Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Γεια σας,
Έχω ένα Turbo-X Laptop (καλή τιμή και μόνο) το οποίο δεν νομίζω πως είναι clevo.
Πριν 4 μήνες έχυσα επάνω του ένα μπολ γάλα και καταστράφηκε το πληκτρολόγιο, το υπόλοιπο κατάφερα να το σώσω αφού αμέσως έβγαλα την μπαταρία και το έλυσα όλο και το στέγνωσα. Μετά από πολύ ψάξιμο βρήκα και παρήγγειλα μέσο του ebay ένα που ταιριάζει απόλυτα, έχοντας σαν πληροφορίες για τον υπολογιστή τα στοιχεία της case του "Pegaron A15H", βρήκα πως το ίδιο laptop το πουλά και μια τούρκικη εταιρία η Casper και μια Αγγλική η Medion, με αλλαγές στο Hardware αλλά με την ίδια μητρική της εταιρίας Pegatron (μάλλον από Ταϊβάν).
Εδώ και 2 μήνες έχω πρόβλημα με τον ήχο. Με τα ακουστικά όλα κομπλέ. Χωρίς τα ακουστικά παίζει μερικά δευτερόλεπτα και μετά τίποτα. Αν συνδέσω και αποσυνδέσω τα ακουστικά πάλι το ίδιο αλλά αυτή την φορά κόβετε πιο γρήγορα ο ήχος.
Το Format δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα.
Τρέχω dual-boot Windows7 και Ubuntu 12.04 LTS. Τα Ubuntu εμφανίζουν το ίδιο πρόβλημα με την διαφορά πως το να συνδέσω και να αποσυνδέσω τα ακουστικά δεν επιλύει προσωρινά το πρόβλημα.
Προσωπικά μου φαινόταν πρόβλημα Hardware και μετά από διάφορες δοκιμές στους driver σταμάτησα να το ψάχνω, αλλά πριν 1 μήνα συνέβη το ίδιο πράγμα και στο ίδιο Laptop ενός φίλου μου που τα είχαμε πάρει μαζί.

Δεν ξέρω αν έχει σχέσει αλλά έχω βάλει 2 × 8 Gb ram ενώ υποτίθεται βάση την Πλαίσιο πως παίρνει μέχρι 2 × 4 Gb , αλλά το πρόβλημα εμφανίστηκε πολύ πιο μετά από την αλλαγή, το ίδιο upgrade έχει κάνει και ο φίλος μου.

Sound Cards:
Conexant SmartAudio HD
Intel® Display Audio
Playback Device:
Speakers (Conexant SmartAudio HD)
CPU:
Intel® Core™ i5-2410M CPU @ 2.30GHz × 4 
Motherboard:
PEGATRON CORPORATION A16 (CPU 1)
Graphics:
Intel® HD Graphics 3000
Nvidia Geforce GT 540M

Ευχαριστώ για την οποιαδήποτε βοήθεια.

Δημοσ.

Μήπως απλα τα ηχείακια του τα έχουν παίξει και θέλουν αλλαγή αφου λες οτι αν βάλεις ακουστικά παίζει κανονικά , δοκίμασε αν εχεις και τίποτα εξωτερικά ηχεία να δεις αν ακούγεται σωστά ο ήχος εκει

Δημοσ.

Ναι τα εξωτερικά ηχεία λειτουργούν (αφού λειτουργούν και τα ακουστικά), απλά τα ηχεία δεν είναι πως δεν λειτουργούν, σταματάνε να λειτουργούν μετά από κάποια δευτερόλεπτα.

Δημοσ.

Μπορεί να ειναι απλα στα τελευταία τους η να υπάρχει καποιο πρόβλημα εκει που τα συνδέεις στην motherboard

Δημοσ.

Όχι δεν έβγαλα άκρη. Θα το ανοίξω να δω μπας και φταίει η σκόνη.

κατα 99,9% δεν φταιει η σκονη εφ'οσον εγινε και στα δυο.

μακαρι να βγω λαθος! good luck. 

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ρε φίλε , ακριβώς το ίδιο πρόβλημα έβγαλε και σε εμένα και έχουμε το ίδιο pc...
Για πες τι έκανες γιατί μου έχει γαμ*σει την ψυχολογία , γιατί μου ήταν χρήσιμα τα ενσωματομένα ηχεία.
Βρήκες κάποια λύση απο μόνος σου ; Το πήγες για κάποια επισκευή ;
Είναι η πρώτη φορά που δεν μπορώ να φτιάξω ένα pc , με software πρόβλημα κατά την γνώμη μου...
Help!!!

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. Ειχα και εγω το ιδιο προβλημα σε ιδιο Laptop κ το πηγα σε ποσα μαγαζια κ κανενας δεν μπορουσε να μου το επισκευασει. Τελικα τωρα κατεβηκα διακοπες στην επαρχια κ βρηκα ενα μαγαζι κ μου το επισκευασε σε πολυ λογικη τιμη κ πολυ γρηγορα. Δεν γνωριζω ομως πως το εφτιαξε. Αν δεν εχεις βρει ακομα λυση ισως μονο αυτος μπορεσει να σε βοηθησει. Μπορω να σας δωσω πληροφοριες inbox.

• 1 χρόνο αργότερα...
Δημοσ.

Το πρόβλημα με τα ηχεία είναι το chip ήχου, υπερθερμένετε και σταματά ο ήχος. Βρίσκετε κάτω από την επιφάνια του ποντίκιού (το παθένουν όλα μετά τον πρώτο χρόνο).

Για να το επισκευάσεις μπορείς να βάλεις ψύχτρα πάνω στο chip.

Την λύση την βρήκα σε ένα άλλο laptop toshiba, με οδηγίες εδώ : Link.png Site: http://forums.toshiba.com/t5/Audio-Sound/Toshiba-Satellite-No-Sound-Solved-Hardware-fix-required/td-p/625359

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...