adtakhs Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Για να λέμε την αλήθεια έχει δίκιο ο adtakh εν μέρει και εγώ είχα πρόσφατα GTX560Ti σε sli, δεν λεω είχαν δύναμη αρκετή αλλά με μόνο 1gb μνήμη και κατανάλωση μετρημένη στο fc3 στα 450+ watt με ότι συνεπάγεται αυτό στο θόρυβο μπορώ να πω οτι ήταν η πιο αποτυχημένη αγορά κάρτα γραφικών που έχω κάνει τώρα με την 680 έχω 220-250w. Αυτή βέβαια ήταν η δική μου εμπειρεία στο sli τώρα ο Heatspreader φαίνεται μέχρι στιγμής τουλάχιστον να είναι ευχαριστημένος εγώ όμως θα το σκεφτώ πολύ να ξανακάνω. Πες τα βρε Χρυσόστομε !! Εγω με 5870 τις άλλαξα λόγω μνήμης και κατανάλωσης ... 1
panos9553 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 ρε adtakhs καταρχάς ο χρήστης pcfan κλαίει με μαύρο δάκρυ με την κάρτα vtx που αγόρασε και που προτείνεις.Σταμάτα ποια να σαμποτάρεις τον κόσμο με τις ανούσιες συμβουλές αγοράς που κάνεις. Να σε ρωτησω..μιας και εισαι <<νεοπας>> στο insomnia...εχεις δει τι εχει προσφερει ο adtakhs ολο αυτο το διαστημα εδω μεσα??Ή εμφανιστηκες με αλλο username απλα για να τρολλαρεις??Ας σεβαστουμε καποια πραγματα..
adtakhs Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 εγώ λέω να βάλει και άλλα λίγα ευρώ και να πάρει nvidia για να μην κλαίει με μαύρα δάκρια και αυτός. Το αν ειναι Νvidia η κάρτα ή AMD δεν παίζει ρόλο στον θόρυβο που θα κάνει ! Μόνο αν είναι μαμά μοντέλο παίζει να ξέρουμε περίπου πως συμπεριφέρεται . Ο κάθε κατασκευαστής , SAPPHIRE, VTX3D, GIGABYTE, ASUS, EVGA, PALIT, MSI, POWERCOLOR φτιάχνει δικές του υλοποιήσεις , ενώ χρονίζει και όπου αυτός θέλει το chip . Το να γνωρίζω , γνωρίζεις, γνωρίζουμε όλες τις υλοποιήσεις είναι αδύνατο .
gregori13 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Για να λέμε την αλήθεια έχει δίκιο ο adtakh εν μέρει και εγώ είχα πρόσφατα GTX560Ti σε sli, δεν λεω είχαν δύναμη αρκετή αλλά με μόνο 1gb μνήμη και κατανάλωση μετρημένη στο fc3 στα 450+ watt με ότι συνεπάγεται αυτό στο θόρυβο μπορώ να πω οτι ήταν η πιο αποτυχημένη αγορά κάρτα γραφικών που έχω κάνει τώρα με την 680 έχω 220-250w. Αυτή βέβαια ήταν η δική μου εμπειρεία στο sli τώρα ο Heatspreader φαίνεται μέχρι στιγμής τουλάχιστον να είναι ευχαριστημένος εγώ όμως θα το σκεφτώ πολύ να ξανακάνω. oc i5 + gtx 680 και εχεις μονο 220W !?
aetos1988 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Στοκ είναι ο i5 η κατανάλωση κυμαίνεται 250watt 1
Ashmadia Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 δεν έχεις ακουστά το gpu boost πού ζείς?Kλοκάρεται απο μόνη της μέχρι εκεί που πρέπει και δεν χρειάζεται να ψάχνεσαι με ρολόγια.Εσύ παίζεις και η nvidia σε φροντίζει λέμε. Αυτο το gpu-boost αναθεμα και αν εχεις υποψιν σου οτι ειναι δικοπο μαχαιρι.. (το παρουσιαζεις και σαν να το ξερεις χρονια, σχεδον ντρεπομαι που θα σου τονισω πτυχες που αγνοεις). Θα επρεπε να το εχεις υποψιν σου, ειδικα εφοσον μπαινεις στην διαδικασια να εκφερεις αποψη και να προτεινεις. Ποικιλει απο καρτα σε καρτα, ακριβως οπως το max oc, και ενας παραγοντας καθοριστικος ειναι οι θερμοκρασιες. Εναν κακομοιρη λυπαμαι που θα καταληξει να throttlarei αντι να boostarei... Οπως και το oc, δεν θα πρεπει να αποτελει κριτιριο αγορας, για την ευκολια του οπως το παρουσιαζεις, αλλα καθαρα απο αποψη επιδοσεων. (σορρυ κιολας αλλα η καραμελα σας ειναι οι "τεζαρισμενοι πυκνωτες", νομιζετε οτι κανει κατι διαφορετικο η καρτουλα σας επειδη γινονται αυτοματα? τιποτα δεν χαριζεται...) επειδή παραμυθιάζετε τον κόσμο οτι οι amd κλοκάρονται καλύτερα βγάλτε μου καλύτερα αποτελέσματα απο κλοκαρισμένη amd κάρτα χωρίς να πάρει φωτιά όμως,στα λεφτά της 760. 00002.png περιμένω αυτούς που κατηγόρησαν για trolling και ανακρίβειες να απαντήσουν .Καιρός η ασχετοσύνη σας και ο φανμποισμός σας να βγoύν στην φόρα. No offense, αλλα για να πιστεψω βαμμενους θελω στοιχεια. Ειδικα απο σενα θελω video, με gpu-z ανοιχτο και τις ρυθμισεις απο Nvidia panel στα defaults ή στα tweaked (αρκει αν ειναι tweaked να το λες, οχι να ανεβαζεις ξερα μια photo πχ). Σου είπα και πριν ότι το Crossfire δεν ξέρω πως τα πάει. Δεν υπάρχει microstuttering φίλε μου. Πάντα φώναζα για Multigpu. Έλεγαν ότι άλλαξαν τα πράγματα και δειλά δειλά, είπα να το δοκιμάσω. Δεν υπάρχει. Απλά. Εννοείται πως μία κάρτα είναι καλύτερη από δύο. Κάνοντας όμως SLI με mid range κάρτες χτυπάς την κορυφαία Single με πολύ λιγότερα λεφτά. Αν σου τύχει ένα παιχνίδι και μάλιστα όχι από τους καλούς τίτλους που δεν παίζει το SLI δεν πειράζει. Αν σου τύχει να σου χαλάσει η μία κάρτα είναι το πρόβλημα. Γι' αυτό είναι και πιο φθηνή λύση. Μπορεί η απόδοση να είναι καλή, αλλά δεν είναι όλα απόδοση. Το SLI το κάνεις και με mid range κάρτες για να χτυπήσεις την κορυφαία Single. Καλά έκανες. Τι θες να πεις; Δεν καταλαβαίνω. Φταίει το CF επειδή οι κάρτες σου δεν είχαν αρκετή μνήμη; Για πες μου... Μία χαρά κουτί έχω και μία χαρά airflow. Κανένα απολύτως πρόβλημα με θερμοκρασίες. Ναι, σου ξαναλέω μία χαρά κουτί έχω. Οπότε όποιος έχει Single Card, ας έχει κακό κουτί με κακό airflow. Μάλιστα. Heat εσυ εκανες sli με νεες καρτες που κυκλοφορησαν πιο μετα απο τα μεγαλα μοντελα. Που θα ησουν αν ειχες κανει sli με 650ti? Mid δεν ηταν κ αυτες? Το ιδιο δεν κοστιζαν λιγο πριν βγουν οι boost? Θα καταλογισουμε το αποτελεσμα στην τεχνολογια sli? Που καταληγουμε? Στο να εντοπιζεις καθε φορα το vfm... που οφειλει να ερχεται μαζι με τα καινουρια μοντελα. Αυτο πιστευω χωρις να ειμαι αρνητικος σε cf-sli. Απλα μην εθελοτυφλεις σε αυτα που σου λεει ο adtakhs. Το οτι σε ενθουσιασε η προοδος στο sli δεν σημαινει οτι κερδισε την μαχη με τις single.. ρε adtakhs καταρχάς ο χρήστης pcfan κλαίει με μαύρο δάκρυ με την κάρτα vtx που αγόρασε και που προτείνεις.Σταμάτα ποια να σαμποτάρεις τον κόσμο με τις ανούσιες συμβουλές αγοράς που κάνεις. Και εγω οχι μονο κλαιω, αλλα ειμαι και υπερκαλυμενος και υπερευχαριστημενος με την αγορα μου. Καταληγει καπου αυτο το "επιχειρημα"? Επισης που ειδες να προτεινει ο adtakhs την συγκεκριμενη περιοδο γενικα, στο συγκεκριμενο topic ειδικα την 7870ΧΤ? Εγω ειδα οτι προτεινε το λογικο, και αυτο που και εγω θα προτεινα αν δεν με προλαβαιναν τα τοσα post, την 760 στα 220Ε. Η μοναδικη amd καρτα που προτεινε στον TS ειναι η 7950 και μπηκε στον κοπο να το δικαιολογησει. Ουτε αυτο δεν αναγνωριζεται πια. Ή θα σταματησετε να γραφετε παπατζες ή θα σας εκθετουμε ή θα αναλαβουν δραση οι moderators γιατι παραχει γινει το κακο μου φαινεται... Ποια VTX 3D πρότεινα ? Η VTX3D εποχής DIGITALMASTER ηταν καμιά 50€ φτηνότερη από όλες τις υπόλοιπες για όσους δεν θυμούνται ..... ή για όσους έχουν 40 ποστ .... Από την μια μου δίνεις BUDGET 600€ και από την άλλη θες FULL γραφικά και σύστημα πλήρες που σκοτώνει. Για -50€ κάρτα μια χαρά δουλειά κάνει ... Αν ήθελε super duper υλοποίηση να πλήρωνε το 70-80€ παραπάνω για την καλύτερη που έπαιζε .... ή να μην έβαζε SSD ή να έπαιρνε CELERON επεξεργαστή ή να πήγαινε σε μικρότερη κάρτα με καλό σύστημα ψύξης ώστε να μην έχει θόρυβο αλλά με τα μισά FPS ...... Οταν φτιάχνεις ένα σύστημα με περιορισμένο BUDGET , κάνεις υποχωρήσεις σε κάποιους τομείς !! Χαίρομαι που το μόνο που έχει σαν παράπονο είναι ο παραπάνω θόρυβος από το ανεμιστηράκι !! Για φαντάσου το πρόβλημά του να ήταν πως δεν τραβάει στα παιχνίδια .... Αλλά επειδή και εσύ και κάτι άλλα είστε εκτός τόπου και χρόνου ... δεν το συνεχίζω ... Η vtx3d δεν ηταν φθηνοτερη εδω στην Ελλαδα γιατι υπολειπεται καπου, στο εξωτερικο σε πολλες χωρες φθηνοτερη ηταν η myst. Νομιζω οτι ηταν καθαρα θεμα διαθεσιμοτητας. Η διαφορα των λιγοστων υλοποιησεων XT ειναι μηδαμινη και σε καμια περιπτωση δεν αξιζε την διαφορα χρηματων. Καλυτερα να πηγαινες σε ανωτερο μοντελο, παρα να παρεις την sapphire για παραδειγμα. (εξαφανιζοταν σιγα σιγα το vfm στα 240-250) 3
adtakhs Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Απ`όσο έχω καταλάβει ο φίλος με VTX3D 7870 δεν είχε την ΤΑΗΙΤΙ LE ! Είχε την ευκαιρία του DIGITALMASTER που είχε φέρει τσάμπα τις απλές VTX 3D ... αρκετά παλαιότερα. Εγώ μέχρι σήμερα VTX3D με πυρήνα TAHITI LE δεν έχω προτείνει σε κανέναν ! POWERCOLOR έχω προτείνει !!! Και συμφωνώ με αυτό που λές ! Η SAPPHIRE 7870 XT χάνει το VFM σε τιμές των 250€ ...
JimRdesign Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 "No offense, αλλα για να πιστεψω βαμμενους θελω στοιχεια. Ειδικα απο σενα θελω video, με gpu-z ανοιχτο και τις ρυθμισεις απο Nvidia panel στα defaults ή στα tweaked (αρκει αν ειναι tweaked να το λες, οχι να ανεβαζεις ξερα μια photo πχ)."Να σου πώ την αλήθεια με κολακεύει που δεν με πιστεύεις και έχεις μείνει με το στόμα ανοιχτό με τις επιδόσεις της κάρτας Jim...οοοο Jim,μ'ακους ρε φιλαρακι? εγώ σε ακούω,ο skrillex πότε θα σε ακούσει να τον βοηθάς να κλοκάρει την κάρτα του,αφήστε τα αυτά και πηγαίντε να βοηθήσετε στο άλλο topic
Ashmadia Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 "No offense, αλλα για να πιστεψω βαμμενους θελω στοιχεια. Ειδικα απο σενα θελω video, με gpu-z ανοιχτο και τις ρυθμισεις απο Nvidia panel στα defaults ή στα tweaked (αρκει αν ειναι tweaked να το λες, οχι να ανεβαζεις ξερα μια photo πχ)."Να σου πώ την αλήθεια με κολακεύει που δεν με πιστεύεις και έχεις μείνει με το στόμα ανοιχτό με τις επιδόσεις της κάρτας Τι ψαχνω και εγω να βρω... Δε βαριεσαι οπως νομιζεις.. Και εμεις δειραμε κατι ti αλλα δεν το καναμε βουκινο, γιατι δεν εχει νοημα... Επισης με τα tweaks που κανουν στο ocn για valley, η καρτα μου μοιαζει με 7970, αλλα δεν περιμενα σοβαρη απαντηση, εκτιθεσαι καθε φορα ολο και πιο πολυ.
Thanos1972 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 εγώ σε ακούω,ο skrillex πότε θα σε ακούσει να τον βοηθάς να κλοκάρει την κάρτα του,αφήστε τα αυτά και πηγαίντε να βοηθήσετε στο άλλο topic Αφου μ'ακους....οι καρτες να ειναι nvidiaaaaa τι να κανουμε,δεν εχουμε ολοι καρτες που κλοκαρουν αυτοματα και αναγκαζομαστε να τεζαρουμε τους πυκνωτες μας. τρεξε τωρα κανενα heaven με τον I3 και κοροιδευε παλι εμας με τους τετραπυρηνους και τους υπολοιπους με 6-8 πυρηνες.....αφου στο heaven με τον I3 Μας ξεπερνας,μια χαρα εισαι. 3
JimRdesign Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Τι ψαχνω και εγω να βρω... Δε βαριεσαι οπως νομιζεις.. Και εμεις δειραμε κατι ti αλλα δεν το καναμε βουκινο, γιατι δεν εχει νοημα... Επισης με τα tweaks που κανουν στο ocn για valley, η καρτα μου μοιαζει με 7970, αλλα δεν περιμενα σοβαρη απαντηση, εκτιθεσαι καθε φορα ολο και πιο πολυ. τί δεν πιστεύεις δηλαδή?ο πυρήνας τρέχει στα 1220 και οι μνήμες στα 1822 δεν πάνε και παραπάνω.Τι το θές το gpu-z δηλαδη σε βιντεο τι έχω να κρύψω?Και αυτά περι gpu boost και δίκοπου μαχαιριού κάνεις λάθος καθώς αυτό υπερχρονίζει στα ασφαλή όρια που του έχουν βάλει απο το εργοστάσιο και δεν αλλάζει ρεύματα κτλ που κάνετε στις κάρτες σας.
adtakhs Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Θέλω να μου πεις τι διαφορά βλέπεις στην πρώτη με την δεύτερη εικόνα και που ωφείλεται !
Ashmadia Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Να το παρει το ποταμι? Το παιρνω σαν ναι. Η πρωτη εχει λυσει τα θερμικα της και αγγιξε τα ορια της καταναλωσης της. Φανταζομαι ειναι boost μοντελα. Και τραγικα εξω να πεφτω, δεν σκαω, ισα ισα βελτιωνομαι 1
adtakhs Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2013 Δυο περάσματα της ίδιας 780 με τα ίδια ρολόγια τάσεις κ.λ.π. σε metro L. Στην πρώτη έχει βουτήξει ελαφρά (throttle) στην δεύτερη όχι . Αυτά περι σταθεροτητας, πρακτικότητας boost κ.λ.π. Συμπερασματικά με ένα screen από τέτοιες κάρτες για τα Α , Β , Γ ρολόγια δεν λένε και πολλά πράγματα, αν με το που τις πιέσεις κατεβάζουν ρολόγια . Αυτό βέβαια στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι τίποτα , είναι οριακό αλλά το έχει ψάξει πολυ το παλικάρι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα