Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

οταν ειχε βαλει γνωστος αγγελια για σπιτι πριν 2-3 χρονια, θυμαμαι μου τα ειχε πει καπως ετσι...

studio=1ενιαιος χωρος (σαλοκουζινουπνοδωματιο)

γκαρσονιερα = 1 υ/δ

δυαρι = 2 υ/δ

διαμερισμα = 3 υ/δ και πανω

απο και περα δεν επιμενω..

"ερωτηση..  το σπιτι με 1 υπνοδωματιο, 1 σαλωνι, 1 κουζινα. 1 χωλ, 1 μπανιο (αρα με 3 κυριως χωρους πως λεγεται?"

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

"ερωτηση.. το σπιτι με 1 υπνοδωματιο, 1 σαλωνι, 1 κουζινα. 1 χωλ, 1 μπανιο (αρα με 3 κυριως χωρους πως λεγεται?"

Δυαρι το λεμε στην Αθηνα αυτο.
Δημοσ.

και τα studio?

Τα studio μπορούν να μην έχουν και καθόλου σαλόνι, παρά ένα μικρό προθάλαμο και να αποτελούνται μόνο από υπνοδωμάτια και μάλιστα όσα θες, οργάνωση να υπάρχει...

Δημοσ.

οταν ειχε βαλει γνωστος αγγελια για σπιτι πριν 2-3 χρονια, θυμαμαι μου τα ειχε πει καπως ετσι...

studio=1ενιαιος χωρος (σαλοκουζινουπνοδωματιο)

γκαρσονιερα = 1 υ/δ

δυαρι = 2 υ/δ

διαμερισμα = 3 υ/δ και πανω

απο και περα δεν επιμενω..

Κατά τη γνώμη μου γκαρσονιέρα και studio είναι το ίδιο πράγμα. Απλά το studio είναι ο ξενικός όρος της γκαρσονιέρας.

Ο όρος διαμέρισμα δεν έχει να κάνει ούτε με μέγεθος ούτε με πλήθος δωματίων, αλλά χρησιμοποιείται για να γίνεται διαχωρισμός με την μονοκατοικία. Διαμέρισμα σημαίνει κομμάτι πολυκατοικίας.

• Like 1
  • 6 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπερα και καλη Ανασταση να εχουμε. Μπορεί καποιος να μου περιπου ποσα τμ. ειναι ενα δυαρι? Ευχαριστω εκ των προτέρων.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Joanna000 είπε

Καλησπερα και καλη Ανασταση να εχουμε. Μπορεί καποιος να μου περιπου ποσα τμ. ειναι ενα δυαρι? Ευχαριστω εκ των προτέρων.

Όπως έχει γραφτεί και παραπάνω ο χαρακτηρισμός δυάρι έχει να κάνει με τους χώρους που διαθέτει ένα σπίτι (δυάρι = δύο κυρίως χώροι), και όχι με τα τετραγωνικά του.

Δυάρι μπορεί να είναι από 30-35 έως και πάνω από 80 τμ.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Thanks 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Όπως έχει γραφτεί και παραπάνω ο χαρακτηρισμός δυάρι έχει να κάνει με τους χώρους που διαθέτει ένα σπίτι (δυάρι = δύο κυρίως χώροι), και όχι με τα τετραγωνικά του.

Δυάρι μπορεί να είναι από 30-35 έως και πάνω από 80 τμ.

Τα 30 τετραγωνικα πως μπορει να εχει δυο κυριους χωρους;;;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Dannie είπε

Τα 30 τετραγωνικα πως μπορει να εχει δυο κυριους χωρους;;;

Με χώρισμα ίσως? :)

Τόσο μικρό πάντως μερικές φορές αναφέρεται ως "γκαρσονιέρα δίχωρη".

Δημοσ.

Σε 3αρι μένω εγω, 110 μέτρα. 

Σαλόνι

Κουζίνα 

Τουαλέτα 

Τρία δωμάτια. 

Εμείς στη βόρεια Ελλάδα έτσι τα λέμε. 

• Like 1
Δημοσ.

Το λες και τεσσάρι αυτό. Ένας εύκολος, απλός και πρακτικός τρόπος για να το αναγνωρίζει κανείς, είναι να μετράει τους χώρους όπου μπορούν να κοιμηθούν (υπό φυσιολογικές συνθήκες) άτομα. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Το λες και τεσσάρι αυτό. Ένας εύκολος, απλός και πρακτικός τρόπος για να το αναγνωρίζει κανείς, είναι να μετράει τους χώρους όπου μπορούν να κοιμηθούν (υπό φυσιολογικές συνθήκες) άτομα. 

Αν το πάμε έτσι βαζεις καναπέ στη κουζίνα και κοιμάσαι... Δεν λέει όμως. 

Οι άνθρωποι κοιμούνται στα δωμάτια οπότε αυτά μετράνε. Στην Νότια Ελλάδα μόνο τα μετράτε έτσι. 

Δημοσ.

Πιο σωστοί σε αυτό είναι οι Άγγλοι που αναφέρουν συγκεκριμένα αριθμό υπνοδωματίων, δλδ one/two/three bedroom house.

Το "δυάρι" στα ελληνικά σημαίνει 2 κυρίως χώροι, και πολλοί το μπερδεύουν με τα υπνοδωμάτια.

• Like 1
Δημοσ.

Έγραψα υπό φυσιολογικές συνθήκες. Και στην μπανιέρα κοιμίζεις άνθρωπο και στο μπαλκόνι και όπου θες. 

Έχεις δίκιο, μόνο εμείς στη Νότια Ελλάδα τα μετράμε έτσι. Οι άλλοι τα μετράνε αλλιώς. 

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, MauroPaltoudias είπε

Έγραψα υπό φυσιολογικές συνθήκες. Και στην μπανιέρα κοιμίζεις άνθρωπο και στο μπαλκόνι και όπου θες. 

Έχεις δίκιο, μόνο εμείς στη Νότια Ελλάδα τα μετράμε έτσι. Οι άλλοι τα μετράνε αλλιώς. 

Έτσι νομίζω, τώρα δεν θα μαλώσουμε κιόλας... Απλώς πιο νορμάλ φαίνεται να μετράμε τα δωμάτια. Ίσως κάνω κ λάθος. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...