akis6 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Καλησπερα σε ολο το φορουμ! Ειμαι νεος στο φορουμ και ψιλοασχετος απο αναβαθμισεις γι'αυτο θα ηθελα τη βοηθεια σας σχετικα με την καρτα γραφικων που θελω να αλλαξω. Το συστημα μου ειναι λιγο παλιο γι'αυτο να ειστε επιεικης! Τροφοδοτικο αν καταλαβα καλα απο το ταμπελακι που εχει στο πλαι total power rating 500w Μητρικη GA-P31-DS3L Επεξεργαστης Q6600 RAM DDR2 2*2gb 800Mhz ( τις αναβαθμισα πριν 2 μερες απο 2*1gb 667mhz) Καρτα γραφικων 8600GT 512Mb Συνδεεται με dvi => hdmi σε HDTV Τη ram ηταν ευκολο και την αναβαθμισα. Προσπαθησα και λιγο για overclock αλλα δεν τα καταφερα και κολλουσε συνεχεια το συστημα οποτε το παρατησα(αν θα μπορουσε να διαφωτισει κανεις??). Τωρα θα ηθελα μια καλη καρτα γραφικων για να μπορω να παιξω λιγο αξιολογα τα παιχνιδια. Ξερω δεν απαιτω και τρελα πραγματα με αυτο το συστημα αλλο οτι καλυτερο θα μπορουσε να γινει. Απο χρηματα μην παμε και σε τρελες τιμες γι'αυτο το συστημα μιας και φανταζομαι οτι δεν αξιζει. Αναμενω για γνωμες καθως και αν χρειαζεστε κι αλλες πληροφοριες..
Millennium Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Σε τι ανάλυση είσαι; Βάλε και ένα χρηματικό όριο.
akis6 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Αυτο με την αναλυση δεν το καταλαβαινω..Αν καταλαβα καλα 1280 * 800 χρησιμοποιω σταθερα αλλα αν τα παιχνιδια δεν κολλουσαν στα 1920 * 1080 θα τα επαιζα εκει φυσικα. Τωρα αν βαλω αυτην την αναλυση ολη την ωρα μικραινουν πολυ ολα και δυσκολευομαι και περιμετρικα η οθονη βγαινει εκτος(δεν ξερω γτ γινεται αυτο..) δεν ξερω αν απαντησα αυτο που ρωτησατε ή ειπα βλακειες...
adtakhs Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Βάλε μια 7870 και άλλαξε και το τροφοδοτικό αν δεν είναι επώνυμο, κλόκαρε και λίγο τον επεξεργαστή και είσαι οκ (σχετικά )
akis6 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Το τροφοδοτικο ειναι αυτο. Για o/c το προσπαθησα λιγο αλλα δεν τα καταφερα και δεν ξεκινουσε και τα εβαλα οπως ηταν γτ φοβηθηκα.... Νομι<ω πως η τιμη ειναι λιγο τσιμπημενη καθως θα πρεπει να αλλαξω και τροφοδοτικο.. Ελεγα να διαθεσω μεχρι 150 ευρα και αυτα στο maximum ισως και καποια μεταχειρησμενη. Κατι πιο φτηνο και αξιολογο..?δεν απαιτω να παιζω και στο τερμα ολα τα παιχνιδια αλλα τουλ να μην μου κολλαει. Και τελος πως ξερω αν μια καρτα γραφικων ταιριαζει στη mobo μου?
trek Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Με μια Site: http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=6b39320e-55b9-48ff-869b-37aa45251a77">τέτοια (δεν έχει μεταφορικά), είσαι καλά. Αν θες να το εξαντλήσεις το budget κοίτα και Site: http://www.digital-master.gr/el-gr/Products.aspx?ElementID=f9943bd7-4923-44ab-976f-adb216b15859">αυτήν . Μέχρι εδώ, δεν χρειάζεσαι τροφοδοτικό, αν και καλό θα ήταν να βάλεις στο πρόγραμμα κάποια στιγμή, ένα καινούργιο με 40-50 ευρώ. Μεταχειρισμένες, μπορείς να πάρεις και δυνατότερες με 150ε (πχ καμμια gtx 570), αλλά εκεί σίγουρα θα χρειαστείς καινούργιο τροφοδοτικό. Πάντως κοίταξε να παρεις και ένα ανεμιστήράκι για πίσω.
akis6 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Νομιζω η πρωτη που μου εστειλες θα με καλυψει και εχει πιο προσιτη τιμη για μενα! Αν μπλεξω και με τροφοδοτικα θα ξεφυγω πολυ.. Αν καταλαβα καλα δλδ τα watt παιζουν ρολο για το αν θα υποστηριξει την καρτα γραφικων. Δε μιλαω για πολυ ψαγμενα πραγματα αλλα για τα δεδομενα που κινουμαι..αυτο για το ανεμιστηρακι το εχω στα υποψιν μου αν και το κουτι το εχω ανοιχτο πιο πολυ ανοιχτο.. Τωρα πρεπει να δω πως θα καταφερω το overclock...
Millennium Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Υπάρχουν οδηγοί για oc στο net.Έχει και εδώ http://www.insomnia.gr/topic/203949-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-overclocking-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-core-2-duo-quad-cpus/ Τη ταμπέλα του τροφοδοτικού δε τη βλέπω πολύ καλά.Τις ενεργειακά "ελαφρές" κάρτες όπως 7790,650 ti θα τις σηκώνει αν και δε ξέρω και πόσο θα χει καταπονηθεί αυτά τα χρόνια.
trek Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Φίλε μου θα σε απογοητεύσω. Την συγκεκριμένη μητρική την είχε ο αδερφός μου κάποτε με q9650 και δεν είχε καταφέρει να τον ανεβάσει καθόλου. Μετά την είχα πάρει εγώ για ένα pc της γυναίκας μου με e5700..τα ίδια Πιο "μουλάρι" μητρική δεν έχω συναντήσει! Κοίτα πάντως και τους οδηγούς που σου παρέθεσε ο millenium, μπας και βγάλεις άκρη. Αν και εκεί απ'οτι είδα κάνει overclock με p35 που ήταν σαφώς πιο overclock friendly chipset.
akis6 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Μολις τωρα διαβαζα αυτον τον οδηγο.. Απλα στα bios τα δικα μου εχω κανει update σε f9 δεν εχει μερικες απο τις επιλογες που αναφερει εκει και δεν μπορω να αλλαξω vcore voltage. Δεν ξερω αν πρεπει να αλλαξω κατι αλλο.. Το εχω ριξει στο διαβασμα... Εγω εδω κ εκει που διαβασα αυτες τις μερες αναφεραν καλα λογια και για τη μητρικη και για τον επεξεργαστη σχετικα με overclocking.. Αν καταλαβα καλα οταν εβαζα τις ρυθμισεις και πειραζα καποια volt που ταιριαζαν με τα λεγομενα απο τα δικα μου bios οταν εκανα restart δεν πρεπει να διαβαζε τον σκληρο..
akis6 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2013 Μετα απο αμετρητα restart τελικα τα καταφερα με το o/c. Δεν το εχω στρεσσαρει βεβαια ακομα στο prime αλλα αφου ανοιξε κανονικα κατι ηταν κ αυτο! Σχετικα με την 7790... Θα μπορεσει το τροφοδοτικο μου να την σηκωσει?? Γτ μονο στο site που μου εστειλες της δινουν να χρειαζεται 450w. Σε Πολλα αλλα site που εψαχνα εγραφαν ολα για 500w...
Millennium Δημοσ. 12 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2013 Τιμές για όλο το σύστημα είναι αυτές που διάβασες.Τη καρτούλα λογικά τη σηκώνει αν και καλό θα ήταν γενικά να έπαιρνες ένα καλό καινούριο κάποια φάση.
akis6 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2013 Θα ειναι το επομενο αυτο μετα απο μια ψυκτρα που θελω καλυτερη! ευχαριστω!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα