Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερες!

Περασα το Crysis 3 στο pc και βλεπω οτι τρωει κατι black screen εν ωρα game και πρεπει να κανω force restart το game...

Πως γινεται να δω τα fps στο συγκεκριμενο game και τι πρεπει να πειραξω στα gfx options για να μαι σταθερος?

Asus 7950 dcII top v2 1100/1150

• Απαντ. 348
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κατεβασε το Fraps και θα σου δειχνει τα fps. Το 1100/1150 ειναι το core/memory σου? Πολυ παραξενο που εχεις τοσο λιγο memory.. Οποτε εχεις κανει oc το core clock, και το error που τρως ειναι επειδη δεν εισαι stable.. Εβαλες +20 στο power??

Δημοσ.

1100/1150 core/memory αν θυμαμαι καλα.. εχει και ενα 5000 πιο κατω (ειμαι στο μαγαζι και δε θυμαμαι τι ηταν αυτο το 5000 γμτ).. Αυτα τα 2 εχω τερματισει στο GPU Tweak το προγραμμα της καρτας. Το power target εννοεις? Να το παω στο +20?

Τι πρεπει να κανω/ανεβοκατεβασω για να δω που ειμαι stable?

Υπαρχει καποιος τροπος να στρεσαρω ρυθμισεις σε καποιο benchtool? Νομιζα οτι το Crysis 3 ειχε benchtool μεσα. Μου σπασε τα νευρα το βραδι, και πειραζα ολη την ωρα τα graphics options μεσα απτο game, αλλα δεν αλλαζε τπτ, μετα απο 4-5 λεπτα crashare (μαυρη οθονη) το game.

Αρα δεν ειναι απτα in game γραφικα το θεμα και οι ρυθμισεις, αλλα απτο oc της vga.

Δημοσ.

Αν εχεις oc την κάρτα και δεν εχεις φτιάξει τις κατάληλες ρυθμίσεις για να αντέχει λογικά ειναι να κρασάρει, βασικά κατέβασε το furmark που ειναι stress tool για την κάρτα γραφικών και θα δεις εκει αν θα κρατάει ανάλογα τις ρυθμίσεις που εχεις κανει στο oc μεχρι να βρεις stable ρυθμίσεις

Δημοσ.

Θα διαφωνησω με τον απο πανω με το furmark δεν stressarei ακριβως την καρτα και το stability της αλλα πιο πολυ ασχολειται με την θερμοκρασια φτανοντας στα ορια την καρτα..

Ω ρε σι νομιζω καταλαβα που εχεις κανει λαθος... Αυτο το 1100 πρεπει να ειναι το ρευμα και το 1150 ειναι το core clock.. 1150 ειναι παρα πολυ και δεν υπηρχε περιπτωση να ησουν σταθερος με τοσο λιγο ρευμα.

Τι θα προτεινα εγω??

Uninstall το προγραμμα της Asus, για να μην μπερδευομαστε, και κατεβαζεις το Msi Afterburner. Μολις το κανεις install πατα ναι για restart το pc.. Οταν ανοιξει λοιπον, μπες στο Msi Afterburner και βαλε τις εξης ρυθμισεις:

1.225V στο Vddc

+20 στο power

1100 στο core clock

1450 στο memory

Και πατα apply. Μπες crysis 3 με ρυθμισεις Very high textures και very high το γενικο με FxAA. Παιξε κανα μισαωρο να δεις αν θα φας κανενα error και ξαναμπες εδω να μας πεις τι εγινε :)

Δημοσ.

Δεν εχω ασχοληθει μαζι του τοσο πολυ, μπορει οντως να ειναι καλο το benchmark του, αλλα το καλυτερο stability test το κανεις μακραν στα βαρια παιχνιδια οπως crysis 3/far cry 3 ειδικα στο farcry αν δεν εισαι σταθερος σου πεταει μαυρη οθονη σε λιγοτερο απο δυο λεπτα.

Δημοσ.

@Prospector8 το gpu tweak περιοριζει τις επιλογες μου δηλαδη? Οχι 1100 δεν ειναι το ρευμα.. το Core Clock (mhz) ειναι. Και το Core Voltage 1150 (τερματισμενα και τα 2). Το memory clock ηταν στο 5000 και το fan speed μια το χα στο auto μια το βαλα στο 50% μπας και δω διαφορα. Βοηθησα καθολου?

Δημοσ.

Έχει και benchmark mode το furmark

το furmark δεν είναι αρκετό για να στρεσσάρει την 7950 και να βγουν ασφαλή συμπεράσματα για τη σταθερότητα

θες unigine, metro, hitman και γενικά βαριές dx11 εφαρμογές (το metro έχει και αρκετά απαιτητικό ενσωματωμένο benchmark) 

με το furmark απλά ανεβάζεις ζέστη και πάλι όχι τέρμα, πχ τα vrm δε φτάνουν θερμοκρασίες που θα φτάσουν στο metro το οποίο πίνει το αίμα της κάρτας κανονικά 

1100/1150 core/memory αν θυμαμαι καλα.. εχει και ενα 5000 πιο κατω 

μάλλον εννοείς 1100/1250,  γιατί το 5000 έχει πάλι να κάνει με τις μνήμες και αν το διαιρέσεις με το 4 έχεις 5000/4=1250 

αυτό  είναι στην ουσία το 5000

Δημοσ.

Οχι 1150 ηταν το voltage τελικα, μπερδευτηκα. Οταν εννοεις μνημες? Της καρτας? 'Η του συστηματος γενικοτερα? (γιατι εχω 2x4gb ram)

Δημοσ.

με 1.15V είναι λογικό να έχεις αστάθεια στα 1100mhz 

θες σίγουρα πάνω από 1.20 πιο πολύ προς τα κει που σου λέει ο prospector , εγώ το έχω με 1.25

πάντως εγώ είμαι υπέρ του να παραμείνει η εφαρμογή της asus, μιας και καλό χρυσό το afterburner, όμως η εφαρμογή του κάθε κατασκευαστή σου δίνει και σωστά νούμερα

το afterburner πχ μπορεί να μη σου δίνει σωστά ρεύματα, δεν είναι απόλυτο, απλά η εφαρμογή του κάθε κατασκευαστή είναι και αυτή που θα δουλέψει 100% σωστά 

Δημοσ.

Και γω αυτης της αποψης ειμαι χωρις να ειμαι και 100% σιγουρος βεβαια. Το θεμα ειναι οτι το voltage ηταν τερμα στο 1150 αν θυμαμαι καλα. Βεβαια ειχε και μια επιλογη "Power target %" που την ειχα στο 0.

Δημοσ.

Οταν εννοεις μνημες? Της καρτας? 'Η του συστηματος γενικοτερα? (γιατι εχω 2x4gb ram)

για κάρτα μιλάμε πάντα , το σύστημα υποθέτουμε ότι είναι οκ

τα 5000 mhz είναι στην ουσία 1250*4=5000 (έτσι είναι στις κάρτες)  , όπως και στη ram του συστήματος αν έχεις πχ 1600mhz είναι 800*2=1600 (έτσι είναι στη ddr3) 

με λίγα λόγια με 5000 είσαι στοκ 

αφού βρεις πού είσαι σταθερος στο πυρήνα μπορείς να δοκιμάσεις και στις μνήμες να κινηθείς μεταξύ 1400-1575mhz να δεις κι εκεί που είσαι σταθερός , όπου 1400*4= 5600 και 1575*4=6300, το οποίο 6300 είναι το "ταβάνι" ας το πούμε έτσι

το 1400αρι θα το έχεις στάνταρ , από κει και πάνω βλέπεις..ανάλογα σε τι κομμάτι έχεις πέσει

Δημοσ.

Ναι το θεμα ειναι οτι μου αναφερεις οτι 1100 με 1.15 ρευμα δεν σταθεροποιειται. Αρα πως θα μεινω σταθερος core χωρις να ανεβαινει το ρευμα εκει που μου πες νωριτερα, και επειτα να τεσταρω για 1400-1575 μνημες.

Sorry για τις πολλες ερωτησεις, νιουφης ειμαι στο θεμα oc.

Δημοσ.

δεν υπάρχει ρύθμιση να ξεκλειδώσεις τη τάση και να την ανεβάσεις; δε ξέρω κι εγώ πώς είναι η εφαρμογή της asus..

λογικά θα υπάρχει κάτι, δε γίνεται να σε κλειδώνει σε 1.15

θες να ξεκλειδώσεις τάση και να κάνεις αυτό που λέει ο prospector για αρχή 1.21-1.22V και +20% στο power

αν δε βρίσκεις πώς να το κάνεις με την εφαρμογή της asus δοκίμαστε στο afterburner που σου περιγράφει τα βήματα πιο πάνω 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...