Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος τρόπος υπολογισμού του χρόνου ζωής που απομαίνει σε έναν σκληρό δίσκο (εξωτερικό);

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιος τρόπος υπολογισμού του χρόνου ζωής που απομαίνει σε έναν σκληρό δίσκο (εξωτερικό);

για αρχη, βρες το hdd sentinel ωστε να δεις την υγεια του δισκου σου.

Επισκέπτης
Δημοσ.

μάλλον έχω πρόβλημμα... 9%

τι κάνω;

Δημοσ.

τον κλεινεις οπως εισαι και αγοραζεις καποιον αλλο δισκο αμεσα ωστε να μην χασεις τα αρχεια σου(γιατι προβλεπω νημα μετα εχασα σημαντικα αρχεια/εργασιες κλπ)

Παντα κρατας backup των αρχειων σου σε καποιο αλλο μεσο.

Δημοσ.

με κανενα,απλη αντιγραφη του περιεχομενου σε δευτερο/τριτο δισκο ειδικα για αρχεια που δεν θες 100000% να χασεις για κανενα λογο.

Επισκέπτης
Δημοσ.

μου λέει οτι απομένουν 14 μερες..;; είναι σίγουρο;

Δημοσ.

οχι.

οι 14 μερες μπορει να ειναι και 4 μηνες μπορει να ειναι και 10 λεπτα

Ποτε δεν ξερεις ποτε θα χαλασει τελειως καποιος δισκος ακομα και ολοκαινουριος να ειναι.

(και οχι δεν ειμαι υπερβολικος)

εχω χασει σκληρο δισκο με 98% ζωη,απλα ψοφησε.Τον αποσυνδεσα απο το ενα μηχανημα να τον βαλω στο δευτερο και απλα δεν στροφαρε ποτε ενω αντιθετα εχω σκληρο με 22% ζωη και δουλευει σκυλι χωρις να παραπονιεται για κατι(περα απο τα Bad sectors που εχει)

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

ναι άρχισε να κάνοι κόλπα και να σβήνει αρχεία...

Δημοσ.

περα απο τα sentinel και ολες τις βλακειες ας τα πουμε τα πραγματα με το ονομα τους και σοβαρα.

ειτε μιας ημερες δισκος ειτε 500 ημερων οι πιθανοτητες να χαλασει ειναι παντα υπαρκτες.οποτε backup σε ενα δισκο δεν ειναι backup.so simple.

• Like 2
Δημοσ.

Είχα netbook acer 5 ετών το 2010 μου έλεγε το hdd sentinel ότι η υγεία του είναι στο 9% critical.

Μέχρι πριν λίγες μέρες έχοντας περάσει σχεδόν 3 χρόνια ακόμα 9% μου λέει, οπότε αύτα είναι ψιλομούφες πιστεύω.

(Δεν δουλεύει πλέον το netbook μου γιατί του έριξα μια μπουνία και τα έπαιξε :(

Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να διαβάσω τον σκληρό του δίσκο ?

Επίσης δείτε εδώ στον σταθερό μου.

http://img541.imageshack.us/img541/5117/58m5.jpg

Μου λέει άριστη με 1400 μέρες δηλαδή 33602 ώρες λειτουργίας

4 χρόνια σχεδόν συνεχόμενη λειτουργία!

WESTERN DIGITAL παιδιά είναι θυρία!!!!!

• Like 2
Δημοσ.

Είχα netbook acer 5 ετών το 2010 μου έλεγε το hdd sentinel ότι η υγεία του είναι στο 9% critical.

Μέχρι πριν λίγες μέρες έχοντας περάσει σχεδόν 3 χρόνια ακόμα 9% μου λέει, οπότε αύτα είναι ψιλομούφες πιστεύω.

(Δεν δουλεύει πλέον το netbook μου γιατί του έριξα μια μπουνία και τα έπαιξε :(

Μήπως υπάρχει κάποιος τρόπος να διαβάσω τον σκληρό του δίσκο ?

Επίσης δείτε εδώ στον σταθερό μου.

http://img541.imageshack.us/img541/5117/58m5.jpg

Μου λέει άριστη με 1400 μέρες δηλαδή 33602 ώρες λειτουργίας

4 χρόνια σχεδόν συνεχόμενη λειτουργία!

WESTERN DIGITAL παιδιά είναι θυρία!!!!!

βγαζεις τον δισκο απο το λαπτοπ παιρνεις με 10 ευρω ενακουτακι απο 2,5 Inches sata δισκο αν ειναι sata σε usb και διαβαζεις τον δισκο και τον κανεις και εξωτερικο.αν ειναι ide λογικα θα βρεις και αντιστοιχο κουτακι για Ide..καλα και για μενα ειναι τελειως βλακειες  αυτα που βγαζουν τα προγραμματα.μακαρι να μπορουσες να προβλεψεις τον χρονο ζωης ενος δισκου.αν αυριο φαει μια απο το ρευμα θα σου πω εγω πχ  οτι εχει 1000 μερες υπολοιπο ζωης κτλ.το να σου διαβαζει και να σου βγαζει το καθε προγραμμα τα προβληαμτα ενος δισκου με βαση τα Info απο το smart οκ.αλλα να σου λεε υπολοιπομενη ζωη ειναι ασχετο τελειως.απλα θαμπορουσε να σου λεει οτι ο δισκος εχει αυτο και αυτο και αυτο πχ bad sectors κτλ οποτε δεν ειναι σε καλη κατασταση και οχι οτι σε χ μερες θα ψοφησει.και εγω wd ειχα παντα .πολυ καλοι δισκοι απλα ευαισθητοι λιγο με τα ρευματα.βεβαια ολοι οι δισκοι με τα ρευματα δεν τα πανε καλα .ενα ups στο pc γλυτωνει ενα δισκο απο πολλα.σωστο Ups βεβαια.

και μην σε παραξενευει: πιο πολυ θα αντεξει ενας δισκος που δουλευει 24 ωρες το 24ωρο πανω σε ups παρα ενας δισκος που ειναι χωρις ups και τον εχεις αναψε σβησε αναψε σβησε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...