Xristaras12 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Χαιρετω την κοινοτητα εδω και 2-3 μερες εχω παρατηρησει τυχαια κολληματα στον υπολογιστη της υπογραφης μπορει να ειναι οταν κανω εγκατασταση ενα παιχνιδι(πχ εβαζα το witcher 2 και μεχρι να γυρισω ειναι κολλησει ο υπολογιστης)ειτε σε περιπτωσεις gaming(μου το εκανε χτες σε crysis 3 αρκετες φορες και σημερα στο Blood Dragon) Tα περιεργα τωρα: Στο πισι της υπογραφης εχω τερματισει FC3,GTA IV,Grid 2 και δεν ειχε βγαλει κιχ. Απο θερμοκρασιες δεν εχω καποιο θεμα μεχρι 57 εχει παει ο επεξεργαστης και 64 η καρτα γραφικων. δοκιμασα να αλλαξω θεσεις στις μνημες,δηλαδη απο τις μπλε στις ασπρες θυρες αλλα τιποτα,εχω αλλαξει sata καλωδιο και παλι τιποτα. Προχτες επαιζα 6-7 ωρες crysis 3 και μετα FC3 και δεν ειχε κανενα απολυτως θεμα.Χτες το πρωι σε διαστημα 1:30 ωρας κολλησε 3 φορες στο Crysis 3.Σημερα παλι σε διαστημα 1 ωρας κ κατι freezαρε στο Blood Dragon. υποψιαζομαι τροφοδοτικο η ραμ(εχω ηδη βαλει και τρεχει μεμτεστ και με τα 2 στικ ραμ επανω) Τα αρνητικα: Δεν εχω να δοκιμασω καποιο αλλο τροφοδοτικο,σκληρο δισκο(ειναι απο το 2008)και ραμ. Σε επομενο σταδιο θα δοκιμασω μια μια της ραμ για μεμτεστ.Μετα τι αλλο μπορω να κανω; Ευχαριστω.
SPANK Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Βασικά δηλαδή σου κανει κολλήματα μονο σε οτι εχει σχέση με παιχνίδια αν κανεις απλή χρήση δεν σου κανει τίποτα ? Εκτος απο την ram και το memtest δες το health του δίσκου με το hdsentinel δοκίμασε στην κάρτα γραφικών καινούργιους και πιο παλιούς drivers
Xristaras12 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 αν απλη χρηση μπορει να θεωρηθει η εγκατασταση ενος παιχνιδιου τοτε την επαθα και εκει με drivers εχω δοκιμασει και δεν υπαρχουν και νεοτεροι. το HDsentinel δεν βγαζει υγεια δισκου γιατι ειναι αρκετα παλιος επειδη ειναι σε κοινοχρηστο σημειο ο υπολογιστης απλη χρηση δεν μπορω να κανω συνεχεια δυστυχως. μπηκα στο bios και βλεπω ενδειξεις τροφοδοτικου 3.3, 5.100, 11,982 στις μετρησεις της +3.3,+5,+12 ΟΜΩΣ ετρεξα psu test απο το occt και μου εβγαζε χαμηλοτερα νουμερα ειδικα στην -12 ελεγε -8 και στην -5 ελεγε -3,4 εχω προβλημα εκει; (μακαρι να ειναι αυτο)
SPANK Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 χμμ μπορεί να ειναι και ο δίσκος ομως αν ειναι και αρκετά παλιός οπως είπες... 1
coolerman Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 πριν κάτι μέρες έσπασες κάποιο στήριγμα στην μητρική σου pci-e αν θυμάμαι καλά.(το είδα στο status σου) μήπως απο εκεί έχει προέρθει το προβλημά σου;;
Xristaras12 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 το sentinel γραψει παντως 100% απλα δειχνει μονο επιδοση και τιποτα αλλο. Το τροφοδοτικο για χρονια ετρεχε με εναν C2D E6600 @ 3GHz και μια GTS250,ποση παραπανω ισχυς χρειαζεται το συστημα της υπογραφης; ειχα στα σχεδια να το αλλαξω ετσι κ αλλιως λογω παλαιοτητας απλα προσπαθω να αποκλεισω οτι ειναι απο αυτο. Αυτο που με τρελαινει ειναι οτι το πισι ανοιγει χωρις κανενα προβλημα,κανει εγκατασταση/απεγκατασταση προγραμματων χωρις θεμα,εδω 6-7 ωρες gaming συνεχομενο μπορει να κανει και να μην εχει θεμα. @Coolerman ηδη ειχα τα freezes και προσεξα παρα πολυ τριγυρω απο το σημειο μηπως εχω κανει αλλου ζημια. Επισης η καρτα ειναι 100% rock solid βιδωμενη πανω στο κουτι και δεν φευγει με τιποτα. Ευχαριστω για τις γρηγορες απαντησεις. επιπροσθετη πληροφορια το sentinel γραφει Ultra ATA CRC error count και εχω 5. βεβαια το θεμα τουτο ειναι πριν απο τις 31/5/2013 απ οτι βλεπω και δεν μπορω να δω απο ποτε προηλθε(τον ιδιο δισκο χρησιμοποιουσα και στο προηγουμενο μου setup) επιπροσθετες πληροφοριες 2 το HW monitor και το occt δειχνουν τα ιδια βολτ δηλαδη στην +12 8,8/+5 3,47 αντιθετα το easy Tune(της μητρικης)δειχνει τις σωστες τροφοδοσιες(δηλαδη αυτα που βλεπω και στο bios)μηπως μετρανε λαθος τα προγραμματα; το memtest των windows βγηκε καθαρο με τις 2 ραμ επανω. η πρωτη ραμ βγηκε καθαρη απο το memtest των windows η δευτερη ραμ βγηκε καθαρη απο το memtest των windows τι κανω σε επομενο βημα;
Grey Warden Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Ξέρω οτι θα ακουστεί κουλό αλλά το επιβεβαίωσα τα ξημερώματα. Τον περασμένο Φεβρουάριο πρόσθεσα άλλα 4gb μνήμες στο pc μου. Από τότε άρχισαν στα παιχνίδια τυχαία freezaρισματα όλου του υπολογιστή και αναγκαζόμουν να κάνω reset. Τα προβλήματα αυτά συνεχίστηκαν για κανα μήνα (memtest πέρναγε κανονικά) και ενώ το πήγα το pc για έλεγχο στο ένα κατάστημα μου είπαν οτι πρόκειται για πρόβλημα της κάρτας γραφικών και στο άλλο δεν βρήκαν κάποιο πρόβλημα, απλά με συμβούλεψαν να αλλάξω τροφοδοτικό. Άλλαξα και τροφοδοτικό και έβαλα το Witcher 2 ξαναέκανε πάγωμα μετά από λίγη ώρα. Απελπιστηκα... και έτυχε να τρέξω το furmark και prime 95 μαζί για να δω αν γυρίζει κανονικά το ανεμιστηράκι του τροφοδοτικού μου μιας και έχει fanless mode. Πεισμωμένος αποφάσισα να συνεχίσω με witcher 2 πάλι. Και από εκείνη τη στιγμή δεν ξαναπάγωσε ποτέ το pc στα παιχνίδια! Χθες το βράδυ έστησα το σύστημα μου στο νέο μου κουτί. Το μόνο που έβγαλα από τη μητρική για να την μεταφέρω εκτός από την κάρτα γραφικών φυσικά, ήταν οι μνήμες. Στήνω λοιπόν το κουτί και ο υπολογιστής λειτουργεί κανονικά. Βάζω να παίξω nba2k13 και στο τέταρτο πάνω κάνει το ίδιο πάγωμα. Τρελαίνομαι. Ξαναβάζω να παίξω...το ξανακάνει. Και τελικά δοκιμάζω να κάνω το ίδιο που έκανα και τότε. Τρέχω furmark και prime 95 μαζί. Έπειτα συνέχιζα να παίζω ως το πρωί χωρίς κανένα πρόβλημα... όπως έκανα τόσους μήνες. Μερικές φορές οι λύσεις στα προβλήματα είναι πιο τρελές απ ο,τι φαντάζεσαι. Υποψιάζομαι οτι το prime95 έκανε όλη την δουλειά και με το που στρεσαρίστηκαν λίγο οι μνήμες για κάποιο λόγο... ξεκόλλησαν; Δεν ξέρω. Αν τυχόν έχεις κάνει καμια πρόσφατη προσθήκη με νέες μνήμες, δεν χάνεις τπτ να το δοκιμάσεις. ΥΓ. Συγγνώμη για το μέγεθος του μηνύματος αλλά κάπου έπρεπε να γράψω αυτή την τρελή ιστορία.
coolerman Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 άλλο τροφοδοτικό & δίσκο για να βγάλεις καθαρά συμπεράσματα.
Xristaras12 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 τροφοδοτικο λεω να παω για το xfx 550 pro (αν θυμαμαι καλα)ολοι εδω περα το προτεινουν σε περιπτωση που δεν ειναι αυτο θα πρεπει να αγοραζω και δισκο μιας κ δεν εχω αλλον ουτε και μπορω να δανειστω.. προς το παρων εχω δοκιμασει να συνδεσω το 6πινο της καρτας γραφικων σε 2 μολεξ(απο το καλωδιο που ειχε μαζι η καρτα)και εχω ξεκινησει blood dragon απο την ωρα που εγραψα οτι περασε και η δευτερη ραμ,μεχρι στιγμης ολα οκ οπως ειπα και πριν εχω παιξει GTA IV 7-8 ωρες και δεν εχει κανενα θεμα μαζι του οπως και FC3 στην αρχη νομιζα οτι εφταιγε το crysis κ ηθελα αλλο ραγισμα αλλα δεν εκατσα να ασχοληθω μιας κ διαβασα οτι και αλλοι εχουν το ιδιο προβλημα και στο επισημο παιχνιδι(σε forums της ea μαλιστα)και υπεθεσα οτι θα ηταν αυτο.
adtakhs Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Η μνήμη δουλεύει με τάση 1,65v ? Είναι περασμένη σωστά , ρυθμίσεις κ.λ.π. ?
Xristaras12 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Η μνήμη δουλεύει με τάση 1,65v ? Είναι περασμένη σωστά , ρυθμίσεις κ.λ.π. ? πραγματικα δεν το ειχα δει ποτε αυτο το πραγμα ουτε στο bios το εχω τσεκαρει. υστερα απο 2 ωρες Blood Dragon δεν ειχα κανενα θεμα εκλεισα λιγο το pc να κρυωσει θα το τσεκαρω σε λιγακι,αν δεν ειναι θα βαλω την ταση χειροκινητα ετσι; http://www.e-shop.gr/product?id=PER.640669 αυτο εδω με καλυπτει για το συστημα+μελλοντικη αναβαθμιση(σε καρτα γραφικων κυριως) η καποιο παρομοιο modular Ομως; (να γλυτωνω και τα καλωδια μεσα στο κουτι μεχρι να το αλλαξω και τουτο) λοιπον οι μνημες τελικη ηταν στο 1,50 βολτ αλλα δεν με αφηνε να αλλαξω ταση και ενεργοποιησα το XMP και τις πηγε 1,65 ενδεχεται να ειναι αυτο το προβλημα;; φωτο απο cpu-z https://dl.dropboxusercontent.com/u/19712746/Cpu-z.PNG
Xristaras12 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 λοιπον διαβαζα οτι το xmp ειναι για Intel και μονο και οτι στους amd δεν εχει καμια επιπτωση και οτι δεν κανει καλο κλπ τι γινεται σε αυτη την περιπτωση; το manual της μητρικης γραφει οτι για να μπορω να πειραξω volts/timings etc πρεπει να τρεχω σε xmp.
Xristaras12 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 καλημεριζω και παλι υστερα απο 1 ωρα blood dragon και αφου εκλεισα το παιχνιδι,μετα απο 2-3 λεπτα το pc παγωσε παλι. πηγα στο event viewer και ειδα παρα πολλα kernel-power errors υστερα απο λιγο ψαξιμο στο νετ οι μισοι λενε για προβληματικο psu,οι υπολοιποι ειχαν θεμα με irq confilcts σε ATI/Nvidia HD audio driver με τον driver της μητρικης. Εχω κλεισει το ATI HD audio driver και συνεχιζω τις δοκιμες. Μαλλον θα αγορασω και το xfx psu να αρχιζω να αποκλειω διαφορα θεματα.
Xristaras12 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 εκανα μερικες δοκιμες το psu εβγαλε 30 λεπτα stress test χωρις καποιο θεμα το ιδιο και η καρτα γραφικων ετρεχα Linx για 30 λεπτα και παλι κανενα θεμα ΟΜΩΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΚΑΤΙ οταν ακουμπαω το κουτι μου εσωτερικα και καποια τριχα απο τα χερια μου ακουμπησει το μεταλλικο μερος νιωθω ενα καψιμο ΤΟ ιδιο συμβαινει και οταν ακουμπαω τα μεταλλικα ποδαρακια της εργοστασιακης ψυκτρας Στατικος ηλεκτρισμος ειναι;;;;
SPANK Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Στατικός ηλεκτρισμός πρέπει να ειναι αν το εχεις σε πολύμπριζο η άλλαξε το η βάλε το απευθείαν στην μπρίζα. Edit : Αφού τα εχεις δοκιμάσει σχεδόν ολα βάλε εναν αλλο δίσκο και windows απο την αρχή να δεις
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα