KaizerSoze Δημοσ. 24 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2003 [*] Punch-Drunk Love (Ομοίως και γιά τον Adam Sandler!!!)[*] 25th Hour Οι δύο τελευταίες είναι φετινές αλλά μάλλον πέρασαν απαρατήρητες. Προλαβαίνετε πάντως να τις δείτε σε κάποιο θερινό. Ti eipes wwreeeeeeeeeeeeeeeee???????? :evil: Aparatirito to 25th Hour???? Sta tartaraaaaaaaaaaa ierosyleeeeeeeeeeeee :twisted:
dim_b Δημοσ. 24 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2003 Ηρέμησε βρε. Γιά καλό το είπα. Εννοώ ότι πέρασε απαρατήρητο γιά τον περισσότερο κόσμο αφού δυστυχώς η Ελληνική διανομή (δε θυμάμαι πιά εταιρία το είχε) έκανε το θαύμα της και έθαψε μιά από τις καλύτερες ταινίες της χρονιάς. Ξέρεις πολλούς που να το είδαν; Εγώ, παρόλο που είχα διαβάσει τα καλύτερα λόγια και το περίμενα όλη τη χρονιά, μόλις την περασμένη εβδομάδα κατάφερα να το δω σε ένα θερινό (όπου το μπροστά αριστερό ηχείο, ακολουθώντας τα standards των περισσότερων θερινών, πρόσθεται τα δικά του ηχητικά εφέ στην ταινία ) ΥΓ. Περισσότερα γιά την ταινία στο αντίστοιχο topic, στο οποίο λόγω της χαλάρωσης μετά το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου έχω αμελήσει να γράψω
Leibniz Δημοσ. 24 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2003 1) Donnie Darko 2) Donnie Darko 3) Donnie Darko 4) Donnie Darko 5) Donnie Darko Ntroph sas, oute enas den to anefere.
giorgos th. Δημοσ. 26 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2003 kala re dim_b.apo tin arxi eipame oti to ti theorei o kathenas psagmenees tainies einai teleios ipokeimeniko.to na kritikareis ton enan kai ton allon den einai sosto :? . afou theoreis ton eauto sou toso kalo kai psagmeno typo trava na grapseis kritikes se kana periodiko kai oxi edo. filika giorgos. 8)
dim_b Δημοσ. 26 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 26 Αυγούστου 2003 Δε θεωρώ τον εαυτό μου ψαγμένο. Τα quotes δεν τα έκανα γιά να κριτικάρω κανέναν αλλά γιά να τονίσω ότι ο καθένας αντιλαμβάνεται τον όρο "ψαγμένες" με εντελώς διαφορετικό τρόπο άρα και το topic δεν έχει κανένα νόημα. Και οι πέντε ταινίες που έγραψες είναι φοβερές αλλά με ποιά λογική το "Blade Runner" ή η "Έκτη Αίσθηση" θεωρούνται "ψαγμένες"; Ειδικά η "Έκτη Αίσθηση" ήταν μιά από τις εμπορικότερες ταινίες όλων των εποχών. Συμφωνώ γιά το "Ghost Dog" και γιά το "Thin Red Line" (μόνο και μόνο επειδή επισκιάστηκε απο το "Saving Private Ryan" ενώ κατά την ταπεινή μου άποψη ήταν πολύ καλύτερο).
Ilsa Lund Δημοσ. 27 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2003 Τελείως υποκειμενικό το θέμα. Προσωπικά, ψαγμένες θεωρώ τις ευφυείς ταινίες που όταν τις βλέπεις αισθάνεσαι ότι ο σκηνοθέτης (που έχει φοβερό όραμα και αποστομωτική έμπνευση) σου κλείνει το μάτι :wink: Μερικές τέτοιες ταινίες που μου έρχονται στο μυαλό είναι 1. Le Fabuleux Destin d' Amelie Poulain (Αμελί) 2. El Angel Exterminador (Ο εξολοθρευτής άγγελος) 3. Τα φτερά του έρωτα 4. Νευρικός Εραστής 5. Fight Club [/i]
epote Δημοσ. 27 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2003 re paidia sto ameli ti diaolo vrikate? ego to varethika:(
epote Δημοσ. 27 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2003 h isos apla na htan mia haritomenh komodioula pou apla den htan apaisia kai epeidh exoume sinithisei stis amerikanikes ahdies tou stil ksero ti ekanes fetos to xeimona no 14 mas fanike h analafrh europaikh skinothesia gia oscar. eixe thn plaka tou alla den htan kai ayto to thespesio pragma pou oloi elegan akouga "tha bgeis me ena xamogelo mexri ta aytia, tha sou ftiaksei thn evdomada" emena isa isa pou mou diaskedase 2 ores kai ayto to varethika se kapoio shmeio, kai genikos exo thn eyxeria tou na skalizo tis tainies.
KaizerSoze Δημοσ. 27 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 27 Αυγούστου 2003 My friend epote symfwnw-ws synithws -mazi sou.Ektos apo ena simeio:Egw stin mia wra efyga apokei pou vlepane oi filoi mou to DVD(glitwsa ta 7 euro tou kinimatografou) kai piga sto saloni kai diavaza periodiko. Toso xrwmatisto glyfitzouri den antexetai dioti i zwi den einai toso polyxrwmi kai to Candy-Candy stylaki den mou aresei en genei. An me anagaze kapoios na tin dw olokliri meta tha petaga kai ena Eraserhead gia na staniarw...
epote Δημοσ. 28 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2003 kai to Candy-Candy stylaki den mou aresei en genei ta panta en sofia diatyposes megale kaizersoze! ahahahaha ayth einai h KALITERH on line perigrafh ths tainias pou exo diavasei!! sygnomh alla tha th leo apo do kai mpros! tha sou dino ta eysima opote xreiazete!
Ilsa Lund Δημοσ. 28 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2003 Κατά τη γνώμη μου, στο Αμελί τα περί feel good movie, πολύχρωμο γλειφιτζούρι, κοριτσίστικη τσιχλόφουσκα κ.λπ. είναι μόνο η επιφάνεια. Τα υπόλοιπα (τα ουσιώδη) είναι διαθέσιμα για όποιον θέλει και μπορεί να τα δει κι αυτό δεν είναι μομφή,αλλά διαφορετική κοσμοθεωρία που δεν την κρίνω αλλά τη διαπιστώνω και διαχωρίζω τη θέση μου. Δεν νομίζω ότι ο κόσμος της Αμελί είναι αγγελικά πλασμένος αλλά, αντίθετα, σκληρός, γεμάτος από ανθρώπους ερείπια, σκιές του εαυτού τους, ανεπαρκείς και ατελείς, περιορισμένους στο μικρόκοσμό τους και στην αδυναμία τους να κάνουν τις προσωπικές τους υπερβάσεις και να ξεφύγουν από τη μιζέρια τους (συμπεριλαμβανομένης, φυσικά,και της ηρωίδας). Το θέμα είναι πώς επιλέγεις να ζεις σε έναν τέτοιο (απόλυτα ρεαλιστικό κι ας συμβάλλει η εντυπωσιακή τεχνική επεξεργασία και η ιδιαίτερη φωτογραφία στην δημιουργία μιας "παραμυθένιας" ατμόσφαιρας) κόσμο (το να καταφεύγεις στη φαντασία όταν τα πράγματα αγριεύουν δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είσαι... αλαφροίσκιωτος, είναι κι αυτό ένα είδος παραμυθιάσματος και μάλιστα πιο υγιούς από πολλά που ξέρω) και πώς οι επιλογές του καθενός τον κάνουν να προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα τη ζωή τη δική του και των αγαπημένων του προσώπων. Η Αμελί είναι κατά κάποιο τρόπο, η άλλη όψη του ίδιου (αν και φαινομενικά εκ διαμέτρου αντίθετου) νομίσματος, δηλαδή του Ντελικατέσεν, δημιουργήμα κι αυτό του Ζαν-Πιερ Ζενέ. Είναι τυχαίο; Αυτά, παιδιά... Φιλικά, Ilsa
KaizerSoze Δημοσ. 28 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2003 Ilsa: http://us.imdb.com/Title?0116922 Mias kai thn exw prosfath,mia pio pithani-kai vasismeno se alithini iatriki periptwsi-periptwsi fygis stinfantasia.Kai sigoura mia kalyteri tainia apo to Amelie Akoma an thes mia tainia gia anthrwpous pou xreiazetai na zoun me tis epiloges tous kai na antimetwpizoun tis synepeis des ayto http://www.imdb.com/Title?0140352 I an thes tainia gia anthrwpous pou zoun se ena diko tous kosmo kai twra prepei na erthoun antimetwpoi me ayto,i wra tou apologismou des ayto http://www.imdb.com/Title?0307901 kai bebea tha mporousa na synexisw me tainies pio palies (oles i parapanw einai 1997-2002) alla den exei simasia
dim_b Δημοσ. 28 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2003 I an thes tainia gia anthrwpous pou zoun se ena diko tous kosmo kai twra prepei na erthoun antimetwpoi me ayto' date='i wra tou apologismou des ayto http://www.imdb.com/Title?0307901 [/quote'] Εμένα έλεγες "Ιερόσυλο" πιό πάνω αλλά τώρα εσύ τη συγκρίνεις με την Αμελί... :lol:
KaizerSoze Δημοσ. 28 Αυγούστου 2003 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2003 Sygrisi????Pou tin eides tin sygrisi???Tin thewrw asfalws anwteri tis Amelie -kai gia na min me fate:Den katigorw tin Amelie,apla EMENA den mou aresei(katholou) to styl tis Amelie
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.