stavros34 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Πως μπορώ να δοκιμάσω μια μητρική μόνη της εκτός λαπτοπ για να δω αν δουλεύει;έχω αυτό το λαπτοπ και κάνει συνεχώς επανεκινησεις.θέλω να δω αν φταίει επειδή έφαγε μια πτώση και θέλω να δω απο τι είναι για να το αλλάξω.έχω βγάλει βάλει μπαταρίες και μικρή και μεγάλη μνήμες και ολα.τα ξαναεβαλα και τίποτα.θέλω να δω αν φταίει επεξεργαστης ή αν έχει σπάσει κάπου η μητρική...αν είναι επεξεργαστης έχω να τον αλλάξω...αν οχι πως μπορώ να μάθω τι;
Flying_Dutchman Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 8 Ιουλίου 2013 Είναι κλασσικό πρόβλημα του συγκεκριμένου μοντέλου (κι όχι μόνο βέβαια..). Φταίει η κάρτα γραφικών, και η κατάσταση σώζεται στην ουσία μόνο με το λεγόμενο reballing (δηλαδή να φτιαχτούν οι κολλήσεις κάτω από το τσιπάκι). Θέλει ειδικό εξοπλισμό και γνώσεις, και υπάρχουν και εταιρείες που το κάνουν (κόστος περίπου στα 100 ευρώ). Μπορεί να γίνει και reflow (με πιστόλι θερμού αέρα, αλλά η επισκευή δεν θα κρατήσει παρά ελάχιστο χρόνο). Είχα το ίδιο μοντέλο, δοκίμασα μόνος μου με 2 διαφορετικές μητρικές και απέτυχα και στις 2 παταγωδώς. Καλύτερα να το βάλεις για πώληση κι ό,τι πιάσεις. Δεν πολυ-αξίζει η επισκευή του. Γενικότερα, κάνε ένα search με aspire 5520 reboot problem και θα πάρεις μια ιδέα του προβλήματος.
stavros34 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δηλ βραχυκυκλωνει η κάρτα γραφικών και γιαυτό οι επανεκκινησεις;
SPANK Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Εγω λέω να δεις μερικά πράγματα ακομα δες λιγο θεμοκρασίες για ολο το σύστημα με το hwmonitor , κανε ενα memtest για τις ram και ενα stress test με το furmark για την κάρτα γραφικών. Restart κανει στο άκυρο η οταν παίζεις καποιο παιχνίδι ?
Flying_Dutchman Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δηλ βραχυκυκλωνει η κάρτα γραφικών και γιαυτό οι επανεκκινησεις; Στην ουσια χαλανε/σπανε οι κολλησεις (απ'οτι λενε, χρησιμοποιουσανε lead-free υλικο) απο τις αλλαγες θερμοκρασιας, τη χρηση και την ανεπαρκη ψυξη.
stavros34 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Το λαπτοπ δεν ανοίγει καν.όταν πατάω να ξεκινήσει ανάβει και σβήνει σε 2 δευτέρα.να μετρήσω ολα αυτά δεν μπορώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα