dionisis1992 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2013 καλησπερα στην κοινοτητα.εχω γραψει ενα βιβλιο και θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει κανα προγραμμα με το οποιο να μπορω να το γραψω εκει να το επεξεργαστω πχ το εξοφυλλο η το χρωμα των σελιδων απο μεσα η οτι αλλο γινεται
accipio Δημοσ. 12 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2013 Χειρόγραφο είναι; Ή σε γραφομηχανή; Γιατί όπως το λες, είναι σαν να μην το έγραψες με / σε υπολογιστή.Πέρα απ' αυτό, νομίζω ότι με έναν σύγχρονο επεξεργαστή κειμένου, όπως το Microsoft Word ή το δωρεάν LibreOffice / OpenOffice Writer θα γράψεις το βιβλίο σου και θα το φτιάξεις όπως θέλεις χωρίς πρόβλημα.Άλλη μια λύση είναι να χρησιμοποιήσεις ένα DTP (desktop publishing) πρόγραμμα που είναι εξειδικευμένο για τη δημιουργία εντύπων, όπως το επαγγελματικό Adobe InDesign ή το Microsoft Publisher ή το δωρεάν Scribus. Μόνο που αυτά τα προγράμματα είναι σαφώς πιο δύσκολα στην εκμάθηση, αλλά δίνουν πιο "επαγγελματικό" αποτέλεσμα.
dionisis1992 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 ακομα χειρογραφω ειναι αλλα θα το μεταφερω στον υπολογιστη.οκ θα τα δοκιμασω αυτα που ειπες ευχαριστω
alexzzz Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2013 Οι "επαγγελματίες" και οι επαγγελματίες χρησιμοποιούν το Site: http://www.quark.com/Products/QuarkXPress/">QuarkXPress
hdonoblepsias Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Για να μην ανοίγω νέο νήμα, θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ για ένα πρόγραμμα αν υπάρχει και αν είναι και δωρεάν, ακόμα καλύτερα. Έχω πάρα πολλά μεμονωμένα κείμενα (συνταγές) και θέλω να τα φτιάξω σε ένα αρχείο με σταθερό layout, αρίθμηση σελιδών κλπ. Δεν με ενδιαφέρουν εικόνες κλπ. Απλά δεν το κάνω στο *word γιατί, αν θέλω να το στείλω κάπου για εκτύπωση και είναι π.χ. τα margins ρυθμισμένα αλλιώς, δεν θέλω να αλλάζουν οι σελίδες. Δηλαδή μπορεί η σελίδα 23 να έχει μια παράγραφο, θέλω με κάποιο τρόπο να συνεχίσω στην σελίδα 24, νέα συνταγή με νέο τίτλο κλπ. Στο word απλά θα πάταγα enter για να πάει στην νέα σελίδα. *Εκτός και αν γίνεται και με το word και δεν το ξέρω.
accipio Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Δημοσ. 14 Απριλίου 2017 Σχεδόν όλα γίνονται με το Word. Π.χ. αυττό που λες με την αλλαγή σελίδας δεν το κάνεις πατώντας πολλά Enter αλλά εισάγοντας αλλαγή σελίδας από το μενού (Διάταξη σελίδας > Αλλαγές > Αλλαγές σελίδων > Σελίδα, ή απλώς πατάς Control + Enter). Επίσης μπορείς να έχεις ενιαία εμφάνιση στο κείμενό σου εφαρμόζοντας, όταν μεταφέρεις κείμενα στο Word, σωστή επικόλληση (π.χ. επιλέγοντας συγχώνευση μορφοποίησης) και χρησιμοποιώντας τα Στυλ (Βασικό, Επικεφαλίδες κτλ.), τα οποία ορίζεις όπως θέλεις. Όσο για την εκτύπωση, αφού φτιάξεις το κείμενό σου όπως το θέλεις, καλύτερα είναι να το κάνεις pdf και να στείλεις αυτό για εκτύπωση, ώστε να μην γίνουν αλλαγές και να τυπωθεί όπως το βλέπεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα