Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολους,διαβαζω αυτη τη συζητηση εδω και καιρο,και ειχα αποφασισει πριν απο κανα χρονο να ενεργοποιησω το fastpath,με την hol.Αλλα πια εχω ψιλοπαρατησει τα online games που επαιζα,και γιαυτο το λογο δεν νομιζω πια οτι χρειαζομαι τοσο χαμηλο ping (6-7 ms).

Εσεις πιστευετε οτι αφου ειμαι πια casual χρηστης και οτι τα παιχνιδια που  παιζω πια ΔΕΝ ειναι online,να το αλλαζα σε interleave??

Συγχωρηστε με για την αγνοια αλλα το παραδεχομαι απο τωρα δεν ξερω απο αυτα.

Οποιος θελει να δει τα στοιχεια του internet μου πλζ στειλτε μου τον τροπο για να τα βρω και να τα ποσταρω.... :mellow:

δεν αξιζει να το βαλεις σε fast για δυο τρεις λογους προσωπικα για μενα.

α.θα χασεις σε ταχυτητα συγχρονισμου.

β.αν δεν εισαι fast path η hol μπορει να σε βαλει σε 6 margin για να παρεις το max της γραμμης ενω σε fast path θα σε βαλει με μεγαλυτερο margin ή θα σε κλειδωσει στα 12mbit οπως λενε αλλοι ενω η γραμμη μπορει να παιξει παραπανω.τα στοιχεια της γραμμης τα βλεπςις μεσα απο τον ρουτερ.και εγω με interleave ειμαι αφου δεν παιζω παιχνιδια γιατι προτιμω να εχω μεγαλυτερες ταχυτητες κατεβασματος παρα μικροτερο Ping

Απλα επειδη ελεγα σε λιγο καιρο να εβαζα netflix και επειδη αποσο εχω δει οι απαιτησεις του για hd αναλυση ειναι τουλαχιστον 5mbps ,και εγω για download speed πιανω μαξιμουμ τα 8mbps.Αν εβαζα interleave πιστευετε οτι θα επιανα πχ κανα τρελο 15αρι ας πουμε??

η διαφορα μεταξυ fast path και Interleave ειναι max 1,5 mbps σε μια καλη γραμμη στο περιπου οταν μιλαμε για το ιδιο margin.εσυ ομως επειδη μπορεις να ζητησεις πιο χαμηλο margin θα κερδισεις σε ταχυτητα.αν ειχες πχ forthnet εκει σου δινουν 6 margin ειτε σε fast ειτε σε interleave αλλα η Hol δεν το κανει.

Επίσης τα default μπορεί να είναι admin/admin, admin/1234 και για πιο σύνθετα θα το έχει στο κάτω μέρος του router...

Πάντως το να πάει από 8 στα 15mbps λόγω fastpath->interleaved δεν παίζει :P

μονο αν ειχε 11 ari profile interleave σε fast τον εβαλαν 12mbit και τωρα ζητησει 6 αρι,γενικα αυτο οχι για τον συγκεκριμενο.

Θα απαντησω μολις καταφερω να θυμηθω το id και τον κωδικο μου,που μου λεει οτι χρειαζονται.Εχει κανεις καμια ιδεα για το τι μπορει να ειναι,η ειναι τελειως διαφορετικα παντα για καθε router?

Αν τηλεφωνησω στη hol θα ξερουνε αυτοι να μου πουνε??

για καθε ρουτερ μπορει να ειναι διαφορετικα.η Hol αν δεν εχουν αλλαχτει τα ξερει οπως και τα γραφει και στο manual και στο site της στις ρυθμισεις του καθε ρουτερ.μπορει απλα να σου δινει στοιχεια να μπεις σαν User πχ username user password user και οχι σαν admin που μπαινει η Hol.βεβαια και τα admin εχουν διαρρεψει και θα τα βρεις στο ιντερνετ.

Παιδια δυστυχως δεν ειναι καποιος απο τους κλασσικους κωδικους.Θα σας ενημερωσω αυριο αμα ειναι  αφου παρω στη hol και ζητησω να μου υπενθυμισουνε τον κωδικο μου.

πολλες φορες η hol μπορει να μπει μεσα και να στον αλλαξει για να μπεις αν τον εχεις αλλαξει και τον εχεις ξεχασει ή να σου πει ποιος ειναι αμα ειναι ο default.επισης αν καποιος τον εχει ξεχασει μπορει να κανει Hard reset το ρουτερ ωστε να ερθει στα default.θα χαθει το config του ρουτερ αλλα μονο το wireless και κανα port forward θα χρειαστει να φτιαξεις.Username/password για την συνδεση δεν εχει radius η hol οποτε θα παιξει με οτι και να εχει ή οτι και να βαλεις

Εχει κατι μεγαλους κωδικους P/N ,και MAC, ειναι καποιο απο αυτα??

p/n = part number

mac ειναι η mac address σου που δεν ειναι  ο κωδικος για το web interface.συνηθως απλα για να ξερεις αν και μπηκες καποια ρουτερ σου γραφουν κανονικα πχ ip 192.168.1.1,

username πχ admin password πχ 1234.

--

SHOWTIME

Link Type

---

Interleaved Path

Παιδια δεν ξερω αν αυρα ειναι τα στοιχεια που επρεπε να δειξω.Αλλα παντως πουθενα δεν μπορω να βρω line  η signal attenuation.Και τελικα ο κωδικος και id πραγματι ηταν admn/admin αλλα το προβλημα ειναι οτι εμπαινα απο google chrome ,ενω οταν μπηκα απο το edge με εβαλε απευθειας.

α.πολλες φορες υπαρχουν ασυμβατοτητες με browsers.επισης το attenuation το γραφει attenuation και το margin σαν margin.γραφει οτι εισαι interleave και εισαι με 9 margin.αν παρεις και ζητησεις interleave αλλα με 6 margin θα κερδισεις περιπου 1mbit ακομα.για την αποσταση σου θα πρεπε να παιζεις καλυτερα κανονικα αλλα μπορει να φταινε πολλα

Παρατηρησα οτι για status μου λεει interleaved για καποιο λογο??Μηπως μου το επανεφεραν απο μονοι τους καποια στιγμη μεσα στο χρονο σε interlieved??

ναι μπορει να εισαι ηδη interleave αλλα μπορει και απλα να το αναφερει λαθος το ρουτερ.αν κανεις ping ns1.hol.gr και δεις ping κοντα στο 10 εισαι Fast.αν δεις κανα 25-30 εισαι interleave.

Δεν νομιζω να με ενδιαφερει ιδιατερα το upload speed .Κυριως αποσο εχω ακουσει υψηλο upload θα ηταν ψιλοαχρηστο,σε εναν οικιακο υπολογιστη,το download πως σου φαινεται?

δεν ειναι θεμα να σε ενδιαφερει διοτι και το down σου speed ειναι χαλια.επισης ακομα και οταν κατεβαζεις κανεις και Upload ταυτοχρονα.και το down ειναι λιγο για αποσταση και target snr που εχεις.

Μηπως θα γινοτανε να μου εξηγουσες λιγο τους λογους που θα μπορουσανε να το προκαλεσουνε αυτο??Λες να παρω την hol και να τους πω οτι το up/down speed μου ειναι αφυσικο??

α.εχεις βαλει φιλτρα παντου εκτος απο το ρουτερ?

β,μηπως εχεις συναγερμο και δεν εχεις βαλει φιλτρο>

γ.βγαλε ολα τα τηλεφωνα και τα φιλτρα και ασε μονο το ρουτερ χωρις σπλιττερ με ΜΙΚΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ καλωδιο και οχι κανα 10 μετρο .και καντο reboot να δεις ποσο συγχρονιζεις.

δ.πρωτα απο ολα ζητα 6 margin απο hol να παρεις το max.

ε.αν πιανουν τα χερια σου να δεις ταχυτητα σε κατανεμητη/ χωνευτη τοτε ακομα καλυτερα γιατι θα δεις αν χανεις προς τα εξω ή προς τα μεσα.

Ίσως πρόβλημα στην καλωδίωση του σπιτιού, ίσως εκτός...

Για το πρώτο είναι δικιά σου ευθύνη για εξώ του ΟΤΕ, οπότε καλύτερα να checkάρεις πρώτα την δικιά σου για να αποκλείσεις αυτή την περίπτωση και να μπορείς να δηλώσεις χωρίς αμφιβολία βλάβη στη HOL..

Για έλεγχο καλωδίωσης υπάρχει ένα pdf της Cyta που δίνει οδηγίες...

το pdf απλα ειναι για vdsl αν λες το γνωστο οποτε θα τον μπλεξει να κανει παραπανω πραγματα χωρις μεγαλο λογο.οχι οτι δεν ειναι σωστο απλα θα τον μπλεξει αμα δεν ξερει απο αυθτα

• Like 1
  • Απαντ. 442
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πρωτον ευχαριστω παρα πολυ poulinos και λοιποι για το χρονο που αφιερωσατε να απαντησετε.

Σημερα λεω να αρχισω απο το να εψαχνα αν εχω fastpath πραγματι η οχι...

Στο http://dslspeedtest.vodafone.gr/ μου εβγαλε ping/αδρανεια το λεει 1ms

Στο http://www.pingtest.net/μου εβγαλε ping 161ms??? και jitter 17ms αν και παρατηρησα οτι απο κατω ελεγε οτι ο server βρισκεται στο dobrich που απεχει κατι 500 μιλια απο εδω περα αποσο ελεγε....

Στο http://www.speedtest.net/μου εβγαλε ping 13ms.

Μπορω να πω οτι μεχρι τελος οκτωβρη που το ειχα ελεγξει τελευταια φορα,εβγαζε σχεδον σταθερα 5-6ms και τωρα πια μου το εχει σχεδον μονιμα στο 13-18ms.(μιλαω παντα για τεστ απο το απλο speedtest )

Επεξ/σία από armin
Δημοσ.

απο ολα αυτα κραταμε το speedtest που λεει 13.για fast μου κανει εμενα.σε interleave θα ειχες κανα 30αρι.αρα ζητα 9 ή ακομα καλυτερα 6 interleave απο Hol.τωρα 5-6 μου φαινεται πολυ λιγο εκτος αν πραγματι εισαι σε interleave απλα low depth interleave καπως ετσι.σε καθε περιπτωση no reason ζητα full interleave και μικροτερο margin να παρεις ταχυτητα αφου δεν παιζεις παιχνιδια που κατα κυριο λογο εκει βαζουν fast path.αλλοι βαζουν και για streaming βεβαια αλλα το βλεπεις στην πορεια.σκοπος ειναι να εχεις και ενα καλο bandwidth.αλλιως μπορεις να το αφησεις και οπως εχει και ζητας μικροτερο margin δηλαδη 6.ρωτα απο περιεργεια αν ησουν fast αν και αυτο θα σου πουν πιστευω.

Δημοσ.

Λοιπον επικοινωνησα με hol,με ενημερωσανε οτι με ειχανε σε margin 9 αποσο καταλαβα πριν,και τους ζητησα να με βαλουν σε 6.Επισης με ειχανε σε fastpath,και τους ζητησα να με αλλαξουνε σε full interleave.

Η κοπελα μου ειπε οτι πραγματι ειχα αρκετα χαμηλο upload speed αλλα λεει τωρα ανεβηκε σε πιο φυσιολογικα επιπεδα.

Πια εγω απ το speedtest πιανω 23ping, 9.97download speed ,0.90 upload speed.Αν και αυτη μου ελεγε εκει περα οτι πια τοdownload speed μου θα ανεβαινε σε επιπεδα κοντα στο 12...τελοσπαντων.

Δημοσ.

ξανασηκωσε τα χαρακτηριστικα της γραμμης τα καινουρια γιατο το speedtest αμα το κανεις και wireless θα σου βγαλει σιγουρα λιγοτερα.αλλα και με καλωδιο πολλες φορες βγαζει λιγοτερο.εγω το κοβω οτι θα πρεπει να εισαι κοντα στα 11-12 που σου ειπαν 

Δημοσ.

Καλά απ'το speedtest δεν καταλαβαίνεις και πολλά. Το router σου είναι το θέμα τι λέει, και για ακόμη πιο σίγουρα αποτελέσματα το τι ταχύτητα πιάνεις όταν θα κατεβάσεις κάτι από καλό server.

αν θες μπες εδώ και πάτα να κατεβάσεις δοκιμαστικά ένα απ'τα αρχεία τους να δεις τι ταχύτητα πιάνεις και με πόσο κατεβάζεις.

ftp://ftp.forthnet.gr/SPEEDTEST/

Δημοσ.

Καλά απ'το speedtest δεν καταλαβαίνεις και πολλά. Το router σου είναι το θέμα τι λέει, και για ακόμη πιο σίγουρα αποτελέσματα το τι ταχύτητα πιάνεις όταν θα κατεβάσεις κάτι από καλό server.

αν θες μπες εδώ και πάτα να κατεβάσεις δοκιμαστικά ένα απ'τα αρχεία τους να δεις τι ταχύτητα πιάνεις και με πόσο κατεβάζεις.

ftp://ftp.forthnet.gr/SPEEDTEST/

ας δει καταρχην ποσα συγχρονιζει και το ρουτερ .τα προηγουμενα αποτελεσματα τα εχουμε οποτε ας τα δουμε και τωρα τα νεα

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρα εισαι πλεον

1023 (Kbps.)

Downstream

11626 (Kbps.)

ενταξει θα μπορουσε και καλυτερα η γραμμη αλλα με βαση το πως ησουν πριν εισαι καλυτερα τωρα με 6 interleave.το max download σου πρεπει να ειναι 1,1 με 1,2 mbyte/sec.αλλιως 1100-1200 kilobytes/sec

Δημοσ.

ΟΚ παιδες ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια!!

Α poulinos αυτα που μου ειπες να κανω λιγα μηνυματα πριν με καλωδια φιλτρακια,splitters και παει λεγοντας,λες να ασχοληθω??Μπορω να εχω καποιο ουσιαστικο αποτελεσμα σε ταχυτητα ??

Α και νομιζω δεν εχουμε βαλει στο συναγερμο φιλτρακι.Μπορω να τηλεφωνησω την εταιρια και να ζητησω να το κανουνε αυτοι η μπορω και απο μονος μου λες?

Δημοσ.

το τι μπορεις να κανεις απο τα παραπανω που εγραψα εξαρτατε ποσο πιανουν τα χερια σου.το να ανοιξεις να δεις αν μεσα στο κουτι του συναγερμου υπαρχει φιλτρο.για να βαλεις φιλτρακι για μενα πχ ειναι 5 λεπτα δουλεια ή για καποιον απο την εταιρεια του συναγερμου.Για καποιον που δεν ξερει τοτε απλα δεν γινεται καθολου ευκολα.ολα ειναι θεμα κατα ποσο ξερεις να το κανεις.οπως και δοκιμη σε κατανεμητη/χωνευτη που λεμε για καποιον ειναι ευκολο για αλλον απλα δεν μπορει να το κανει.αλλα ναι αν ο συναγερμος ειναι συνδεδεμενος με την τηλεφωνικη γραμμη θελει φιλτρακι.ναι μπορει πχ ενα φιλτρακι που δεν υπαρχει να σου κανει αποσυνδεσεις ή και να σου χανει ταχυτητα απο λιγο μεχρι καμποσα Mbit.εξαρτατε απο πολλα το ποσο θα χασεις.επισης δεν πρεπει να εχεις πριζακια οτε.οχι μεγαλα τηλεφωνικα καλωδια.τα φιλτρακια να μην ειναι αναποδα.να κοιτανε τον τοιχο οχι την τηλεφωνικη συσκευη

• Like 1
Δημοσ.

Παιδία καλησπέρα τελικά μπήκα Fastpath στην Hol η πλάκα είναι οτι με ένα τηλεφώνημα μεσα σε 5 λεπτά μπίκα και Fastpath και 9 Snr με μιά επανεκκινηση του ρουτερ απλά στα στατιστικά τις γραμμής μου βλέπω το Current Rate υψηλότερο από το Max Rate

​                       down         up

Current Rate 16522       1019

Max Rate 16224            1052

Γιατι συμβαίνει αυτό ? επίσης με το τελευταίο Firmware που πέρασα στο archer d2 βγάζει λάθη η γραμμή μου αλλά απ όσο βλέπω στα Forums συμβένει σε όλους  (Τα λάθη βγαίνανε και σε 11 SNR interleave με το παλιό Firmware είχα 0-0 ) 

up      down

Errors (pkts) 8903     22  το Down μένει σταθερό το upstream συνέχεια ανεβένει. υπάρχει κάπιος τρόπος να δο αν αυτά τα λάθη με επηρεάζουν ?

down                 up

Current rate ​    16522              1019

Max Rate         16224              1052

SNR Marin          8.6                   10

Line Attenuation 22.3                16.1

ERRORS (pkts)   22                  8903 (πριν το Firmware update 0-0) 

Δημοσ.

παιδια στην hol μπορειτε να ζητησετε και μεγαλυτερο upload . εμενα με ειχανε βαλει γυρω στο 1.5 upload. 

το βαζουν σε annex m.

πρεπει να το υποστηριζει το ρουτερ.

εγω το ειχα κανει για λιγο αλλα επειδη με ενδιεφερε το Ping το γυρισα σε fastpath.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...