Προς το περιεχόμενο

Εγκατάσταση nvidia drivers Ubuntu 13.04

Spyros_Spy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

έχω πρόβλημα (όπως πάντα)όταν θέλω να βάλω nvidia drivers στο λάπτοπ μου που τρέχει ubuntu. Χτες έκανα και φορμάτ διότι το κλάταρα τελείως το σύστημα. Έχω δοκιμάσει τους περισσότερους τρόπους που έχω googlαρει αλλά φοβάμαι να κάνω κάτι παραπάνω. Όποιος σχετικός ας με βοηθήσει.

Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μηπως εχεις μια nvidia που παει παρεα με μια intel, δηλαδη optimus? Αν ναι, καλυτερα να μεινεις με windows.

Αν οχι, ανοιγεις ενα τερματικο και δινεις ενα

sudo apt-get install nvidia-current
εφοσον η καρτα σου εινια σειρας 8xxx ή νεοτερη.

Μηπως εχεις μια nvidia που παει παρεα με μια intel, δηλαδη optimus? Αν ναι, καλυτερα να μεινεις με windows.

Αν οχι, ανοιγεις ενα τερματικο και δινεις ενα

sudo apt-get install nvidia-current
εφοσον η καρτα σου εινια σειρας 8xxx ή νεοτερη.

Ναι αυτο εχω.. Την εντολη που μου γραφεις μαζι με το ...nvidia-current-updates οταν τα εκανα, μετα το restart εβλεπα μονο το wallpaper.

Για προσπάθησε να τους περάσεις μέσω jockey. Δώσε σε terminal

sudo apt-get install jockey-common 

suod apt-get install jockey-gtk

και μετά δώσε ξανά σε κονόλα 

sudo jockey-gtk 

και στο παράθυρο που θα ανοίξει επέλειξε ενεργοποίηση ένος από τους driver που σου προτείνει.

• Like 1

Για προσπάθησε να τους περάσεις μέσω jockey. Δώσε σε terminal

sudo apt-get install jockey-common 

suod apt-get install jockey-gtk

και μετά δώσε ξανά σε κονόλα 

sudo jockey-gtk 

και στο παράθυρο που θα ανοίξει επέλειξε ενεργοποίηση ένος από τους driver που σου προτείνει.

Γιατί τέτοιος κόπος; και κόλλησε και το Empathy δεν φορτώνει. Τόσα προβλήματα έχουν τα 64 bit ubuntu ή φταίει το λάπτοπ μου; Έβαλα τους drivers και μετά κόλλαγε το cairo dock και δεν φόρτωναν τα παιχνίδια..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ας πω καποια πραγματα για να μπουνε καποια αλλα σε μια σειρα...

Εχεις ενα λαπτοπ με μια intel και μια nvidia, με αυτη τη σειρα. Μια intel για πρωτη καρτα και μια nvidia στην καβατζα για τα δυσκολα. [/u]Οχι μια σκετη nvidia, εκτος αν το bios του λαπτοπ σου εχει καποια επιλογη για να δουλευει μονο η nvidia, σαν πρωτη και μοναδικη καρτα.[/u] Απο εδω ξεκινανε ολα...

Ξεκινωντας το λαπτοπ σου, αυτο που βλεπεις στην οθονη το δινει η intel. Η nvidia απλα καθεται στην ακρη, καιει ρευμα αφου δεν κανει τιποτα και απλα ζεσταινεται, οποτε ισως να εχεις παρατηρησει μια αυξηση της θερμοκρασιας του λαπτοπ σου.

Εκεινη τη στιγμη δουλευει ο driver της intel, για την intel, βλεπεις οτι βλεπεις στην οθονη και ο nouveau (o opensource driver για τις nvidia γενικα) για την nvidia. Μονο που ο nouveau δεν κανει frequency scaling, οποτε η nvidia σου τρεχει παντα στις μεγιστες συχνοτητες, οποτε ζεσταινεται. Plain and simple :P

"Και τι πρεπει να κανω για να μην ζεσταινεται?" ειναι η πρωτη και λογικη ερωτηση. Η απαντηση ειναι απλη: "Να βαλεις τον driver της nvidia". Η υλοποιηση ειναι... απο αλλο ανεκδοτο! Εκτος απο αυτο, o driver πρεπει να καταλαβαινει την εναλλαγη μεταξυ intel και nvidia, ειτε αυτη θα γινεται αυτοματα ειτε μετα απο παρεμβαση του χρηστη.

Και εδω ειναι το μεγαλο θεμα, στην εναλλαγη. Η nvidia πριν λιγα χρονια ανακοινωσε οτι δεν προκειται να υποστηριξει το optimus στο λινουξ, αρα ή απενεργοποιεις την intel απο το bios αν μπορεις ή στρεφεσαι σε projects τυπου bumblebee ή πας σε windows.

Πριν λιγο καιρο ομως, η nvidia ανακοινωσε πως η υποστηριξη για optimus θα ερθει με καποια beta του 319.x. Αλλα το repo του ubuntu εχει μεχρι και την εκδοση 313.x για τον nvidia, οποτε δεν μπορεις να κανεις κατι παραπανω.

http://packages.ubuntu.com/raring/nvidia-313-updates

Οποτε, καλυτερα windows να εχεις το κεφαλι σου ησυχο, και οτι λινουξοειδες θες σε ενα vmware/virtualbox.

Τελος, δεν παιζει ρολο αν εισαι σε 32 ή 64.

Επεξ/σία από jim_p
  • Like 1

Ας πω καποια πραγματα για να μπουνε καποια αλλα σε μια σειρα...

Εχεις ενα λαπτοπ με μια intel και μια nvidia, με αυτη τη σειρα. Μια intel για πρωτη καρτα και μια nvidia στην καβατζα για τα δυσκολα. [/u]Οχι μια σκετη nvidia, εκτος αν το bios του λαπτοπ σου εχει καποια επιλογη για να δουλευει μονο η nvidia, σαν πρωτη και μοναδικη καρτα.[/u] Απο εδω ξεκινανε ολα...

Ξεκινωντας το λαπτοπ σου, αυτο που βλεπεις στην οθονη το δινει η intel. Η nvidia απλα καθεται στην ακρη, καιει ρευμα αφου δεν κανει τιποτα και απλα ζεσταινεται, οποτε ισως να εχεις παρατηρησει μια αυξηση της θερμοκρασιας του λαπτοπ σου.

Εκεινη τη στιγμη δουλευει ο driver της intel, για την intel, βλεπεις οτι βλεπεις στην οθονη και ο nouveau (o opensource driver για τις nvidia γενικα) για την nvidia. Μονο που ο nouveau δεν κανει frequency scaling, οποτε η nvidia σου τρεχει παντα στις μεγιστες συχνοτητες, οποτε ζεσταινεται. Plain and simple :P

"Και τι πρεπει να κανω για να μην ζεσταινεται?" ειναι η πρωτη και λογικη ερωτηση. Η απαντηση ειναι απλη: "Να βαλεις τον driver της nvidia". Η υλοποιηση ειναι... απο αλλο ανεκδοτο! Εκτος απο αυτο, o driver πρεπει να καταλαβαινει την εναλλαγη μεταξυ intel και nvidia, ειτε αυτη θα γινεται αυτοματα ειτε μετα απο παρεμβαση του χρηστη.

Και εδω ειναι το μεγαλο θεμα, στην εναλλαγη. Η nvidia πριν λιγα χρονια ανακοινωσε οτι δεν προκειται να υποστηριξει το optimus στο λινουξ, αρα ή απενεργοποιεις την intel απο το bios αν μπορεις ή στρεφεσαι σε projects τυπου bumblebee ή πας σε windows.

Πριν λιγο καιρο ομως, η nvidia ανακοινωσε πως η υποστηριξη για optimus θα ερθει με καποια beta του 319.x. Αλλα το repo του ubuntu εχει μεχρι και την εκδοση 313.x για τον nvidia, οποτε δεν μπορεις να κανεις κατι παραπανω.

http://packages.ubuntu.com/raring/nvidia-313-updates

Οποτε, καλυτερα windows να εχεις το κεφαλι σου ησυχο, και οτι λινουξοειδες θες σε ενα vmware/virtualbox.

Τελος, δεν παιζει ρολο αν εισαι σε 32 ή 64.

Κατάλαβα.. Το γύρισα σε Windows και απλά θα περιμένω κάποια άλλη φορά να βάλω linux. Μου αρέσουν και δεν μπορώ να τα χαρώ..

Εγώ σήμερα μετά από αρκετό καιρό έβαλα ξανά Ubuntu 13.04 64bit στο laptop με sandy bridge και nVidia GT540M. Στην αρχή ανέβασε πολύ μεγάλη θερμοκρασία που ακόμη και έκλεισε εξ αιτίας της θερμοκρασίας. Μετά έκανα εγκατάσταση το bumblebee όπως αναφέρεται εδώ και δεν αντιμετοπίζω κανένα πρόβλημα τώρα, η θερμοκρασία είναι πολύ καλή στα ίδια επίπεδα με Windows 8 άντε να είναι ελάχιστα πιο ζεστό με Ubuntu.

Το είπα και πιο πάνω bumblebee. Ένα χρόνο που κράτησα το laptop που είχα με optimus δεν είχα κανένα πρόβλημα. Περίμενα με αγωνία το 319.x με optimus support, αλλά το έδωσα πριν βγεί για να το δοκιμάσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...