Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν λιγες εβδομάδες πωλητής της Forthnet επικοινώνησε μαζι μου (και με αλλους 1000 της περιοχής μου) για να μου πουλήσει υπηρεσίες Forthnet. Εγω, ποτέ μα ποτέ δεν θα άλλαζα εταιρεία. Πως με βρήκε στα καλά μου, μου είπε κι οτι με τα ίδια λεφτα θα εχω και Nova, ε ψιλοενθουσιάστηκα ειναι η αλήθεια και είπαμε το ναι.

Ο όρος μου ηταν σαφής. Τους λεω "Αυτη την στιγμή κατεβάζω με 2,4mb/sec. Αν ερθω σε εσας θα χασω ταχύτητα;". Η απάντηση ηταν κατηγορηματική. Δεν χάνεται ταχύτητα καθως η forthnet κανει χρήση δικτύου ΟΤΕ.

Κι απο 2,4mb/sec πέσαμε περίπου στο 1,5mb/sec. (direct download speed πάντα)

Επειδη στην βραση κολλάει το σίδερο, ξερετε πως μπορώ να κανω καταγγελία του συμβολαίου; Λεω να επικοινωνήσω με την ΕΕΤΤ. Δεν θα παρουν ΟΥΤΕ 1 ΕΥΡΩ! Κι ας με πάνε δικαστικά...

ας παρουμε μερικα πραγματα απο την αρχη.

α,τι ρουτερ εχεις τωρα?

β.τι ρουτερ ειχες παλια?δοκιμασες με το παλιο ρουτερ στην forthnet να δεις?

γ.γραψε μας τα στατιστικα .ποσο κλειδωνε παλια το ρουτερ αν εχεις καμια εικονα και ποσο συγχρονιζεις τωρα.με στατιστικα.αν σου εχουν δωσει το td5130 το technicolor γραψε τα στατιστικα απο εκειμεσα.θελω να δω αν εισαι σε alcatel η σε siemens γιατι μονο εκει μπορω να σκεφτω κατι που μπορει να σου εχει επηρεασει την ταχυτητα.

στ.μπορει να φοραει καποιο Profile η γραμμη σου.οποτε κανε copy paste τα στατιστικα πριν βγαλεις το δικανο.τα σκαγια κοστιζουν.

αν πχ επαιζες 24 mbit πριν οπως λες η κοντα εκει και τωρα εισαι με 15ari profile πανω σε alcatel δεν με παραξενευει που παιζεις λιγοτερο.οποτε εικονουλεςςςς:P

Επισκέπτης
Δημοσ.

Για να γελάσουμε και λίγο:

Δημοσ.

Αυτή η Forthnet, αχ! Ευτυχώς που έχω πάει Wind και να σου πω είμαι καλύτερα και από τον Οτε  αφού μου μένουν και 40 με 50 ευρώ στην άκρη κάθε μήνα :). Στο θέμα σου, νομίζω δεν μπορείς να κάνεις κάτι νόμιμα που να κατοχυρώνεσαι απόλυτα. 

Μα γιατί; Το μόνο που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι αφού αλλάξεις πάροχο, είναι να σου στέλνουν ετεροχρονισμένα, ανεξόφλητους, τάχα μου, λογαριασμούς. Με το σταυρό στο χέρι, κυριολεκτικά... Φίλε Kostas εύχομαι γρήγορα ξεμπερδέματα και σε δεύτερο χρόνο ξανασκέψου το. Με Wind προσωπικά έλυσα πολλά θέματα, εκτός από οικονομικά και αξιοπιστίας.

Δημοσ.

τι στο καλο γιατι ποτε μου δεν ειχα θεμα με τους λογαριασμους με καμια εταιρεια .ειχα vivodi ειχαν καθυστερηση αλλα οκ,vodafone οκ,forthnet οκ .wtf?

Δημοσ.

H Hol εχει γίνει πολύ αυστηρή και κόβει το νετ ή τουλάχιστον έτσι λέει εαν καθυστερήσεις 2 λογαρισαμούς αξίας 50 ευρώ σύνολο.Μια φορά μου έτυχε γιατι έλειπα εξωτερικό και μου έστειλαν αμέσως μήνυμα .. δεν καθυστερώ ποτέ λογαριασμούς. Τωρα τι να τους πείς.

Δημοσ.

H Hol εχει γίνει πολύ αυστηρή και κόβει το νετ ή τουλάχιστον έτσι λέει εαν καθυστερήσεις 2 λογαρισαμούς αξίας 50 ευρώ σύνολο.Μια φορά μου έτυχε γιατι έλειπα εξωτερικό και μου έστειλαν αμέσως μήνυμα .. δεν καθυστερώ ποτέ λογαριασμούς. Τωρα τι να τους πείς.

Πιστευω οτι ολοι αρχιζουν και γινονται πιο αυστηροι και βεβαα φταιει και ο κοσμος για αυτο.σε καποιον Provider ονοματα δεν λεμε πριν ξεκινησει να βαζει φραγη οταν δεν πληρωνες τον πρωτο λογαριασμο  υπηρχαν ατομα που δεν ειχαν πληρωσει πολλους πολλους μηνες.οι δικαιολογιες βεβαια προφανεις.δεν ερχεται ο λογαριασμος.χαθηκε και ολα αυτα.ρε μεγαλε αφου ξερεις οτι βγαινει καθε δυο μηνες τι περιμενεις να ερθει?οταν δεν εχει ερθει για 4 μηνες λες να σου εκαναν δωρο?κοινως μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα.και δεν μιλαω τωρα με την κριση αλλα προ κρισης.

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εντός 14 ημερών από την ενεργοποίηση απ' όσο γνωρίζω μπορείς να σταματήσεις το συμβόλαιο και να επιστρέψεις στον ΟΤΕ...

Θα το κοιτάξω.

πριν καθαρίσεις την καραμπίνα και γυαλίσεις το εξάσφαιρο, δεν κοιτάς τη συνδεσμολογία σου, γιατί τέτοιες ταχύτητες και με πτώση από προηγούμενο πάροχο σε forthnet δεν ακούγεται καλά.

Συγκεκριμένα, αφού ελέγξεις τη συνδεσμολογία σου για ενδεχόμενο πρόβλημα, πρέπει να γνωρίζεις ότι η Forthnet χρησιμοποιεί snr 6 αντί 9 και 12 άλλων παρόχων που σημαίνει αύξηση ταχύτητας, με το ίδιο χάλκινο δίκτυο του ΟΤΕ, σε σχέση με άλλο πάροχο που χρησιμοποιεί μεγαλύτερο snr.

Αφού ολοκληρώσεις τους ελέγχους στο χώρο σου, επικοινώνησε με το τεχνικό τμήμα της Forthnet και ζήτησε να ελέγξουν τη γραμμή σου.

Πλάκα κανεις, έτσι; Ελέγχο στο χώρο μου; Στις 8:00 είχα 2,4 και στις 9:00 ειχα 1,7. Δεν αλλαξα τα καλώδια μου. Δεν άλλαξα τίποτα. Ουτε καν ρουτερ. και εξηγώ παρακάτω...

Περίεργο βασικά που έχασες τοσο πολυ αν ειναι όντως ετσι γιατι η forthnet ισα ισα που χρησιμοποιεί μικρότερο snr 6 οποτε θα έπρεπε να ησουν πανω κατω στα ίδια.

Δώσε βασικά μερικά στοιχεία μεσα απο το router να δουμε , downstream , upstream snr κτλπ

Εγω αυτα δεν τα ξερω. Εγω ξερω οτι πληρώνω για αν εχω χαμηλότερες ταχύτητες. Τωρα για τα stream μου λες, δες αν ειναι αυτα που ζητας.

Current Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:

1020 / 15607 Max Bandwidth

(Up/Down) [kbps/kbps]:

1156 / 17108

Η πτώση μπορεί να οφείλεται στο crosstalk φαινόμενο 

Κι αυτο δεν ξερω τι ειναι.

ας παρουμε μερικα πραγματα απο την αρχη.

α,τι ρουτερ εχεις τωρα?

β.τι ρουτερ ειχες παλια?δοκιμασες με το παλιο ρουτερ στην forthnet να δεις?

γ.γραψε μας τα στατιστικα .ποσο κλειδωνε παλια το ρουτερ αν εχεις καμια εικονα και ποσο συγχρονιζεις τωρα.με στατιστικα.αν σου εχουν δωσει το td5130 το technicolor γραψε τα στατιστικα απο εκειμεσα.θελω να δω αν εισαι σε alcatel η σε siemens γιατι μονο εκει μπορω να σκεφτω κατι που μπορει να σου εχει επηρεασει την ταχυτητα.

στ.μπορει να φοραει καποιο Profile η γραμμη σου.οποτε κανε copy paste τα στατιστικα πριν βγαλεις το δικανο.τα σκαγια κοστιζουν.

αν πχ επαιζες 24 mbit πριν οπως λες η κοντα εκει και τωρα εισαι με 15ari profile πανω σε alcatel δεν με παραξενευει που παιζεις λιγοτερο.οποτε εικονουλεςςςς :P

Δουλευω το ΖΤΕ του ΟΤΕ. Δεν το άλλαξα παρα μονο τα username/password. Με το ρουτερ της forthnet στα speedtest δεν κέρδισα τίποτα. Μα τίποτα. Δεν ειδα καμία διαφορά. Και εχει και χειρότερο interface.

Ρε παιδια ειλικρινά, τι σημασία εχει ποσο κλειδωνε και ποσο συγχρονιζε. Κι αν οντως εχει σημασία, τοτε παει να πει οτι η Forthnet δεν κανει κατι καλα, κατι που εκανε καλυτερα ο ΟΤΕ.

Πάντως ειλικρινά... δεν περίμενα τοσες απαντήσεις.! Και σας ευχαριστώ για αυτο! :)

Το technicolor εχω. μπορεις να μου πεις τι ακριβως θελεις να δωσω σε print;

Επεξ/σία από Kostas88KG
Δημοσ.

! :)

Το technicolor εχω. μπορεις να μου πεις τι ακριβως θελεις να δωσω σε print;

192.168.1.254

broadband connection,dsl connection και μετα πανω δεξια details.τα θελω ολα.attenuation margin vendor Κτλ.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Poulinos, ξεχασα ( ; ) να αναφέρω οτι το ρουτερ της forthnet "το πεταξα" στην ακρη. Και η ιδια η forthnet μου ειπε οτι δεν πειραζει. Σου δινω οτι μπορώ απο την παρούσα κατάσταση. Απ οσα καταλαβα οτι μου ειπες δηλαδη...

Downstream/Upstream

SNR Margin: 6.0 dB     5.6 dB    

Line Attenuation:17.0 dB     10.7 dB    

Data Rate:17525 kbps     1021 kbps

Σε επικοινωνια μου με την forth με βαλανε να ανεβωκατεβαζω αρχεία, κι ενω αρχικα μου ειπαν οτι φαινεται βραχυκυκλωμα και οτι εχω επανω 8 συσκευες, μετα το ξεχασαν (το ξεχασα κι εγω γιατι με ξυπνησαν αρων αρων) και μου ειπαν οτι ολα ειναι κομπλε και οτι τοσο συγχρονιζει το ρουτερ. ο λογος; δεν ξερουμε και ο τεχνικος θελει 30 ευρω.

Δημοσ.

Poulinos, ξεχασα ( ; ) να αναφέρω οτι το ρουτερ της forthnet "το πεταξα" στην ακρη. Και η ιδια η forthnet μου ειπε οτι δεν πειραζει. Σου δινω οτι μπορώ απο την παρούσα κατάσταση. Απ οσα καταλαβα οτι μου ειπες δηλαδη...

Downstream/Upstream

SNR Margin: 6.0 dB     5.6 dB    

Line Attenuation:17.0 dB     10.7 dB    

Data Rate:17525 kbps     1021 kbps

Σε επικοινωνια μου με την forth με βαλανε να ανεβωκατεβαζω αρχεία, κι ενω αρχικα μου ειπαν οτι φαινεται βραχυκυκλωμα και οτι εχω επανω 8 συσκευες, μετα το ξεχασαν (το ξεχασα κι εγω γιατι με ξυπνησαν αρων αρων) και μου ειπαν οτι ολα ειναι κομπλε και οτι τοσο συγχρονιζει το ρουτερ. ο λογος; δεν ξερουμε και ο τεχνικος θελει 30 ευρω.

ηθελα το thomson γιατι λεει σε τι dslam πεφτεις που δεν το λεει το ρουτερ που εχεις.τα υπολοιπα τα λεμε με pm.

Δημοσ.

δεν ξερω αν ισχυει για ολους τους παροχους οτι μπορεις να διακοψεις στις 14 ημερες.καποιος ειχε πει οτι η εταιρεια του ειπε οτι δεν γινεται.δεν λεω για την forthnet αλλα γενικοτερα.δεν θυμαμαι ποια εταιρεια ειχε ο αλλος .οποτε καλο ειναι να το ρωτησεις πιο πριν.
επισης το Thomson το θεωρω πιο σταθερο απο το zte αλλα οκ αμα παιζει το zte μια χαρα κρατας αυτο.
επισης καλο θα ειναι να μην εχεις με την καμια πανω απο 2 σταθερα πανω στην γραμμη.
το γιατι ειναι λιγο μεγαλη ιστορια και καπου το εχω γραψει.
http://www.insomnia.gr/topic/486247-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%83%CF%85%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AD%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%AE-vdsl/
παντως με 17 attenuation να εχεις 2,4 mbyte Κατεβασμα ειναι δυσκολο.οπως σου ειπα και απλα το λεω και για τους υπολοιπους η παιρνεις απο κανα Mini dslam η ο παροχος παιρνει απο καμπινα αντι για χωρο φυσικης συνεγκαταστασης και ειναι πιο μακρυα απο το αστικο κεντρο του οτε οποτε για αυτο και το μεγαλυτερο attenation.το 17 ειναι περιπου 1 km και κατι

Δημοσ.

http://data.eixe.org/default.asp?ElementId=120981

Ας το διαβάσουμε όλοι για να ξέρουμε τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις μας.

απορω ποσοι το εχουν διαβασει. εδω κανουν καταγγελιες οτι δεν εχουν τηλεφωνο και πας εκει και εχει χαλασει το splitteraki απο το πολυ κοπανημα τραγικα πραγματα μερικες φορες.

και το κλασσικο πηρα πακετο 24 mbps.γιατι πιανω 5 .περιμενα οτι θα ειχα τουλαχιστον 15.

και αν ρωτησεις γιατι θα σου πουν.ε τοσο πιστευα οτι αφου ειναι 24 θα ειχα 15.λες και μιλαμε για ποσοστα επι ληστειας.η λεξη attenuation κτλ ειναι αγνωστες.

Δημοσ.

Νομίζω όλοι το ίδιο κάνουν. Σε εμένα η Wind είναι κάπως ελαστική. Μια φορά έτυχε να αφήσω απλήρωτους λογαριασμούς για τρεις μήνες και δεν είχα πρόβλημα - αν και είχα επικοινωνήσει πρώτα μαζί τους και είχα ενημερώσει.

Δημοσ.

Νομίζω όλοι το ίδιο κάνουν. Σε εμένα η Wind είναι κάπως ελαστική. Μια φορά έτυχε να αφήσω απλήρωτους λογαριασμούς για τρεις μήνες και δεν είχα πρόβλημα - αν και είχα επικοινωνήσει πρώτα μαζί τους και είχα ενημερώσει.

αν εχεις ενημερωσει ισως να υπαρχει διαφορετικη συμπεριφορα.κατα τα αλλα σε πολλους παροχους η φραγη μπαινει αυτοματα πχ στους 3 μηνες οποτε θελει λιγο προσοχη.απλα στην Hol ειχαν γραψει σε εναθεμα οτι αν δεν πληρωσεις δεν σε ανοιγουν ακομα και αν πεθαινεις στο σπιτι και δεν μπορεις να καλεσεις το ασθενοφορο επειδη δεν εχεις τηλ.οτι σου λενε το μηχανημα την εκανε δεν μπορουμε να επεμβουμε.συνηθως στους 2-3 μηνες μπαινει φραγη και στους 2-3 λογαριασμους δηλαδη 4+ μηνες μπορει να γινει οριστικη διακοπη της γραμμης.μετα και να πληρωσεις πρεπει να γινει αιτηση απο την αρχη.δεν ειναι δηλαδη φραγη ιντερνετ και εξερχομενων αλλα ειναι αιτημα καταργησης προς τον οτε.χανεις τον βρογχο σου.αν ειναι πολλα τα λεφτα κανεις διακανονισμο για να το γλυτωσεις παρα να το αφησεις απληρωτο.αλλα πλεον ολοι κανουν φραγες διοτι παλια που δεν εκαναν υπηρχαν ατομα που δεν ειχαν πληρωσει για μισο χρονο + με διαφορες δικαιολογιες οτι νανε.δεν ηρθε ποτε ο λογαριασμος μεχρι που καποιος μπορει να νομιζε οτι τον ξεχασαν και δεν τον χρεωνουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...