LazarosM Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Χαιρετε αγαπητο forum ειναι το πρωτο post μου εδω αν και διαβαζω συχνα πυκνα τις συζητησεις σας...Προκειται να φυγω για Αγγλια το Σεπτεμβρη και θα πρεπει να αποχωριστω το αγαπημενο desktop μου και να βρω καποιο καλο laptop. Λογω του οτι θα ειμαι εκει θελω μαρκα με service εκει περα (Asus,Dell κλπ) και για να σας προλαβω η επιλογη αγορας απο Αγγλια αποκλειεται γιατι εδω μπορω να παρω laptop χωρις ΦΠΑ οποτε θα μου βγει πολυ φθηνοτερα. Να σημειωσω επισης οτι σκοπευω να το χρησιμοποιησω αρκετα (εως και πολυ!) για gaming τυπου mmorpg,skyrim, league of legends κλπ) οποτε τα specs θελω να ειναι αντιστοιχα. Το budget που εχω ειναι μεχρι 800 ευρω με ΦΠΑ, κοινως 650 ευρω για διαθεσ η. Μετα απο αρκετο ψαξιμο οι επιλογες που κατεληξα ειναι οι εξης 3 : 1)http://www.e-shop.gr/product?id=PER.904434 2)http://www.e-shop.gr/product?id=PER.902185 3)http://www.cos-mos.gr/product_info.php?products_id=3639&ref=bestprice.gr Για οποιον βαριεται να τα διαβασει παραθετω τα βασικα χαρακτηριστικα : α)Dell: Intel Core i7-3537U (2.0 GHz), 17.3'' HD+ WLED, 8 GB RAM, 1 TB HDD,AMD Radeon HD 8730M, 2,81 kg, 2 χρονια εγγυηση Τιμη:799 β)Lenovo : Intel Core i5-3210M (2.50 GHz),15.6" Full HD,4 GB RAm , 1 TB HDD,2 x NVIDIA GeForce GT 650M σε διάταξη SLI, 2 χρονια εγγυηση ,(FreeDos), 2,7 kg Τιμη:729 γ) Αsus : Intel Core i7-3537U (2.0 GHz), 15.6" LED backlight TFT 1366 x 768, 750 GB HDD, 24GB SSD, Nvidia Geforce 740M, 2,3 kg, 1 χρονο εγγυηση Τιμη : 759 Θα ηταν καλο αν η συζητηση δεν ειχε σχολια του στιλ "Μην παρεις κανενα παρε desktop και κουβαλα το στην πλατη σου στο πανεπιστημιο" ή " Τσιμπα ενα Turbo-X δεν χρειαζεσαι την εγγυηση...εγω εχω ενα και το χρησιμοποιω για να σκοτωνω κουνουπια και ακομη δουλευει τελεια"
stratos_21 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Λοιπον φιλε,ενα θα σου πω:Τσιμπα ενα Turbo-X δεν χρειαζεσαι την εγγυηση...εγω εχω ενα και το χρησιμοποιω για να σκοτωνω κουνουπια και ακομη δουλευει τελεια,συν του οτι θα εχεις την πανευρωπαϊκη και αναγνωρισμενη εγγυηση του κολοσσου Plaisio Computers S.A. On-topic:Εγω νομιζω θα πηγαινα για το Dell,και σαν ποιοτητα και σαν χαρακτηριστικα,η gpu του νομιζω σε υπερκαλυπτει για τα παιχνιδια που το θες...Σε sli σε λαπτοπ δυσκολα θα πηγαινα,εδω εχουν ακομα "θεματακια" σε desktop,νομιζω μεσα στο σασι οποιουδηποτε λαποτοπ θα εχουμε μια μικρη ανοδο της θερμοκρασιας...
LazarosM Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Αχααχχα ναι ναι συμφωνω οτι τα τα Turbo - X ειναι top στα reviews και μαζι με τισ ανταγωνιστικες τιμες του Πλαισιου ειναι σιγουρα μια μοναδικη ευκαιρια. Για το θεμα θερμοκρασιας σου παρα8ετω ενα κειμενακι απο review του Lenovo απο notebookcheck: "When the laptop was idle, (hardly or not at all loaded), the casing's surface temperature settled to an acceptable 31 °C (87.8 °F). In return, the chassis heated up quite strongly during full load. Our thermometer recorded an average of 43 °C (109.4 °F) on the top and 41 °C (105.8 °F) on the bottom after one hour of stress testing via the tools FurMark and Prime95. At times we even measured 50 °C (122 °F). The IdeaPad Y500 did not heat up quite as badly in "normal" 3D programs. Games can thus be enjoyed without major restrictions." Οποτε εχεις δικιο οτι ανεβαζουν θερμοκρασια αλλα ειναι σε σχετικα ανεκτα επιπεδα νομιζω... το ultrabook δεν το ανεφερες καν οποτε να υποθεσω του βαζεις Χ ?
stratos_21 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Προφανώς και δεν του βάζω Χ.Έχει την καλύτερη(μονή) κάρτα εκ των 3,έχει ssd(που στο dell βέβαια μπαίνει άκοπα λόγω 17''),έχει την χαμηλότερη τιμή και έχει και τον ίδιο cpu με το dell.Δεν έχει όμως 2ετή εγγύηση,και κατ'εμέ το after sales σε αυτά τα ποσά μετράει πολύ.Εγώ καθαρά λόγω αξιοπιστίας,ποιότητας,οθόνης καθώς και "επάρκειας" της gpu για τα θέλω "μου",θα πήγαινα στο dell,όμως εσύυ αποφασίζεις. Να ξες,όποιο και να πάρεις θα το καταχαρείς(και αν ισχύουν τα temps που λένε,είσαι άρχοντας για το lenovo,ούτε να νιώσει μια ζεστασιά δεν θα προλάβει!!!)
Fulgore1 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 και εγω για Dell ή Lenovo θα πω,1 χρονο εγγυηση το Asus ειναι απλα απαραδεκτοι ειδικα σε laptop.Για το Lenovo δεν καταλαβαινω βεβαια την λογικη οχι να βαλουν sli,αλλα αφου στο πανε για gaming,λογω καρτων,για πιο λογο μονο 4GB Ram, i5 και 15,6''??Θα δωσω την ψηφο μου στο Dell μονο και μονο γιατι μου δειχνει πιο ολοκληρωμενο σαν προταση απο το αντιστοιχο Lenovo και το Lenovo μολις ειδα οτι δεν δεχεται και dvd...
LazarosM Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Οσον αφορα τα specs αυτα που βλεπεις ειναι η οικονομικη λυση γιατι το full πακετο (Intel Core i7 3630QM στα 2,4 GHz και 8 GB RAM) παει 1200 ευρω που ειναι χιλιομετρα πανω απο το δικο μου budget... Οσον αφορα το DVD player σκεφτομουν να αγορασω ενα εξωτερικο που παει περιπυ 30 ευρω οποτε παλι βγαινει συμφερουσα η προσφορα. Και εγω συμφωνω μαζι σου για το Dell οτι φαινεται πιο ολοκληρωμενο απλα με εχει γλυκανει πολυ η προοπτικη της dual SLI Gpu μαζι με Full HD οθονη....
Mikeasdf Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Νομίζω είχε γίνει θεματάκι παλιά με dell/εξωτερικό εδώ στο forum πως το support ήταν άθλιο κλπ. Απλά το αναφέρω!
Fulgore1 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Αν το πας απο αποψη καθαρα επιδοσεων τοτε παιρνεις το Lenovo,εγω προσωπικα σου ειπα οτι προτιμω το dell λογω πληρους πακετου επειδη και εγω φοιτητης ειμαι.Προσωπικα το laptop για gaming πωτε δεν με βολευε οπως το desktop,ή ακομα και αν το συνηθιζα δεν απολαμβανα τα games οπως στο desktop πραγμα που μου χαλαγε την ολη εμπειρια.Γιαυτο το λογο εγω προτεινω Dell σαν γενικο πακετο.Σαν καθαρα επιδοσεις με αλλους περιορισμους ομως το Lenovo ειναι μονοδρομος.
RellikEht Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Η αλήθεια είναι πως gaming και 15'' δεν πάνε μαζί θες το λιγότερο 17'' αλλά και αν εξαιρέσεις αυτό πάλι το DELL είναι καλύτερο (+ after sales) μην ακούς τι λένε για θερμοκρασίες πάντα θα έχεις θέμα το καλοκαίρι προτείνω βάση όποιο και να πάρεις p.s.:πάρε σταθερό και κουβάλατον στην πλάτη :D:D
Millennium Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Νομίζω είχε γίνει θεματάκι παλιά με dell/εξωτερικό εδώ στο forum πως το support ήταν άθλιο κλπ. Απλά το αναφέρω! Η Dell μόνο άθλιο support δεν έχει εκτός και αν έπεσε κάποιος σε περίπτωση.
LazarosM Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Και το ιδιο ξερω μαλλον θα επεσε σε περιπτωση γιατι απ' οσα εχω ακουσει μονο καλα λογια λενε για το service της Dell. Παιδια αλλη μια ερωτηση που εχω επειδη μαλλον θα καταληξω στο Lenovo και επειδη δεν πολυεχω ιδεα απο laptop γενικα, η αλλαγη της Ram ειναι διαδικασια ευκολη σαν αυτη του desktop η θελει τεχνικο ??
RellikEht Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Και το ιδιο ξερω μαλλον θα επεσε σε περιπτωση γιατι απ' οσα εχω ακουσει μονο καλα λογια λενε για το service της Dell. Παιδια αλλη μια ερωτηση που εχω επειδη μαλλον θα καταληξω στο Lenovo και επειδη δεν πολυεχω ιδεα απο laptop γενικα, η αλλαγη της Ram ειναι διαδικασια ευκολη σαν αυτη του desktop η θελει τεχνικο ?? σαν του desktop
stratos_21 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Και συνήθως πιο εύκολη καθώς έχουν καπάκι απο κάτω που αφορά μόνο τις ραμ...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα