Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας 

Έχω κατεβασμένες όλες τις σεζόν από 7-8 σειρές που παρακολουθώ, αλλά συνολικά πιάνουν 150Gb χώρο στο δίσκο. Πως μπορώ να τις συμπιέσω ώστε να πιάνουν λιγότερο χώρο? Δοκίμασα τα winzip - winrar αλλά το μόνο που κατάφερα είναι από 150 να τα μειώσω στα 135-140 Gb περίπου. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος να τα έχω με μικρότερο όγκο?  

Υποσημείωση: Δεν έχω και dvd στο pc ώστε να τα γράψω ... μήπως να τα κάνω εικονικά dvd?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας  :-)

Δημοσ.

Δε γίνεται να συμπιέσεις φωτογραφίες/βίντεο. Άμα διαβάσεις πως λειτουργεί η συμπίεση θα καταλάβεις.

Ουσιαστικά αυτό που κάνεις σε αυτή την περίπτωση είναι να τα μετατράψεις από ένα format σε άλλο.

πχ μια φωτογραφία από bmp σε jpeg. Αντίστοιχα για ένα βίντεο. Όταν κάνεις μετατροπή για να κερδίσεις χώρο,

ουσιαστικά χάνεις από ποιότητα. Όσο μεγαλύρη σμίκρυνση εφαρμόσεις τόσο χειρότερη ποιότητα θα έχεις.

Επομένως μια λύση θα ήταν να δεις εάν επιδέχονται κάποιας μετατροπής. πχ σε x264 format και άμα σε ικανοποιεί αυτή η ποιότητα. (ένα καλό πρόγραμμα για μετατροπές είναι το handbrake, εάν έχεις όρεξη να ασχοληθείς)

Διαφορετικά, εάν δε θέλεις καθόλου να χάσεις από ποιότητα τις μεταφέρεις σε κάποιο dvd. (Ή εν τέλη αγοράζεις κάποια στιγμή μεγαλύτερο σκληρό δίσκο....ή τις ξανακατεβάσεις κάποια άλλη στιγμή ;) )

• Like 3
Δημοσ.

Δεν σου περισσεύουν 40-50 γιουρο να πάρεις 1τερα δίσκο; Αν δεν είναι mp4 μπορείς να τα κάνεις με το any video converter γιατί πιάνουν σημαντικά λίγοτερο χώρο απο τα mpeg, avi αν δεν κάνω λάθος.

Δημοσ.

Χωρίζεις τον δίσκο σε 2 διαμερίσματα, στο ένα θα έχεις το σύστημα σου (λειτουργικό και προγράμματα) και στο άλλο θα βάλεις ταινίες και μουσική.

Όταν κάνεις format, κάνεις format μόνο το ένα διαμέρισμα. Το άλλο μένει ίδιο, άρα δεν χάνεις τα αρχεία που έχεις βάλει εκεί.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...