Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγορασα ενα σκληρο 500gb και δεν ξερω(ειμαι ασχετος απο pc κλπ) τι καλωδιο να αγορασω για να τον συνδεσω με το ρευμα.(εννοω το τροφοδοτικο). Το συστημα μου ειναι παλιο και ο δισκος που ειχε μεσα το pc μου ηταν τυπου ide.

Παρακατω εχω φωτο απο το pc ,τα καλωδια και το σκληρο.Απο τις φωτο απο τα καλωδια ενα απο αυτα στη 2η ή τη 3η συνδεεται με τον σκληρο τυπου ide τα αλλα ειναι ασυνδετα και χυμα μεσα.

Σκληρος δισκος

15frqxe.jpg

dcgdb6.jpg

fddqol.jpg

Καλωδια Pc

358z22s.jpg

148fxo6.jpg

2n735t5.jpg

2ih1krk.jpg

Εσωτερικο pc

sysghv.jpg

30ic7kz.jpg

EΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Δημοσ.

χρειαζεσαι απλα ενα καλωδιο τροφοδοσιας sata, για παραδειγμα: http://www.skroutz.gr/c/696/kalodia-sklhrwn-diskwn.html?from=catspan&keyphrase=sata+cable

σε περιπτωση που η μητρικη σου δεν υποστηριζει sata δισκους αλλα μονο ide η λυση βρισκεται σε κατι τετοιο

Δημοσ.

Eννοεις δηλαδη ή παιρνω κουμπωμα που μπαινει πανω στο ide και γινεται sata  ή παρνω καινουργιο καλωδιο.Αν παρω κανουργιο ποια η διαδικασια,πρεπει να ανοιγω τροφοδοτικα κλπ.

Δημοσ.

Eννοεις δηλαδη ή παιρνω κουμπωμα που μπαινει πανω στο ide και γινεται sata  ή παρνω καινουργιο καλωδιο.Αν παρω κανουργιο ποια η διαδικασια,πρεπει να ανοιγω τροφοδοτικα κλπ.

τα χεις λιγο μπερδεμενα, ειναι πιο απλα.

αν η μητρικη σου υποστηριζει sata δισκους, τοτε απλα παιρνεις το καλωδιο

αν η μητρικη σου υποστηριζει μονο ide, παινεις τον converter απο ebay και απλα τον βαζεις πανω στον sata δισκο ωστε να χεις δυνατοτητα να το συνδεσεις σε ide μητρικη. 

βασικα γιατι δεν γραφεις το μοντελο της μητρικης σου να σου πω? 

αν δεν το ξερεις κατεβαζεις το speccy, το τρεχεις και σου λεει ολο το Hardware σου.

Δημοσ.

Παιδια αυτο κατα τη συνδεση το ενα παει στο σκληρο και το αλλο που το βαζω,στο τροφοδοτικο?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Δημοσ.

Ναι.

Υποθέτω ότι το τροφοδοτικό σου δεν διαθέτει την SATA (η μαύρη στη φωτο) έξοδο, αλλά μόνο την 4pin molex (η άσπρη στη φώτο). Οπότε παίρνεις το παραπάνω και βάζεις το μαύρο στο σκληρό και το άσπρο σε μία αντίστοιχη έξοδο του τροφοδοτικού. Πρόσεξε στη σύνδεση τα κόκκινα καλωδιάκια να είναι από την ίδια πλευρά (θεωρητικά είναι δύσκολο να τα συνδέσεις λάθος).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...