Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για να μην ανοιγω νεο θεμα ξεθαβω αυτο.

Τα φτυσαν οι μπαταριες στο Ups το οποιο μεσα ειχε 2χ csb 12460 .

Οι συγκεκριμενες αν και καλη μαρκα χαλασαν στα 2 χρονια περιπου και δεν κρατανε καθολου(υπολογιστη σβηστο ουτε για αστειο,αντε κανα κινητο μονο του πανω για λιγα λεπτα).

Για κανουριες σκεφτομουν αρχικα για sunlight αλλα διαβαζω αναμεικτα σχολια. Τωρα σκεφτομαι να παω σε  ultracell  ή στις ιδιες που φοραγε.

Θα πηγαινα στις csb αλλα λογω οικονομικου και ταυτοχρονα οτι οι πρωτες δεν μπορω να πω οτι κρατησαν παρα πολυ ελεγα να παω στις UltraCell.

Ο ενδoιασμος μου ειναι στα datasheet και των δυο που οι csb εχουν τα παρακατω ρευματα και watt αποφορτωσης 

image.png.890acdf9eaae85cc865c24d9ad40f61d.png

ενω οι UltraCell το παρακατω.Δεν ξερω πραγματικα τι εννοει με τα νουμερα αλλα μου φαινονται πολυ μικρα στις Ultracell και φοβαμαι μην αποφορτιζουν γρηγορα.

image.png.b7aae546fd4e5cb653170e32b9deef92.png

Εχετε καμια αποψη;

Επεξ/σία από nemesiskp
  • 1 χρόνο αργότερα...
  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 23/8/2021 στις 1:50 ΜΜ, mindreader είπε

Τελικα τι εμπειρια εχετε με ultracell?

Εχω 3 ups της μιας μπαταρίας και 1 ups με 2 μπαταρίες. Tις έχω δοκιμάσει όλες τις φτηνές (όπως είναι και η ultracell). Επειδή δεν με ενδιαφέρει το πόσο χρόνο μου δίνουν μέχρι να κλείσει ο υπολογιστής, αν η χρηματική διαφορά είναι καλή, προτιμώ τις μικρές 7-7.2 Αh, αλλιώς για 1-2 ευρώ διαφορά προτιμώ τις 9-9.2 Ah... Το μόνο που με νοιάζει είναι να τελειώσουν οι δίσκοι και τα windows αυτό που κάνουν εκείνη την στιγμή, να παρκάρουν οι δίσκοι και να κλείσω - το πολύ 1min δηλαδή... Σχεδόν όλες είναι κινέζικες ( ή έστω κινέζικης ποιότητας). Εχω προσπαθήσει να "αναστήσω κάποιες, προσθέτοντας απεσταγμένο νερό (μετά απο εγχείρηση να ανοίξω το κολλημένο καπάκι και τα 6 κελλιά), αλλά δεν επανήλθαν.  Οποιος λέει οτι επανέρχονται, λέει παπαριές ή έχει στο νου του άλλου τύπου μπαταρίες μολύβδου όπου προβλέπεται η συμπλήρωση νερού. Πρέπει να πέσεις στην περίπτωση και να τύχει να κάνεις έλεγχο ακριβώς λίγο πριν αρχίσει να πέφτει η στάθμη του υγρού σε κάποιο κελλί, κάτω απο το σημείο που αρχίζουν να αποκαλύπτονται οι μολύβδινες πλάκες... αλλά ποιός θα ανοίξει στα καλά καθούμενα μια μπαταρία που λειτουργεί καλά ? - απλά όταν μια μέρα θα ανάψει λαμπάκι στο UPS, είναι πλέον αργά για συμπλήρωμα νερού... Μια CSB που είχα παλιά, δεν είχε καπάκι και τα 6 κελιά είχαν καπάκια που έβγαιναν εύκολα και μπορούσες να κάνεις έναν γρήγορο έλεγχο, αλλά δεν ξέρω καν αν υπάρχουν ακόμα στην αγορά... Aυτήν την φορά θα πάρω Yuasa, στα 18.5 ευρώ η 7Αh, ελπίζοντας να μην είναι ξεχασμένες χρόνια στο ράφι και οτι θα κρατήσουν πάνω απο 2 χρόνια - γιατί κατα τα άλλα, όλες οι άλλες κρατάνε 2 χρόνια...(σαν να έχουν timer, ένα πράγμα... :) ) Πάντως τα λεφτά που ζητάνε οι APC για να κερδίσω 1 χρόνο, δεν τα δίνω ούτε δαρμένος... καλύτερα να αγοράσω με τα ίδια λεφτά 2-3 φορές κινέζικες - τουλάχιστον θα έχω κάθε φορά καινούργια μπαταρία...

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 2
  • 3 μήνες μετά...
Δημοσ.

'Εχω ένα UPS APC BR900G-GR το οποίο χάλασε πριν καιρό.
Του έβγαλα τη μπαταρία και δεν θυμάμαι τι την έκανα.
Θέλω να βρω κάποια συμβατή, αλλά από το Batteries.gr μου ζητάνε τους κωδικούς που είχαν τα στοιχεία της μπαταριάς επάνω.
Υπάρχει κάποια λύση για να το βρω;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...