Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το λες εσυ αυτο που εχεις 2 X 650TI σε SLI ?

Δηλαδή θεώρησες πιο σωστό συνδυασμό το SLI με τα προβλήματά του, πιο αθόρυβο και λιγότερο ενεργοβόρο , με καλύτερο performance /watt από αντίστοιχες λύσεις  με μια μεγαλύτερη κάρτα γραφικών ....

Αν είναι έτσι βρε φίλε, να το δούμε αλλιώς το θέμα και να μην κοιτάμε 7950, 760 αλλά ειδικά εγώ που έχω 6 slot για SLI / X-FIRE να πάω να αγοράσω 5-6,  HD6570 , GT430 να κάνω πάρτι ... την 990FX-UD7 έχω.

gigabyte-990fxa-ud7-layout-1.jpg

Να κάνω κανένα τέτοιο

multiple-gpu-password-cracker.jpg?w=580&

Εεεεεεεεεεεε......ήθελες να τα ακούσεις ...

Μετά λες εμάς κατευθυνόμενους και χαζούς ΟΚ ... το έπιασα

Ξέρεις πρώτα απ`όλα οι πράξεις μας (αυτές που πράττουμε για τους εαυτούς μας) μας αντιπροσωπεύουν !

Δεν ήθελα να ακούσω τίποτα.

Η απόδοση του SLI μου είναι αρκετά παραπάνω από μία GTX 670 και πολύ κοντά, σχεδόν ίσα με μία GTX 680.

Επειδή δεν θα ήθελα να χάσω χρόνο βάζοντας σου Reviews τόσο από το insomnia, όσο και από τα μεγαλύτερα Review Sites, μιας και θα πέσουν στο κενό, αν σε ενδιαφέρει ψάξε μόνος σου τιμές και απόδοση και μετά έλα να μιλήσουμε.

Επίσης με low - mid range κάρτες γραφικών δεν μπορείς να κάνεις πάνω από 2-way SLI. :)

• Απαντ. 138
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

για να μην ξεχνιόμαστε (μέχρι τα νέα bench από τετάρτη και μετα)

7950 1235/1625 fully stable

Dirt 3

1ywto7.png

και  ένα τυχάιο από CF 1150/1575 για να μην ξεχνάμε τι θα πει Ultra High End

Sleeping Dogs

53599d1354581672-nvidia-vs-amd-let-the-b

Επεξ/σία από The__Blade
Δημοσ.

Δεν ήθελα να ακούσω τίποτα.

Η απόδοση του SLI μου είναι αρκετά παραπάνω από μία GTX 670 και πολύ κοντά, σχεδόν ίσα με μία GTX 680.

Επειδή δεν θα ήθελα να χάσω χρόνο βάζοντας σου Reviews τόσο από το insomnia, όσο και από τα μεγαλύτερα Review Sites, μιας και θα πέσουν στο κενό, αν σε ενδιαφέρει ψάξε μόνος σου τιμές και απόδοση και μετά έλα να μιλήσουμε.

Επίσης με low - mid range κάρτες γραφικών δεν μπορείς να κάνεις πάνω από 2-way SLI. :)

Δεν είναι δυνατόν να λέγονται τέτοια πράγματα σε τεχνολογικά φόρουμ ...

Πρώτα απ`όλα δεν κατάλαβες τίποτα απ`ότι είπα .

Και να εξηγηθώ !

1) Κανένα SLI και κανένα CROSSFIRE δεν μπορεί να δώσει απόδοση X2 όταν σε μια κάρτα γραφικών προσθέσουμε μια δεύτερη !

Το καλύτερο που έχω δει εγώ προσωπικά είναι ένα +80% απόδοσης και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις !

2) Άρα η απόδοση προς την κατανάλωση (PERFORMANCE /WATT) του SLI ή το CROSSFIRE ειναι ΠΑΝΤΑ χειρότερη από το να έχεις μια μεγαλυτερη καρτα !

Αυτό γιατί οι δυο κάρτες σου θα καταναλώνουν το ΔΙΠΛΑΣΙΟ ενώ θα δίνουν απόδοση μόνο 80% παραπάνω από το να είχες μια μεγαλύτερη!!!

3) Όταν λοιπόν έχεις χειρότερο performance /watt  με οποιοδήποτε SLI/CROSSFIRE πάει να πει πως θα έχεις μεγαλύτερη κατανάλωση για να πάρεις τα ίδια FPS απ`ότι με μια άλλη κάρτα !  Η μεγαλύτερη κατανάλωση λοιπόν σου δίνει και μεγαλύτερη ΑΠΑΓΩΓΉ θερμότητας από το σύνολο των CHIP για την ίδια δουλειά !

Άρα μέσα στο κουτί θα έχεις μεγαλύτερες θερμοκρασίες από το να έχεις μια κάρτα μόνο μεγαλύτερη. !

4) Ο συνδυασμός πάνω στην μητρική μειώνει την κυκλοφορία του αέρα οπότε οι θερμοκρασίες που παίζουν οι κάρτες και τα άλλα parts του pc είναι μεγαλύτερη ! Αυτό είναι ένα ακόμα κακό !

5) Όταν βάζεις 2 κάρτες γραφικών στο σύστημά σου και σε συστοιχία που δεν επιτρέπει και τον καλύτερο αερισμό, τότε έχεις υψηλότερο θόρυβο, από το να είχες μια κάρτα , από τους δυο ανεμιστήρες ! Και αυτό κακό για ένα σύστημα που προσπαθούμε να το έχουμε όσο το δυνατόν πιο αθόρυβο !

6) Όταν βγαίνει ένα παιχνίδι οι εταιρίες προσπαθούν να παρέχουν υποστήριξη για τις κάρτες τους ! Συνήθως το πρώτο δίμηνο δίνουν κάτι σχετικά καλό από οδηγούς για single κάρτες !!! Για να μπορέσει να τρέξει με σωστούς οδηγούς η εκάστοτε SLI / CROSSFIRE διάταξη, περνά πολύ περισσότερος χρόνος ! Ενώ πολλές φορές δεν πετυχαίνουν και τα καλύτερα αποτελέσματα !

7) Ορισμένα παιχνίδια ΔΕΝ κάνουν χρήση του SLI /CROSSFIRE οπότε μένεις με τις μισές επιδόσεις !

8) Στις συστοιχίες καρτών υπάρχουν και άλλα θέματα που δεν έχουν να κάνουν τόσο με την απόδοση και την κατανάλωση αλλά με το ΟΠΤΙΚΟ αποτέλεσμα ! Σε πάρα πολλές περιπτώσεις έχουμε  Stuttering & Tearing

http://en.wikipedia.org/wiki/Micro_stuttering

9) Πληρώνεις για διπλάσια μνήμη πάνω στο PCB της κάρτας από αυτή που χρησιμοποιείς ! Χάνεται και το VFM εξ ορισμού.. Τις περισσότερες φορές σε τέτοιες συστοιχίες δεν ξεμένεις από ισχύ σε νεότερους τίτλους αλλά από μνήμη !!!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ε, λοιπόν για όλους τους παραπάνω λόγους μια SLI και CROSSFIRE διάταξη ειδικά με μικρές κάρτες ΔΕΝ μπορεί να θεωρηθεί συμφέρουσα λύση !

Όλα τα παραπάνω ελαττώματα των διατάξεων αυτών μπορείς να τα επωμιστείς μόνο αν δεν υπάρχει κάποια μεγαλύτερη κάρτα η οποία να μπορεί να σου δώσει ίδια απόδοση.

• Like 9
Δημοσ.

1) Ναι πράγματι. Ποιος είπε το αντίθετο;

2)

GTX 670

http://www.techspot.com/review/529-geforce-gtx-670/page10.html

SLI 650ti Boost

http://www.techspot.com/review/661-nvidia-geforce-gtx-650-ti-boost-sli/page8.html

GTX 680

http://www.techspot.com/review/525-gainward-geforce-gtx-680/page10.html

3) Έχεις δει τι θερμοκρασία έχουν οι κάρτες μου σε Full Load; Έχεις δει πόσο έχει μία GTX 770;

4) Γι' αυτό θα πρέπει να ενημερώσουμε τους κατασκευαστές μητρικών έτσι ώστε να σταματήσουν την κατασκευή SLI/CF μητρικών.

5) Έχεις ακούσει ποτέ το σύστημα ψύξης της Gigabyte; :)

6) Όταν είχα την GTX 295 κάπως έτσι ήταν τα πράγματα. Τώρα δεν έχω δει κάτι παρόμοιο. Εσύ ναι ε; Με ποια συστοιχία;

7) Δεν μου έχει τύχει κανένας καλός τίτλος μέχρι στιγμής. Το Dark δεν κάνει, αλλά είναι ήδη πολύ ελαφρύ.

8) Ανακαλύπτοντας τον κόσμο... Για δύο κάρτες μιλάμε όχι για τέσσερις. Παρόλα αυτά που είδες ms;

9) Σε ανάλυση 1920x1200 με 2GB μνήμης, δεν νομίζω να έχω πρόβλημα. http://www.skroutz.gr/s/3078865/Gigabyte-GeForce-GTX650-Ti-Boost-2GB-OC.html

330€ και επιδόσεις κοντά σε GTX 680.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Τα επιχειρήματα σου, είναι τα κλασσικά copy pasted επιχειρήματα που έχεις βρει σε διάφορα Forums. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν έχεις ασχοληθεί με το θέμα.

Άσε με σε παρακαλώ να ξέρω κάτι παραπάνω. :)

Δημοσ.

8600GT SLI πάνω σε M2N SLI DELUXE  μητρική.

9800GT SLI  πάνω σε M3N 32 SLI DELUXE

4870 CROSSFIRE πάνω σε M4A88TD-V EVO USB III

5850 CROSSFIRE πάνω σε M4A88TD-V EVO USB III & 990FXA-UD3

5870 CROSSFIRE που το έσπασα πρόσφατα . πάνω σε 990FXA-UD3  και 990FXA-UD7

-----------------------------------------------------------------

Ναι καλά δεν έχω ασχοληθεί .....

Μην το πηγαίνεις σε VFM εκεί είναι άλλο πράγμα ... Απλός συμβιβάζεσαι με τα παραπάνω που είπα για να μην πληρώσεις και το ανάλογο αντίτιμο !

Οταν θα έρθει η ώρα που θα παλιώνουν οι κάρτες θα δεις ότι ακριβώς σου λέω σε θέματα μνήμης και υποστήριξης σε νεότερα games σε πολύ μεγάλο βαθμό!

Δημοσ.

Το SLI που έχεις κάνει είναι πολύ παλιό. Πιο παλιό ακόμα και από την GTX 295 που αντιμετώπιζα προβλήματα. Οπότε δεν έχεις ασχοληθεί πρόσφατα με SLI. Δεν είναι κακό φυσικά αυτό.

Με CF έχεις ασχοληθεί, αλλά πάλι λίγο παλιά. Σίγουρα όχι τόσο παλιά όσο με το SLI. Σε αυτήν την περίπτωση όμως δεν έχω ασχοληθεί εγώ, οπότε δεν έχω γνώμη.

Δημοσ.

Εσύ λοιπόν απο σήμερα να λες στον κόσμο να παίρνει 7990 και όχι ΤΙΤΑΝ ! Και φτηνότερη είναι και δυνατότερη . Εγώ όχι .

Όλα όσα αναφέρω είναι τεχνικά θέματα που ποτέ του δεν θα λύσει το CROSSFIRE και το SLI γιατί πολύ απλά είναι στην φύση τους !!

Οπως ο τυφλοπόντικας γεννιέται τυφλός και το θεωρούμε φυσιολογικό έτσι και εδώ.

Με τον Α, Β τρόπο οι εταιρίες προσπαθούν να τα μειώσουν (ελαχιστοποιήσουν) τα προβλήματα, ποτέ όμως δεν θα φτάσουν στον βαθμό να δουλέψουν το ίδιο απροβλημάτιστα όπως μια κάρτα .

Το CROSSFIRE και το SLI χρειάζονται ! Δνε πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν ! Και αυτό γιατί πολλές φορές στην αγορά ΔΕΝ υπάρχει διαθέσιμη κάρτα για να καλυψει τις απαιτήσεις ενός νέου τίτλου !

Εκεί για να παίξεις στο τέρμα, χρειάζεσαι κάποια συστοιχία από νέες κάρτες.

Επίσης πολλές φορές δεν έχεις το budget για να σε νέα κάρτα οπότε επεκτείνεσαι σε συστοιχία  με κάποια μεταχειρισμένη.

Το CROSSFIRE δεν το έσπασα από έλλειψη ισχύος για να πάω σε 1 7950 . Το έσπασα για λόγους μνήμης κυρίως η αποία να σου θυμίσω για το τότε ήταν υπεραρκετή .

Να σου πω και ένα άλλο λάθος που κάνεις !

1) Το τι θερμοκρασία έχει η κάθε κάρτα γραφικών ή η κάθε συστοιχία καρτών  ΔΕΝ έχει να κάνει με την θερμότητα που απαγάγει !!  Μπορεί να έχεις μια κάρτα γραφικών η οποία να απαγάγει το μισό ποσό θερμότητας προς το περιβάλλον κουτί  αλλά να έχει υψηλές θερμοκρασίες  και μια άλλη (ή άλλες) να απαγάγει την διπλάσια θερμότητα προς το περιβάλλον και να έχει τις μισές θερμοκρασίες ....

Το θέμα είναι τι γίνεται όταν το κουτί δεν μπορεί στην μονάδα του χρόνου να κάνει απαγωγή θερμότητας τόση όση βγάζουν οι κάρτες γραφικών .

Αν λοιπόν δεν μπορέσει να το πράξει το κουτί σου, τότε ο είδη θερμός αέρας καλείται να μειώσει την θερμοκρασία στις κάρτες, οπότε όλο και περισσότερο αυξάνεται η θερμοκρασία τους ή οι στροφές των ανεμιστήρων τους !

Άρα μια διάταξη SLI /CROSS θέλει και ακριβότερο κουτί με καλύτερο αερισμό. Στα περισσότερα reivews δεν  υπάρχει κάν κουτί στα συστήματα που μετρούν.

• Like 4
Δημοσ.

Εσύ λοιπόν απο σήμερα να λες στον κόσμο να παίρνει 7990 και όχι ΤΙΤΑΝ ! Και φτηνότερη είναι και δυνατότερη . Εγώ όχι .

Σου είπα και πριν ότι το Crossfire δεν ξέρω πως τα πάει.

Όλα όσα αναφέρω είναι τεχνικά θέματα που ποτέ του δεν θα λύσει το CROSSFIRE και το SLI γιατί πολύ απλά είναι στην φύση τους !!

Οπως ο τυφλοπόντικας γεννιέται τυφλός και το θεωρούμε φυσιολογικό έτσι και εδώ.

Δεν υπάρχει microstuttering φίλε μου. Πάντα φώναζα για Multigpu. Έλεγαν ότι άλλαξαν τα πράγματα και δειλά δειλά, είπα να το δοκιμάσω. Δεν υπάρχει. Απλά.

Με τον Α, Β τρόπο οι εταιρίες προσπαθούν να τα μειώσουν (ελαχιστοποιήσουν) τα προβλήματα, ποτέ όμως δεν θα φτάσουν στον βαθμό να δουλέψουν το ίδιο απροβλημάτιστα όπως μια κάρτα .

Εννοείται πως μία κάρτα είναι καλύτερη από δύο. Κάνοντας όμως SLI με mid range κάρτες χτυπάς την κορυφαία Single με πολύ λιγότερα λεφτά. Αν σου τύχει ένα παιχνίδι και μάλιστα όχι από τους καλούς τίτλους που δεν παίζει το SLI δεν πειράζει. Αν σου τύχει να σου χαλάσει η μία κάρτα είναι το πρόβλημα. Γι' αυτό είναι και πιο φθηνή λύση.

Μπορεί η απόδοση να είναι καλή, αλλά δεν είναι όλα απόδοση.

Το CROSSFIRE και το SLI χρειάζονται ! Δνε πρέπει να σταματήσουν να υπάρχουν ! Και αυτό γιατί πολλές φορές στην αγορά ΔΕΝ υπάρχει διαθέσιμη κάρτα για να καλυψει τις απαιτήσεις ενός νέου τίτλου !

Εκεί για να παίξεις στο τέρμα, χρειάζεσαι κάποια συστοιχία από νέες κάρτες.

Επίσης πολλές φορές δεν έχεις το budget για να σε νέα κάρτα οπότε επεκτείνεσαι σε συστοιχία  με κάποια μεταχειρισμένη.

Το SLI το κάνεις και με mid range κάρτες για να χτυπήσεις την κορυφαία Single.

Το CROSSFIRE δεν το έσπασα από έλλειψη ισχύος για να πάω σε 1 7950 . Το έσπασα για λόγους μνήμης κυρίως η αποία να σου θυμίσω για το τότε ήταν υπεραρκετή .

Καλά έκανες. Τι θες να πεις; Δεν καταλαβαίνω. Φταίει το CF επειδή οι κάρτες σου δεν είχαν αρκετή μνήμη;

Να σου πω και ένα άλλο λάθος που κάνεις !

Για πες μου...

1) Το τι θερμοκρασία έχει η κάθε κάρτα γραφικών ή η κάθε συστοιχία καρτών  ΔΕΝ έχει να κάνει με την θερμότητα που απαγάγει !!  Μπορεί να έχεις μια κάρτα γραφικών η οποία να απαγάγει το μισό ποσό θερμότητας προς το περιβάλλον κουτί  αλλά να έχει υψηλές θερμοκρασίες  και μια άλλη (ή άλλες) να απαγάγει την διπλάσια θερμότητα προς το περιβάλλον και να έχει τις μισές θερμοκρασίες ....

Μία χαρά κουτί έχω και μία χαρά airflow. Κανένα απολύτως πρόβλημα με θερμοκρασίες.

Το θέμα είναι τι γίνεται όταν το κουτί δεν μπορεί στην μονάδα του χρόνου να κάνει απαγωγή θερμότητας τόση όση βγάζουν οι κάρτες γραφικών .

Αν λοιπόν δεν μπορέσει να το πράξει το κουτί σου, τότε ο είδη θερμός αέρας καλείται να μειώσει την θερμοκρασία στις κάρτες, οπότε όλο και περισσότερο αυξάνεται η θερμοκρασία τους ή οι στροφές των ανεμιστήρων τους !

Ναι, σου ξαναλέω μία χαρά κουτί έχω.

Άρα μια διάταξη SLI /CROSS θέλει και ακριβότερο κουτί με καλύτερο αερισμό. Στα περισσότερα reivews δεν  υπάρχει κάν κουτί στα συστήματα που μετρούν.

Οπότε όποιος έχει Single Card, ας έχει κακό κουτί με κακό airflow.

Μάλιστα.

Δημοσ.

ρε adtakhs καταρχάς ο χρήστης pcfan κλαίει με μαύρο δάκρυ με την κάρτα vtx που αγόρασε και που προτείνεις.Σταμάτα ποια να σαμποτάρεις τον κόσμο με τις ανούσιες συμβουλές αγοράς που κάνεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ρε adtakhs καταρχάς ο χρήστης pcfan κλαίει με μαύρο δάκρυ με την κάρτα vtx που αγόρασε και που προτείνεις.Σταμάτα ποια να σαμποτάρεις τον κόσμο με τις ανούσιες συμβουλές αγοράς που κάνεις.

Ποια VTX 3D πρότεινα ? Η VTX3D εποχής DIGITALMASTER ηταν καμιά 50€ φτηνότερη από όλες τις υπόλοιπες για όσους δεν θυμούνται ..... ή για όσους έχουν 40 ποστ ....

Από την μια μου δίνεις BUDGET 600€ και από την άλλη θες FULL γραφικά και σύστημα πλήρες που σκοτώνει.

Για -50€ κάρτα μια χαρά δουλειά κάνει ... Αν ήθελε super duper υλοποίηση να πλήρωνε το 70-80€ παραπάνω για την καλύτερη που έπαιζε .... ή να μην έβαζε SSD ή να έπαιρνε CELERON επεξεργαστή ή να πήγαινε σε μικρότερη κάρτα με καλό σύστημα ψύξης ώστε να μην έχει θόρυβο αλλά με τα μισά FPS ......

Οταν φτιάχνεις ένα σύστημα με περιορισμένο BUDGET , κάνεις υποχωρήσεις σε κάποιους τομείς !! Χαίρομαι που το μόνο που έχει σαν παράπονο είναι ο παραπάνω θόρυβος από το ανεμιστηράκι !!

Για φαντάσου το πρόβλημά του να ήταν πως δεν τραβάει στα παιχνίδια ....

Αλλά επειδή και εσύ και κάτι άλλα είστε εκτός τόπου και χρόνου ... δεν το συνεχίζω ...

Επεξ/σία από adtakhs
  • Like 1
Δημοσ.

εγώ λέω να βάλει και άλλα λίγα ευρώ και να πάρει nvidia για να μην κλαίει με μαύρα δάκρια και αυτός.

Εγω λεω πως εχεις παρει απαντηση σε ΚΑΘΕ τομεα , το μεσημερι το εκανες αβαβα το πραγμα ... και εφυγες και τωρα αραδιάζεις την μια σαχλαμαρα μετα την αλλη.

Δημοσ.

Μερικοι εδω μεσα ειστε τοσο αγνωμονες, που παραβλεπετε το γεγονος πως ατομα σαν τον Adtakhs μπαινουν στον κοπο να ασχοληθουν καθε φορα με τα προβληματα σας και να σας προτεινουν συμφερουσες επιλογες. Εχετε υποψη σας ποσο χρονο καταναλωνουν ολα αυτα τα ατομα για να βρουν πληροφοριες τις οποιες στην πλειοψηφια των περιπτωσεων θα μπορουσατε να τις εχετε βρει μονοι σας με ενα απλο googlαρισμα? Σιγουρα οχι, γιατι εχετε μαθει παντα να ριχνετε το φταιξιμο στους αλλους. Οποιος νομιζει πως ξερει απο pc, ας παει μονος του να κανει τη συνθεση του, δεν χρειαζεται συμβουλη απο κανεναν και για τιποτα. Και σε τελικη αναλυση, ανθρωπος ειναι, πιθανον καποια στιγμη καπου να εκανε λαθος εκτιμηση. Γι αυτο λεγεται προταση αγορας, κανεις δεν σας αναγκαζει να αγορασετε τα προιοντα τα οποια προτεινονται εδω. Δεν παιρνει κανεις μας ποσοστα επι των πωλησεων για να προτεινει συγκεκριμενο hardware.

• Like 13
Δημοσ.

Για να λέμε την αλήθεια έχει δίκιο ο adtakh εν μέρει και εγώ είχα πρόσφατα GTX560Ti σε sli, δεν λεω είχαν δύναμη αρκετή αλλά με μόνο 1gb μνήμη και κατανάλωση μετρημένη στο fc3 στα 450+ watt με ότι συνεπάγεται αυτό στο θόρυβο μπορώ να πω οτι ήταν η πιο αποτυχημένη αγορά κάρτα γραφικών που έχω κάνει τώρα με την 680 έχω 220-250w. Αυτή βέβαια ήταν η δική μου εμπειρεία στο sli τώρα ο Heatspreader φαίνεται μέχρι στιγμής τουλάχιστον να είναι ευχαριστημένος εγώ όμως θα το σκεφτώ πολύ να ξανακάνω.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...