Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα.Προσπαθώντας να εκκινήσω το λάπτοπ, άρχισε να ηχεί ένα επαναλαμβάνομενο μπιπ και να βγάζει ένα μήνυμα σε ασπρόμαυρη οθόνη που με οδηγούσε στην επιλογή ασφαλούς ή κανονικής εκκίνησης των windows, στην περίπτωση που η λειτουργία του λάπτοπ διακόπηκε απότομα (γεγονός που δε συνέβη). Δοκίμασα και τις δύο επιλογές, αλλά προτού φορτώσουν τα windows έπαυε η λειτουργία του λαπτοπ. Αυτό συνέβη αρκετές φορές, ώσπου τελικά ξεκίνησαν τα windows χωρίς πρόβλημα, ύστερα από απανωτές προσπάθειες.

Σε τι είδους πρόβλημα μπορεί να παραπέμπει; Να υποθέσω ότι το λάπτοπ ψοφά ύστερα από 4,5 χρόνια ζωής;

Δημοσ.

Κοίτα τα μπιπ ανάλογα με την motherboard υπονοούν καποιο προβλημα του συστήματος ή  αν είναι ολα οκ ψάξε να βρεις ανάλογα το μοντέλο της motherboard ποσά μπιπ ακους και θα δεις το προβλημα σου.

Δημοσ.
Dr Marley

Δεν πέρασε από το μυαλό μου να μετρήσω τα μπιπ ;)

discoboyminimal

Δεν κατάλαβα το λάθος... Είμαι και ξανθιά :wacko:

MoviemakerGr

Θα κατεβάσω το πρόγραμμα και θα ενημερώσω

Καταλήγουμε σε μητρική από ό,τι κατάλαβα...

Δημοσ.

Τώρα που το ξαναδιαβάζω το ενα είναι άσχετο με το άλλο και με ξεγέλασε κατα πάσα πιθανότητα δεν έχεις περιστροφή στην ψύξη,ο υπολογιστής νόμιζες οτι έκλεισε κανονικά, απλα έκλεισε λόγο υπερθέρμανσης λίγο πριν κλείσει κανονικά..

Πότε τον καθάρισες τελευταία φορά ? Άκουγες τίποτα θορύβους πριν η καταλάβαινες οτι καίει σε κάποια σημεία πολύ ?

Δημοσ.

οφτοπικ : πηγα να απαντησω σε αλλο θεμα αλλα η απαντηση μου διατυπωθηκε εδω εντελως τυχαια.:P και μετα το edit εγραψα 'λαθος'.

οντοπικ : αρχικα εγω το προβλημα αυτο το συναντησα σε λαπτοπ με σκληρο που ειχε bad sector.εκεινο δεν κανει μπιπ αλλα κανει 'post' τα λαμπακια του και τα ξανασβηνει αν υπαρχει προβλημα.μου εκανε κανα λεπτο να boodαρει με συνεχεις επανεκινησεις και να ανοιγε τον επινα με καμια μπλε οθονη μετα.μετα την αλλαγη σκληρου ετρεχε μια χαρα , αλλα τωρα αρχιζει να μου το ξανακανει και δεν ξερω γιατι.δηλαδη σε καθε boot κανει κανα 2-3 post και μετα ανοιγει.θα δω μηπως ξελασκαρε κανας σκληρος και δεν παταει καλα στο ρευμα(?)δεν ξερω..αλλα οι επομενες σκεψεις μου εμενα θα ειναι να παει memtest , αλλαγη τροφοδοτικου , αλλος σκληρος αλλο λειτουργικο και μετα αντιπροσωπια

Δημοσ.

Βασικά οπως αναφέρθηκε και παραπάνω βαλε το hwmonitor Και ανέβασε μια φωτογραφία με θερμοκρασίες απο ολο το σύστημα

Δημοσ.

εγω ψιλο-αποκλειω θερμοκρασιες, δεν εχει να χασει να μας τις πει κιολας.αλλα με το που πατας το ΟΝ δεν πιστευω να βαραει 80-90-100 βαθμους θες κανα 1-2 λεπτα με 90% usage για να γινει αυτο.και αφου κοψει ο επεξεργαστης συχνοτητες ρευματα κλπ.

ελεγξε και τον σκληρο σου μια με hdsentinel

Δημοσ.

Κάνε αυτό που προτείνει ο Dr Marley.Τα μπιπ κατά την εκκίνηση υποδηλώνουν πρόβλημα  hardware. Ακόμη κι αν δεν "πατάει" καλά κάποιο εξάρτημα (μνήμες-σκληρός-κάρτα γραφικών...) στην υποδοχή του μπορεί να ακουστούν  μπιπ και να μην εκκινεί το PC.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...