Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ποσό που διαθέτουμε :

Το πολυ 400 ευρω. Καλυτερα θα ηταν να ειναι γυρω στα 300 ή και 200 μιας και οπως θα δειτε η χρηση του υπολογιστη θα ειναι πολυ απλη...

Χρήση υπολογιστή :

Η χρηση θα ειναι πολυ απλη. Το 90% της χρησης περιλαμβανει internet, office, ταινιες. Αραια και που μπορει να χρησιμοποιηθει κανενα photoshop ή ακομα πιο σπανια να παιξω κανενα παιχνιδακι του στυλ need for speed. Αν και εχω να παιξω παιχνιδι εδω και 3 χρονια περιπου και ισως κανω και αλλα τοσα να ξαναπαιξω...

Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε:

Οχι κατι ιδιαιτερο με την εννοια πως δεν χρειαζομαι καποιο ειδικο προγραμμα για την δουλεια μου κλπ. Ενα απο τα πιο ''βαρια'' που χρησιμοποιω μερικες φορες ειναι το photoshop.

Ωστοσο δεν θα ηθελα να εχω και προβλημα στη χρησιμοποιηση καποιου προγραμματος. Π.χ. εχω κατεβασει το adobe after effects και θα ηθελα να πειραματιστω καποια στιγμη σε αυτο.

Αν βεβαια κατι τετοιο εκτοξευσει την τιμη το αφηνουμε...

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Αν όχι ποια οθόνη έχουμε και αν σκεφτόμαστε να αγοράσουμε μελλοντικά μια άλλη.

Προς το παρον δεν θα παρω οθονη εκτος και αν παιζει καμια καλη προσφορα σε αγορα μαζι με οθονη.

Αυτη τη στιγμη εχω μια Samsung SyncMaster 710N.

Μελλοντικα θα αγορασω καποια καλυτερη.

Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι?

Οχι.

Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε ( για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος).

Τρικαλα. Στην πολη υπαρχουν ολα σχεδον τα μεγαλα καταστηματα. Eshop, multirama, public, you, electronet, kotsovolos και αλλα. Πλαισιο νομιζω δεν εχουμε...

Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα?

Κατα προτιμηση απο το ιδιο καταστημα μιας και την συναμολογηση προτιμω να την κανει το καταστημα, αφου δεν ειμαι και πολυ σχετικος.

Αν φυσικα η διαφορα τιμης ειναι μεγαλη προτιμω την αγορα απο διαφορετικα καταστηματα και να το παω για συναρμολογηση σε ενα καταστημα της επιλογης μου.

Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο?

Οπως ειπα το συστημα θα συναρμολογηθει σε καταστημα. Ειτε στο καταστημα απο το οποιο θα αγορασω ολα τα κομματια, ειτε σε καταστημα της επιλογης μου αν τα κομματια αγοραστουν απο διαφορετικα καταστηματα.

Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα και πιο .

Να σας πω την αληθεια και xp να χρησιμοποιησω που ειχα ως τωρα δεν με πειραζει. Ισως μαλιστα να επιλεξω να βαλω και αυτα μιας κα τα εχω συνηθισει...

Εννοειται φυσικα πως αφου παιρνω καινουργιο μηχανημα θελω να μπορει να τρεχει ανετα και τα πιο καινουργια λειτουργικα...

Και να προσθεσω και κατι αλλο.

Σιγουρα οι απαιτησεις μου ειναι μικρες και μαλλον θα εξακολουθησουν να ειναι και στο μελλον. Ωστοσο θα ηθελα να εχω την δυνατοτητα για καποια καλη αναβαθμιση στο μελλον και να μην χρειαστει να τα αλλαξω ολα απο την αρχη. Αρα ξεκιναμε με μια καλη μητρικη????

Α και μη μου αρχισετε ολοι επειδη ειπα το πολυ 400 ευρω να μου βαζετε συστηματα με 400 μονο :-D . Ειπα και με 300 και με 200 αν γινεται... Αν θελετε βαζετε και απο τις 3 κατηγοριες και λετε τα υπερ και τα κατα...

Επεξ/σία από crupo
Δημοσ.

κουτί http://www.e-shop.gr/product?id=PER.806923 24 Ε

PSU http://www.e-shop.gr/product?id=PER.650960 49 E

GPU/CPU http://www.e-shop.gr/product?id=PER.559636 90 E

mobo http://www.e-shop.gr/product?id=PER.522990 63 E

RAM http://www.e-shop.gr/product?id=PER.552645 69 E

HDD http://www.e-shop.gr/product?id=PER.303647 54 E

DVD RW http://www.e-shop.gr/product?id=PER.321033 17

σύνολο 365 από αυτή τη σύνθεση μπορείς να κόψεις περίπου 30 Ε από τις RAM και να βάλεις 4G δεν το προτείνω κατά τα άλλα πιστεύω είσαι οκ

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστω παιδια. Θα μελετησω τις προτασεις του RellikEht και του Vtester απο το αλλο θεμα.

Καποιες ερωτησεις.

1. Η μητρικη που προτεινουν και ο RellikEht και ο Vtester παιρνουν μονο AMD επεξεργαστη?

2. Δεν εχω κανενα προβλημα να παρω επεξεργαστη AMD. Απλως επειδη δεν ειμαι εξοικιωμενος με AMD, θα ηθελα να μου πειτε με ποιον επεξεργαστη της intel ειναι συγκρισιμος αυτος που προτεινεται.

3. Ο επεξεργαστης εχει δικια του ψυκτρα πανω ετσι? Μηπως χρειαστει να παρω καμια καλυτερη γιατι κατι τετοιο διαβασα στα σχολια στο eshop.

4. Τροφοδοτικο μηπως πρεπει να παρω κανενα με περισσοτερα watt? Σαν αυτο με 53 ευρω στα 530 W? Ή θα μου ειναι αχρηστο...

5. Για ram λεω αρχικα να παρω μια μονο των 4G για να ριξω το κοστος. Μετα μπορω να βαλω οποτε θελω και αλλη ετσι δεν ειναι?

6. Εχω καποια πραγματα και απο τον παλιο υπολογιστη. Σκληρο δισκο, DVD RW και μια καρτα γραφικων. Αυτα ειναι.

Μπορω να τα χρησιμοποιησω αυτα ετσι ωστε να ριξω το αρχικο κοστος και αργοτερα σιγα σιγα να αγορασω καινουργια? Και τροφοδοτικο εχω αλλα λεω να μην το ρισκαρω εκει. Δεν θυμαμαι και ποιο εχω τωρα. Οταν το βρω θα σας το αναφερω μπας και γινεται να το γλυτωσουμε...

Δημοσ.

Ευχαριστω παιδια. Θα μελετησω τις προτασεις του RellikEht και του Vtester απο το αλλο θεμα.

Καποιες ερωτησεις.

1. Η μητρικη που προτεινουν και ο RellikEht και ο Vtester παιρνουν μονο AMD επεξεργαστη? μπορείς μόνο AMD και στο σιγγεκριμένο socket πχ.FM2 για όλες της μητρικές είναι αυτό   

2. Δεν εχω κανενα προβλημα να παρω επεξεργαστη AMD. Απλως επειδη δεν ειμαι εξοικιωμενος με AMD, θα ηθελα να μου πειτε με ποιον επεξεργαστη της intel ειναι συγκρισιμος αυτος που προτεινεται.

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.558359 αυτός εδώ 30 ευρό πιο ακριβός και ελάχιστα καλύτερος το bench είναι βασισμένο στον 1 πυρήνα

http://cpuboss.com/cpus/Intel-Core-i3-3220-vs-AMD-A8-5600K

3. Ο επεξεργαστης εχει δικια του ψυκτρα πανω ετσι? Μηπως χρειαστει να παρω καμια καλυτερη γιατι κατι τετοιο διαβασα στα σχολια στο eshop. ναι θα σου πρότεινα να αλλάξεις ψήκτρα αλλά πρώτα πάρτο δούλεψετο και μετά αν σου ανεβάζει θερμοκρασία αλλάζεις 

4. Τροφοδοτικο μηπως πρεπει να παρω κανενα με περισσοτερα watt? Σαν αυτο με 53 ευρω στα 530 W? Ή θα μου ειναι αχρηστο...είναι άχρηστο με μια γρήγορη ματιά δεν θα χρησιμοποιείς πάνω από 200 W 

5. Για ram λεω αρχικα να παρω μια μονο των 4G για να ριξω το κοστος. Μετα μπορω να βαλω οποτε θελω και αλλη ετσι δεν ειναι? σωστός έβαλα 8 ποιό πάνω για το photoshop που είπες και ποιό πολύ για να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου  στο μέλλον αλλά και με 4 δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα

6. Εχω καποια πραγματα και απο τον παλιο υπολογιστη. Σκληρο δισκο, DVD RW και μια καρτα γραφικων. Αυτα ειναι. 

Μπορω να τα χρησιμοποιησω αυτα ετσι ωστε να ριξω το αρχικο κοστος και αργοτερα σιγα σιγα να αγορασω καινουργια? Και τροφοδοτικο εχω αλλα λεω να μην το ρισκαρω εκει. Δεν θυμαμαι και ποιο εχω τωρα. Οταν το βρω θα σας το αναφερω μπας και γινεται να το γλυτωσουμε...

το μόνο που μπορείς είναι το κουτί(να μας το δίξεις πρώτα)

και το τροφοδοτικό πες μας μάρκα και WATT

Δημοσ.

το μόνο που μπορείς είναι το κουτί(να μας το δίξεις πρώτα)

και το τροφοδοτικό πες μας μάρκα και WATT

Μμμ πιστευα πως τον σκληρο και το DVD RW θα μπορουσα να τους χρησιμοποιησω. Για ποιο λογο δεν μπορω? Το dvd γιατι εχει συνδεση ide (νομιζω)? Ο σκληρος sata ειναι. Για ποιο λογο δεν μπορω? Αυτος πρεπει να ειναι ο σκληρος.

Οταν μπορεσω θα σας πω για τροφοδοτικο και κουτι γιατι τωρα δεν τον εχω σπιτι τον υπολογιστη.

Δημοσ.

Μμμ πιστευα πως τον σκληρο και το DVD RW θα μπορουσα να τους χρησιμοποιησω. Για ποιο λογο δεν μπορω? Το dvd γιατι εχει συνδεση ide (νομιζω)? Ο σκληρος sata ειναι. Για ποιο λογο δεν μπορω? Αυτος πρεπει να ειναι ο σκληρος.

Οταν μπορεσω θα σας πω για τροφοδοτικο και κουτι γιατι τωρα δεν τον εχω σπιτι τον υπολογιστη.

ναι ναι προφανώς μπορείς νόμιζα πως τα έγραψα ξέχασα φαίνεται(sorry) για το dvd δοκιμάζεις και μετά αν δεν γίνετε παίρνεις άλλο

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Λοιπον το τροφοδοτικο που εχω απο τον παλιο υπολογιστη ειναι 400 watt  και ειναι το παρακατω

zog2.jpg

Το κουτι που εχω ειναι αυτο

958b.jpg

6h76.jpg

d1lp.jpg

Μπορω να τα χρησιμοποιησω αυτα στο συστημα που προτεινει ο RellikEht ή και ο Vtester στο αλλο θεμα?

Δημοσ.

Κατέβασε αν θες Link.png Site: http://www.filehippo.com/download_speccy/download/4b213cb6a2f075318382a6681b32f84f/">αυτό και ανέβασε μετά μια φώτο απο το summary για να δούμε ακριβώς τι έχεις απο hardware. To τροφοδοτικό πάντως είναι λίγο ρίσκο κατα την γνώμη μου. Οχι τόσο λόγω δύναμης, αλλά λόγω παλαιότητας. Το κουτάκι, αν του κοτσάρεις 2 ανεμιστηράκια 80mm, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Το dvd όμως οχι (ide)

Δημοσ.

Ο συγκεκριμενος υπολογιστης τα εχει φτυσει επομενως δεν μπορω να βαλω αποτελεσματα απο το speccy. Μου καηκε ο επεξεργαστης και ισως και η μητρικη απο δικη μου μ@λ@κι@. Πηγα να μαστορεψω κατι με το ανεμιστηρακι και καηκαν τελικα...

Απο τον παλιο επομενως μπορω να χρησιμοποιησω

1. Τον σκληρο που ειναι ο EXCELSTOR TECHNOLOGY J880S. Αυτος δηλαδη.

2. Το DVD RW. Δεν ξερω το ακριβες μοντελο αυτη τη στιγμη και βαριεμαι να το ξεκουμπωσω τωρα, αλλα μαλλον εχει συνδεση ide. Τελοσπαντων αυτο το δοκιμαζω και αν δεν κανει παιρνω αλλο.

3. Το τροφοδοτικο

4. Το κουτι

Επομενως το τροφοδοτικο ειναι λιγο ρισκο λογω παλαιοτητας και οχι λογω watt ετσι? Εξαλλου και παραπανω τροφοδοτικο με 430 watt μου προτειναν. Αν τελικα το χρησιμοποιησω και τα φτυσει ας πουμε, υπαρχει κινδυνος να μου καψει και μητρικες, επεξεργαστη κλπ?

Στο κουτι για ποιο λογο να βαλω ανεμιστηρακια? Και σε ποιο σημειο πρεπει να τα βαλω? Ειμαι ολιγον ασχετος σε αυτα βλεπετε...

Δημοσ.

Mιας και ζήτησες intel, η πιο "βασική" σύνθεση για αυτά που θέλεις, κοστίζει 250ε. Επεξεργαστής απο you, κάρτα γραφικών απο digital master και τα υπόλοιπα απο eshop. 

Τα ανεμιστηράκια μπαίνουν εκει που έχω κυκλώσει.

post-98342-0-43748900-1374192235_thumb.jpg

post-98342-0-17068400-1374192253_thumb.jpg

post-98342-0-49819400-1374192268_thumb.jpg

post-98342-0-82421200-1374192552_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Οχι δεν κολλαω σε intel και amd λαθος καταλαβες. Απλως επειδη δεν ειμαι εξοικιωμενος με τα μοντελα amd ζητησα απο τον φιλο πριν μια συγκριση με κατι αντιστοιχο σε intel.

Βασικα το συστημα που μου προτεινε ο φιλος RellikEht καλο μου φανηκε.

Απλα προσπαθω να χρησιμοποιησω κατι απο τα παλια για να ριξω λιγο το αρχικο κοστος. Στο μελλον σιγα σιγα θα τα παρω και αυτα. Δεν θα μεινω με 80 gb σκληρο π.χ. :-D

Επομενως τον σκληρο μαλλον μπορω να τον χρησιμοποιησω.

Το dvd μαλλον οχι λογω ide. Αυτο παιζει να εχει και sata συνδεση? Γιατι βλεπω πως εχει και αλλες υποδοχες απο πισω.

Το θεμα ειναι τωρα τι να κανω με τροφοδοτικο (κυριως) και το κουτι...

Ενταξει το κουτι αν χρειαστει να αγορασω ανεμιστηρακια κλπ καλυτερα να δωσω 25 ευρω να παρω καινουργιο.

Για το τροφοδοτικο προβληματιζομαι πιο πολυ. Μεχρι τωρα δεν ειχα κανενα προβλημα βεβαια αλλα οσο να ναι ειναι παλιο.

Δημοσ.

Aν πας τελικά σε a8 απο amd, θες σίγουρα νέας τεχνολογίας τροφοδοτικό. Δεν θα έβαζα με τίποτα τέτοιο τροφοδοτικό σε apu και μάλιστα με 100w tdp. Αν πας στην intel, είναι λιγότερο επιτακτική η ανάγκη για τροφοδοτικό, αλλά στην θέση σου θα το άλλαζα ούτως η άλλως. Dvdr και με τις δυο συνδέσεις (ide και sata) δεν έχω δει. Η καλωδιοταινία πάντως που βλέπω μου λέει οτι σίγουρα είναι ide.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...