poulinos Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2015 Τα errors αυτα ειναι απο το μεσημερι που τους πηρα τηλεφωνο να με ξαναγυρισουν σε interleave, και κατεβασα περιπου 7 torrent. Αυριο θα δοκιμασω αν ειναι να το ανεβασω λιγακι και να τσεκαρω μιπως μειωνονται τα errors, αλλα οπως ειπα δεν εχω καποιο προβλημα στη συνδεση μου. ειναι λιγο πολλα απο το μεσημερι αν και κατεβασες οπως ειπες αρκετα torrents οποτε ειχες και μεταφορα πολλων πακετων.ναι αν θες δοκιμασε να το ανεβασεις λιγακι για δοκιμη και κατεβασε παλι για να δεις τι γινεται.διοτι αμα δεν κατεβασεις τιποτα σιγουρα θα εχεις λιγοτερα.
i_sinig Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Έχω οτε adsl 24 ταχύτητα, αξίζει να μου το γυρίσουν σε fast path ή θα χάσω ταχύτητα?
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Super Moderators Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Σε όλες τις adsl χάνεις ταχύτητα όταν γυρνάς σε fastpath... Μια απορία, τι σχέση έχουν συνδέσεις του OTE σε topic της HOL?
poulinos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Έχω οτε adsl 24 ταχύτητα, αξίζει να μου το γυρίσουν σε fast path ή θα χάσω ταχύτητα? αναλογως τον συγχρονισμο που εχεις θα χασεις απο λιγο εως και περισσοτερο σε ταχυτητα.αν πχ συγχρονιζεις στα 15+ θα χασεις 1 με 1,5 mbit.αν εισαι πχ στα 5 mbit θα χασειςλιγοτερο.επισης περα απο ταχυτητα το Fast path ειναι λιγο πιο ευαισθητο να το πω ετσι σε αποσυνδεσεις.
Vassilis_24 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Tι είναι το margin που λέτε, πού μπορώ να δω πόσο έχω;Να ζητήσω κι εγώ να μου το κατεβάσουν;Είχα πρόβλημα κι εγώ με ταχύτητα (έλεγε ότι συγχρονίζει μέχρι 11 αλλά εγώ έβλεπα στο speedtest μέχρι 8,5) και με αστάθεια στη γραμμή μου (σε online παιχνίδια έβλεπα ping μέχρι και 450).Αφού τους είχα πάρει τηλέφωνο, ήρθε τεχνικός αλλά το μόνο που έκανε είναι ν'απομονώσει μερικά άχρηστα καλώδια και φυσικά δεν είδα διαφορά, τους ξαναπήρα και αυτή τη φορά μου κλείδωσαν την ταχύτητα στα 16(λες και πιάνω έστω και τόσα) και τώρα λένε οι ρυθμίσεις του μόντεμ ότι η ταχύτητα συγχρονίζει μέχρι 12 κι εγώ βλέπω στο speedtest 9,5 και θα ελέγξω το βράδυ αν έχει διορθωθεί το ping στα παιχνίδια. (Aν κατεβάζω και κανένα τόρεντ, η ταχύτητά μου πέφτει στα 3,5, το ping πάει στάνταρ στα 200+ (από 70-80 που είναι κανονικά) και ανεβάζει και jitter πάνω από 100, μέχρι και packet loss έχω!)Aν είναι και πάλι μεγάλο, μου είπαν να τους το πω να μου βάλουν fast path.Δεν είναι μικρή η ταχύτητα που έχω έτσι κι αλλιώς; Πριν που είχα ΟΤΕ συγχρόνιζα 10,5-11 και τώρα είμαι στα 9,5 (πάντα σε μετρήσεις από το speedtest).Aξίζει να βάλω fast path ή θα πέσει κι άλλο η ταχύτητά μου και θα έχω και συχνές αποσυνδέσεις που για την ώρα έχω ελάχιστες;Υπάρχει άλλος τρόπος πλην του fast path για να σταθεροποιηθεί η σύνδεσή μου, που είναι και το πιο σημαντικό;
poulinos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 για το margin δες το θεμα στην υπογραφη μου.μεγαλυτερο Margin πιο σταθερη γραμμη και μικροτερο συγχρονισμο. μικροτερο margin= μεγαλυτερη ταχυτητα,πιο ασταθης γραμμη. το βλεπεις μεσα απο το ρουτερ.μπορει να ειναι ηδη στο minimum.Θελουμε τα χαρακτηριστικα της γραμμης συν τι παροχο εχεις. οτι δεν πιανεις τα 16 ή δεν ξερω τι μπορει να ειναι και θεμα του Pc σου.οποτε για αρχη βλεπουμε τα χαρακτηριστικα της γραμμης μεσα απο το ρουτερ και οχι απο το speedtest.επισης Online games Οπως και speedtests καλο ειναι να τα κανεις με καλωδιο ethernet.αν εισαι με wireless μπορει να χανειςλογω wireless οποτε για αυτο να μην βλεπεις το max των ταχυτητων.αλλα και το speedtest δεν ειναι οτι καλυτερο.συνηθως καλυτερα ειναι καποιο μεγαλο αρχειο παντα με ethernet και να το κατεβασεις απο καποιον ftp ή με καποιο download manager απο καποιο γρηγορο site. δευτερον εννοειται οτι αμα κατεβαζεις τορρεντ το ping θα ανεβει οπως και θα πεσει η ταχυτητα.τa torrent σκιζουν το ρουτερ λογω connections κτλ. αν βαλεις fast path χανεις σε ταχυτητα και κερδιζεις σε Ping.επισης χανεις σε σταθεροτητα και γινεται πιο επιρρεπης σε αποσυνδεσεις. με interleave Κερδιζεις σε ταχυτητα/σταθεροτητα αλλα χανεις se ping. αν βαλεις Fast path περισσοτερη ασταθειακαι μικροτερη ταχυτητα.δεν μπορεις να τα εχεις ολα.καπου κερδιζεις καπου χανεις.ολα ειναι αναλογως την χρηση που θες νακανεις.αν ειναι παιχνιδια τοτε Fast path. επισης παντα με καλωδιο και αν εχεις κανα zte το πετας απο το παραθυρο.δεν υπαρχει μικρη ταχυτητα.υπαρχει ταχυτητα vs αποσταση/margin/fast path/interleave κτλ. η γραμμη δεν σταθεροποιειται με Fast path αλλα με μεγαλυτερο margin και με Interleave.
Vassilis_24 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 για το margin δες το θεμα στην υπογραφη μου.μεγαλυτερο Margin πιο σταθερη γραμμη και μικροτερο συγχρονισμο. μικροτερο margin= μεγαλυτερη ταχυτητα,πιο ασταθης γραμμη. το βλεπεις μεσα απο το ρουτερ.μπορει να ειναι ηδη στο minimum.Θελουμε τα χαρακτηριστικα της γραμμης συν τι παροχο εχεις. οτι δεν πιανεις τα 16 ή δεν ξερω τι μπορει να ειναι και θεμα του Pc σου.οποτε για αρχη βλεπουμε τα χαρακτηριστικα της γραμμης μεσα απο το ρουτερ και οχι απο το speedtest.επισης Online games Οπως και speedtests καλο ειναι να τα κανεις με καλωδιο ethernet.αν εισαι με wireless μπορει να χανειςλογω wireless οποτε για αυτο να μην βλεπεις το max των ταχυτητων.αλλα και το speedtest δεν ειναι οτι καλυτερο.συνηθως καλυτερα ειναι καποιο μεγαλο αρχειο παντα με ethernet και να το κατεβασεις απο καποιον ftp ή με καποιο download manager απο καποιο γρηγορο site. δευτερον εννοειται οτι αμα κατεβαζεις τορρεντ το ping θα ανεβει οπως και θα πεσει η ταχυτητα.τa torrent σκιζουν το ρουτερ λογω connections κτλ. αν βαλεις fast path χανεις σε ταχυτητα και κερδιζεις σε Ping.επισης χανεις σε σταθεροτητα και γινεται πιο επιρρεπης σε αποσυνδεσεις. με interleave Κερδιζεις σε ταχυτητα/σταθεροτητα αλλα χανεις se ping. αν βαλεις Fast path περισσοτερη ασταθειακαι μικροτερη ταχυτητα.δεν μπορεις να τα εχεις ολα.καπου κερδιζεις καπου χανεις.ολα ειναι αναλογως την χρηση που θες νακανεις.αν ειναι παιχνιδια τοτε Fast path. επισης παντα με καλωδιο και αν εχεις κανα zte το πετας απο το παραθυρο.δεν υπαρχει μικρη ταχυτητα.υπαρχει ταχυτητα vs αποσταση/margin/fast path/interleave κτλ. η γραμμη δεν σταθεροποιειται με Fast path αλλα με μεγαλυτερο margin και με Interleave. Hol έχω και το ρούτερ μου είναι αυτό που δίνει η hol, της Technicolor το μαύρο. Παραθέτω στοιχεία της σύνδεσής μου, αν και δε βρίσκω πουθενά ούτε margin ούτε line attenuation, δεν ξέρω πώς αλλιώς μπορώ να τα δω. Για κατέβασμα μεγάλων αρχείων, συνήθως η ταχύτητα είναι μέχρι τα 950mbps από download manager με μέγιστη ταχύτητα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η αστάθεια, είτε με Ethernet είτε ασύρματα, ανεβοκατεβαίνει το ping από τα 130 μέχρι και πάνω από 800 καμιά φορά, αλλά ανεβοκατεβαίνει συνεχώς, δεν είναι μόνο ότι δεν είναι μικρή η τιμή του.
yazidis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Για κάνε ένα click sto View More, στο DSL connection
Vassilis_24 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Για κάνε ένα click sto View More, στο DSL connection Είναι παραπλανητικό , δείχνει ακριβώς τα ίδια πράγματα! H μόνη διαφορά είναι ότι λέει ότι η σύνδεση είναι adsl2+.
yazidis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Σίγουρα πάντως θα υπάρχει κάπου κάποιο link για τα στατιστικά σου. Κάπου θα πρέπει να βρεις να λέει Margin ή SNR, και στοιχεία όπως το Line Attenuation. Ψάξε κάθε link μέσα στο router. Δεν είναι δυνατόν να μην τα δείχνει
Vassilis_24 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Σίγουρα πάντως θα υπάρχει κάπου κάποιο link για τα στατιστικά σου. Κάπου θα πρέπει να βρεις να λέει Margin ή SNR, και στοιχεία όπως το Line Attenuation. Ψάξε κάθε link μέσα στο router. Δεν είναι δυνατόν να μην τα δείχνει Bλακεία μου, το βρήκα τελικά, στο 9 είναι το margin μου.
yazidis Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Προσωπικά θα σου πρότεινα να δοκιμάσουμε λίγο τους dns. Κατέβασε το DNS Benachmark (https://www.grc.com/dns/benchmark.htm). Αφού το κατεβάσεις, (δεν θέλει εγκατάσταση) θα το ανοίξεις και θα πας στην καρτέλα Nameservers, και θα πατήσεις Run Benchmark. Μετά από κάνα 5λεπτο που θα τελειώσει, θα σου βγάλει το πρόγραμμα ένα μήνυμα, στο οποίο θα πατήσεις Build Custon List, για να δημιουργηθεί μια λίστα με τους κοντινότερους dns servers. Μετά από κάνα 35λεπτο που θα τελειώσει αυτή η διαδικασία, θα ξανακάνεις Run Benchmark για να σου βγάλει τους καλύτερους dns που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Αφού είσαι στην HOL, το πιθανότερο πιστεύω είναι να σου βγάλει πρώτους τους 194.30.220.117 και 194.30.220.114. Εφόσον επαληθεύσουμε ότι αυτοί είναι οι καλύτεροι για την σύνδεσή σου, θα πας στο router σου, στα internet settings σου, και θα βρεις κάπου να λέει Domain Name Server ή DNS, και να σου δίνει επιλογές του τύπου Get automatically from ISP κτλ κτλ. Εκεί θα βάλεις τους 2 νέους DNS που θα βρεις απ'το πρόγραμμα. Ο λόγος που το κάνεις αυτό στο router είναι για να εφαρμοστεί σε όλες τις συσκευές που συνδέονται στο δίκτυο σου, είτε ασύρματα, είτε ενσύρματα. Παρεμπιπτόντως, πάτα έναρξη στα windows σου και κάνε search το "cmd", και στην κονσόλα γράψε ένα ping ns4.hol.gr, και ένα tracert ns4.hol.gr για να δούμε λίγο και τα στατιστικά σου.
poulinos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2015 Είναι παραπλανητικό , δείχνει ακριβώς τα ίδια πράγματα! H μόνη διαφορά είναι ότι λέει ότι η σύνδεση είναι adsl2+. οχι οταν πατας το view more και μετα details δεν λεει τα ιδια. Hol έχω και το ρούτερ μου είναι αυτό που δίνει η hol, της Technicolor το μαύρο. Παραθέτω στοιχεία της σύνδεσής μου, αν και δε βρίσκω πουθενά ούτε margin ούτε line attenuation, δεν ξέρω πώς αλλιώς μπορώ να τα δω. Για κατέβασμα μεγάλων αρχείων, συνήθως η ταχύτητα είναι μέχρι τα 950mbps από download manager με μέγιστη ταχύτητα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι η αστάθεια, είτε με Ethernet είτε ασύρματα, ανεβοκατεβαίνει το ping από τα 130 μέχρι και πάνω από 800 καμιά φορά, αλλά ανεβοκατεβαίνει συνεχώς, δεν είναι μόνο ότι δεν είναι μικρή η τιμή του. view more Και details.το ρουτερακι ειναι κατι το νορμαλ.δεν ειναι σαν τα zte που ειναι της πλακας.επισης η ταχυτητα που συγχρονιζεις ειναι μια χαρα.οπως εισαι τωρα το max θα ειναι 1100 kilobytes per second.αν δεν πιταρεις την γραμμη το Ping σου θα πρεπε να ειναι σταθερο εκτος αν εχεις ανοιχτο κανα τορρεντ προγραμμα που κατεβαζει ή ανεβαζει ή αν καποιος αλλος στο δικτυο παιρνει ιντερνετ ή δινει οταν εσυ εισαι στο game.to fast path βοηθαει αλλα παλι δεν δικαιολογειται. Σίγουρα πάντως θα υπάρχει κάπου κάποιο link για τα στατιστικά σου. Κάπου θα πρέπει να βρεις να λέει Margin ή SNR, και στοιχεία όπως το Line Attenuation. Ψάξε κάθε link μέσα στο router. Δεν είναι δυνατόν να μην τα δείχνει σε ολα τα thomson/technicolor/speedoutch ειναι παντα το ιδιο .dsl connection ,view more,details. Bλακεία μου, το βρήκα τελικά, στο 9 είναι το margin μου. για 24 attenuation τα 11 mbit με 9 margin ειναι νορμαλ .ουτε χαλια ουτε το τελειο. Προσωπικά θα σου πρότεινα να δοκιμάσουμε λίγο τους dns. Κατέβασε το DNS Benachmark (https://www.grc.com/dns/benchmark.htm). Αφού το κατεβάσεις, (δεν θέλει εγκατάσταση) θα το ανοίξεις και θα πας στην καρτέλα Nameservers, και θα πατήσεις Run Benchmark. Μετά από κάνα 5λεπτο που θα τελειώσει, θα σου βγάλει το πρόγραμμα ένα μήνυμα, στο οποίο θα πατήσεις Build Custon List, για να δημιουργηθεί μια λίστα με τους κοντινότερους dns servers. Μετά από κάνα 35λεπτο που θα τελειώσει αυτή η διαδικασία, θα ξανακάνεις Run Benchmark για να σου βγάλει τους καλύτερους dns που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Αφού είσαι στην HOL, το πιθανότερο πιστεύω είναι να σου βγάλει πρώτους τους 194.30.220.117 και 194.30.220.114. Εφόσον επαληθεύσουμε ότι αυτοί είναι οι καλύτεροι για την σύνδεσή σου, θα πας στο router σου, στα internet settings σου, και θα βρεις κάπου να λέει Domain Name Server ή DNS, και να σου δίνει επιλογές του τύπου Get automatically from ISP κτλ κτλ. Εκεί θα βάλεις τους 2 νέους DNS που θα βρεις απ'το πρόγραμμα. Ο λόγος που το κάνεις αυτό στο router είναι για να εφαρμοστεί σε όλες τις συσκευές που συνδέονται στο δίκτυο σου, είτε ασύρματα, είτε ενσύρματα. Παρεμπιπτόντως, πάτα έναρξη στα windows σου και κάνε search το "cmd", και στην κονσόλα γράψε ένα ping ns4.hol.gr, και ένα tracert ns4.hol.gr για να δούμε λίγο και τα στατιστικά σου. μπορει αμα θελει να αλλαξει απλα τους dns στο pc του και να τους δωσει καρφωτα ειτε της hol ειτε πχ της google για να δει αν θα αλλαξει κατι.αλλα δεν νομιζω οτι ειναι θεμα dns.και η γραμμη δεν δικαιολογει τετοια συμπεριφορα.αν ειναι πιτα dslam θα ειχε μεγαλο ping συνεχεια αν ηταν dns δεν θα του εκανε Resolve.errors παλι λιγο παραξενο εφοσον εχει πλεον 9 margin.οκ με fast θα κερδισει λιγακι αλλα σκοπος ειναι να μην κανει σκαμπανεβασματα. Για κάνε ένα click sto View More, στο DSL connection θελει και το details Μετα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα