Rizas Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 'Εχω πάρα πολλά χρόνια Ontelecoms καί είμαι πολύ ικανοποιημένος,όχι ότι εχω βέβαια ιδιαίτερη εμπειρία στις γραμμές κτλ!! Πρώτη φορά θυμάμε ειχα otenet και έπεφτε συνέχεια το internet μετά έβαλα Ontelecoms και αν δεν κάνω reset το modem το internet δεν πέφτει ποτέ :-D !!! Δεν έχω ιδέα αν μπορώ να πιάσω καλύτερες ταχύτητες ή αν μπορώ να κλειδώσω παραπάνω όπως λέτε και γενικότερα δεν γνωρίζω αν μπορώ να έχω καλύτερες επιδόσεις!!! Αλλά δεν είμαι τύπος που αλλάζω κάθε χρόνο σύνδεση την συγεκριμένη πρέπει να την έχω 6 χρόνια το λιγότερο και σύγουρα τα πράγματα εχουν αλλάξει!!! Οπότε ενδιαφέρομαι να ακούσω γνώμες για πακέτα παρόχους κτλ!!! Έψαξα για VDSL δέν έχω ακόμα στην περιοχή μου(Αιγάλεω) αλλά έτσι κ αλλιώς προτιμώ ADSL μέχρι να γίνει οικονομικό και το VDSL!! Μιας και άνοιξα το θέμα να πώ και τις απορίες μου: 1)μπορώ να γνωρίζω αν θα συγχρονίσω περισσότερο με ενα καινούργιο πάροχο?(να ξέρω βρε παιδί μου αν χρειάζετε να γίνει αλλαγή ή να μην ασχοληθώ καθόλου) 2)μπορώ να γνωρίζω ποιός είναι ο καλύτερος πάροχος για την περιοχή(σπίτι οδό πως πάει δεν ξέρω ) μου??? Μένω Αιγάλεω! Αυτά απο μένα αν χρειάζεστε τίποτα άλλες πληροφορίες πείτε μου!! Ευχαριστώ εκ τών προτέρων!!!
makfil Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 (επεξεργασμένο) Βασικά, πρέπει να γνωρίζεις ότι όλοι οι εναλλακτικοί έχουν ιδιόκτητο δίκτυο μέχρι το ΑΚ και από εκεί χρησιμοποιούν το παλιό χάλκινο δίκτυο του ΟΤΕ για να φτάσουν στο χώρο σου. Και όσο πιο μακρυά βρίσκεσαι από το ΑΚ τόσο πέφτει και η σύνδεση της γραμμή σου με adsl και, επομένως, η ταχύτητα που κλειδώνεις. Διαφέρουν, όμως, μερικά τεχνικά χαρακτηριστικά που χρησιμοποιούν οι εναλλακτικοί, όπως πχ το snr, και έτσι εμφανιζεται μια διαφοράστην ταχύτητα που δίνει κάθε πάροχος για τον ίδιο χώρο. Συγκεκριμένα, η Forthnet χρησιμοποιεί 6 ενώ άλλοι 9 και 11, με αποτέλεσμα να πιάνεις καλλίτερη ταχύτητα με τη Forthnet. Επομένως, το κριτήριο για να διαλέξεις πάροχο είναι, κατά βάση, το οικονομικό πακέτο που ταιριάζει στις ανάγκες σου. Και βέβαια, αυτή την εποχή μοιάζει πολύ καλή η προσφορά 3play της Forthnet με 29,90 εάν την προλαβεις ακόμη. Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2013 από makfil
Rizas Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Ευχαριστώ για την ενημέρωση! Οπότε αν κατάλαβα καλά όλοι οι πάροχοι προσφέρουν το ίδιο πράγμα και απο κει και πέρα η προτίμηση είναι θέμα των οικονομικότερων πακέτων! Σωστά?? Απλά κοιτώντας το forum έβλεπα πολλά παράπονα για εταιρίες και αναρωτιόμουν αν είναι όντος προβληματικές οι συνδέσεις απο την μεριά της εταιρίας ή είναι θέματα των χρηστών λόγο απόστασης,γραμμών.καλλωδίων κτλ!! Άρα αν είχα σταθερότητα με την συγεκριμένη εταιρία θα έχω με όλες απλά αλλάζουν τα πακέτα και οι τιμές? Να κινηθώ για οικονομικότερο πακέτο άλλης εταιρίας χωρίς να φοβάμαι για τυχόν προβλήματα όπως το να πέσει η ταχύτητα, να γίνει ασταθές κτλ?
makfil Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Δεν πρόσεξες την παρ. με τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που βάζει κάθε πάροχος στις γραμμές του, όπως το snr. Και μόνο από το στοιχείο αυτό, παρατηρούνται διαφορές στις ταχύτητες και η 4νετ που ορίζει 6, δηλαδή το χαμηλότερο, έχει σαν αποτέλεσμα μεγαλύτερη ταχύτητα. Εάν παρουσιαστούν αστάθειες, οι πάροχοι αυξάνουν το snr για να διορθωθεί το πρόβλημα. Προσωπικά, με τη 4νετ δεν έχω πρόβλημα μέχρι τώρα, αν και οι 3 γραμμές που έχω μαζί της είναι αρκετά απομακρυσμένες από το ΑΚ αλλά τώρα με το vdsl σκέφτομαι να το εκμεταλλευτώ.
Rizas Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Αααα άρα εν ολίγης αυτό το snr όσο πιό μικρό είναι τόσο καλύτερη ταχύτητα έχει, όσο μεγαλώνει πέφτει ταχύτητα αλλά βοηθάει στην ενίσχυση του σήματος!!! Μια μπακαλίστικη ιδέα την έπιασα!! Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!!
poulinos Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Αααα άρα εν ολίγης αυτό το snr όσο πιό μικρό είναι τόσο καλύτερη ταχύτητα έχει, όσο μεγαλώνει πέφτει ταχύτητα αλλά βοηθάει στην ενίσχυση του σήματος!!! Μια μπακαλίστικη ιδέα την έπιασα!! Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!! ακριβως ετσι.απο εκει και περα ειναι και θεμα τυχης τι χαλκος θα σου τυχει.παραπανω πραγματα μπορεις να δεις και στο θεμα στην υπογραφη μου για το adsl για να σου λυθουν οι αποριες.
Rizas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2013 Άψογοι και αναλυτικότατοι οδηγοί!!! Διάβασα και τους 3, χρησιμότατοι και τους κατανοείς εύκολα ακόμα και αν δεν γνωρίζεις!!! Εύχαριστώ και παλι!
poulinos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2013 απλα αν εισαι κοντα στο αστικο κεντρο μπορει να μπροεις να βαλειςκαι vdsl.εκει ισως καποιος παροχος να μην υποστηριζει οποτε να πρεπει να πας σε αλλον.
Rizas Δημοσ. 12 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουλίου 2013 Αιγάλεω μένω ο ΟΤΕ απο το σπίτι μου ζήτημα να είναι κανα 2χιλίομετρα μακριά αν αυτό εννοείς!!! VDSL οταν έψαχνα βάζοντας την διεύθυνση του σπιτιού μου δεν κάλυπτε την περιοχή μου τώρα δεν είμαι σιγουρος κιόλας!!
poulinos Δημοσ. 12 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 12 Ιουλίου 2013 Αιγάλεω μένω ο ΟΤΕ απο το σπίτι μου ζήτημα να είναι κανα 2χιλίομετρα μακριά αν αυτό εννοείς!!! VDSL οταν έψαχνα βάζοντας την διεύθυνση του σπιτιού μου δεν κάλυπτε την περιοχή μου τώρα δεν είμαι σιγουρος κιόλας!! 2 Km δεν ειναι και λιγα.δεν ξερω αν στο αιγαλεω εχουν βαλει νεα kv μπας και παρεις vdsl απο το Kv.γιατι στα 2 Km απο το αστικο κεντρο δεν παιρνεις σιγουρα vdsl.αλλα δεν θυμαμαι να εχουν βαλει νεα Kv στο ηρακλειο.
Rizas Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Δηλαδή πρέπει να είσαι γείτονας με τον ΟΤΕ για να έχεις καλό σήμα? Πάντος Καφάο του ΟΤΕ έχω ενα κάτω απο το σπίτι μου !! Κv τι είναι?
makfil Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 KV (Γερμανικά) =ΚΑΦΑΟΥ (Ελληνικά), που σημαίνει το κουτί (καμπίνα) του ΟΤΕ από το οποίο τροφοδοτούνται με το χάλκινο δίκτυο οι οικοδομές των συνδρομητών. Όσο πιο κοντά βρίσκεται ο χώρος σου με το ΑΚ (Αστικό Κέντρο) του ΟΤΕ ή με το KV, για την περίπτωση του vdsl, τόσο καλλίτερη σύνδεση έχεις. Εάν το KV είναι η νέα γκρι δίφυλλη ή τρίφυλλη καμπίνα του ΟΤΕ και όχι το παλιό μικρό κουτί, τότε το σπίτι σου έχει ...μεγάλη αξία ...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Δηλαδή πρέπει να είσαι γείτονας με τον ΟΤΕ για να έχεις καλό σήμα? Όσο μεγαλύτερη η απόσταση τόσο μεγαλύτερη η εξασθένηση, φυσική, ισχύει παντού
poulinos Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Δηλαδή πρέπει να είσαι γείτονας με τον ΟΤΕ για να έχεις καλό σήμα? Πάντος Καφάο του ΟΤΕ έχω ενα κάτω απο το σπίτι μου !! Κv τι είναι? α.οσο πιο κοντα στον οτε τοσο λιγοτερος χαλκος σε μηκος αρα παιζεις καλυτερα.αυτο ισχυει για οταν παιρνεις απο το κτιριο του οτε δηλαδη απο το αστικο κεντρο. το καφαο οτι ειναι κοντα σου δεν παιζει ρολο εκτος αν παμε στην περιπτωση που παιρνεις vdsl οχι απο το αστικο κεντρο αλλα απο τα νεα kv του οτε τα διφυλλα οπως λεει ο φιλος παρακατω που εκει οσο πιο κοντα ειναι το καφαο παλι τοσο καλυτερα.αν και γενικοτερα τα περισσοτερα καφαο ειναι αρκετα κοντα με τους πελατες.σε ελαχιστες περιοχες ειναι μακρυα τα καφαο που εκει μπορει καποιος να εχει προβλημα να παιξει vdsl απο και απο το νεο Kv.λιγες περιπτωσεις.απλα αν παιρνεις vdsl απο το αστικο κεντρο γιατι δεν εχεις τα νεα Kv παλι δεν μας νοιαζει η αποσταση απο το Kv αλλα απο το αστικο κεντρο KV (Γερμανικά) =ΚΑΦΑΟΥ (Ελληνικά), που σημαίνει το κουτί (καμπίνα) του ΟΤΕ από το οποίο τροφοδοτούνται με το χάλκινο δίκτυο οι οικοδομές των συνδρομητών. Όσο πιο κοντά βρίσκεται ο χώρος σου με το ΑΚ (Αστικό Κέντρο) του ΟΤΕ ή με το KV, για την περίπτωση του vdsl, τόσο καλλίτερη σύνδεση έχεις. Εάν το KV είναι η νέα γκρι δίφυλλη ή τρίφυλλη καμπίνα του ΟΤΕ και όχι το παλιό μικρό κουτί, τότε το σπίτι σου έχει ...μεγάλη αξία ... καποια στιγμη λεμε καποια στγμη θα τα αλλαξει ολα ο οτε καποια στιγμη....
Rizas Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουλίου 2013 (επεξεργασμένο) Μπα όχι το Καφάο είναι το κλασικό του ΟΤΕ είναι πόσα χρόνια το κουτί δεν είναι απο τα καινούργια που είναι τρίθυρα! Να τους πάρω τηλ να βάλουν το καινούργιο?? :-D Aααα τελικά έβαλα το GPS να ψάξει το ΑΚ του ΟΤΕ είναι 1.0khm(βάλε και 200 μέτρα μέσα έξω) μακριά απο το σπίτι μου!! Την προήγουμενη φορά το είχα βάλει με αμάξι και έδιξε παραπάνω επειδή έκανε κύκλους λόγο αντίθετης κυκλοφορίας :-D Επεξ/σία 13 Ιουλίου 2013 από Rizas
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα