glisakos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Καλημέρα παίδια... Μια φίλη μου έχει το laptop Sony Vaio VGN-NW21EF. Ενώ κάνει κανονική εκκίνηση και δουλεύει και το τερματίζεις σωστά, αν πας να το ξανά ανοίξεις μετά από ένα λεπτό (αφού το έχει κλείσει) ξεκινάει πέρναει την επιλογή για enter στο bios (καμιά φορά πάει και εκεί που φορτώνει τα windows) και μετά κλείνει (αν πάει να το ανοίξει μετά από κανένα 20'-30' θα ανπίξει) Τι μπορεί να φταίει και τι μπορώ να κάνω; Ευχαριστώ!!!
stratos_21 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 99% θερμοκρασία....Μου το έκανε κι εμένα όταν είχα τους ανοιχτούς drivers gpu για debian και έκλεινε από θερμοκρασία.Μέχρι να "κρυώσει" λίγο,και όταν δοκίμαζα να τον ανοίξω αμέσως,έκλεινε στο bootαρισμα!Πρέπει να τσεκάρει τις θερμοκρασίες της,φαντάζομαι χτυπάει 80άρια σε cpu πριν τον κλείσει,και δεν προλαβαίνει να αποβάλλει την θερμοκρασία στο ένα λεπτό.
glisakos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Σε ευχαριστώ για την απάντηση!!! Και τι έκανες; Τι μπορώ να κάνω;;;; Sent from my iPhone using Insomnia
stratos_21 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Εμένα το πρόβλημα ήταν πολύ συγκεκριμένο λόγω linux,απλά έβαλα τους "κλειστούς" drivers και λύθηκε με το κατέβασμα θερμοκρασιών. Εσύ πρέπει να ξεκινήσεις από τα βασικά: -Παρακολούθηση θερμ/σίας γενικά,αλλά και λιγο πριν το shutdown -Εσωτερικός καθαρισμός,αλλαγή πάστας -Ρώτα την αν έχει βάση και αν όχι δες με μια βάση τι διαφορά θα έχει -Ακόμη και σκανάρισμα για malware που μπορεί να γονατίζει τον επεξεργαστή και αυτός να θερμαίνεται Επίσης τσεκάρισμα αν της το κάνει στο ρεύμα/μπαταρία/και στα 2 Edit:Είναι η ίδια κοπέλα που την έπαθε με την αποκοπή αρχείων? Πονηρούλη
glisakos Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Σε ευχαριστώ φίλε. Όχι δεν είναι η ίδια κοπέλα ευτυχώς. Απλός χρήστης. Παντός έβαλα και άλλο σκληρό και το ίδιο έκανε. Δν ξέρω αν βοηθάει αυτό. Sent from my iPhone using Insomnia stratos_21 τον σκληρό τον έχω βάλει σαν εκωτερικί και με ένα πρόγραμμα έδειξε μέγιστη θερμοκρασία 41-50 Κελσίου. Με τον όρο κλειστούς τι εννοείς;;; Sent from my iPhone using Insomnia
stratos_21 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Αν το λάπτοπ έχει Win 7 ή γενικά Windows μην δίνεις βάση σε αυτό που σου λέω για drivers.Αυτό ισχύει μόνο για linux. Αν το δοκίμασες και με άλλο σκληρό,και η θερμ/σία του είναι όσο έγραψες,δεν είναι εκεί το πρόβλημα. Κατέβασε το HWMonitor και παρακολούθα θερμ/σίες cpu/gpu.Επειδή το λάπτοπ πρέπει να είναι κοντά στα 5 χρόνια,και είμαι σίγουρος ότι η κοπέλα δεν θα έχει ασχοληθεί με καθαρισμό,εσωτερικά θα έχει αναπτύξει βλάστηση και θα υπερθερμαίνεται.Αν μετά από χρήση φτάνει 80άρια + ,τότε δεν το γλιτώνεις το άνοιγμα...
coolerman Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 αυτό εννοείται βέβαια,ΑΝ δεν το κατεχεις το πηγαίνει/ς σε κατάστημα που ασχολούνται τους πληρώνεις και γίνεται σωστά η δουλειά. γιατί αν δεν ξέρεις και νομίζεις οτι το έχεις το "θέμα" χειρότερα μπορείς να το κάνεις και να γίνει ζημιά. 1
Jannis64 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2013 (επεξεργασμένο) Παρατήρησε αν λειτουργεί σωστά το ανεμιστηράκι για την ψύξη του επεξεργαστή. Αν λειτουργεί, δες αν βγαίνει ζεστός αέρας από τον αεραγωγό στην αριστερή πλευρά, κοντά στην υποδοχή VGA. Αν δεν υπάρχει καλή ροή αέρα από τον αεραγωγό, το χνούδι από τη μέσα μεριά της ψύκτρας πιθανόν να έχει φράξει τα πάντα. Ακολούθησε και τα βήματα που σου προτείνονται από τον stratos_21, για να αποκλείσεις άλλα πιθανά ενδεχόμενα που δημιουργούν το πρόβλημα. Επεξ/σία 11 Ιουλίου 2013 από Jannis64
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα