dNt^ Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 11 Αυγούστου 2015 Εκτελείται η λειτουργία Ping στο ns1.otenet.gr [195.170.0.2] με 32 byte δεδομένω ν: Απάντηση από: 195.170.0.2: bytes=32 χρόνος=9ms TTL=123 Απάντηση από: 195.170.0.2: bytes=32 χρόνος=9ms TTL=123 Απάντηση από: 195.170.0.2: bytes=32 χρόνος=10ms TTL=123 Απάντηση από: 195.170.0.2: bytes=32 χρόνος=9ms TTL=123 Στατιστικά στοιχεία Ping για 195.170.0.2: Πακέτα: Απεσταλμένα = 4, Ληφθέντα = 4, Απολεσθέντα = 0 (απώλεια 0%), Πλήθος διαδρομών αποστολής και επιστροφής κατά προσέγγιση σε χιλιοστά του δευτερολέπτου: Ελάχιστο = 9ms, Μέγιστο = 10ms, Μέσος όρος = 9ms Άρα είναι fastpath. Όμως τότε δεν θα έχανα κάτι από ταχύτητα? Συνήθως με 400+ σταθερά κατεβάζω Edit: Λίγο άκυρη ερώτηση αλλά γίνεται να πάω σε άλλη πόλη σαν φοιτητής και να "πάρω" την σύνδεση Internet μαζί? Γιατί στην ουσία εδώ πέρα τζάμπα θα πάει.
poulinos Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Εκτελείται η λειτουργία Ping στο ns1.otenet.gr [195.170.0.2] με 32 byte δεδομένω ν: Απάντηση από: 195.170.0.2: bytes=32 χρόνος=9ms TTL=123 Απάντηση από: 195.170.0.2: bytes=32 χρόνος=9ms TTL=123 Απάντηση από: 195.170.0.2: bytes=32 χρόνος=10ms TTL=123 Απάντηση από: 195.170.0.2: bytes=32 χρόνος=9ms TTL=123 Στατιστικά στοιχεία Ping για 195.170.0.2: Πακέτα: Απεσταλμένα = 4, Ληφθέντα = 4, Απολεσθέντα = 0 (απώλεια 0%), Πλήθος διαδρομών αποστολής και επιστροφής κατά προσέγγιση σε χιλιοστά του δευτερολέπτου: Ελάχιστο = 9ms, Μέγιστο = 10ms, Μέσος όρος = 9ms Άρα είναι fastpath. Όμως τότε δεν θα έχανα κάτι από ταχύτητα? Συνήθως με 400+ σταθερά κατεβάζω Edit: Λίγο άκυρη ερώτηση αλλά γίνεται να πάω σε άλλη πόλη σαν φοιτητής και να "πάρω" την σύνδεση Internet μαζί? Γιατί στην ουσία εδώ πέρα τζάμπα θα πάει. εισαι Fast path ηδη. αν εχεις μια γραμμη πχ που παιζει 10 Mbit σε fast path τοτε σε interleave θαπαιξει πχ 11 mbit.δηλαδη στο Fast path κερδιζεις σε ping αλλα χανεις λιγο σε ταχυτητα. το Interleave δινει χειροτερο Ping αλλα μεγαλυτερη ταχυτητα και καλυτερο συγχρονισμο.αν εχεις εσυ βεβαια 4 mbit Πακετο για παραδειγμα εκει μπορει και με Fast και με Interleave να παιζεις παλι στα 4 εφοσον η γραμμη σου μπορει να αντεχει παραπανω. στην ουσια πρεπει να κανεις μετακομιση την γραμμη.δηλαδη στην πρακη καταργειται στην αθηνα πχ και μεταφεραι στην κοζανη για παραδειγμα.να την πας με αλλο τροπο οχι δεν γινεται.θα πληρωσεις βεβαιακαι καποια λεφτα για την ενεργοποιηση της γραμμης σε αλλο σημειο που μπορει να ειναι και 70 ευρω εφοσον μιλαμε για ανενεργο βροχο. 2
toykaki Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Για να μπεις σε γραμμη fast path πως γινετε?παιρνεις τηλεφωνο και τους το λες?σε βαζουν μονοι τους?εχεις καποια παραπανω χρεωσει?
infin1tyGR Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Για να μπεις σε γραμμη fast path πως γινετε?παιρνεις τηλεφωνο και τους το λες?σε βαζουν μονοι τους?εχεις καποια παραπανω χρεωσει? Παίρνεις τηλέφωνο και τους το λες. Όχι, δεν έχει επιπλέον χρέωση, αλλά χάνεις ταχύτητα.
dNt^ Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 εισαι Fast path ηδη. αν εχεις μια γραμμη πχ που παιζει 10 Mbit σε fast path τοτε σε interleave θαπαιξει πχ 11 mbit.δηλαδη στο Fast path κερδιζεις σε ping αλλα χανεις λιγο σε ταχυτητα. το Interleave δινει χειροτερο Ping αλλα μεγαλυτερη ταχυτητα και καλυτερο συγχρονισμο.αν εχεις εσυ βεβαια 4 mbit Πακετο για παραδειγμα εκει μπορει και με Fast και με Interleave να παιζεις παλι στα 4 εφοσον η γραμμη σου μπορει να αντεχει παραπανω. στην ουσια πρεπει να κανεις μετακομιση την γραμμη.δηλαδη στην πρακη καταργειται στην αθηνα πχ και μεταφεραι στην κοζανη για παραδειγμα.να την πας με αλλο τροπο οχι δεν γινεται.θα πληρωσεις βεβαιακαι καποια λεφτα για την ενεργοποιηση της γραμμης σε αλλο σημειο που μπορει να ειναι και 70 ευρω εφοσον μιλαμε για ανενεργο βροχο. Α οκ. Γιατί διάβαζα το topic και με παραξένεψε που είχα full ταχύτητα και ήμουν και σε fastpath. Ευχαριστώ και για την πληροφόρηση. Θα το κοιτάξω όταν φύγω ^_-
toykaki Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 12 Αυγούστου 2015 Ποσο ταχυτητα χανεις;και ποσο πιανετε;εγω εχω 24αρα και πιανω 6.731 και up 731.αυτα τα ειδα μεσα στο ρουτερ
poulinos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Για να μπεις σε γραμμη fast path πως γινετε?παιρνεις τηλεφωνο και τους το λες?σε βαζουν μονοι τους?εχεις καποια παραπανω χρεωσει? η Hol κανονικα δινει Interleave με 11 margin>αν θες παραπανω ταχυτητα ζητας 6 margin και παλι Interleave.αν θες καλυτερο Ping Πας fast path αλλα δεν ξερω αν θα σου δωσουν Fast path με 6 Margin ή εστω με 9 ή θα σου πουν οτι μονο με 11 το οποιο θα σου ριξει την ταχυτητα. Α οκ. Γιατί διάβαζα το topic και με παραξένεψε που είχα full ταχύτητα και ήμουν και σε fastpath. Ευχαριστώ και για την πληροφόρηση. Θα το κοιτάξω όταν φύγω ^_- αν εχεις 4αρι ή 8αρι πακετο τοτε ναι μπορει να βαλεις Fast path Και να μην δεις καμια διαφορα στην ταχυτητα ΑΜΑ εχεις καλη γραμμη.για τα 4Mbit ναι συνηθως δεν βλεπεις διαφορα εκτος αν η γραμμη σου ειναι για πεταμα.τωρα 24 mbit και να μην χασεις με Fast path πρεπει να εισαι διπλα στον οτε Ποσο ταχυτητα χανεις;και ποσο πιανετε;εγω εχω 24αρα και πιανω 6.731 και up 731.αυτα τα ειδα μεσα στο ρουτερ το fast path θα σου χασει σε μια καλη γραμμη 1,5 Mbit ενω σε μια πιο νορμαλ γραμμη θα χασεις λιγοτερο ΕΚΤΟΣ αν σου αλλαξουν και Margin ταυτοχρονα επειδη δεν ξερω αν η Hol δινει 6 margin με fast. κατα τα αλλα παιζει ρολο η αποσταση.εγω πχ οσο θυμαμαι απεξω σε annex m interleave Εχω 9,5down 1,4 up.σε fast path 10400/1021 Και σε interleave 11500 -12000 καπου εκει δεν θυμαμαι.
dNt^ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 η Hol κανονικα δινει Interleave με 11 margin>αν θες παραπανω ταχυτητα ζητας 6 margin και παλι Interleave.αν θες καλυτερο Ping Πας fast path αλλα δεν ξερω αν θα σου δωσουν Fast path με 6 Margin ή εστω με 9 ή θα σου πουν οτι μονο με 11 το οποιο θα σου ριξει την ταχυτητα. αν εχεις 4αρι ή 8αρι πακετο τοτε ναι μπορει να βαλεις Fast path Και να μην δεις καμια διαφορα στην ταχυτητα ΑΜΑ εχεις καλη γραμμη.για τα 4Mbit ναι συνηθως δεν βλεπεις διαφορα εκτος αν η γραμμη σου ειναι για πεταμα.τωρα 24 mbit και να μην χασεις με Fast path πρεπει να εισαι διπλα στον οτε το fast path θα σου χασει σε μια καλη γραμμη 1,5 Mbit ενω σε μια πιο νορμαλ γραμμη θα χασεις λιγοτερο ΕΚΤΟΣ αν σου αλλαξουν και Margin ταυτοχρονα επειδη δεν ξερω αν η Hol δινει 6 margin με fast. κατα τα αλλα παιζει ρολο η αποσταση.εγω πχ οσο θυμαμαι απεξω σε annex m interleave Εχω 9,5down 1,4 up.σε fast path 10400/1021 Και σε interleave 11500 -12000 καπου εκει δεν θυμαμαι. Έχουμε μόνο ένα κατάστημα ΟΤΕ εδώ πέρα και είναι κάπου στα 100 μέτρα από το σπίτι μου. Αν παίζει κάποιο ρόλο
poulinos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 αλλο καταστημα οτε αλλο ο οτε .μπορει να ειναι και τα δυο μαζι αλλα μπορει και οχι.αν εισαι 100 μετρα απο τον οτε τοτε 24 αρι θα πρεπε να βαλεις και οχι 4 αρι.αλλα εφοον εχεις 4αρα και 2 Km να ησουν απο τον οτε μακρυα παλι δεν θα επεφτε η ταχυτητα σου σε fast path γιατι τα 4mbit θα τα ειχες ανετα.πρεπει να πας 3,5 km ισως και παραπανω σε αποσταση για να κλειδωνεις οριακα στα 4 Mbit οποτε με fast path να χασεις.δηλαδη να εχεις ανετα πανω απο 40 attenuation
dNt^ Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 αλλο καταστημα οτε αλλο ο οτε .μπορει να ειναι και τα δυο μαζι αλλα μπορει και οχι.αν εισαι 100 μετρα απο τον οτε τοτε 24 αρι θα πρεπε να βαλεις και οχι 4 αρι.αλλα εφοον εχεις 4αρα και 2 Km να ησουν απο τον οτε μακρυα παλι δεν θα επεφτε η ταχυτητα σου σε fast path γιατι τα 4mbit θα τα ειχες ανετα.πρεπει να πας 3,5 km ισως και παραπανω σε αποσταση για να κλειδωνεις οριακα στα 4 Mbit οποτε με fast path να χασεις.δηλαδη να εχεις ανετα πανω απο 40 attenuation Ήταν το οικονομικό στην μέση εκείνη τη στιγμή και μετά απλά δεν είχα όρεξη να ασχοληθώ για να το αλλάξω σε 24άρι καθώς με κάλυπτε και το 4άρι.
poulinos Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 13 Αυγούστου 2015 Ήταν το οικονομικό στην μέση εκείνη τη στιγμή και μετά απλά δεν είχα όρεξη να ασχοληθώ για να το αλλάξω σε 24άρι καθώς με κάλυπτε και το 4άρι. αν σε καλυπτει μενεις σε αυτο αν οχι τοτε μπορεις να πας σε 24 αρι που θα πετυχεις και καλη ταχυτητα λογω αποστασης.πηγα να σε ρωτησω τα στατιστικα της γραμμης για να δω ποσο κοντα εισαι στον οτε αλλα τωρα ειδα οτι τα σηκωσες στην προηγουμενη σελιδα.εχεις attenuation 18 στο Down οποτε εισαι κοντα στα 1200 μετρα περιπου απο τον οτε.
dNt^ Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 αν σε καλυπτει μενεις σε αυτο αν οχι τοτε μπορεις να πας σε 24 αρι που θα πετυχεις και καλη ταχυτητα λογω αποστασης.πηγα να σε ρωτησω τα στατιστικα της γραμμης για να δω ποσο κοντα εισαι στον οτε αλλα τωρα ειδα οτι τα σηκωσες στην προηγουμενη σελιδα.εχεις attenuation 18 στο Down οποτε εισαι κοντα στα 1200 μετρα περιπου απο τον οτε. Βασικά θα δω γιατί φέτος έδινα και πανελλήνιες και λογικά θα φύγω. Άρα τζάμπα θα πάει αν βάλω 24άρι και μεταφέροντας την γραμμή εκεί που θα πάω είμαι 5 χιλιόμετρα π.χ. από τον ΟΤΕ και χάνω την ταχύτητα.
poulinos Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 Δημοσ. 14 Αυγούστου 2015 καλα ναι μετακομισε πρωτα δες πως παει η γραμμη εκει και βλεπεις αν θες 24 αρι εκει.δεν εχει νοημα να το κανεις 24αρι εδω που εισαι τωρα αν ειναι να μετακομισεις μετα.ελπιζω να βρεις καπου κοντα στον ΟΤΕ σπιτι
Dracul89 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2015 Καλησπέρα έχω σύνδεση ΟΤΕ 24άρι με οπτική ίνα και router το TP-Link W9980 υπάρχει κάποιο πρόγραμμα που υποστηρίζει το ρούτερ μου ή πως αλλιώς μπορω να δω αν είμαι σε fast path ;
poulinos Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2015 απο default εισαι σε Interleave.με προγραμμα δεν ξερω αλλα το ευκολο ειναι να κανεις ενα Ping απο Command prompt. αν δεις κανα 30 Ms εισαι Interleave αν θυμαμαι σωστα απεξω αν δεις καπου κοντα στα 13 εισαι Fast. εκτος αν μεσα στο ρουτερ ή στο Cli interface γραφει τι εισαι.αλλα ο οτε δινει interleave απο default οπως ολοι οι παροχοι για θεματα σταθεροτητας.εσυ βεβαια δεν θα εχεις κανενα θεμα με Fast.Η γραμμη σου τα σπαει.για vdsl εισαι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα