xania4ever Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Πήγα σήμερα να βάλω τον amd fx 6300 πάνω στο socket και δεν είχε μπεί καλά(ήθελε πολύ πίεση κατι το οποίο δεν μου χει ξανατύχει και το κατάλαβα μετά δυστυχώς) και σε κάποιο από τα reboots που δοκίμασα κάηκε ένα τσιπάκι(έβγαλε καπνό κλπ).Εν τέλει αφού τον έβαλα σωστά έκανε post κανονικά και η μητρική φένεται να δουλεύει οκ.Τι λέτε να κάνω να πάω την mobo για RMA?Βέβαια μάλλον είναι δικό μου λάθος...
Thanos1972 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Δοκιμασε να δεις τι ακριβως εχει καει.τσιπακι επανω στην μητρικη η κατι αλλο? στειλε την για εγγυηση την μητρικη.
xania4ever Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Τσιπάκι πάνω στην μητρική είναι.Να την στείλω αλλά τι να τους πω αφού παίζει κανονικά...
Thanos1972 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Εχει καει τσιπακι επανω στην μητρικη και πιστευεις ακομα οτι παιζει κανονικα? Τρεξε λιγο ενα stress test ενω εχεις ανοιχτο το cpuz και δες λιγο τι ρευμα δινει στον επεξεργαστη και ποσο πολυ παιζει.
.::NikoS::. Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Πες τους οτι εκει που δουλευε εβγαλε καπνους! Τι θα πας και θα τους πεις οτι δουλευει;
xania4ever Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Ok αυτό θα κάνω αλλά αν την δοκιμάσουν και δουν ότι δουλεύει?
SPANK Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Αν όντως εχει καει κατι πανω στο socket της μητρικής αν παίξεις καποιο παιχνίδι η κανει καποιο stress test που ειπε ο θάνος δεν νομίζω οτι θα αντέξει , οποτε δοκίμασε αυτο για αρχή. Αν το πας για επισκευή / αλλαγή ειναι 50/50 η να σου την αλλάξουν η να την δοκιμάσουν να δουλεύει και να σου βγει αργότερα το πρόβλημα η να την μην την αναλάβουν καν
xania4ever Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Μια asus ήταν.Πάντως γαμώτο σε αντίθεση με τους intel(τουλάχιστον όσους έχω βάλει) ήθελε πολύ πίεση για να μπεί...Μάλλον θα πάω για καινούργια mobo δεν νομίζω να την αλλάξουν αφού δουλεύει κανονικά,η θα δοκιμάσω να την στρεσσάρω μπας και τα φτύσει(φοβάμαι για το υπόλοιπο hardware βέβαια),αυτοί το μόνο που θα κάνουν λογικά θα είναι να δουν ότι κάνει post,άντε να τρέξουν και ένα δίλεπτο benchmark.Δεν υπάρχει περίπτωση αυτό το τσιπάκι δλδ να ήταν για τίποτα usb κλπ?Μόλις την πάρω πίσω τι μπορώ να τρέξω για να διαπιστώσω αν όλα είναι οκ? P.S Επίσης το cpu όταν πήγα να βγάλω την ψύκτρα βγήκε μαζί,μου φάνηκε ότι είχε κάποια λίγο στραβωμένα pins μετά αλλά με πίεση κούμπωνε κανονικά(από την αρχή δεν κούμπωνε καλά όπως είπα πριν το περιστατικό αυτό) και δούλευε οκ?Λέτε να πρέπει να πάω και για καινούργιο cpu?Δεν υπάρχει η γκαντεμιά μου πάντως,ηθικό δίδαγμα μετά απο 2 μπύρες δεν στήνεις pc
venumis Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Φέρε την Δευτέρα απο το κατάστημα και αμα στην αλλάξω να μου τρυπήσεις την μύτη.
Thanos1972 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Τα εχεις κανει ολιγον πουτ@ν@ με το θεμα του στησιματος ε? στραβωμενα πινακια στον επεξεργαστη,καμμενα τσιπακια στην μητρικη..... 2
johnny.tifosi Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δεν έχω και πολύ εμπειρία αλλά από τα λίγα που ξέρω τον επεξεργαστή απλά τον ακουμπάς πάνω στο σόκετ και μετά τον κλειδώνεις με τον μοχλό της μητρικής. Μάλλον απ'ότι λες έκανες ζημιά και στον επεξεργαστή στραβώνοντας τα πινς.
Thanos1972 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Υπαρχουν και τα manuals.ειδικα εαν δεν ξερουμε να τον βαζουμε μπαμ μπαμ Ο επεξεργστης οπως και ο καθε επεξεργαστης,εχει σε μια γωνια του ενα βελακι.το ιδιο και το σοκετ που θα τον βαλουμε.εαν τον γυρισεις αναποδα θα δεις και τα σημεια που δεν εχει πινακια.θα δεις και αυτα τα σημαδια επανω στο σοκετ,δεν εχει τρυπες εκει. ευθυγραμιζεις τα βελακια,τον βαζεις επανω,βεβαιωνεσε οτι εχουν μπει τα πινακια στις τρυπες και μετα κλεινεις τον μοχλο. εσυ κατα πασα πιθανοτητα πιγες να τον κουμπωσεις χωρις να εχεις σηκωμενο τον μοχλο. βγαλε φωτο να δουμε πως εγινε λιγο.
xania4ever Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 (επεξεργασμένο) Υπαρχουν και τα manuals.ειδικα εαν δεν ξερουμε να τον βαζουμε μπαμ μπαμ Ο επεξεργστης οπως και ο καθε επεξεργαστης,εχει σε μια γωνια του ενα βελακι.το ιδιο και το σοκετ που θα τον βαλουμε.εαν τον γυρισεις αναποδα θα δεις και τα σημεια που δεν εχει πινακια.θα δεις και αυτα τα σημαδια επανω στο σοκετ,δεν εχει τρυπες εκει. ευθυγραμιζεις τα βελακια,τον βαζεις επανω,βεβαιωνεσε οτι εχουν μπει τα πινακια στις τρυπες και μετα κλεινεις τον μοχλο. εσυ κατα πασα πιθανοτητα πιγες να τον κουμπωσεις χωρις να εχεις σηκωμενο τον μοχλο. βγαλε φωτο να δουμε πως εγινε λιγο. Ξέρω για το βελάκι δεν είμαι ηλίθιος ένας τρόπος υπάρχει να μπεί καθώς ξέρω και τι σημαίνει zero insertion force.Εχω βάλει αρκετά cpu και ειδικά στους intel που κλείνει σαν καπάκι αυτό το μεταλλικό από πάνω δεν υπάρχει θέμα.Τον έβαλα χωρίς να ασκήσω πίεση και όταν μετά πήγα να βγάλω την ψύκτρα για να δώ γιατί δεν πόσταρε πήρε και το cpu μαζί.Τον μοχλό τον είχα σηκώσει σίγουρα ίσως να μην έκατσε όπως έπρεπε να μην μπήκαν τα πινάκια σωστά δηλαδή(θα έπρεπε να το είχα καταλάβει καθώς ο μοχλός ήθελε ελάχιστη πίεση για να γυρίσει).Από ότι κατάλαβα το chipακι που κάηκε είναι voltage regulator για κάποιο fan οπότε δεν θα έχω πρόβλημα λογικά με κάτι άλλο εκτός από αυτό(έτσι κι αλλιώς δεν θα τα χρησιμοποιούσα).Για το cpu θα τραβήξω φωτό και θα την ανεβάσω. P.S Δυστυχώς δεν μπόρεσα να τραβήξω σε καλή ανάλυση,,, Επεξ/σία 14 Ιουλίου 2013 από xania4ever
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα