Vassilis_24 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) Προσωπικά θα σου πρότεινα να δοκιμάσουμε λίγο τους dns. Κατέβασε το DNS Benachmark (https://www.grc.com/dns/benchmark.htm). Αφού το κατεβάσεις, (δεν θέλει εγκατάσταση) θα το ανοίξεις και θα πας στην καρτέλα Nameservers, και θα πατήσεις Run Benchmark. Μετά από κάνα 5λεπτο που θα τελειώσει, θα σου βγάλει το πρόγραμμα ένα μήνυμα, στο οποίο θα πατήσεις Build Custon List, για να δημιουργηθεί μια λίστα με τους κοντινότερους dns servers. Μετά από κάνα 35λεπτο που θα τελειώσει αυτή η διαδικασία, θα ξανακάνεις Run Benchmark για να σου βγάλει τους καλύτερους dns που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Αφού είσαι στην HOL, το πιθανότερο πιστεύω είναι να σου βγάλει πρώτους τους 194.30.220.117 και 194.30.220.114. Εφόσον επαληθεύσουμε ότι αυτοί είναι οι καλύτεροι για την σύνδεσή σου, θα πας στο router σου, στα internet settings σου, και θα βρεις κάπου να λέει Domain Name Server ή DNS, και να σου δίνει επιλογές του τύπου Get automatically from ISP κτλ κτλ. Εκεί θα βάλεις τους 2 νέους DNS που θα βρεις απ'το πρόγραμμα. Ο λόγος που το κάνεις αυτό στο router είναι για να εφαρμοστεί σε όλες τις συσκευές που συνδέονται στο δίκτυο σου, είτε ασύρματα, είτε ενσύρματα. Παρεμπιπτόντως, πάτα έναρξη στα windows σου και κάνε search το "cmd", και στην κονσόλα γράψε ένα ping ns4.hol.gr, και ένα tracert ns4.hol.gr για να δούμε λίγο και τα στατιστικά σου. Ορίστε οι νέες μετρήσεις. Το παιχνίδι συνήθως γίνεται ασύρματα αλλά δίπλα στο ρούτερ, υπάρχουν και άλλοι υπολογιστές ή κινητά που συνδέονται αλλά μόνο για browsing ή καμιά ταινία, τίποτα βαρύ. Και το ping ανεβοκατεβαίνει διαρκώς, αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Τώρα βάζω τους νέους dns που μου είπες να δω αν θα δω βελτίωση. Aυτούς που λες, μου τους βγάζει περίπου στη μέση, πρώτους έχει τους 62.38.0.81 και 62.38.1.81. Δυσκολεύομαι να βρω από πού μπορώ να τους αλλάξω πάλι, αλλά από ό,τι βλέπω μάλλον αυτούς έχω σαν πρώτους, φαντάζομαι θα πρέπει να το κάνω για να τους έχει και το λάπτοπ που συνδέεται ασύρματα, σωστά; Μόνο για dynamic dns μου δίνει επιλογή... To βρήκα τελικά και μου είχε ως πρώτη διεύθυνση dns την κλασικά 192.168.2.1 και ως δεύτερη τη 0.0.0.0, τα άλλαξα και θα δω αν δω αποτέλεσμα. Πρέπει ν'αλλάξω και τη gateway; Γιατί μου γράφει το παρακάτω και οι νέες τιμές μου είναι εκτός. DHCP Pool Name Address Range Gateway LAN_Private 192.168.2.2 - 192.168.2.254 192.168.2.1 Επεξ/σία 14 Νοεμβρίου 2015 από Vassilis_24
yazidis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Οχι να μην αλλαξεις τιποτα στους dns απο τη στιγμη που το προγραμμα σου λεει οτι ειναι οι καλυτεροι αυτοι που ηδη εχεις. Νομιζω οτι ο Poulinos ειναι ο καταλληλος να σου απαντησει, αλλα εγω βλεπω οτι εισαι ηδη σε fast path, με βαση το tracert και το ping που μας εδωσες. Πιο σωστο βεβαια ειναι να κανεις ping και tracert στην ip 62.38.0.81
poulinos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Ορίστε οι νέες μετρήσεις. Το παιχνίδι συνήθως γίνεται ασύρματα αλλά δίπλα στο ρούτερ, υπάρχουν και άλλοι υπολογιστές ή κινητά που συνδέονται αλλά μόνο για browsing ή καμιά ταινία, τίποτα βαρύ. Και το ping ανεβοκατεβαίνει διαρκώς, αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα. Τώρα βάζω τους νέους dns που μου είπες να δω αν θα δω βελτίωση. Aυτούς που λες, μου τους βγάζει περίπου στη μέση, πρώτους έχει τους 62.38.0.81 και 62.38.1.81. Δυσκολεύομαι να βρω από πού μπορώ να τους αλλάξω πάλι, αλλά από ό,τι βλέπω μάλλον αυτούς έχω σαν πρώτους, φαντάζομαι θα πρέπει να το κάνω για να τους έχει και το λάπτοπ που συνδέεται ασύρματα, σωστά; Μόνο για dynamic dns μου δίνει επιλογή... To βρήκα τελικά και μου είχε ως πρώτη διεύθυνση dns την κλασικά 192.168.2.1 και ως δεύτερη τη 0.0.0.0, τα άλλαξα και θα δω αν δω αποτέλεσμα. Πρέπει ν'αλλάξω και τη gateway; Γιατί μου γράφει το παρακάτω και οι νέες τιμές μου είναι εκτός. DHCP Pool Name Address Range Gateway LAN_Private 192.168.2.2 - 192.168.2.254 192.168.2.1 α.δοκιμασε με ethernet. β.δοκιμασε χωρις να συνδεεται κανεις αλλος.βλεπω ακομα και στον dns που χτυπας να υπαρχει σκαμπανεβασμα σαν καποιος να κατεβαζει ή να κανει spikes το ασυρματο. γ.αλλαξε dns αλλα δεν θα αλλαξει κατι πιστευω και του παροχου θα βγουν οι πιο γρηγοροι. δ.θα μπορουσες να τους αλλαξεις στο pc σου στην καρτα δικτυου αντι να το κανεις απο το ρουτερ. ε.οχι δεν αλλαζεις gateway. βρηκες απο που τους αλλαζεις?μεσα στο dhcp pool που εισαι ειναι.home network-interfaces etc. Οχι να μην αλλαξεις τιποτα στους dns απο τη στιγμη που το προγραμμα σου λεει οτι ειναι οι καλυτεροι αυτοι που ηδη εχεις. Νομιζω οτι ο Poulinos ειναι ο καταλληλος να σου απαντησει, αλλα εγω βλεπω οτι εισαι ηδη σε fast path, με βαση το tracert και το ping που μας εδωσες. Πιο σωστο βεβαια ειναι να κανεις ping και tracert στην ip 62.38.0.81 ναι εχει 19ms οποτε δεν θα γινοταν να ειναι Interleave.απλα λιγο αργα για fast path σαν να κατεβαζει καποιος κατι.
yazidis Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δε ξερω μηπως ετσι ειναι η hol, γιατι οταν ειχα βαλει και εγω το fast path, μεσο ορο 18ms ειχα
Vassilis_24 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Οχι να μην αλλαξεις τιποτα στους dns απο τη στιγμη που το προγραμμα σου λεει οτι ειναι οι καλυτεροι αυτοι που ηδη εχεις. Νομιζω οτι ο Poulinos ειναι ο καταλληλος να σου απαντησει, αλλα εγω βλεπω οτι εισαι ηδη σε fast path, με βαση το tracert και το ping που μας εδωσες. Πιο σωστο βεβαια ειναι να κανεις ping και tracert στην ip 62.38.0.81 Στα settings μου της έβγαζε ως primary και secondary, στις ρυθμίσεις για τον Dns όμως, μου έβγαζε ως πρώτη την 192.168.2.1 και ως δεύτερη την 0.0.0.0, οπότε τα άλλαξα και τώρα έβαλα την 62.38.1.81 πρώτη. Παίζει χθες την ώρα που έκανα τις μετρήσεις να έπαιζε ο αδερφός μου στο λάπτοπ, θα κάνω αργότερα πάλι μετρήσεις, που κανείς δε θα είναι συνδεδεμένος για να είναι πιο σωστά τ'αποτελέσματα.
poulinos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δε ξερω μηπως ετσι ειναι η hol, γιατι οταν ειχα βαλει και εγω το fast path, μεσο ορο 18ms ειχα ναι θα μπορουσε.απλα θα μπορουσε να ειχε και λιγο λιγοτερο.κανα 13-14 .
Vassilis_24 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 α.δοκιμασε με ethernet. β.δοκιμασε χωρις να συνδεεται κανεις αλλος.βλεπω ακομα και στον dns που χτυπας να υπαρχει σκαμπανεβασμα σαν καποιος να κατεβαζει ή να κανει spikes το ασυρματο. γ.αλλαξε dns αλλα δεν θα αλλαξει κατι πιστευω και του παροχου θα βγουν οι πιο γρηγοροι. δ.θα μπορουσες να τους αλλαξεις στο pc σου στην καρτα δικτυου αντι να το κανεις απο το ρουτερ. ε.οχι δεν αλλαζεις gateway. βρηκες απο που τους αλλαζεις?μεσα στο dhcp pool που εισαι ειναι.home network-interfaces etc. ναι εχει 19ms οποτε δεν θα γινοταν να ειναι Interleave.απλα λιγο αργα για fast path σαν να κατεβαζει καποιος κατι. Βρήκα πώς να τους αλλάξω, με πολύ ψάξιμο είναι η αλήθεια, σ'ευχαριστώ. Έχει διαφορά να τους αλλάξω από την κάρτα δικτύου; To βασικό που με ενδιαφέρει, τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα του Ping, τελικά πού μπορεί να οφείλονται; Γιατί αν ήταν μονίμως υψηλά, θα ήξερα τι δεν πάει καλά, τώρα που τη μία είναι στα 90ms και την επόμενη στα 500ms και αυτό γίνεται διαρκώς δεν ξέρω τι μπορεί να είναι ούτε και αν το fast path θα μου δώσει λύση και δε θέλω να έχω και αποσυνδέσεις μετά. Δεν πρέπει πάντως να είμαι σε fast path, γιατί ο τεχνικός μου είπε ότι αν συνεχίσω να έχω πρόβλημα, να τον πάρω τηλέφωνο να με γυρίσει σε fast path.
poulinos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Στα settings μου της έβγαζε ως primary και secondary, στις ρυθμίσεις για τον Dns όμως, μου έβγαζε ως πρώτη την 192.168.2.1 και ως δεύτερη την 0.0.0.0, οπότε τα άλλαξα και τώρα έβαλα την 62.38.1.81 πρώτη. Παίζει χθες την ώρα που έκανα τις μετρήσεις να έπαιζε ο αδερφός μου στο λάπτοπ, θα κάνω αργότερα πάλι μετρήσεις, που κανείς δε θα είναι συνδεδεμένος για να είναι πιο σωστά τ'αποτελέσματα. α.να εισαι με καλωδιο. β.κλεισε wirereless να ξερεις οτι δεν τραβαει κανεις. γ.το 192.168.2.1 σου λεει οτι σαν dns να παρει τον ρουτερ.ο ρουτερ απο πισω εχει παρει καποια dns που ειναι αυτα που δινει ο παροχος.δηλαδη ειτε δωσεις πχ σε ενα pc 192.168.2.1 ειτε δωσεις της hol τον dns ειναι στην πραξη το ιδιο.βλεπω πολλα spikes Οπως εγραψα και φοβαμει ή οτι τραβαει καποιος ιντερνετ ή το wireless σου κανει.οταν κανεις ping τον dns θα πρεπε να εχεις το ιδιο πανω κατω ping. βαλε ping ns4.hol.gr -t για να στελνει συνεχεια ping. και εγω τωρα που κατεβαζει ο bro κοιτα πως παει το ping C:\Users\GOOFY>ping ns4.hol.gr Pinging ns4.hol.gr [194.30.220.117] with 32 bytes of d Reply from 194.30.220.117: bytes=32 time=50ms TTL=57 Reply from 194.30.220.117: bytes=32 time=68ms TTL=57 Reply from 194.30.220.117: bytes=32 time=41ms TTL=57 Reply from 194.30.220.117: bytes=32 time=49ms TTL=57 Βρήκα πώς να τους αλλάξω, με πολύ ψάξιμο είναι η αλήθεια, σ'ευχαριστώ. Έχει διαφορά να τους αλλάξω από την κάρτα δικτύου; To βασικό που με ενδιαφέρει, τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα του Ping, τελικά πού μπορεί να οφείλονται; Γιατί αν ήταν μονίμως υψηλά, θα ήξερα τι δεν πάει καλά, τώρα που τη μία είναι στα 90ms και την επόμενη στα 500ms και αυτό γίνεται διαρκώς δεν ξέρω τι μπορεί να είναι ούτε και αν το fast path θα μου δώσει λύση και δε θέλω να έχω και αποσυνδέσεις μετά. Δεν πρέπει πάντως να είμαι σε fast path, γιατί ο τεχνικός μου είπε ότι αν συνεχίσω να έχω πρόβλημα, να τον πάρω τηλέφωνο να με γυρίσει σε fast path. δεν ρωταγες να μην ψαχνεις.ειναι λιγο παραξενο το thomson/technicolor.δεν εισαι υποχρεωμενος να τους αλλαξεις απο το ρουτερ.για τις δοκιμες μπορουσες να τους αλλαξεις και απο το pc.σου εγραψα που μπορει να οφειλονται.θελει δοκιμες.πριν πας στο παιχνιδι ξεκινα με ping συνεχεια σε ενα dns να δεις αν εισαι σταθερα.απλα 19ms ειναι fast path.με interleave θα πρεπε να ειχες 32 ms περιπου.
Daemonos Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2015 Poulinos θέλω την συμβουλή σου. Ψάχνω τι DNS να χρισημοποιήσω στο router ή στο Ps4. με το namebench πήρα τα εξής αποτελέσματα Και χρισημοποιώ τα κάτωθι. το αφήνω ως έχει? η αλλάζω κάτι? Επίσης:
Daemonos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 (επεξεργασμένο) στο dns τι αριθμούς να βάλω όμως? τα 62.38.0.81 και 62.38.1.81 είναι οκ? to 192.168.0.1 έτσι? Εν το μεταξύ πήρα διαφορετικές ενδείξεις απο εδώ Επεξ/σία 15 Νοεμβρίου 2015 από Daemonos
poulinos Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2015 Poulinos θέλω την συμβουλή σου. Ψάχνω τι DNS να χρισημοποιήσω στο router ή στο Ps4. με το namebench πήρα τα εξής αποτελέσματα Και χρισημοποιώ τα κάτωθι. το αφήνω ως έχει? η αλλάζω κάτι? Επίσης: βαλε οποιον dns θες του παροχου σου που ειναι οι πιο γρηγοροι ετσι και αλλιως.αλλα και του google να βαλεις οι διαφορες ειναι μικρες και με το ματι δεν θα ελεγα ορατες. 1
Daemonos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 βαλε οποιον dns θες του παροχου σου που ειναι οι πιο γρηγοροι ετσι και αλλιως.αλλα και του google να βαλεις οι διαφορες ειναι μικρες και με το ματι δεν θα ελεγα ορατες. Δηλαδή τα 2 πρώτα?
poulinos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2015 ns1 = 194.30.220.119 ns4 = 194.30.220.117 ns3 = 194.30.220.114 ns2 = 194.30.220.118 Οποιους θες 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα