Προς το περιεχόμενο

Manjaro slim openbox + cinnamon

chisao

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας και πάλι! Μετά από αρκετό καιρό υπάρχει επιτέλους ελεύθερος χρόνος και έτσι είπα να ασχοληθώ λίγο με αυτή την διανομή η οποία μου είχε κινήσει την περιέργεια. Την εγκατέστησα στο vbox και μπορώ να πω ότι μέχρι τώρα έχω μόνο θετικά σχόλια!!! Εγκατέστησα την έκδοση με το openbox λόγω ότι θα το έβαζα σε virtual και ήθελα κάτι ελαφρύ. Σκέφτομαι να "μετακομίσω" σε αυτή την διανομή οπότε είπα πρώτα να δοκίμαζα και το cinnamon να δω πως παίζει.

Εγκατέστησα λοιπόν το cinnamon

sudo pacman -S cinnamon

και έπειτα έλεγξα το /etc/slim.conf και στα available sessions περιλαμβάνει και το cinnamon (μάλιστα το έβαλα και πρώτο στην σειρά για να είναι default)

έπειτα άνοιξα το .xinitrc και όρισα

DEFAULT SESSION=gnome-session-cinnamon

Πάω λοιπόν να κάνω το login και αργεί λιγάκι και μετά μου πετάει μια στραβωμένη φάτσα και μου λέει

oh no something has gone wrong κτλ κτλ

δοκίμασα να βάλω και το gnome αλλά πάλι τα ίδια...

Τί λάθος κάνω?Οέο!

Πάρτε και δύο εικόνες από το xinitrc και το slim.conf

1oyw.png

hbt4.png

Να σημειώσω ότι δοκίμασα και με τον gdm όταν έβαλα το gnome αλλά τίποτα πάλι...τζίφος. Δεν ξέρω αν έχει σχέση αλλά μήπως έχει να κάνει με τα γραφικά τίποτα? Έχω φορτώσει στο /etc/modules-load.d/virtualbox.conf τα

vboxguest

vboxsf

vboxvideo

για τα guest-additions...

edit:

Όρίστε και μία εικόνα από το slim.log

pjcb.png

Επίσης αφαίρεσα το virtualbox.conf διότι από ότι κατάλαβα δεν χρειάζεται (όπως χρειαζόταν στο arch)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είχα μπει αλλά και πάλι μου έδειχνε μηδέν. Μου το χει ξανακάνει αυτό και μόλις γράψω σχόλιο τότε στροφάρει...

Ontopic τώρα να σημειωθεί ότι το πρόβλημα διορθώθηκε και μάλλον υπήρχε κάποιο θέμα με τα (καταραμένα) guest-utils. Χθες έγινε ένα update και τελικά μπήκε. Τώρα υπάρχει πρόβλημα με το background, κάνει γλίτσες (glitches) αλλά ντάξει αυτό οφείλεται στο ότι είναι στο vbox...Όταν απενεργοποιώ το 3d acceleration και κάνω login με software rendering δουλεύει κανονικά (και πιο αργά)...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...