Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά χαιρετώ. Ήμουν ΟΤΕ με snr 9 και fast past και συγχρόνιζα περίπου στα 17-17,5mbps. Τελικά έκανα αίτηση φορητότητας την προηγούμενη εβδομάδα, και από σήμερα είμαι στην Hol. Κοιτώντας τα στατιστικά του ρούτερ βλέπω ότι με γύρισαν σε interleaved και επίσης η ταχύτητα έπεσε στα 14mbps. snr έμεινε το ίδιο, 9 δηλαδή. Βασικά σκέφτομαι να γυρίσω σε fast path γιατί με ενδιαφέρει το μικρό ping, αλλά επίσης θέλω και να ζητήσω να μου ρίξουν το snr στο 6 για να ανεβεί ο συγχρονισμός, λέτε θα δεκτούν να μου κάνουν και τα δύο ή θα μου ρίξουν άκυρο; Να σημειώσω ότι το κέντρο του ΟΤΕ και το κέντρο της Hol είναι κυριολεκτικά σχεδόν δίπλα δίπλα (10-15 μέτρα απόσταση μεταξύ τους και περίπου 1,5 χλμ από το σπίτι μου, ίσως και 1). Η καλωδίωση μέχρι το κέντρο έχει παραμείνει η ίδια, και με τον ΟΤΕ δεν είχα ποτέ προβλήματα αποσυχρονισμού.

Επεξ/σία από gokuthelegend
  • Απαντ. 442
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Φισικα και θα το κανουν φιλε μου...δεν υπαρχει λογος να μην το κανουν..

δηλαδή να με γυρίσουν σε fast path αλλά να ρίξουν και το snr στο 6; Δεν διάβασα όλες τις σελίδες του θέματος γιατί είναι πολλές, αλλά από μερικές που διάβασα κατάλαβα ότι ενδέχεται να μην δεχτούν να σου κάνουν και τα δύο με την αιτιολογία ότι ενδέχεται να μην είναι σταθερή η γραμμή. Με snr 9 και fast path πάντως δεν είχα ποτέ πρόβλημα, αν κάνω το snr 6 δεν ξέρω τι θα προκύψει.

Δημοσ.

Ξεκινα με το fast path στην εταιρια,οπου και αυτο σε ενδιαφερει πιο πολυ..Ασε να περασουν λιγες μερες ,δες πως θα παει και μετα το δινεις ξανα για το 6...

Εμενα παντως το εκαναν και στα 2...Απλα εχω vdsl σε δυσκολη περιοχη και η γραμμη δεν κλειδωσε.απο οτι ειπαν απο τον ΟΤΕ  στην hol..

Μην το βιαστεις και τα παιδια απο hol ειναι πολυ βολικα...πιστευω οτι θα βγαλεις ακρη..

Δημοσ.

Βασικά χθες που πέρασε η γραμμή μου στην Hol, μπαίνοντας στην "πορεία αίτησης" μου έβγαζε το μήνυμα ότι η γραμμή είναι "υπό δοκιμαστική λειτουργια", λογικά για να δουν αν όλα πάνε καλά. Από τις ρυθμίσεις του ρούτερ είχα παρατηρήσει ότι το snr ήταν 9 και η ταχύτητα ήταν συγχρονισμένη στα 14mpbs ενώ με τον ΟΤΕ είχα 16mbps με snr 9 και fast path (δηλαδή έχασα 2mbps στην Hol και για αυτό ήθελα να κατεβάσω το snr). Σήμερα ξαναμπήκα στην πορεία αίτησης και παρατηρώ ότι πλέον γράφει απλώς ότι "η υπηρεσία σας έχει ενεργοποιηθεί". Μπαίνω στις ρυθμίσεις του ρούτερ και βλέπω ότι το snr έχει κατέβει στο 6, χωρίς εγώ να έχω ζητήσει τίποτα, και πήρα πίσω τα 2mbps που έχασα, δηλαδή έχω πάλι ταχύτητα 16mbps. Το περίεργο είναι ότι στον ΟΤΕ είχα 16mbps με snr 9 οπότε με 6 κανονικά θα έπρεπε να είχα παραπάνω, τέλος πάντων. Το interleaved δεν το άλλαξαν σε fast path, μάλλον θα πρέπει να το αιτηθώ εγώ για να το αλλάξουν. Θα το αλλάξω σίγουρα αλλά θα το αφήσω σε interleaved για 1-2 μέρες για να δω πως θα πάει η γραμμή.

Δημοσ.

Βασικά χθες που πέρασε η γραμμή μου στην Hol, μπαίνοντας στην "πορεία αίτησης" μου έβγαζε το μήνυμα ότι η γραμμή είναι "υπό δοκιμαστική λειτουργια", λογικά για να δουν αν όλα πάνε καλά. Από τις ρυθμίσεις του ρούτερ είχα παρατηρήσει ότι το snr ήταν 9 και η ταχύτητα ήταν συγχρονισμένη στα 14mpbs ενώ με τον ΟΤΕ είχα 16mbps με snr 9 και fast path (δηλαδή έχασα 2mbps στην Hol και για αυτό ήθελα να κατεβάσω το snr). Σήμερα ξαναμπήκα στην πορεία αίτησης και παρατηρώ ότι πλέον γράφει απλώς ότι "η υπηρεσία σας έχει ενεργοποιηθεί". Μπαίνω στις ρυθμίσεις του ρούτερ και βλέπω ότι το snr έχει κατέβει στο 6, χωρίς εγώ να έχω ζητήσει τίποτα, και πήρα πίσω τα 2mbps που έχασα, δηλαδή έχω πάλι ταχύτητα 16mbps. Το περίεργο είναι ότι στον ΟΤΕ είχα 16mbps με snr 9 οπότε με 6 κανονικά θα έπρεπε να είχα παραπάνω, τέλος πάντων. Το interleaved δεν το άλλαξαν σε fast path, μάλλον θα πρέπει να το αιτηθώ εγώ για να το αλλάξουν. Θα το αλλάξω σίγουρα αλλά θα το αφήσω σε interleaved για 1-2 μέρες για να δω πως θα πάει η γραμμή.

Ρουτερ παιζεις το ιδιο και με τον ΟΤΕ και τωρα με την ΗΟL..?

Αν οχι μπορει να ειναι απο αυτο...δεν ξερω τι εχεις πανω..

Οσο για το interleaved ,αν το κανεις fast και στο ανεβασμα και στο κατεβασμα,παλι θα χασεις αυτα τα 2 με 3 που πηρες με το 6..

Δημοσ.

Ρουτερ παιζεις το ιδιο και με τον ΟΤΕ και τωρα με την ΗΟL..?

Αν οχι μπορει να ειναι απο αυτο...δεν ξερω τι εχεις πανω..

Οσο για το interleaved ,αν το κανεις fast και στο ανεβασμα και στο κατεβασμα,παλι θα χασεις αυτα τα 2 με 3 που πηρες με το 6..

Ναι, το ίδιο ρούτερ. Παλιά στον ΟΤΕ όταν είχα αλλάξει μεταξύ interleaved και fastpath δεν είχε αλλάξει κάτι στον συγχρονισμό, η διαφορά ήταν ανάξια αναφοράς. Γνωρίζω φυσικά ότι υπάρχει περίπτωση να χάσω κάτι στον συγχρονισμό, αλλά βλέπω κάποια διαφορά στο σερφάρισμα όταν είμαι interleaved, απειροελάχιστη διαφορά αλλά πολύ σπαστική.

Δημοσ.

Το fastpath εν συντομία σε τι χρησιμεύει ; Ισχύει και για όσους έχουν VDSL , δηλαδή μπορώ να καλέσω στη Vodafone και να μου το ενεργοποιήσουν ;

Η ταχύτητα που πιάνω είναι κοντά στα 30 Mbps.

Δημοσ.

Το fastpath εν συντομία σε τι χρησιμεύει ; Ισχύει και για όσους έχουν VDSL , δηλαδή μπορώ να καλέσω στη Vodafone και να μου το ενεργοποιήσουν ;

Η ταχύτητα που πιάνω είναι κοντά στα 30 Mbps.

Το fastpath ειναι για να σου μειωσει το ping αν παιζεις games online αλλα σου τρωει περιπου 2mbps απο την ταχυτητα! Ναι αν καλεσεις θα στο ενεργοποιησουν ειναι θεμα λεπτων.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση. Πέρα δηλαδή από το online gaming έχει κάποια άλλη χρησιμότητα πχ για streaming,video ;

Δημοσ.

Θα δεις και εκει μια μικρη διαφορα , αλλα κυρίως στο online gaming και το φόρτωμα των σελιδων...φυσικα με κοστος επαναλαμβανω περι τα 2mbps

Δημοσ.

Ναι αν καλεσεις θα στο ενεργοποιησουν ειναι θεμα λεπτων.

Αν παίρνει VDSL από καμπίνα, δεν είναι θέμα λεπτών αλλά 1-2 ημερών.

Θα την κάνει ο ΟΤΕ, αφού από δικό του εξοπλισμό παίρνει την υπηρεσία η Vodafone.

Επίσης, ανάλογα τον συγχρονισμό, σε VDSL σπανίως χάνουμε ταχύτητα λόγω fastpath.

Δημοσ.

Αν παίρνει VDSL από καμπίνα, δεν είναι θέμα λεπτών αλλά 1-2 ημερών.

Θα την κάνει ο ΟΤΕ, αφού από δικό του εξοπλισμό παίρνει την υπηρεσία η Vodafone.

Επίσης, ανάλογα τον συγχρονισμό, σε VDSL σπανίως χάνουμε ταχύτητα λόγω fastpath.

Πανηγυρικο πασο ...Ακου τον jkoukos !!

Δημοσ.

Αν παίρνω από καμπίνα δεν ξέρω, πάντως πρέπει να έχω αρκετή απόσταση από το ΑΚ. Ενδεικτικά για έως 50 Mbps έχω κάτω στον κατανεμητή της πολυκατοικίας 32 Mbps και στο σπίτι 29-31 Mbps.

Θα έχω καλύτερο αποτέλεσμα πιστεύετε με το να ενεργοποιήσω το fast path ;

Μπορώ να ποστάρω και εικόνα με τα στοιχεία του router.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...