δυο μέρες πήγα να το παραλάβω. Ε τι να δω... είχαν βάλει τα καλώδια ανάποδα!! Μα καλά, βάλαν το τροφοδοτικό χωρίς να ανοίξουν το pc??

Δημοσ.
Π.χ. σε μια δοκιμή καρτών γραφικών στο Ram είχε παρουσιάσει πρώτη την Fx5800 ultra χωρίς καν να δοκιμάσει την radeon 9800pro η οποία σε αντίθεση με όσα έγραψε το περιοδικό ήταν διαθέσιμη στην Ελλάδα!

Πρώτα βγήκε η 5800 και μετά η 9800. Αυτά που διαβάζεις στα περιοδικά συνήθως γράφονται 20 μέρες η ακόμα πιο παλιά προτού κυκλοφορήσει το περιοδικό. Όταν κάνανε review την 5800 δεν υπήρχε η 9800. Αλλά μέχρι να βγει το περιοδικό στα περίπτερα μεσολαβεί μεγάλο χρονικό διάστημα οπώτε κατα το οποίο κυκλοφόρησε η 9800.

Δημοσ.

NIB το ξέρω οτι πρώτα βγήκε η fx5800 αλλά νομίζω,χωρίς να είμαι απόλυτος,οτι και η 9800 είχε κυκλοφορήσει κανα μήνα πριν την κυκλοφορία του περιοδικού.Μπορεί πάλι το συγκριτικό να ήταν ακόμα πιο παλιό!!! :D

Anyway ας γυρίσουμε πάλι στο Θέμα του topic για είμαστε εκτός θέματος...Ίσως πρέπει να ανοίξουμε νέο θέμα για την υπευθυνότητα των ελληνικών περιοδικών... :wink:

Δημοσ.

Στις αποδείξεις του πλαισίου εάν παρατηρήσετε γράφει:

*Υψηλή ποιότητα

*Χαμηλές τιμές

*Ποιοτική εξυπηρέτηση

:lol: Ουδέν σχόλιον...

Και το πιο παράδοξο είναι πως με την παραλαβή του υπολογιτή σου δίνουν ένα χαρτί στο οποίο γράφουν πως οι τεχνικοί έχουν ελένξει και τεστάρει τον υπολογιστή και πως να είμαστε σίγουροι ότι λειτουργεί σωστά...

Δημοσ.

Εγώ θα διαφωνίσω λιγάκι για το πλαίσιο αλλά όχι ριζικά.

Πιστεύω πως ένας ψαγμένος που ξέρει τι θέλει να πάρει και μπορεί να το βρει στο πλαίσιο με καλή τιμή είναι η καλύτερη επιλογή για τον απλό λόγο της εγγύησης και που δεν κάθονται να ασχοληθούν με μικροχασούρες όταν έχουν αλυσίδα 10άδων καταστημάτων.

Εγώ για παράδειγμα σκληρούς δίσκους παίρνω MONO απ'το πλαίσιο, και όποτε έχει τύχει να χτυπήσουν πάντα μου δίνουν καινούργιο αυθημερόν χωρίς πολλά λόγια.

Μάλιστα όταν μου χτύπησε ένας παλιός 40άρης, τον πήγα για αλλαγή την εποχή που ο 80άρης είχε πλέον τα ίδια λεφτά. Κι επειδή στις αλλαγές στην ουσία σου γυρνάνε τα λεφτά πίσω δίνοντας σου ένα υπόλοιπο για οποιαδήποτε αγορά, πήρα τον αντίστοιχο 80άρη τσάμπα!

Και γενικά οτιδήποτε μπορώ να το βρω φτηνά στο πλαίσιο απ'τη στιγμή που ΞΕΡΩ τι παίρνω και δεν εξαρτώμαι από κανέναν πωλητή το βρίσκω ως την πιο ξεκούραστη λύση για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και να μη τσακώνομαι με τον κάθε καταστηματάρχη να μου αλλάξει κάτι(ξέρετε τα γνωστά: "θα περιμένετε να το πάμε στην αντιπροσωπεία, να το ελέγξουνε, ελάτε σε καμιά βδομάδα, α! είναι δικό σας το φταίξιμο! μπλα μπλα μπλα")

Από την άλλη η πλειοψηφία των πωλητών του πλαισίου καθώς και άλλων μαγαζιών είναι μονάχα διακοσμητική και αλλίμονο σε όποιον βασίστηκε πάνω τους.

Είχα τύχει σε ένα περιστατικό στο πλαίσιο όπου μια κοπέλα ήθελε κάρτα γραφικών σε μια συγκεκριμένη τιμή και ο πωλητής της έδειξε μια φτηνή ATI και μιά GeforceMX. Εκεί ρωτάει η κοπέλα "και ποια είναι η διαφορά τους?" "Α τίποτα η συσκευασία αλλάζει!" :shock: (εκεί κάνεις και το καμάκι σου πιάνοντας τη μετά να πάτε για ένα καφέ να της εξηγήσεις! :D :oops: )

Σιγά μην έμπενε στην άγνωστη γι'αυτόν διαδικασία να εξηγήσει περί υποστήριξης directx κτλ κτλ..

Επίσης με εντελώς στραβό μάτι βλέπω τις αγορές έτοιμων υπολογιστών, που πολλές φορές κοιτάνε να σε ρίξουν βάζοντας υποδεέστερα εξαρτήματα.

Άλλο κορυφαίο σημέρα, ένας φίλος μου είχε πρόβλημα με τον σκληρό του δε τον αναγνώριζε (έπρεπε απλά να πειράξει τα jumperάκια) και στο πλαίσιο που πήρε τηλέφωνο του είπανε να βάλει το jumper οριζόντια πιάνοντας ταυτόχρονα και το master και το slave. :lol: :lol:

Βοήθεια μας.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...