*Kezar* Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Εχει ακουσει τπτ κανεις σχετικα με το Tattoo στην Motherboard? Και εαν οντως χρειαζεται 100% οταν ειναι να γινει αντικατασταση της Motherboard σε Laptop της HP?
Antwni Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Πονάει λένε. Επίσης δε πρέπει να τη βλέπει ο ήλιος για ένα διάστημα... 9
*Kezar* Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Παιδια εαν δεν γνωριζεται μην απανταντε με ασχετα πραγματα σας παρακαλω να μεινει καθαρο το θεμα.
coolerman Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 ανέβασε καμμιά φωτό φίλε μου,για το τι εννοείς. tattoo σε μητρική πρώτη φορά ακούω. **χιουμοριστικά το είπε ο antwni,σιγά τα Ωα
*Kezar* Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 με λιγα λογια στα αγλικα A motherboard tattoo is a unique code that can be written in the basic input/output system (BIOS) of a computer to ensure that System Restore or diagnostic compact discs (CDs) will work only on the machine or line of machines with which the CDs are sold. The tattoo process ensures that recovery or diagnostic CDs cannot be illegally used with computers other than those for which they are intended to be used.A tattoo consists of an erasable programmable read-only memory (EPROM) chip that contains information about the machine, such as the serial number and operating system data. This chip is unique to each machine. If the motherboard, or certain components on it, are replaced, the EPROM chip must be reprogrammed. The same is true if the original recovery or diagnostic CDs are lost. The technical support department of the computer vendor, or the technician who performed modifications or repairs, should be contacted for details about the reprogramming (re-tattooing) process.
kousman Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 κατι τετοιο μηπως θελεις http://themodzoo.com/forum/index.php?/topic/683-case-mod-diy-guide-painting-asus-tuf-shield/
*Kezar* Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 αυτο που εχω απορια ειναι οτι. το tattoo υποτιθεται οτι γινεται για να μπορει να γινουν τα recovery disc Κλπ εαν ποτε χρειαστουνε το tattoo στην ουσια ειναι τα serial number τον συκευων που εχει πανω το λαπτοπ.. κατι που το εχει η HP αυτο με την ονομασια Python εαν δεν κανω λαθος.. Εαν δεν κανω retattoo θα υπαρχει κανενα προβλημα αραγε..
WalkerSW Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Οχι δεν θα έχεις κανενα απολύτως πρόβλημα περα του ότι δεν θα μπορεις να κάνεις recovery απο τα original recovery disks... αλλα και αυ΄το λύνεται!
.::NikoS::. Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Γιατί υπάρχει περίπτωση να χρησιμοποιήσεις το recovery disc του λαπτοπ; Αν θες φορμάτ πάρε ένα καθαρό cdaki με τα windows και δε νομίζω πως θα έχεις πρόβλημα. Το πολύ πολύ να τραβήξουν μόνα τους το Product key του μηχανήματος (κάτι τέτοιο νομίζω συμβαίνει στα win 8 δε ξέρω αν γίνεται και σε παλαιότερα)
*Kezar* Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 (επεξεργασμένο) αυτο που διαβασα ειναι οτι εαν βαλεις αυθεντικο Cd windows το τραβαει μονο του μεσα στα Bios Και δεν χρειαζεται εαν αυτο ισχυει.. τωρα απο εκει και περα για τα Recovery Πραγματικα κανει κανεις πια recovery? το ποιο απλο ειναι να βαλεις τον σκληρο σε 1 dock station Να τραβηξεις τα αρχεια σου να κανεις φορματ και να τα ξαναβαλεις. παντως η HP πεφτει παρα πολυ απο τα ματια μου .. δεν ηξερα οτι εχει τοποθετησει κατι τετοιο. Εντωμεταξυ ειναι 5 λεπτα δουλεια απο οτι διαβασα και χρεωνουν 40 ευρω. εμενα αυτο που με νοιαζει ειναι Εαν οι συσκευες ολες δουλευουν μια χαρα χωρις re tattoo απο εκει και περα τπτ αλλο P.S τωρα που αναφερθηκαμε σε MOtherboard Κλπ γνωριζει κανεις πως λεγονται οι αυτοκολλητες ταινιες που εχουνε μεσα τα λαπτοπ? (της ασημι) που μοιαζουν σαν ραμμενες. conductive tape Η κανω λαθος? επισης κατι αλλο που εχω δει ειναι ταινιες διπλης οψεος οι οποιες ειναι σαν την θερμοαπαγωγιμη παστα.. που στα κομματια της βρισκω εχω φαει τον τοπο. Επεξ/σία 10 Ιουλίου 2013 από *Kezar*
.::NikoS::. Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Εγώ πάντως αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι βρίσκεται περασμένο στο BIOS το product key των windows (το οποίο από ότι ξέρω συμβαίνει σε ο,τι λάπτοπ βγαίνει με win8 διότι έχει αλλάξει το σύστημα ενεργοποίησης των win8. Αν κάνω λάθος ας με κράξει κάποιος ) Άρα δε βρίσκω λόγο να μην δουλεύουν οι συσκευές με άλλο mobo. (αυτό υποθέτω έτσι; Μη σε παρω και στο λαιμό μου κιόλας) To recovery που λες μαλλον το εχεις καταλαβει λιγο λαθος. Δεν σημαινει οτι σου κραταει τα αρχεια σου. Αντιθέτως επαναφερει σε εργοστασιακη κατασταση τα windows οπότε χάνονται όλα. Ένα είδος φορματ δηλαδη απλά όταν γίνεται από τα recovery cd του λαπτοπ, έχει περασμένους drivers, προγράμματα της εταιρίας και άλλα σκουπίδια που σχεδόν ποτέ κανείς δεν χρειάζεται. Οπότε καλύτερα να κάνεις φορματ με ένα καθαρό cdaki των windows και να περάσεις εσύ μετά ότι θες από προγράμματα και drivers που βρίσκεις στο site του κατασκευαστή. Για αυτά τα ασημένια δε ξέρω αλλά το τελευταίο που ζητάς μάλλον είναι τα Site: http://www.skroutz.gr/c/678/thermal-paste.html?keyphrase=thermal+pad">thermal pad
*Kezar* Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 οσο για το recovery δεν το εχω καταλαβει λαθος απλα σου εξηγησα.. αντι να κανω recovery Προτιμω να βαλω τον σκληρο σε dock statiον να τραβηξω τα αρχεια και να κανω φορματ.. thx gia ta thermal pads.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα