Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

απο default εισαι σε Interleave.με προγραμμα δεν ξερω αλλα το ευκολο ειναι να κανεις ενα Ping 

απο Command prompt.

αν δεις κανα 30 Ms εισαι Interleave αν θυμαμαι σωστα απεξω αν δεις καπου κοντα στα 13 εισαι Fast.

εκτος αν μεσα στο ρουτερ ή στο Cli interface γραφει τι εισαι.αλλα ο οτε δινει interleave απο default οπως ολοι οι παροχοι για θεματα σταθεροτητας.εσυ βεβαια δεν θα εχεις κανενα θεμα με Fast.Η γραμμη σου τα σπαει.για vdsl εισαι.

Τα Ms που μου δείχνει στο speedtest.ote.gr είναι 10-13 Ms

Είμαι σε χωρίο όπου ο ΟΤΕ έβαλε 4 μήνες adsl με οπτική ίνα και όλα είναι καινούργια καλώδια ,καφάο κλπ 

και αυτό επειδή το χωριό δημιουργήθηκε εδώ και 4 χρόνια και δεν είχαμε καθόλου adsl

λες αν τους ζητήσω στο μέλλον να μου βάλουν vdsl θα έχω;  (αλλά μάλλον πρέπει να πάρω τηλ να ρωτήσω)  

• Απαντ. 442
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα τη γνώμη σας για τη γραμμή μου.

Έχω HOL 24άρα μαζί με το Netgear DGN2200, όπου έχω φορτώσει το amod για να μπορώ να πειράζω το SNR της γραμμής μου.

Η γραμμή μου κανονικά συγχρονίζει στα 12mbps, με SNR γύρω στο 9άρι, αλλά η γραμμή μου είναι τόσο καλή, που κατεβάζω το SNR στο 0,1 - 1,0 και είναι σταθερότατη, και συγχρονίζω στα 18+mbps. Το latency μου είναι γύρω στα 28-30ms σε interleave.

Χθες τους πήρα τηλέφωνο να με βάλουν σε fast path (γιατί τραβούσα κάτι 200άρια ping) και μου λέει η κοπέλα "Συγχρονίζεις στα 18mbps, και αν σε βάλουμε σε fast path θα μπεις σε κλειδωμένο profile στα 12mbps", και τελικά της είπα να με βάλει για να το δοκιμάσω.

Το latency έπεσε στα 14-18ms, και όντως η ταχύτητα μου κλείδωσε στα 12+mbps με 9,5 SNR, χωρίς να μπορεί να ανεβεί αν κατεβάσω εγώ το SNR.

Το ερώτημα τώρα..

Κρατάω fast path με χαμηλή ταχύτητα, ή δεν αξίζει να χάνω τα 6mbps ?

Είναι λογικό-σωστό το να μου λένε ότι μπαίνω σε κλειδωμένο profile στα 12mbps, ή μπορώ να τους πω να μου χαμηλώσουν το SNR ? Εννοώ, είναι τεχνικά δυνατό και αυτοί βαριούνται να αλλάζουν προφίλ για να μην τους πρίζω για αποσυνδέσεις, ή με το fast path πρέπει να με έχουν σε κλειδωμένα προφίλ με τέτοια SNR ?

Δημοσ.

Η hol δινει fast μονο σε 12αρι, οποτε οτι και να πειραξεις εσυ...... 12 θα εχεις, απο εκει και μετα εσυ αποφασιζεις τι θες.

Δημοσ.

Άρα σίγουρα γίνεται αν θέλουν να σου χαμηλώσουν το SNR αλλά γενικά η HOL δεν το κάνει, ενώ οι άλλες εταιρίες ναι;

Δημοσ.

δεν εχει σημασια το snr στο 12αρι προφιλ, οτι και να κανεις 12 θα εχεις. Και το snr στο -500 να βαλεις, παλι 12 θα κλειδωνεις.

Δημοσ.

Τα Ms που μου δείχνει στο speedtest.ote.gr είναι 10-13 Ms

Είμαι σε χωρίο όπου ο ΟΤΕ έβαλε 4 μήνες adsl με οπτική ίνα και όλα είναι καινούργια καλώδια ,καφάο κλπ 

και αυτό επειδή το χωριό δημιουργήθηκε εδώ και 4 χρόνια και δεν είχαμε καθόλου adsl

λες αν τους ζητήσω στο μέλλον να μου βάλουν vdsl θα έχω;  (αλλά μάλλον πρέπει να πάρω τηλ να ρωτήσω)  

το να μπει vdsl δεν ειναι κατι δυσκολο με την εννοια οτι τεχνικα απλα μπαινει μια καρτα vdsl μεσα στο dslam αντι για ads και μετα την ρυθμιζουν και ολα ενταξει.το θεμα ειναι αν θα το κανουν οπως και αν θα δωσουν και παραπανω bandwidth στο dslam διοτι αμα βαλουν ολοι vdsl θα χρειαστει μεγαλυτερο bandwidth προς τα πισω αλλιως δεν θα παιζεται σαν vdsl.me 10-13 fast εισαι .εχω 32 με dns kai 33 στο speedtest που ειμαι με interleave.λογικα αμα κανεις και Ping ns1.otenet.gr θα πρεπει να δεις πανω κατω 10-13 ms.

Interleave εισαι με γαματη γραμμη. Αστο ετσι φιλε (κωλοπαιδο....)

fast θες να πεις.να εχει 13 ms με interleave ??????32 εχω με dns και 33 στο speedtest με interleave annex m.

Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα τη γνώμη σας για τη γραμμή μου.

Έχω HOL 24άρα μαζί με το Netgear DGN2200, όπου έχω φορτώσει το amod για να μπορώ να πειράζω το SNR της γραμμής μου.

Η γραμμή μου κανονικά συγχρονίζει στα 12mbps, με SNR γύρω στο 9άρι, αλλά η γραμμή μου είναι τόσο καλή, που κατεβάζω το SNR στο 0,1 - 1,0 και είναι σταθερότατη, και συγχρονίζω στα 18+mbps. Το latency μου είναι γύρω στα 28-30ms σε interleave.

Χθες τους πήρα τηλέφωνο να με βάλουν σε fast path (γιατί τραβούσα κάτι 200άρια ping) και μου λέει η κοπέλα "Συγχρονίζεις στα 18mbps, και αν σε βάλουμε σε fast path θα μπεις σε κλειδωμένο profile στα 12mbps", και τελικά της είπα να με βάλει για να το δοκιμάσω.

Το latency έπεσε στα 14-18ms, και όντως η ταχύτητα μου κλείδωσε στα 12+mbps με 9,5 SNR, χωρίς να μπορεί να ανεβεί αν κατεβάσω εγώ το SNR.

Το ερώτημα τώρα..

Κρατάω fast path με χαμηλή ταχύτητα, ή δεν αξίζει να χάνω τα 6mbps ?

Είναι λογικό-σωστό το να μου λένε ότι μπαίνω σε κλειδωμένο profile στα 12mbps, ή μπορώ να τους πω να μου χαμηλώσουν το SNR ? Εννοώ, είναι τεχνικά δυνατό και αυτοί βαριούνται να αλλάζουν προφίλ για να μην τους πρίζω για αποσυνδέσεις, ή με το fast path πρέπει να με έχουν σε κλειδωμένα προφίλ με τέτοια SNR ?

τα θεωρω πολλα τα 6mbit που χανειςεκτος αν εισαι φανατικος gamer.αν ομως σε νοιαζουν download κτλ τοτε κρατα interleaveκαι ζητα 6 margin απο default για να παρεις το max χωρις να χρειαστει να παιξεις πολυ με το snr.ναι δνε παει παραπανω απο 12 γιατι σε κλειδωνουν με max speed 12 αντι για 24.δεν υπαρχει λογικο ή οχι.το θελουν αυτο και το κανουν για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο οτι θα παιζεις σταθερα.κοινως μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα.επειδη καποιος μπορει να εχει θεμα με το fast σε βαζουν και σενα στον ιδιο κουβα.δεν ειναι θεμα βαρεμαρας αφου τα Profile θα μπορουσε να ειναι ετοιμα.απλα δεν το κανουν για θεματα αποσυνδεσεων οπως ακριβως απο default σου βαζουν margin 11 αντι για 9.ειναι ο μονος παροχος με margin 11 αντι για 9 σε default.ναι κοινως γλυτωνουν εξτρα τηλεφωνα για αποσυνδεσεις συν και αλλα πραγματα ειναι στην μεση.οποτε δεν ειναι κατι που γινεται απο ολους τους παροχους αλλα ειναι κατι που γινεται απο Hol.

Άρα σίγουρα γίνεται αν θέλουν να σου χαμηλώσουν το SNR αλλά γενικά η HOL δεν το κάνει, ενώ οι άλλες εταιρίες ναι;

ναι κανονικα γινεται.πχ η forthnet εχει profile με margin 6,8,11,15.δεν σε κλειδωνει με βαση την ταχυτητα αλλα με βαση το margin.ειτε ζητησεις fast path ειτε interleave υπαρχουν ακριβως τα ιδια Profile.fast 6,interleave 6,fast 8 interleave 8 και παει λεγοντας

δεν εχει σημασια το snr στο 12αρι προφιλ, οτι και να κανεις 12 θα εχεις. Και το snr στο -500 να βαλεις, παλι 12 θα κλειδωνεις.

ναι γιατι σε κλειδωνουν με βαση την ταχυτητα και οχι το snr.η μαλλον με βαση και τα δυο αλλα δεν σε αφηνουν να πας παραπανω απο 12 αντι για max 24.

Η hol δινει fast μονο σε 12αρι, οποτε οτι και να πειραξεις εσυ...... 12 θα εχεις, απο εκει και μετα εσυ αποφασιζεις τι θες.

ωραια λογικη η Hol.αντι να παιζει με το snr στο fast path σου λεει μεχρι 12.δηλαδη να εισαι διπλα στο αστικο κεντρο να παιζεις 24 αρι ναζητησεις fast path και να σου πουν σε βαζουμε στα 12.

• Like 1
Δημοσ.
τα θεωρω πολλα τα 6mbit που χανειςεκτος αν εισαι φανατικος gamer.αν ομως σε νοιαζουν download κτλ τοτε κρατα interleaveκαι ζητα 6 margin απο default για να παρεις το max χωρις να χρειαστει να παιξεις πολυ με το snr.

Πριν κάνα μήνα όταν είχα μιλήσει για την γραμμή μου με ένα τεχνικό της HOL που με πήρε τηλέφωνο, και όταν με άκουσε ότι δεν είμαι άσχετος με το αντικείμενο, με ρώτησε αν συγχρονίζω με 0,1 SNR. Του είπα πως εγώ προσωπικά το χαμήλωσα τόσο διότι δεν μου προξενεί καθόλου αποσυνδέσεις οπότε το άφησα τόσο χαμηλά.

Οπότε, έχει διαφορά να με έχουν σαν default σε 11άρι SNR προφίλ και να το ρίχνω εγώ στο 0,1, από το να με βάλουν πχ στο 6άρι SNR προφίλ και να το κατεβάζω και εγώ πάλι από το router μου;

Και η ειρωνεία είναι πως το Attainable Rate είναι στα 13.212 Mbs. Ορίστε ένα παράδειγμα από το router μου. (Παρεμπιπτόντως, τους πήρα σήμερα και το γύρισα σε interleave)

post-218318-0-44502900-1447281023_thumb.png

Δημοσ.

Πριν κάνα μήνα όταν είχα μιλήσει για την γραμμή μου με ένα τεχνικό της HOL που με πήρε τηλέφωνο, και όταν με άκουσε ότι δεν είμαι άσχετος με το αντικείμενο, με ρώτησε αν συγχρονίζω με 0,1 SNR. Του είπα πως εγώ προσωπικά το χαμήλωσα τόσο διότι δεν μου προξενεί καθόλου αποσυνδέσεις οπότε το άφησα τόσο χαμηλά.

Οπότε, έχει διαφορά να με έχουν σαν default σε 11άρι SNR προφίλ και να το ρίχνω εγώ στο 0,1, από το να με βάλουν πχ στο 6άρι SNR προφίλ και να το κατεβάζω και εγώ πάλι από το router μου;

Και η ειρωνεία είναι πως το Attainable Rate είναι στα 13.212 Mbs. Ορίστε ένα παράδειγμα από το router μου. (Παρεμπιπτόντως, τους πήρα σήμερα και το γύρισα σε interleave)

οχι δεν εχει διαφορα .δεν ηξερα οτι το ειχες ριξει τοσο χαμηλα.νομιζα οτι απλα το ειχες παει κοντα στο 5-6.απλα το λεω σε περιπτωση που καποια στιγμη δεν εχεις ρουτερ που να μπορεις να το ριξεις.το attainable δεν ειναι παραξενο που ειναι 13 διοτι το attainable στο υπολογιζει με βαση το default margin και οχι αυτο που εχεις κανει εσυ.ειτε 6 ειτε 11 και οχι με 0.1 :P

Δημοσ.

Χαχα, ναι το εριξα στα ταρταρα αφου ποτε δε μου προκαλει αποσυνδεσεις. Ισως μια φορα τις 2 βδομαδες.

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια

Δημοσ.

αν εισαι σταθερος αν κατεβαζεις επισης με 1.8 mbyte και δεν εχεις πολλα errors τοτε εισαι μια χαρα.αν δεν κατεβαζεις με 1.8 μπορει να εχεις πολλα errors οποτε να γινονται retrasmit τα πακεταοποτε και χανεις σε ταχυτητα ασχετα που βλεπεις 18mbit.

Δημοσ.

Έχω πάρα πολλά errors, αλλά κατεβάζω με 1,76mbit, και δεν έχω νιώσει ότι μου επηρεάζει καθόλου γενικά το internet μου.

post-218318-0-42925900-1447283091_thumb.png

Δημοσ.

ναι εχεις αρκετα εκτος αν κατεβαζεις συνεχεια και εχεις να κανεις restart κανα μηνα το ρουτερ.θα μπορουσες να το ανεβαζες λιγακι αν θες πχ να το παςστο 1.αλλα εφοσον εισαι οκ και δεν εχεις καποιο αλλο θεμα το αφηνειςκαι εδω.αν θες τσεκαρε το και με 1 margin να δεις ποσο θα χασεις. (ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ποσο θα χασεις και οχι απλα μεσα απο το ρουτερ που εκει σιγουρα θα πεσει λιγο ο συγχρονισμος)

Δημοσ.

Τα errors αυτα ειναι απο το μεσημερι που τους πηρα τηλεφωνο να με ξαναγυρισουν σε interleave, και κατεβασα περιπου 7 torrent. Αυριο θα δοκιμασω αν ειναι να το ανεβασω λιγακι και να τσεκαρω μιπως μειωνονται τα errors, αλλα οπως ειπα δεν εχω καποιο προβλημα στη συνδεση μου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...