Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αληθεια ειναι οτι τον τελευταιο καιρο που ψαχνω gaming setups στο youtube οι περισοτεροι εχουν mac για την επεξεργασια των βιντεακιων τους. Εγω ειμαι κονσολακιας δεν παιζω παιχνιδια στο PC. Με συμβουλευετε να παω σε Μακ η να κρατησω το μηχανημα που εχω?

Intel Core i5 3570k (OCed @ 4.5)

MSI Z77-G55

8GB RAM 1600mhrz

GTX 650ti Boost 2gb(την πηρα για Cuda)

post-257401-0-50795900-1373250361_thumb.jpg

Επεξ/σία από VagelisDer
Δημοσ.

πολύ αόριστος δώσε πληροφορίες ποιό είναι το σύστημά σου ποιά προγράμματα χρησιμοποιείς 

απ όσο ξέρω δεν τίθεται θέμα για το αν κάποιο είναι καλύτερο λειτουργικό εφόσον είναι συμβατό με τα προγράμματα που χρησιμοποιείς 

Δημοσ.

πολύ αόριστος δώσε πληροφορίες ποιό είναι το σύστημά σου ποιά προγράμματα χρησιμοποιείς 

απ όσο ξέρω δεν τίθεται θέμα για το αν κάποιο είναι καλύτερο λειτουργικό εφόσον είναι συμβατό με τα προγράμματα που χρησιμοποιείς 

Χρησημοποιω κυριως Sony Vegas Pro, την adobe premier και το φωτοσοπ. Επισης εχω δει κατι καλα προγραμματακια που ειναι διαθεσημα μονο σε μακ. Για παραδειγμα το Logic Pro που ειναι για τον ηχο.

Δημοσ.

επειδή δεν ασχολούμαι με video editing δεν μπορώ να σε βοηθήσω πολύ θα βοηθούσες όμως τα παιδιά που ξέρουν αν πεις το τωρινό σου σύστημα 

Δημοσ.

Πάντως για να προσθέσω και εγώ ένα λίθο.

Όσο έχω ψάξει για το λογισμικό καθαρά, δεν έχω βρει κάτι που να μου αποδεικνύει ότι τα mac όντως έχουν αυτό το "κάτι" παραπάνω για τα video/photo editting θέματα.

Όσον αφορά το design τους είναι καθαρά θέμα γούστου. Εγώ π.χ. το βρίσκω συμπαθητικό.

Όσον αφορά τα extra προγράμματα που λες ότι έχουν, θα σου έλεγα μην ξεχνάς ότι δεν υποστηρίζουν και κάποια που είναι συμβατά και στην windows πλατφόρμα, γιαυτό πρόσεξε καλά πρώτα τι θες πριν κάνεις οποιαδήποτε κίνηση.

Aν ότι χρειάζεσαι και πρόκειται να χρειαστείς υπάρχει, τότε οκ.(τα αυτονόητα δηλαδή)

Τώρα όσον αφορά τα hardware, πιστεύω ότι με τα χρήματα για κάθε ένα από τα προτεινόμενα mac συστήματα για design κλπ. παίρνεις σίγουρα pc μιας σκάλας πιο πάνω...    

Με βάση τις γνώσεις μου, προτείνω pc σίγουρα.

Τώρα ας πει και κάνας πιο έμπειρος για να μάθουμε και τίποτα καινούριο.

Θα δοκιμάσω τα osx σίγουρα σε κάποια στιγμή για να δω τι γίνεται επιτέλους.

Έχουν φαγωθεί όλοι να λένε ότι δεν υπάρχει καλύτερη λύση στο design γενικότερα και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί.

Δημοσ.

Κοίταξε η απόφαση είναι δική σου . Όπως προείπε και ο SwordWielder από πάνω είναι να σου αρέσει και το design γιατί σε μακ σκας αρκετά λεφτά και μπορείς να πάρεις με τα ίδια δυνατότερο πισί-καλύτερο hardware γιατί το βίντεο είναι απαιτητικό γενικά (χιλιοειπωμένο αυτό αλλά ορθό).

Όσον αφορά εικόνα και βίντεο σε μακ -

αφήνεις στην άκρη το sony vegas και κάτι σε στυλ lightworks (αν και μπορείς να φορέσεις windows με partitioning και bootcamp) και έρχεσαι αντιμέτωπος με Final cut pro 7 ,motion ,color , το Media 100 και άλλα ανάλογα με τις ανάγκες σου για επεξεργασία βίντεο.(Φυσικά υπάρχει και το ελεύθερο και ανάλαφρο imovie που όμως δε συνίσταται για σοβαρό edit).

Το premiere και το avid παίζουν και στα μακ.Εκτός από φώτοσοπ εδώ θα έχεις και το lightroom και το aperture ως εναλλακτικές για εικόνα !

Αναφορικά με τον ήχο τώρα δεν είμαι γνώστρια οπότε ας περιμένουμε τι θα πουν και οι πιο ειδικοί !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...