Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με εγκατάσταση MacOS X 10.7 (Lion) σε Mac mini

paredwse

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators

Πρόσφατα θέλησα να κάνω αναβάθμιση στα δύο Mac mini που έχω στην κατοχή μου. Αμφότερα είναι Mac mini 2,1 (mid 2007) με Core2Duo και 2GB RAM. Το ένα "τρέχει" στα 1,83GHz (το μικρό) και το άλλο στα 2,0 GHz (το μεγάλο). Και τα δύο έτρεχαν Mac OS X 10.6.8 Snow Leopard.

Αφού κατέβασα από το το Apple App Store τον Mac OS X Lion Installer και τον έβαλα σε bootable USB stick, προχώρησα επιτυχώς στην αναβάθμιση του μεγάλου. Κανένα απολύτως πρόβλημα, όλα καλά κλπ κλπ. 

Εμ το δεύτερο, το μικρό δεν θέλει να αναβαθμιστεί. Βρε καλό μου, βρε χρυσό μου, βρε να κάνω reboot με option key και να διαλέγω το USB flash disk, τί-πο-τα. 

Όταν πάω να τρέξω τον installer μέσα από το λειτουργικό (όπως έκανα στο μεγάλο), μου γράφει "This version of Mac OS X Lion cannot be installed on this computer". Όταν το βάζω να κάνει boot από το flash disk, μου βγάζει το διεθνές σήμα του απαγορευτικού (κύκλος με διαγώνια γραμμή) για να μου δείξει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει. 

Σημειωτέον ότι για την αναβάθμιση έκανα χρήση του ίδιου USB flash disk. Στο ένα δουλεύει, στο άλλο αρνείται. 

Έκανα repair permissions (δις), έκανα check disk, τίποτα. 

Any ideas? :)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια ιδέα γραψτο σε DvD..

Ρίξε κ μια ματιά εδώ αν και δεν πιστεύω οτι έχεις κάνει λάθος. > http://osxdaily.com/2011/06/07/mac-os-x-10-7-lion-system-requirements/

Εισαι σιγουρος οτι ειναι το μικρο ειναι το mac mini 2.1 με core 2 duo 1.83 και οχι το mac mini 1.1 με core duo 1.83;;

Μια λυση που θα μπορουσες να κανεις ειναι να βαλεις τον σκληρο του μεγαλου στο μικρο (ή δοκιμασε με clone) .

• Super Moderators

Μια ιδέα γραψτο σε DvD..

Ρίξε κ μια ματιά εδώ αν και δεν πιστεύω οτι έχεις κάνει λάθος. > http://osxdaily.com/2011/06/07/mac-os-x-10-7-lion-system-requirements/

Θα το γράψω σε DVD να δούμε τι θα γίνει, thanks. 

Ναι, όλα τα system requirements τα έχω. 

Εισαι σιγουρος οτι ειναι το μικρο ειναι το mac mini 2.1 με core 2 duo 1.83 και οχι το mac mini 1.1 με core duo 1.83;;

Μια λυση που θα μπορουσες να κανεις ειναι να βαλεις τον σκληρο του μεγαλου στο μικρο (ή δοκιμασε με clone) .

Είμαι απολύτως σίγουρος ότι πρόκειται για το Core2Duo και όχι για το CoreDuo, εννοείται ότι το διπλοτριπλοτσέκαρα. 

Εάν δεν "κάτσει" το install from DVD που προτάθηκε παραπάνω, θα αναγκαστώ να προχωρήσω σε λύση clone (για να μην ανοίγω το μεγάλο και το μικρό - θέλω να αποφύγω εγχειρίσεις). 

• Like 1

• Super Moderators

δοκιμασε hackintosh distros (πχ Niresh 10.7) γιατι ισως δεν υποστηριζεται επισημα

Δεν τίθεται θέμα, υποστηρίζεται επίσημα. Για να είμαι, δε, ειλικρινής, θέλω να ακολουθήσω την "κανονική" οδό. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...