mak3don Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Γελάω με όλους τους "πρωτευουσιάνους" εδώ μέσα, που δείχνουν ότι δεν έχουν ιδέα, παρόλα αυτά ρίχνουν το ανάλογο post συμβουλή. Ελαιώδεντρα λέει... Τα δέντρα αυτά χρειάζονται αρκετά χρόνια (7-35) για να παράγουν ελιές. Πόσοι είχαν παππούδες που λέγανε "έβαλα αυτά τα δέντρα για τα εγκόνια μου"; Ο φίλος θέλει το πολύ μέχρι του χρόνου να παράγει κάτι. Ξεχάστε τα δέντρα. Είναι μακροπρόθεσμο project που κανείς νεο-νεοέλληνας έχει υπομονή να κάνει. Αν μας πει ο φίλος περί διαθεσημότητα ποτιστικών και νερού, μπορεί να βάλει και πατάτες. δεν γραφει καπου οτι θελει αμεσα λεφτα, λεει οτι εκει που ειναι να καθεται προτιμαει να το αξιοποιηση με καποιο τροπο και να βγαλει εξτρα εισοδημα
Cossutius. Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Εγώ πάντως κληρονόμησα και πρόλαβα να το πουλήσω προ κρίσης! Τέσσερα στρεμματάκια, μόλις είχε μπει και εντός σχεδίου, λουκούμι μου ήρθε! Αν το είχα κρατήσει, τώρα θα σκεφτόμουν κι εγώ τι σκ... να το κάνω, μέχρι τη στιγμή που θα το άφηνα κληρονομιά στα παιδιά που δεν έχω... Μάγκας. Ο άλλος που το κληρονομεί τωρα ομως δε μπορει να το πουλήσει. Ουτε να το αξιοποιησει αν δεν έχει φράγκα. Και κάτσε να δεις...θα πληρωσει κιόλας διοτι δεν ειναι αγρότης... Καλό ε??
deesnider Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Μάγκας. Μπα! Μάλλον τυχερός θα 'λεγα! Αλλού φαίνεται η μαγκιά...
Cossutius. Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Μπα! Μάλλον τυχερός θα 'λεγα! Αλλού φαίνεται η μαγκιά... Γιατι τυχερος? Ηξερες οτι δε μπορουσες/δεν ηθελες/ειχες οποιοδηποτε λογο, να το εκμεταλλευτεις και αντι να το αφησεις εκει σε μια γωνία να κάθεται, το έδωσες σε κάποιον που θα το εκμεταλλευτει με οποιονδηποτε τροπο. Πολυ καλή κινηση κατά την άποψή μου.
nicoc89 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 και εγώ έχω κάτι χωράφια και περιμένω να δω τι θα τα κάνωλεω να βάλω μερικά δέντρα αλλα να μην αργήσουν και πολύ το δέντρο ειναι καλύτερο αν το ξεκινήσεις απο σπόρο ή φιντάνι ?
deesnider Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Γιατι τυχερος? Ηξερες οτι δε μπορουσες/δεν ηθελες/ειχες οποιοδηποτε λογο, να το εκμεταλλευτεις και αντι να το αφησεις εκει σε μια γωνία να κάθεται, το έδωσες σε κάποιον που θα το εκμεταλλευτει με οποιονδηποτε τροπο. Πολυ καλή κινηση κατά την άποψή μου. Τυχερός ήμουν, διότι μπήκε εντός σχεδίου πριν πάρει ο διάολος την αγορά, οπότε μπόρεσα να το πουλήσω σε συμφέρουσα τιμή (το πούλησα σαν οικοδομήσιμο, εντός σχεδίου οικόπεδο, όχι σαν αγροτεμάχιο). Ότι δεν είχα σκοπό να το εκμεταλλευτώ είναι αλήθεια. Ούτε να χτίσω ήθελα, ούτε με καλλιέργειες ν' ασχοληθώ. Αν δεν είχε μπει στο σχέδιο τότε και ήθελα σήμερα - που η πορεία ένταξης έχει τελματώσει - να το πουλήσω, πάνω από 40.000 με 50.000 δεν έπαιρνα (λιγότερα, αν υπολογίσεις συμβολαιογραφικά, εφορίες και τα σχετικά). Επιβεβαιωμένο και διασταυρωμένο το νούμερο από όλους τους κτηματομεσίτες τής περιοχής, από τα οποία τα μισά θα ήταν δικά μου, αφού δικό μου ήταν το μισό και το άλλο μισό τού αδελφού μου και θα έπρεπε να πω κι ευχαριστώ αν έβρισκα αγοραστή έστω και για τόσα. Γι' αυτό σου λέω ότι ήμουν τυχερός. Τι τυχερός δηλαδή; Κωλόφαρδος τού κερατά!
crupo Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 και εγώ έχω κάτι χωράφια και περιμένω να δω τι θα τα κάνω λεω να βάλω μερικά δέντρα αλλα να μην αργήσουν και πολύ το δέντρο ειναι καλύτερο αν το ξεκινήσεις απο σπόρο ή φιντάνι ? Δεν ξερω ακριβως τι σκεφτεσαι αλλα δεντρακι ετοιμο θα παρεις. Ακομα και για το σπιτι σου για χαβαλε να θες να βαλεις δεντρο δεν βαζεις σπορο... Αν εβγαιναν ετσι τα δεντρα... Ποσο μαλλον για μια εκμεταλλευση που θες να σου δωσει λεφτα. Απο εκει και περα δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα. Αντε βαζω δεντρα και τελειωσε... Τυχερός ήμουν, διότι μπήκε εντός σχεδίου πριν πάρει ο διάολος την αγορά, οπότε μπόρεσα να το πουλήσω σε συμφέρουσα τιμή (το πούλησα σαν οικοδομήσιμο, εντός σχεδίου οικόπεδο, όχι σαν αγροτεμάχιο). Ότι δεν είχα σκοπό να το εκμεταλλευτώ είναι αλήθεια. Ούτε να χτίσω ήθελα, ούτε με καλλιέργειες ν' ασχοληθώ. Αν δεν είχε μπει στο σχέδιο τότε και ήθελα σήμερα - που η πορεία ένταξης έχει τελματώσει - να το πουλήσω, πάνω από 40.000 με 50.000 δεν έπαιρνα (λιγότερα, αν υπολογίσεις συμβολαιογραφικά, εφορίες και τα σχετικά). Επιβεβαιωμένο και διασταυρωμένο το νούμερο από όλους τους κτηματομεσίτες τής περιοχής, από τα οποία τα μισά θα ήταν δικά μου, αφού δικό μου ήταν το μισό και το άλλο μισό τού αδελφού μου και θα έπρεπε να πω κι ευχαριστώ αν έβρισκα αγοραστή έστω και για τόσα. Γι' αυτό σου λέω ότι ήμουν τυχερός. Τι τυχερός δηλαδή; Κωλόφαρδος τού κερατά! Καλα εσυ δεν μιλας για χωραφι. Μιλας για οικοπεδο ασχετα αν ηταν εκτος σχεδιου. Αγροτεμαχιο δηλαδη σε καλη θεση που το παιρνεις για να χτισεις οχι για να καλλιεργησεις. 10000 ευρω το στρεμμα για χωραφι δεν υπαρχει... Αν βρηκες ατομο που του το πουλησες για χωραφι πρεπει να βρηκες τον μεγιστο θυμα...
deesnider Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Αν βρηκες ατομο που του το πουλησες για χωραφι πρεπει να βρηκες τον μεγιστο θυμα... Είπα ότι το πούλησα για χωράφι; Σε κατασκευαστική εταιρεία το πούλησα και βέβαια για - πολλά - περισσότερα από 50.000. Σήμερα δε θα μπορούσα να το κάνω, εκτός κι αν ήμουν διατεθειμένος να το σφάξω στο γόνατο...
SpirtouLisS Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 deesnider και κοσουτιε εχω την εντυπωσει οτι αν συναντηθητε ποτε στη πραγματικη ζωη και τα κυτταρα του ενος ακουμπησουν τα κυτταρα του αλλο (κοινως δωσετε τα χερια μην παρεξηγηθω ) ο κοσμος θα καταρρευσει σε μια μαυρη τρυπα και μονο και μονο τοτε θα σταματησετε να φαγωνεστε... αυτα εν ολιγοις παω να βαλω καμια ταμπλετα γιατι μας φαγανε οι κουνουπες σημερα 1
deesnider Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 deesnider και κοσουτιε εχω την εντυπωσει οτι αν συναντηθητε ποτε στη πραγματικη ζωη και τα κυτταρα του ενος ακουμπησουν τα κυτταρα του αλλο (κοινως δωσετε τα χερια μην παρεξηγηθω ) ο κοσμος θα καταρρευσει σε μια μαυρη τρυπα και μονο και μονο τοτε θα σταματησετε να φαγωνεστε... αυτα εν ολιγοις παω να βαλω καμια ταμπλετα γιατι μας φαγανε οι κουνουπες σημερα Μα...σ' αυτό το θέμα, δε φαγωθήκαμε με το Ρωμαίο!
crupo Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Είπα ότι το πούλησα για χωράφι; Σε κατασκευαστική εταιρεία το πούλησα και βέβαια για - πολλά - περισσότερα από 50.000. Σήμερα δε θα μπορούσα να το κάνω, εκτός κι αν ήμουν διατεθειμένος να το σφάξω στο γόνατο... Εγραψε ο Cossutius το παρακατω. Ενα πολυ ωραιο τοπικ ηταν αυτο, που αποδεικνύει πως an κάποιος έχει κληρονομήσει ένα χωράφι, δε σημαίνει οτι μπορει και να το εκμεταλλευτεί, ειδικά αν δεν έχει το κεφάλαιο να το κάνει. Και απαντας εσυ αυτο. Εγώ πάντως κληρονόμησα και πρόλαβα να το πουλήσω προ κρίσης! Τέσσερα στρεμματάκια, μόλις είχε μπει και εντός σχεδίου, λουκούμι μου ήρθε! Αν το είχα κρατήσει, τώρα θα σκεφτόμουν κι εγώ τι σκ... να το κάνω, μέχρι τη στιγμή που θα το άφηνα κληρονομιά στα παιδιά που δεν έχω... Εξαλλου το θεμα ειναι για χωραφια και εσεις μας λες πως μοσχοπουλησες το αγροτεμαχιο-οικοπεδο. Καμια σχεση το ενα με το αλλο. Μην το παιρνεις πως σου την μπαινω. Απλως τονιζω το λαθος...
SpirtouLisS Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2013 Μα...σ' αυτό το θέμα, δε φαγωθήκαμε με το Ρωμαίο! ε ειναι να μη σας βγει το ονομα τελικα
Nick_444 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Γεια σας παιδιά! Έχω ένα χωράφι που είναι 1 στρέμμα με το ζόρι. Τι μου συμβουλεύεται να καλλιεργήσω για να βγάλω κέρδη άνω των 1000 ευρώ;
Denmark1 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 δεν υπάρχει σίγουρη απόδοση σε τίποτε! Πιθανά κέρδη πάνω απο 1000 να εύχεσαι...στα αγροτικά παίζει πολύ το τυχαίο..
Helionar Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Nick_444 είπε Γεια σας παιδιά! Έχω ένα χωράφι που είναι 1 στρέμμα με το ζόρι. Τι μου συμβουλεύεται να καλλιεργήσω για να βγάλω κέρδη άνω των 1000 ευρώ; παρα πολύ γενική περιγραφή. 1000€ το ετος/μηνα/βδομαδα? - προφανώς για το έτος μιλάς, αλλά διευκρίνησε το χωράφι ειναι κοντα σε αστικο ιστό, σε χωριο, σε ραχουλες, που? εχει χρησιμοποιηθει ξανα? ως τι? Θες αποκλειστικά καλλιέργεια ή γενικότερη εκμετάλλευση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα