Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα,

Ξέμεινα ξαφνικά από τηλέφωνο (το κατέστρεψα το παλιό optimus 2x μου) και πρέπει άμεσα να βρω καινούργιο.

Πολλοί λένε ότι το optimus 4x είναι το value for money τηλέφωνο αυτό τον καιρό, καθώς το βρίσκεις μόλις με 241 ευρώ, αλλά έχει θέμα με τη μπαταρία του.

Από κει και πέρα άλλοι προτείνουν xperia t, το οποίο έχει επίσης θέμα με τη μπαταρία του, και ξεκινάει από 264 ευρώ.

Ανεβαίνοντας στα ψυχολογικά όρια των χρημάτων που θα διαθέσω, υπάρχει το Xperia SP, στα 319 ευρώ, στο οποίο το μόνο που με προβληματίζει είναι η non removable μπαταρία.

Δε θέλω να ανεβώ πιο πάνω, γιατί το nexus 4  αν και μου αρέσει αρκετά νομίζω πως είναι πολύ ευαίσθητο για μένα (μπρος πίσω γυαλί), και το galaxy s3 δε μου προσφέρει κάτι παραπάνω από το xperia sp (ίσα ίσα λιγότερα)

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4238&idPhone2=5364

ή μήπως κάνω λάθος;

Τείνω στο xperia sp γιατί συμπαθώ πολύ τον νέο Krait MSM8960T Snapdragon που φοράει και τη σχετικά καλή αυτονομία του, εκτός αν γλιτώσω αρκετά ευρώ και πάω για το optimus 4X

what say you

*battery tests:

Xperia SP

Galaxy SIII

Xperia T

Optimus 4X

• Moderators
Δημοσ.

Κοιτα τωρα να δεις τι γινεται. Αν δε σε προβληματιζε το γυαλι του Nexus θα σου ελεγα να πας καρφωτα εκει. Κυριως επειδη δεν ξερω τι στυλ χρηστη εισαι και ποσο πειραζεις τη συσκευη σου (i.e να βγαζεις Crappy Apps των εταιρειων κλπ). Ιδιαιτερα δε αν εχεις καποιον απο το εξωτερικο που να στο φερει στη φυσιολογικη τιμη του και οχι σε τιμη Ελλαδας.

Απο κει και περα η non removable battery ειναι ενα θεμα το οποιο εχει να κανει κυριως με το ποσο χρονο συνηθιζεις να κρατας το κινητο. Αν αλλαζεις σχετικα συχνα συσκευη μη σε απασχολει. Αν το κρατας καιρο, ενδεχομενως να υπαρξει θεματακι ναι. 

Τωρα απο αυτα που αναφερεις εγω προσωπικα θα επελεγα S3 καθαρα και μονο για την υποστηριξη που εχει απο developers (εδω ερχεται παλι το προφιλ χρηστη που εχεις, αν δε σου αρεσει να κανεις mods κλπ, απλα το αγνοεις).

Ελπιζω να μη σε μπερδεψα :)

• Like 1
Δημοσ.

stormrain συνήθως τους αλλάζω τα φώτα. Δηλαδή οπωσδήποτε root, ξήλωμα άχρηστων εφαρμογών, custom rom αν δεν πηγαίνει καλά η stock κτλ.

Η χρήση είναι κυρίως τηλέφωνο και internet, δηλαδή δε θα κάτσω να δω ταινία ή να παιξω παιχνίδια.. σπάνια.

Το 3g όμως είναι μονίμως ανοιχτό λόγω viber και email.

Το nexus δεν παίρνει κάρτα μνήμης και μου τη δίνει (εκτός από το γυαλί), έχει όμως 2G ram

Όσο για τη μπαταρία, το optimus 2x το είχα 2 χρόνια σχεδόν και αν δεν το έκανα κομμάτια θα έκανα κανένα εξάμηνο ακόμα να το αλλάξω μάλλον

Άρα;

Δημοσ.

Nexus 4 γιατί αν πάρεις το Xperia που λες,

θα έρθει εκείνη η στιγμή που θα πεις:

"Εγώ γιατί να μην πάρω OS update; Στο πηγάδι κατου***α;!!!"

Κινέζικα να μην προτείνω καν ε;

Καλά, δεν προτείνω.

SIII θα έπαιρνα κυρίως για να το "σκαλίζω".

Sent from my iPhone

• Moderators
Δημοσ.

Aρα εμμενω στο S3 :)

Ας ακουσουμε ομως και καμια αλλη γνωμη και απο κανεναν χρηστη Xperia διοτι δεν εχω ιδιαιτερη προσωπικη εμπειρια με τις συσκευες της Sony.

Γενικα παντως το θεμα μπαταρια ειναι μια πικρη ιστορια για τα smartphones, ανεξαρτητως συσκευης ελαχιστους ξερω που να βγαζουν παραπανω απο μια full ημερα χρησιμοποιωντας ολα τα features της συσκευης τους. Φαντασου πως κι εγω με το Νote 2 (που θεωρειται top στον τομεα αυτο), φορτιζω καθε μιαμιση ημερα (ή και καθε βραδυ για ψυχολογικους λογους).

Δημοσ.

Ανάμεσα σε galaxy SIII και nexus 4 δηλαδή προτείνετε nexus 4? Καθαρά από άποψη επιδόσεων και χρήσης;

To nexus 4 δεν έχει wifi-direct, ραδιόφωνο, ούτε tv-out έξοδο και η αυτονομία του είναι μέτρια σε σχέση με το gs3. Έχει όμως 2G ram και τελευταίο android :/

Δημοσ.

Κακά τα ψέματα, νομίζω πως στην σκηνή Android επικρατούν 3 τάσεις:

1. Google phones (Nexus xxx)
  2. Samsung (Galaxy Sxxx, Galaxy Note xxx)
  3. Chinese (δεν αναφέρομαι σε απομιμήσεις κλπ αλλά σε εταιρείες τύπο Oppo, Xiaomi, Iocean. Jiayu κλπ)

Αφού είσαι ο τύπος που σκαλίζει, εστίασε περισσότερο όχι στην επίσημη υποστήριξη της εταιρείας αλλά στα

• hardware specs/features(micro SD, cameras, FM radio etc)
  • ανεπίσημη υποστήριξη από devs

Συνεπώς, όπως είπε και ο stormrain σε κόβω δαγκωτό για S3.

edit: Τις επιδόσεις που αναφέρεις τις φτάνεις με μια custom/AOSP ROM για το S3. Άλλωστε αυτός ήταν ο αρχικός λόγος που "πειράζαμε" τα android μας.

Απλά είναι άλλο πράγμα η ROM να είναι ραμμένη στα μέτρα του Nexus 4 και άλλο να την έχει φτιάξει ένας  -καλός μεν, ανεξάρτητος δε- developer με την ομάδα του.

Μετά από καιρό είμαι υπέρ της επίσημης υποστήριξης για την συσκευή που θα χρησιμοποιώ ως κύριο τηλέφωνο.

Ήταν ένας από τους λόγους που πήρα iPhone 5.

Αν το επόμενό μου τηλέφωνο είναι Android, θα είναι Google Phone (ούτε καν S4,One που λαμβάνουν τα Google updates, αν δεν βεβαιωθώ πως αφενός μεν θα τα λαμβάνουν για καιρό και αφετέρου δε πως δεν συντρέχει λόγος bugs κλπ).

• Like 1
Δημοσ.

Το 1G ram είναι αρκετό για τα σημερινά δεδομένα;

Είναι λίγο ειδικά για τηλέφωνα με μεγάλη ανάλυση οθόνης (HD+)

και με δεδομένο πως οι εφαρμογές γίνονται όλο και πιο βαριές, το θεωρώ λίγο.

Βέβαια είχα την εντύπωση πως μιλάγαμε για το SIII LTE με τα 2GB RAM.

Αλλά μάλλον αναφέρεσαι στο "απλό".

Για εμένα το 1GB είναι αποτρεπτικός παράγοντας γιατί μιλάμε για Android, δηλαδή το πλέον εξαρτώμενο από το hardware mobile OS.

Δημοσ.

Το SIII LTE αγγίζει τα 400 ευρώ, οπότε είναι no-go

Δεν θέλω να σε βάλω στην διαδικασία αυτή του να κάνεις stretch το budget σου,

αλλά ίσως καμιά φορά να αξίζει.

Anyway, το θέμα είναι πως με το 1GB αργά ή γρήγορα θα μπεις στην διαδικασία να βρίσκεις τρόπο να απελευθερώνεις μνήμη, είτε γιατί θα κολλάει λιγάκι εκεί που δεν κολλούσε, είτε γιατί θα κλείνουν για πλάκα πολλές εφαρμογές, είτε γιατί θα γίνει γενικότερα αργό το κινητό κλπ.

Εδώ στο Galaxy S θυμάμαι με τα 512ΜΒ RAM, ήταν τόσο τραγική η κατάσταση που στα καλά καθούμενα έκλεινε ο TouchWiz και μόλις πατούσες το πλήκτρο για τον App Drawer έκανε από την αρχή buffering στα εικονίδια. Tragic!

Δημοσ.

Εφοσον ησουν 2 χρονια ευχαριστημενος με το lg2x το οποιο απο μπαταρια ειναι στα επιπεδα του 4x και θα το κραταγες και αλλο ποιος ο λογος να πεταξεις 100+ ευρο παραπανω για κατι παρομοιο/κατωτερο σε καποια πραγματα οπως το s3?Γιατι και custom rom βλεπω να εχει πολλες το 4x και kernels απο καλους devs και φυσικα παρατεινουν και την μπαταρια αναλογα τι σε ενδιαφερει.Το nexus 4 και μονο που δεν περνει micro sd αποριπτετε αυτοματως.Το sony εχει 80 ευρο παραπανω αλλα με διπυρηνο.Αποψη μου οτι εφοσον με το 2x ησουν ευχαριστημενος και το κρατισες 2 χρονια δεν υπαρχει λογως να πεταξεις παραπανω χρηματα

Sent from my u8800pro using Insomnia

Δημοσ.

Θεωρω πως το πρωτο σου spec που πρεπει να κοιταζεις ειναι η Ram (2GB) και εννοειται και ο επεξεργαστης...

Σε αυτα τα χρηματα το nexus 4 ειναι super πιστευω κατα τη γνωμη μου .

Δημοσ.

Εφοσον ησουν 2 χρονια ευχαριστημενος με το lg2x το οποιο απο μπαταρια ειναι στα επιπεδα του 4x και θα το κραταγες και αλλο ποιος ο λογος να πεταξεις 100+ ευρο παραπανω για κατι παρομοιο/κατωτερο σε καποια πραγματα οπως το s3?Γιατι και custom rom βλεπω να εχει πολλες το 4x και kernels απο καλους devs και φυσικα παρατεινουν και την μπαταρια αναλογα τι σε ενδιαφερει.Το nexus 4 και μονο που δεν περνει micro sd αποριπτετε αυτοματως.Το sony εχει 80 ευρο παραπανω αλλα με διπυρηνο.Αποψη μου οτι εφοσον με το 2x ησουν ευχαριστημενος και το κρατισες 2 χρονια δεν υπαρχει λογως να πεταξεις παραπανω χρηματα

Sent from my u8800pro using Insomnia

Βασικά ήμουν με custom rom και το ανεχόμουν, γιατί τα 512 ram ήταν λίγα.

Απ ότι διαβάζω η LG βαδίζει στα ίδια βήματα, δηλαδή προβληματικά updates και κολλήματα που δε δικαιολογούνται από το hardware, διότι πάντα έγραφε απαράδεκτους drivers και κατέστρεφε τις συσκευές της. Βέβαια τα 240 ευρώ είναι μια τέλεια τιμή.. ειδικά όταν δεν έχω πολύ χρόνο να ψάξω, φοβάμαι μην το μετανιώσω όμως.

Με το τρέχον επίσημο λογισμικό (ποιο είναι άραγε;; ) πως πάει το 4X?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...