Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια, μπαινω στο θεμα.Ενας φιλος μου ανοιξε μαγαζι και εχει 2 ρουτερς. ενα  connex(που δινει ιντερνετ) και ενα tp-link(ως ριπιτερ). επισεις εχει και το συστημα με τα μηχανακια παραγγελειας. το προβλημα ειναι οτι για να λειτουργησουν τα μηχανηματα εχουν ip 192.168.0.* (255.255.255.0)ενω το ιντερνετ εχει 192.168.1.*(255.255.255.0). ενω υπαρχει ιντερνετ ασυρματα οι υπολογιστες που τρεχουν το προγραμμα απο τα μηχανακια παραγγελειων δεν μπορουν πα παρουν ιντερνετ. αν αλλαξω τις ip τοτε εχει ιντερνετ κανονικα αλλα δεν χανεται η συνδεση των μηχανων. υπαρχει λυση?

Δημοσ.

Εγώ βλέπω δύο εσωτερικά δίκτυα, το .1.χ και το .0.χ άρα για να βγεις απο το ενα δίκτυο στο άλλο πρέπει να ορίσεις routing table στο κάθε μηχάνημα

Δημοσ.

Εγώ βλέπω δύο εσωτερικά δίκτυα, το .1.χ και το .0.χ άρα για να βγεις απο το ενα δίκτυο στο άλλο πρέπει να ορίσεις routing table στο κάθε μηχάνημα

Συνηθως σε μαγαζια οσες εγκαταστασεις εχω δει  ειναι στο ιδιο φυσικο "δικτυο" απλα εχουν στατικες ip .Δηλαδη αν αλλαξεις ip αλλαζεις και broadcast domain.Και πολλα access point εχουν default password οπως και δικτυακοι εκτυπωτες καθως και βασεις δεδομενων μπαινεις με root σκετο.

Δημοσ.

απλα με το να τα εχεις στο ιδιο δικτυο εχει το κακο οτι τα Pos ειναι στο ιδιο δικτυο με το ιντερνετ.καποιοι για λογους ασφαλειας τα χωριζουν ειτε με vlans ειτε με διαφορετικα δικτυα/ρουτερς

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...