Προς το περιεχόμενο

Καταστήματα πληροφορικής... και ο Θεός να βάλει το χέρι του

DREAMWEB(R)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξερω οτι το θεμα που σκεφτηκα να θιξω ειναι τεραστιο...Απλα θα ηθελα να λεγαμε ο καθενας μας οτιδηποτε τραγελαφικο του εχει συμβει στις συναλλαγες του με τους φωστηρες των αλυσιδων πληροφορικης... :evil:

• Απαντ. 212
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1)Μου χουν πουλήσει μεταχειρισμένο εκτυπωτή για καινούργιο

2)πηγαίνοντας να πάρω ένα απλό εξωτερικό modemάκι παλαιότερα για τα linux μου προσπάθούσε να μου πουλήσει ένα δικό του μάρκας BurnMe με την μοναδική τρομαχτική και απίστευτης προσφοράς των drivers για Xp.

3)Πηγαίνωντας σε γνωστή αλυσίδα πληροφορικής και ζητώτας καλώδια IDE 133 Round αφού του το εξήγησα κανά 5λέπτο πως μοιάζει και μπλα μπλα μου έδειξε....usb

4)Ζητώντας ανεμιστηράκι για το κουτί...για το κουτί η κοπέλα μου έφερε ανεμιστηράκι για τον επεξεργαστή. Και ύστερα τα παιδιά που τελειώνουν μια σχολή είναι άνεργα και η κάθε πατσαβούρα δουλεύει σε καταστήματα υπολογιστών....

Δεν γράφω τα παραπάνω θεωρώντας πως εγώ είμαι ο ειδήμων, άλλωστε ισως και να είμαι Ο ασχετίστας. Αλλά είναι ανεπίτρεπτο να παραμένουν τέτοιοι άνθρωποι στα συγκεκριμένα μαγαζιά.

Δημοσ.
1)Μου χουν πουλήσει μεταχειρισμένο εκτυπωτή για καινούργιο

2)πηγαίνοντας να πάρω ένα απλό εξωτερικό modemάκι παλαιότερα για τα linux μου προσπάθούσε να μου πουλήσει ένα δικό του μάρκας BurnMe με την μοναδική τρομαχτική και απίστευτης προσφοράς των drivers για Xp.

3)Πηγαίνωντας σε γνωστή αλυσίδα πληροφορικής και ζητώτας καλώδια IDE 133 Round αφού του το εξήγησα κανά 5λέπτο πως μοιάζει και μπλα μπλα μου έδειξε....usb

4)Ζητώντας ανεμιστηράκι για το κουτί...για το κουτί η κοπέλα μου έφερε ανεμιστηράκι για τον επεξεργαστή. Και ύστερα τα παιδιά που τελειώνουν μια σχολή είναι άνεργα και η κάθε πατσαβούρα δουλεύει σε καταστήματα υπολογιστών....

Δεν γράφω τα παραπάνω θεωρώντας πως εγώ είμαι ο ειδήμων' date=' άλλωστε ισως και να είμαι Ο ασχετίστας. Αλλά είναι ανεπίτρεπτο να παραμένουν τέτοιοι άνθρωποι στα συγκεκριμένα μαγαζιά.[/quote']

Φίλε, πέρα από την πλήρη ασχετοσύνη που έχουν τις περισσότερες των περιπτώσεων αυτοί οι <<πωλητές>> έχεις ρωτήσει μήπως με τι αμοίβονται και τί ωράρια δουλεύουν;;;

Πίστεψε με αλλά ο λόγος που ποιό ψαγμένα άτομα ΔΕΝ πηγαίνουν να δουλέψουν σε τέτοια μαγαζια (φυσικά ΠΑΝΤΑ υπάρχουν και εξαιρέσεις) είναι οι γελοίοι μισθοί που δίνουν. :evil:

Δημοσ.

Καλά αυτό με το ανεμιστηράκι το έπαθα προχτές!!!!Είπα σε ένα σημείο να της πω αυτό είναι για Intel ή για athlon για να τη βραχυκυκλώσω αλλά τη λυπήθηκα!!Από εμφάνιση πάντως.....

Ένα άλλο κορυφαίο που δεν οφείλεται στην ασχετοσύνη.Ρωτώντας για κάρτα γραφικών ο τύπος έπρεπε να γράψει vga στον υπολογιστή.Οπότε με ρωτάει:δηλ θέλεις vga?Το αστείο είναι στην προφορά:δηλ θέλεις βι τζι α?

Δημοσ.

Enas filos mou eixe paei se ena magazi sthn Stournara gia PC. Th M/B thn eixe ferei apo Gallia giati den eixe er8ei akomh Ellada, tou thn phge gia na sunarmologhsei to PC. Ola ta alla ta e3arthmata ta phre apo to magazi.

Merikous mhnes meta otan anagkasthke an anoi3ei to kouti gia na bgalei to CD-RW eide oti eixe allh M/B mesa! :shock:

Phge sto katasthma kai tous eipe me eugeniko plhn safh tropo oti h8ele th M/B tou. Meta apo 2 meres tou eipan oti mporouse na paei na thn parei, oti kata la8os tou ebalan allh M/B kai oti h dikia tou htan parapetamenh kapou...

Mallon o mastoras pou sunarmologouse ta PC ligoureuthke th wraia m/b pou den mporouse na brei ellada kai meta anagkasthke na th dwsei pisw otan ton ekanan tsakwto gia na mhn xasei th douleia tou. :roll:

Δημοσ.

Το ότι οι μισθοί και τα ωράρια είναι το λιγότερο εξευτελιστικά, δε είναι θέμα προς συζήτηση επι του παρόντος. Ολοι εμείς, είμαστε ΠΕΛΑΤΕΣ και μας αφήνει παγερά αδιάφορους το πόσο πληρώνει η τάδε επιχείρηση τον δείνα υπάλληλο και αν ο τελευταίος είναι ευχαριστημένος, καταρτισμένος ή αποδοτικός γενικότερα.

Προσωπικά, με ενδιαφέρει να μπαίνω σε ένα μαγαζί να ζητώ κάτι σαφώς, να μου απαντούν σαφώς και όχι χαριτολογώντας εκνευριστικά όπως έγινε τις προάλλες που ζήτησα Flash Disk USB του 1 GB από κεντρικό κατάστημα γνωστότατης αλυσίδας ειδών πληροφορικής και έφτασα στο σημείο να τους δείξω αυτό που έχω ήδη για να καταλάβουν τι εννούσα. Το πιο ωραίο ήταν που ο υπάλληλος με ρώτησε, αφού μου απάντησε ότι δεν είχε, ότι αφού έχω ήδη ένα, τι το θέλω το δεύτερο?

Από τη δεκαετία του 80 πηγαίνω στη Στουρνάρα, έχω να παραθέσω τέτοια όμορφα και ευτράπελα... Μέχρι βιβλίο να γράψουμε κάποια στιγμή, σκέφτομαι...

Δημοσ.
Το ότι οι μισθοί και τα ωράρια είναι το λιγότερο εξευτελιστικά' date=' δε είναι θέμα προς συζήτηση επι του παρόντος. Ολοι εμείς, είμαστε ΠΕΛΑΤΕΣ και μας αφήνει παγερά αδιάφορους το πόσο πληρώνει η τάδε επιχείρηση τον δείνα υπάλληλο και αν ο τελευταίος είναι ευχαριστημένος, καταρτισμένος ή αποδοτικός γενικότερα.

Προσωπικά, με ενδιαφέρει να μπαίνω σε ένα μαγαζί να ζητώ κάτι σαφώς, να μου απαντούν σαφώς και όχι χαριτολογώντας εκνευριστικά όπως έγινε τις προάλλες που ζήτησα Flash Disk USB του 1 GB από κεντρικό κατάστημα γνωστότατης αλυσίδας ειδών πληροφορικής και έφτασα στο σημείο να τους δείξω αυτό που έχω ήδη για να καταλάβουν τι εννούσα. Το πιο ωραίο ήταν που ο υπάλληλος με ρώτησε, αφού μου απάντησε ότι δεν είχε, ότι αφού έχω ήδη ένα, τι το θέλω το δεύτερο?

Από τη δεκαετία του 80 πηγαίνω στη Στουρνάρα, έχω να παραθέσω τέτοια όμορφα και ευτράπελα... Μέχρι βιβλίο να γράψουμε κάποια στιγμή, σκέφτομαι...[/quote']

Μάλλον δεν κατάλαβες το σκεπτικό μου φίλε...

Ο λόγος που αναφέρθηκα σε μισθούς και πολιτικές έχει να κάνει περισσότερο με το είδος των ατόμων που προσλαμβάνουν τέτοιες εταιρείες καθώς και με τις ίδιες τις εταιρίες.

Εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι ότι εκτός από εξαιρέσεις οι ποιό πολλοί είναι μικρά παιδάκια που είτε έχουν μόλις τελειώσει το σχολείο είτε κάποια άσχετη σχολή και απλα θέλουν να βρούν κάπου δουλειά.

Χωρίς να κατακρίνω αυτά τα άτομα (η δουλειά ΔΕΝ είναι ντροπή) απλά αναφέρω ότι η γνώση και η εξοικείωση με τους υπολογιστες στη χώρα μας είναι ακόμα πολύ μικρή σε σχέση με το σύνολο του πληθυσμού και ειδικά με τους νέους.

Άρα συμπερασματικά του ιδίου επιπέδου είναι και οι περισσότεροι πωλητές.

Οι περισσότερρες εταιρείες προσλαμβάνουν υπαλλήλους οι οποίοι απλά δηλώνουν γνώση υπολογιστών και στην καλύτερη των περιπτώσεων εννοούν ότι κάποτε έκαναν ένα ταχύρυθμο σεμινάριο εκμάθησης windows/office (κλασσικό αυτό) ή ότι απλά έχουν ένα μηχανάκι στο σπίτι τους και παίζουν πασιέντζα ή κανένα παιχνιδάκι.

Τα κριτήρια ΔΕΝ είναι η βαθιά γνώση στους υπολογιστές αλλά τις περισσότερες φορές η εμφάνιση και η προηγούμενη εμπειρία στις πωλήσεις άσχετα από το αν πρίν πούλαγαν ρούχα, παπούτσια ή τσίχλες.

Καμμία εταιρεία από όσο γνωρίζω δεν παρέχει σεμινάρια εκμάθησης στους υπαλλήλους της όχι υπολογιστών αλλά των προϊόντων που έχει στην γκάμα της.

Οι περισσότεροι απλά τα μαθαίνουν πάνω στην πράξη the hard way με ότι συνεπάγεται αυτό για τους πελατες τους που θα έχουν την ατυχία να ψωνίσουν από αυτές.

Σαν παράδειγμα θα αναφέρω ότι στην εταιρεία πληροφορικής που εργάζομαι υπεύθυνη προμηθειών είναι μια κοπέλα 22 ετών η οποία είναι ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΣΧΕΤΗ με ότι έχει να κάνει με υπολογιστές, τα περιφερειακά και τα αναλώσιμα τους.

Κυριολεκτικά δεν ξέρει που πάν τα τέσσερα.

Ο λόγος που έχει αυτήν την θέση είναι ότι απλά θέλανε έναν υπάλληλο με πολύ χαμηλό μισθό και η συγκεκριμένη έτυχε να έχει πολύ τσαμπουκά στις συμφωνίες με τις εταιρείες προμηθευτές μας.

Γνωρίζει μόνο τα αντικείμενα από τις περιγραφές τους στα τιμολόγια αλλά δεν μπορεί με τίποτα να τα αναγνωρίσει και ποτέ κανένας δεν ενδιαφέρθηκε ούτε να της δείξει αλλά και ούτε να τις εξηγήσει τίποτα.

Όσο γινόταν η δουλειά δεν τους ένοιαζε.

Τρέχα γύρευε δηλαδή.

Από αυτά που ανέφερα θέλω να δείξω ότι απλά ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε και ο γάιδαρος.

Μην τα ρίχνουμαι όλα στους πωλητές.

Δημοσ.

Εν ολίγοις, ο πωλητής δουλειά θέλει, δουλειά βρήκε. Αυτός που φταίει είναι αυτός που έθεσε τα κριτήρια/τον προσέλαβε. Το πρόβλημα μετατοπίζεται στον πωλητή, όταν ο τελευταίος δεν είναι τουλάχιστον εξυπηρετικός και πρόθυμος να καταλάβει και να βοηθήσει...

Δημοσ.
Φίλε, πέρα από την πλήρη ασχετοσύνη που έχουν τις περισσότερες των περιπτώσεων αυτοί οι <<πωλητές>> έχεις ρωτήσει μήπως με τι αμοίβονται και τί ωράρια δουλεύουν;;;

Πίστεψε με αλλά ο λόγος που ποιό ψαγμένα άτομα ΔΕΝ πηγαίνουν να δουλέψουν σε τέτοια μαγαζια (φυσικά ΠΑΝΤΑ υπάρχουν και εξαιρέσεις) είναι οι γελοίοι μισθοί που δίνουν.

Poly swstos.

Δημοσ.
Το ότι οι μισθοί και τα ωράρια είναι το λιγότερο εξευτελιστικά' date=' δε είναι θέμα προς συζήτηση επι του παρόντος. Ολοι εμείς, είμαστε ΠΕΛΑΤΕΣ και μας αφήνει παγερά αδιάφορους το πόσο πληρώνει η τάδε επιχείρηση τον δείνα υπάλληλο και αν ο τελευταίος είναι ευχαριστημένος, καταρτισμένος ή αποδοτικός γενικότερα.

Από τη δεκαετία του 80 πηγαίνω στη Στουρνάρα, έχω να παραθέσω τέτοια όμορφα και ευτράπελα... Μέχρι βιβλίο να γράψουμε κάποια στιγμή, σκέφτομαι...[/quote']

De mporw para na sumfwnhsw apoluta ...... skespou na paei enas asxetos ti 9a tou dwsoun .....

H katastash einai toulaxiston asteia, kai to kako einai oti o ellhnas den exei ma9ei na paraponietai se autous pou ton"koroideuoun". An emeis pou 3eroume (oso 3erei o ka9enas telos pantwn) den piezoume gia kaluterh e3uphrethsh de prokeitai na alla3ei tipota.

Δημοσ.

Εγώ μπήκα σε κατάστημα στη στουρνάρη για να ρωτήσω εάν είχαν την geforce fx 5900 ultra και τελικά κατέληξα να είμαι εκεί για 10 λεπτά και να εξηγώ στον υπαλληλο ποιες διαφορές έχουν οι FX μεταξύ τους. Τουλάχιστον αυτός είχε επίγνωση της άγνοιας του και είχε την όρεξη να μάθει. Δυστιχώς οι περισσότεροι είναι άσχετοι και δεν τους ενδιαφέρει να μάθουν.

Συμφωνώ ότι αυτό οφείλεται στους χαμηλούς μισθούς εφόσον ποιος σχετικός θα πάει να δουλέψει 8ρα ως πωλητής και να παίρνει 3.60. Εγώ πάντως είμαι διατεθημένος να πληρώσω 10% παραπάνω αν ο πωλητής είναι άτομο και γνώστης και όχι γλάστρα.

ΥΓ Τελικά δεν την είχαν :D .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...