Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδια θα ηθελα και εγω με την σειρα μου να σας ρωτησω/να μου προτεινετε την αγορα καποιου σετ-ακιου.

αυτην την στιγμη το pc ειναι ως εξής

οθόνη:22αρα LG

MOBO:p5e (με περασμενο το firmware της rampage formula)

Καρτα γραφικων:5770 ATI

CPU:core2duo E8300 

RAM:4gb hyperx 800 mhz

HDDs:SSD 120GB agility 3,και αλλους 5 μηχανικους

PSU:700W  OCZ 

Αρχικα θα ηθελα να ξερω αν ειναι "worth it" η αλλαγη (αν θα δω διαφορα δηλαδη λογω του οτι δεν σκοπευω να αλλαξω vga συντομα )και αν θα πρεπει να κατευθυνθώ προς amd μερια(γιατι αυτο με βλεπω να κανω)

Αυτα που εχω στο μυαλο μου να αγορασω ειναι τα εξης.

CPU:Link.png Site: http://www.e-shop.gr/s/PER.559643/AMD-FX-8320-35GHZ-8-CORE-BOX.html">FX 8320
MOBO:Link.png Site: http://www.e-shop.gr/s/PER.522992/ASUS-M5A99FX-PRO-R20-RETAIL.html">Asus mobo
ή Link.png Site: http://www.e-shop.gr/s/PER.526933/GIGABYTE-GA-990FXA-UD3-RETAIL.html">Gigabyte mobo

RAM:Link.png Site: http://www.e-shop.gr/s/PER.549299/CORSAIR-CMZ8GX3M2A1600C9B-VENGEANCE-8GB-2X4GB-PC3-12800-DUAL-CHANNEL-KIT-BLUE.html">Corsair 8gb ddr3 1600mhz

Ευχαριστω.

Δημοσ.

Μια χαρα είναι η αναβάθμιση και θα δεις μεγάλη αλλαγη αλλά εγώ θα σου έλεγα !

A) AMD FX 8320   (αν δεν κλοκάρεις δες και τον FX 8350)

Β) ASUS M5A97 R2.0 ή GIGABYTE 970A-UD3 ή GIGABYTE 990XA-UD3 (Δεν χρειάζεσαι κάτι καλύτερο)

Γ) G.SKILL 8GB DDR3 1600Mhz ( οι vegeance έχουν θεματάκια ....)

Δ) CPU COOLER ( γύρω στα 30-40€ !) SCYTHE ASHURA ή SCYTHE MUGEN,

---------------------------------------------------------------------------------------

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρα ειναι αυτα που επέλεξες , απο motherboard θα έλεγα asus και αν μπορεις αργότερα να πήγαινες και σε ενα monitor 24αρι

• Like 2
Δημοσ.

Μια χαρα είναι η αναβάθμιση και θα δεις μεγάλη αλλαγη αλλά εγώ θα σου έλεγα !

A) AMD FX 8320   (αν δεν κλοκάρεις δες και τον FX 8350)

Β) ASUS M5A97 R2.0 ή GIGABYTE 970A-UD3 ή GIGABYTE 990XA-UD3 (Δεν χρειάζεσαι κάτι καλύτερο)

Γ) G.SKILL 8GB DDR3 1600Mhz ( οι vegeance έχουν θεματάκια ....)

Δ) CPU COOLER ( γύρω στα 30-40€ !) SCYTHE ASHURA ή SCYTHE MUGEN,

---------------------------------------------------------------------------------------

Ευχαριστω για την ταχυτατη απαντηση! 

Απλα ειπα να επιλεξω κατι "καλυτερο" σαν μητρικη επειδη την εχω πατησει και ειχα παρει παλαιοτερα κατι σαπιες οι οποιες δεν υποστηριζαν τα Χ πραγματα και εχω παθει ψυχολογικα τωρα xD.

Για τo stock cpu cooler ουτε λογος ε?

Δημοσ.

Οι μητρικές που σου λέω είναι δοκιμασμένες απροβλημάτιστες και έχουν επάνω τους τα πάντα ! Δεν χρειάζεται ακριβότερη μητρική !

1) Η GIGABYTE 970A-UD3 εχει 10-φασικό κύκλωμα τροφοδοσίας για τον επεξεργαστή , 6xsata III ,4X USBIII και αρκετές θύρες επέκτασης !

2) H GIGABYTE 990XA  είναι το ίδιο πράγμα με την 970Α μόνο που κάνει και CROSSFIRE 2X8 ( δυο κάρτες γραφικών)

3) H ASUS έχει 4+2 κύκλωμα τροφοδοσίας και έχει επάνω της ότι και η GIGABYTE 970 .

Δεν έχεις λόγο να φοβάσαι τις μητρικές είναι πολύ πολύ καλές !

Στην Ελλάδα με τις θερμοκρασίες τις καλοκαιρινές όλα τα cpu θέλουν aftermarket ψύκτρα ! Ναι χρειάζεσαι ,.

Δημοσ.

Ευχαριστω για την ταχυτατη απαντηση! 

Απλα ειπα να επιλεξω κατι "καλυτερο" σαν μητρικη επειδη την εχω πατησει και ειχα παρει παλαιοτερα κατι σαπιες οι οποιες δεν υποστηριζαν τα Χ πραγματα και εχω παθει ψυχολογικα τωρα xD.

Για τo stock cpu cooler ουτε λογος ε?

Όσο αφορά το stock cpu cooler μπορεις να το χρησιμοποιήσεις για αρχή και να πάρεις κατι καλύτερο αργότερα , αν παλι βγαίνει το budget σου το παίρνεις απο τώρα ενα καλύτερο ενοω

Δημοσ.

Αν δεν είναι ips η LG αργότερα να πας σε ips και μεγαλύτερη αν γίνεται.

Μια παλια ειναι απο τοτε που ειχαν βγει τα 1080p.μεχρι στιγμης την παλευει μπορω να πω.

Δημοσ.

Θα σου ελεγα να πας σε 6πυρηνο και τα λεφτα  να τα δωσεις σε μια καρτα γραφικω , δλδ δυο ειναι οι περιπτωσεις

1) κανεις video editing- rendering etc? : παρε ιντελ, δεν ειναι τυχαιο οτι τα μακ δν χρησιμοποιουν αμδ

2) δεν κανεις  τα παραπανω? : οι 2, και τις περισσοτερες φορες οι 4 πυρηνες θα παιζουν μπιριμπα μεταξυ τους.

(αν παιζει πολυ Multitasking 2-3 οθονες etc παω πασσο)

απο μητρικες δεν ξερω χριστο, το μονο που μπορω να πω ειναι οτι η Gigabt καρτα μου, την ειχα 10 χρονια και ειχα αλλαξει 3 cpus,  υπερσυγχρονισμους κτλ. Απλως δλδ, οτι ειναι καλη , τωρα για την αλλη δν ξερω, μπορει να ναι και καλυτερη

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...