Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχει τυχει να δω colubris πχ σε starbucks. Παντως δεν μπορω να βρω πολλες πληροφοριες review για αυτα στο internet. HP - colubris. Μηπως γνωριζεις πιας εταιριας τσιπ εχουν; Νομιζω qualcomm atheros απο οτι εχω δει.

Και τα Unifi εχουν controller αλλα εχω δει και σε dlink ακομα controller. Λογικα θα βολευει αν εχεις πολλα. Αλλιως θα καθεσε σαν καθυστερημενος να ρυθμιζεις ενα ενα  εκτος αν εχεις γραψει κανα script. 

Κατι που δε μπορώ να δω ειναι αν πχ σε ενα χωρο μπουν 100-200 ατομα τι κανεις. Νομιζω σε μερικα μπορεις να βαλεις οριο ποσους χρηστες εχουν.Αλλα σε cisco μονο εχω δει loadbalancing μεταξυ access points.

Απο οτι λες πρεπει να ειναι σχετικα ακριβα για εναν που ειναι τσαμπατζης.Εχω δει οτι μερικες εταιριες πληρωνεις και ανα Access point συνδρομη για το controller! 

τα starbucks επειδη ειναι τα πιο παλια Hot spot εχουν colubris.μετα εγιναν Hp-colubris και πλεον γραφουν πανω μονο Hp.βεβαια σε παλια colubris μπορεις να περασεις firmware hp>παιζει κανονικα.δεν νομιζω να τα αγοραζει πολυς κοσμος λογω κοστους τουλαχιστον εδω ελλαδα.chipset δεν γνωριζω τι εχουν.

συνηθως αν θελω να σεταρω πολλα και δεν παιζω σε controlled mode τοτε απλα backup restore το config και αλλαζω τηνip.οταν θελω να καλυψω ενα χωρο που μπορει να παιξουν πολλα ατομα απλα εκει βαζω πολλα access points.απο μονοι τους θα συνδεθουν σε οποιοβρουν πιο κοντα. αν τωρα θες βαζεις και οριο client ανα access point.πχ πριν κανα διμηνο ειχε γινει ενα event στο golden hall που επαιζε champions league.υπηρχε hot spot απο forthnet Με 100mbit fiber optic για το Hot spot.επειδη μπορει να ερχοντουσαν παρα πολλα ατομα μπηκαν αρκετα access points για καπου να τραβηξουν το φορτο.οποτε εσπαγε η κινηση σε πολλα access points>οπως αν μπουν παρα πολλοι κτλ μετα θες και καλυτερο controller.Κοινως λεφτα να σκας.το ιδιο και σε cisco βεβαια.για εναν που ειναι τσαμπατζης παει και παιρνει tp link με 20 ευρω το ενα.δηλαδη αγοραζει 20 στην θεση ενος Hp η ενος cisco.αλλα  σπανια θα σου πετυχει περιπτωση να μπουν 200 ατομα σε ενα χωρο.πρεπει να ειναι event παρα ξενοδοχειο.εχω δει 30 ατομα 35 καπου εκει αν θυμαμαι καλα το max.δηλαδη και σε ξενοδοχειο που ειναι το bar εχω δει να υπαρχει μια κινηση διαρκως το 20 ατομων.επειδη οι μισοι ειναι με κινητα η cpu δουλευει πολυ χαλαρα διοτι δεν υπαρχει τρελο traffic.θελουν δηλαδη ζορι για να φορτωσουν 100 τις 100 cpu usage>και συνηθως πριν γινειαυτο θα εχει πιταρει η γραμμη γιατι οι πιο πολλοι παιζουν με μια adsl.σε λιγες περιπτωσεις εχω δει 4 x adsl  να δινουν ιντερνετ οπως και σε κανα event Που μπορει να παιζει κανα fiber optic οποτε ναι100 mbit με απλο controller δεν θα τα βγαλεις .θα πιταρει σε cpu usage.

Δημοσ.

Οταν εβαλες ομως περισσοτερα AP λογω του event τι ρυθμισεις εκανες; Δηλαδη πως ξερεις αν θα μοιραστει σωστα ο φορτος και δε θα πεσει σε ενα ολος;

Παντως εχω δει tplink modem να πιταρουν με 10 χρηστες .

Δημοσ.

Οταν εβαλες ομως περισσοτερα AP λογω του event τι ρυθμισεις εκανες; Δηλαδη πως ξερεις αν θα μοιραστει σωστα ο φορτος και δε θα πεσει σε ενα ολος;

Παντως εχω δει tplink modem να πιταρουν με 10 χρηστες .

ηταν σε διαφορετκα σημεια με διαφορετικα καναλια οποτε δεν γινεται να πεσουν ολοι πανω σε ενα .σιγουρα μπορει καποιο να φαει περισσοτερο φορτο αλλα εκει μπορεις να τους κοψεις με το ποσοι Client θα συνδεθουν επανω.για να πιταρει το access point θα πρεπε να φαει η παρα πολλους χρηστες που δεν ηταν και τα απειρα ατομα στο event αφου συνολικα νομιζω ειδα κοντα στα 100 ατομα και λιγοτερα Max σε ολα τα access points η να εκανε το access point συνολικα κινηση 20 mbit που αρχιζει και πιταρει.επειδη ηταν ολοι με κινητα 20 Mbit  δεν θα εκαναν με τιποτα.το cpu usage στο access point με τους περισσοτερους χρηστες κοντα στους 30 νομιζω εφτασε επαιζε με πολυ χαμηλο Cpu load.

για αυτο και δεν συγκρινονται με tp link.δηλαδη και ενα δυο acccess points να ειχα αντι για 5 παλι θα αντεχαν απλα για προληπτικους χωρους που θα τοελιωναν το hot spot μπηκαν παραπανω.δηλαδη οταν εχεις 2 access points σε αποσταση 10 μετρων μεταξυ τους δεν γινεται ολοι να ειναι κατω απο το πρωτο και να συνδεθουν ολοι στο πρωτο.καποιοι θα ειναι πιο κοντα στο δευτερο και θα πεσουν εκει.απλα καναλια διαφορετικα για να υπαρχει διαχωρισμος.

πιο πολυ κινηση ειχα πετυχει σε ενα αλλο event Που ειχε γινει οταν επαιζε η dream team στο μπασκετ με την ελλαδα.εκει ηταν Hp με διπλο radio.το ενα radio εδινε ιντερνετ και το αλλο radio εκανε Link με το προηγουμενο acccess point αφου δεν μπορουσαν να περαστουην καλωδια.απλα οταν καποιος συνδεοταν φαντασου μου εκανε traffic Υποχρεωτικα σε 3-4 access points που ηταν Link το ενα με το αλλο.παρολα αυτα παλι δεν ειχα θεμα.απλα για να ειμαι σιγουρος οτι θα παιξω καλυτερα μπηκαν acccess points με διπλο radio.το ενα radio Οπως ειπα τραββαει ολη την κινηση του Link μεταξυ των access point και ηταν σεταρισμενο σε 802.11α για να μην εχω παρεμβολες και το αλλο radio ηταν για να δινει το τελικο ιντερνετ.

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, ubiquiti και airos δεν βρήκα. Ούτως ή άλλως αν κατάλαβα καλά, ανεβαίνουν αρκετα σε τιμή. Για tp link σκεφτόμουν στν αρχή, αλλά μου είπε ένας γνωστός που είχε οτι ζεσταινόταν πολύ και μέρα παραμέρα έπρεπε να κάνει reboot γιατί κόλλαγε κλπ κλπ οπότε το άφησα. Θέλω κάτι όσο το δυνατόν πιο εύκολο στην τοποθέτηση και με τα λιγότερα δυνατα προβλήματα. Υψηλές ταχύτητες και επιδόσεις δε με ενδιαφέρουν. Αρκεί να υπάρχει μια σχετική σταθερότητα να μην ασχολούμαι συνέχεια. Το ένα reboot που ζητάει τo airlive 5460 που έχει και ο φίλος pathsG είναι ένα πρόβλμα, αλλά οκ, είναι ανεκτό αν δεν υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά. Το μηχάνημα αυτό μπορεί να δίνει παράλληλα ιντερνετ ασύρματα και ενσύρματα όπως υποσχόταν και το netgear?

Βρήκα και μια αγγελία από δω για ένα Cisco

http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/network/98392-cisco-linksys-wet54g-wireless-g-ethernet-bridge/

μιας και μου πατε οτι είναι καλά γενικά. Νομίζω κάνει και αυτό για αυτό που ζητάω, έτσι; Γενικά κοιτάω και στις αγγελίες μήπως κατεβάσω λίγο το budget

Δημοσ.

plasmag εμενα αναλογα τις φασεις του. Δηλαδη το εχω και μηνα χωρις προβλημα.Με watchdog το βελτιώνεις παρα πολυ.

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά, ubiquiti και airos δεν βρήκα. Ούτως ή άλλως αν κατάλαβα καλά, ανεβαίνουν αρκετα σε τιμή. Για tp link σκεφτόμουν στν αρχή, αλλά μου είπε ένας γνωστός που είχε οτι ζεσταινόταν πολύ και μέρα παραμέρα έπρεπε να κάνει reboot γιατί κόλλαγε κλπ κλπ οπότε το άφησα. Θέλω κάτι όσο το δυνατόν πιο εύκολο στην τοποθέτηση και με τα λιγότερα δυνατα προβλήματα. Υψηλές ταχύτητες και επιδόσεις δε με ενδιαφέρουν. Αρκεί να υπάρχει μια σχετική σταθερότητα να μην ασχολούμαι συνέχεια. Το ένα reboot που ζητάει τo airlive 5460 που έχει και ο φίλος pathsG είναι ένα πρόβλμα, αλλά οκ, είναι ανεκτό αν δεν υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτά τα λεφτά. Το μηχάνημα αυτό μπορεί να δίνει παράλληλα ιντερνετ ασύρματα και ενσύρματα όπως υποσχόταν και το netgear?

Βρήκα και μια αγγελία από δω για ένα Cisco

http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/network/98392-cisco-linksys-wet54g-wireless-g-ethernet-bridge/

μιας και μου πατε οτι είναι καλά γενικά. Νομίζω κάνει και αυτό για αυτό που ζητάω, έτσι; Γενικά κοιτάω και στις αγγελίες μήπως κατεβάσω λίγο το budget

δεν ανεβαινουν τοσο πολυ σε τιμη.air live επισης υπαρχουν πολλα μοντελα.tp link θα το ειχα σαν τελευταια και πιο φτηνη λυση.αυτο στο Link σου στην ουσια ειναι Linksys.ναι η cisco εξαγορασε την Linksys αλλα τα linksys δεν εχουν καμια σχεση με τα cisco σε τιποτα.ουτε στο μικρο τους δαχτυλακι.τα air live γενικοτερα παιζουν σε 6-7 διαφορετικα Modes.αν μπεις στο site σου λεει σε τι Modes μπορει να παιξει για να δεις αν σε καλυπτει.απλα δεν θα βρεις πολλα μοντελα στην ελλαδα.οπως οτι σεκαποιον παιζει σωστα ενα repeater δεν σημαινει οτι θα κανει το ιδιο και στο δικο σου δικτυο.ειδικα αν μιλαμε για repeater και οχι για access point.

Δημοσ.

Oπότε απορρίπτεται το μεταχειρισμένο Cisco - Linksys. Για καινούργιο Cisco δε βρίσκω κάτι κάτω από τα 100 ευρώ, ενω τα ubiquiti πολύ design ρε παιδιά. Δε καταλαβαίνω τί κάνει το καθένα!! ;-) Airos δεν κατάφερα να βρω. Η μόνη επιλογή φαίνεται μέχρι τώρα το airlive 5460.

Και σύμφωνα με αυτό το διάγραμμα http://www.airlive.com/product/WL-5460AP_v2 η χρήση που θέλω να κάνω είναι η client mode, σωστά? Αυτό ξέρετε γίνεται μόνο με ένα pc ή και με 2? Μήπως αν θέλω να συνδέσω (με ethernet) 2 pc πρέπει να πάω στο WISP mode?

Δημοσ.

Oπότε απορρίπτεται το μεταχειρισμένο Cisco - Linksys. Για καινούργιο Cisco δε βρίσκω κάτι κάτω από τα 100 ευρώ, ενω τα ubiquiti πολύ design ρε παιδιά. Δε καταλαβαίνω τί κάνει το καθένα!! ;-) Airos δεν κατάφερα να βρω. Η μόνη επιλογή φαίνεται μέχρι τώρα το airlive 5460.

Και σύμφωνα με αυτό το διάγραμμα http://www.airlive.com/product/WL-5460AP_v2 η χρήση που θέλω να κάνω είναι η client mode, σωστά? Αυτό ξέρετε γίνεται μόνο με ένα pc ή και με 2? Μήπως αν θέλω να συνδέσω (με ethernet) 2 pc πρέπει να πάω στο WISP mode?

για ubiquiti ας πουν οι γνωστες.λογικα αν θυμαμε καλα μπορεις και client mode και wisp mode.Η διαφορα ειναι οτι στο ενα υπαρχει Nat ενω στο αλλο δεν υπαρχει nat>εσενα σε  νοιαζει χωρις Nat.επισης εχει 2 lan αλλα ισως να μην μπορεις να χρησιμοποιησεις και τις 2 καινα χρειαστεις και ενα switch.υπαρχει και αντιστοιχο μοντελο που παιζει με Poe.

για καινουριο Linksys εννοεις οχι cisco.β.αν περασεις αλλο firmware στο air live μπορεις να αυξησεις και τα mw εξοδου για να γινει πιο δυνατο.επισης σε Mikrotik δενξερω αν υπαρχει κατι.

Δημοσ.

τι γνώμη έχετε για τα netgear?

γενικα τα προιοντα της netgear γενικοτερα ειναι καλα προιοντα σε νορμαλ τιμες.αξιοπιστα με αρκετα firmwares κατα καιρους για διαφορα bugs.

Δημοσ.

Θα ρωτήσω το μαγαζί αν παίζουν ταυτόχρονα και τα 2 ethernet στο airlive 5460. Eλπίζω να ξέρουν. Αλλιώς ίσως επιχειρήσω ξανά το netgear wn2000, μήπως με τη βοήθεια σας τα καταφέρω αυτή τη φορά

Δημοσ.

Θα ρωτήσω το μαγαζί αν παίζουν ταυτόχρονα και τα 2 ethernet στο airlive 5460. Eλπίζω να ξέρουν. Αλλιώς ίσως επιχειρήσω ξανά το netgear wn2000, μήπως με τη βοήθεια σας τα καταφέρω αυτή τη φορά

βαζεις και switch δεν εχεις θεμα .ουτε 10 ευρω δεν κανουν.αναλογα το mode που διαλεγεις μπορει να παιζει η δευτερη Lan η οχι.σε καποια modes η μια lan γινεται wan.οπως και αν παρεις το μοντελο που ειναι Poe η μια παιζει και poe.το netgear δεν το ειχες δωσει πισω??υπαρχεικαι της dlink νομιζω repeater.υπαρχεικαι απο vigor draytek καποιο repeater αλλα ειναι λιγο ακριβο απλα ειναι καλη εταιρεια.καποιοι εχουν παρει και τα φτηνα tp link και παιζουν μια χαρα.απλα εχουν παρει τα v2 του 701nd και 801nd και οχι τα παλια.και λενε οτι παιζουν καλυτερα απο τα παλια.κατι σιγουρο να σου πει καποιος δεν μπορει διοτι σε αυτον μπορει να παιζει τελεια και σε σενα να κανει παραξενιες λογω του adsl router σου.δηλαδη να μην παιζει αυτο καλα οποτε και το repeater να εχει θεματα.αν τωρα τραβηξεις Utp εκει κανεις οτι θες μετα.ακομα και ενα παλιο adsl router το κανεις access point

Δημοσ.

Ναι το χα δώσει πίσω το netgear γιατί ενώ έδινε ιντερνετ σύρματα, δεν έδινε μέσω ethernet.

Dlink λες κάτι τέτοιο; http://www.shop4u.gr/products.php?7642&cPath=129_146_217

Αν έχω καταλάβει καλά πάντως θεωρείς καλύτερο το airlive, σωστά; Σχετικά με το switch θα προτιμούσα να το αποφύγω αν είναι δυνατόν ωστε να γλυτώσω τα επιπλέον καλώδια ρευματος κλπ.. Το manual του airlive δεν είναι πολύ διαφωτιστικό στο αν δίνει και στις δυο ethernet υποδοχές ιντερνετ στην λειτουργί απου θέλω να έχω....

ADSL router παλιά έχω ένα σωρό αλλά να πάω καλώδιο (αυτό δεν εννοείς με το UTP?) μέχρι τα pc δε γίνεται. Αλλιώς δε θα χρειαζόμουν το access point. Μπέρδεμα τελικά η υπόθεση!!!!!! :wacko:

Δημοσ.

δοκιμασε κατι σε edimax.δεν μου εχουν παρουσιασει ποτε προβλημα δουλευουν χωρις κολληματα συνδεονται σε οτι ρουτερ εχω δοκιμασει και με οτι κλειδωμα και αν εχουν.δινουν ιντερνετ ασυρματα και σε lan κανονικα.το δικο μου σβηνει μονο οταν κοπει το ρευμα και το εχω χρονια,προβλημα κανενα ως τωρα αλλα και σε οσα εχω βαλει σε αλλους κανενας δεν γυρισε να μου πει οτι εχει το παραμικρο προβλημα.εχουν ευκολο και παραμετροποιησιμο interface και μπορεις να συνδεθεις σε αλλο δικτυο και να παιξεις με μερικα κλικ μονο

Source.png Πηγή: http://www.skroutz.gr/c/125/access_points.html?from=catspan&keyphrase=edimax">edimax

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...