leonidasgr2003 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 γεια σας, τρακαρα το αμάξι , καταστρ΄φηκε ολο το μπροστα μερος , η μηχανή βεβαια δουλευει κ τσουλαει το αμαξι. κ δεν ξερω αν αξιζει το φτιάξιμο. κ εχω 3500Ε σε δόσεις. αν πω στην εθνική "δεν σας πληρώνω" τι γίνεται ; θα στείλουν γερανό για το αμαξι ή θα με κυνηγάνε δικαστικώς;; θα ζητανε περιουσιακα στοιχεια κλπ; 2
Alchemist` Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 γεια σας, τρακαρα το αμάξι , καταστρ΄φηκε ολο το μπροστα μερος , η μηχανή βεβαια δουλευει κ τσουλαει το αμαξι. κ δεν ξερω αν αξιζει το φτιάξιμο. κ εχω 3500Ε σε δόσεις. αν πω στην εθνική "δεν σας πληρώνω" τι γίνεται ; θα στείλουν γερανό για το αμαξι ή θα με κυνηγάνε δικαστικώς;; θα ζητανε περιουσιακα στοιχεια κλπ; Ρε αδερφέ... αγόρασες αυτοκίνητο -> το τράκαρες -> δικό σου πρόβλημα -> απο που κ' ως πού θα σταματήσεις να το πληρώνεις? φυσικά και θα σε κυνηγήσουν και καλά θα κάνουν Imho... Το να σου πάρουν το αυτοκίνητο τρακαρισμένο και να ξεμπερδέψεις δύσκολο... 3
shine Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 ρε φίλε μάλλον τρολάρεις. εσύ τι λες θα σου πούνε τι κρίμα που τράκαρες πάρε ένα άλλο να κάνεις τη δουλειά σου επειδή σε λυπηθήκαμε; τι ακούμε ρε (τι διαβάζουμε μάλλον) 4
BritGreek Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Από τη στιγμή που για το αυτοκίνητο πληρώνεις δόσεις, στην πραγματικότητα δεν είναι δικό σου μέχρι να το εξοφλήσεις, αλλά φέρεις την πλήρη ευθύνη γι' αυτό. Εννοείται ότι συνεχίζεις να πληρώνεις. Δεν σε υποχρέωσαν να κάνεις μικτή ασφάλεια; Αποκλείεται να μην υπάρχει όρος/ρήτρα μέσα στο συμβόλαιο για τέτοιες περιπτώσεις.
Tenshi Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Από τη στιγμή που για το αυτοκίνητο πληρώνεις δόσεις, στην πραγματικότητα δεν είναι δικό σου μέχρι να το εξοφλήσεις, αλλά φέρεις την πλήρη ευθύνη γι' αυτό. Εννοείται ότι συνεχίζεις να πληρώνεις. Δεν σε υποχρέωσαν να κάνεις μικτή ασφάλεια; Αποκλείεται να μην υπάρχει όρος/ρήτρα μέσα στο συμβόλαιο για τέτοιες περιπτώσεις. Τίποτα δέν είναι σίγουρο. Όταν πήρα δάνειο 11Κ για καινούριο αμάξι,υπήρχε απλά η παρακράτηση κυριότητας και το θέμα της ασφάλισης ήταν στην διακριτική μου ευχέρεια.Ουσιαστικά το αμάξι ανήκε στην τράπεζα έως ότου το εξοφλήσω. Οταν πήρα δάνειο 3Κ για μεταχειρισμένο αμάξι,δέν υπήρχε κάν παρακράτηση κυριότητας!Αν το αμάξι δέν έχει παρακράτηση,ουσιαστικά μιλάμε για κάτι "δικό μου" και αποτελεί περιουσιακό στοιχείο.Απο εκεί και πέρα μένει η οικονομική εκκρεμότητα μεταξύ του δανειολήπτη και της τράπεζας,η οποία δέν έχει καμία διαφορά απο ένα υπόλοιπο στην πιστωτική κάρτα.Αν κινηθεί νομικά η τράπεζα,το μόνο περιουσιακό στοιχείο προς κατάσχεση είναι ένα τρακαρισμένο όχημα. Επειδή έχει ενδιαφέρον το θέμα (απο νομική σκοπιά), οι Ιουδαίοι να κάνουν ένα break αφήνοντας τις κοτρόνες κάτω... 5
SOCRATIS1000 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Φιλε μιλαμε για δανειο ,δεν το πηρες απο την τραπεζα το αυτοκινητο ,λεφτα πηρες,δεν τους νοιαζει τι αγορασες,πρεπει να ξοφλησεις.Θα πας δικαστικως και θα χασεις κιολας,τσαμπα θα τρεχεις.
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Από τη στιγμή που για το αυτοκίνητο πληρώνεις δόσεις, στην πραγματικότητα δεν είναι δικό σου μέχρι να το εξοφλήσεις, αλλά φέρεις την πλήρη ευθύνη γι' αυτό. Εννοείται ότι συνεχίζεις να πληρώνεις. Δεν σε υποχρέωσαν να κάνεις μικτή ασφάλεια; Αποκλείεται να μην υπάρχει όρος/ρήτρα μέσα στο συμβόλαιο για τέτοιες περιπτώσεις. Οχι δεν σε υποχρεωνουν να κανεις μικτη. Τίποτα δέν είναι σίγουρο. Όταν πήρα δάνειο 11Κ για καινούριο αμάξι,υπήρχε απλά η παρακράτηση κυριότητας και το θέμα της ασφάλισης ήταν στην διακριτική μου ευχέρεια.Ουσιαστικά το αμάξι ανήκε στην τράπεζα έως ότου το εξοφλήσω. Οταν πήρα δάνειο 3Κ για μεταχειρισμένο αμάξι,δέν υπήρχε κάν παρακράτηση κυριότητας!Αν το αμάξι δέν έχει παρακράτηση,ουσιαστικά μιλάμε για κάτι "δικό μου" και αποτελεί περιουσιακό στοιχείο.Απο εκεί και πέρα μένει η οικονομική εκκρεμότητα μεταξύ του δανειολήπτη και της τράπεζας,η οποία δέν έχει καμία διαφορά απο ένα υπόλοιπο στην πιστωτική κάρτα.Αν κινηθεί νομικά η τράπεζα,το μόνο περιουσιακό στοιχείο προς κατάσχεση είναι ένα τρακαρισμένο όχημα. Επειδή έχει ενδιαφέρον το θέμα (απο νομική σκοπιά), οι Ιουδαίοι να κάνουν ένα break αφήνοντας τις κοτρόνες κάτω... Αυτο πως γινεται ?? Τι στοιχειο ειχαν οτι χρωστας ?
BritGreek Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Αυτο πως γινεται ?? Τι στοιχειο ειχαν οτι χρωστας ? Κάποιες αντιπροσωπείες πριν από 4 χρόνια που έψαχνα εγώ, πράγματι δεν έκαναν παρακράτηση κυριότητας. Δεν ξέρω το πώς.
Γιάννης Platano Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Κάποιες αντιπροσωπείες πριν από 4 χρόνια που έψαχνα εγώ, πράγματι δεν έκαναν παρακράτηση κυριότητας. Δεν ξέρω το πώς. Εχω παρει αρεκτα καινουργια αμαξια με δανειο και παντα υπηρχε παρακρατηση εκτος το πρωτο το 1988 που ειχα τα κλασικα γραμματια Μοναδικη εξαιρεση λογω νομου και δεν ξερω γιατι το τριτεκνικο Honda CRV που πηρα το 2008
kage Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 αλλο να παρεις δανειο για μεγαλο ποσο και αλλο για μικρο(για τα παλια χρονια συζηταμε μονο) ισως να μην χασετε τιποτα αλλο περα απο το αυτοκ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΜΑΥΡΟ ΤΕΙΡΕΣΙΑ. τι σημαινει αυτο?οτι γλυτωσες τα 3χιλ.και μπορει στο μελλον να μην ξαναπαρεις δανειο γιατι μπηκες στον μαυρο τειρεσια ή να κανεις καποια "σοβαρη"δουλεια και ο συνεταιρος-αντ/πεια να δει οτι εχεις κατι ανεξοφλητα δανεια αρα λαμογιο-ασυνεπης-μη εμπιστος κτλ.
leonidasgr2003 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 ρε παιδιά αμα δεν πληρώνεις τις δόσεις η τράπεζα, κατάσχει το αμάξι ! η τρέχουσα αξία του αυτ/του είναι 3500Ε (τόσο θα με αποζημείωνε η ασφαλιστική αν με τρακάρανε ) οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί να μην κατασχουν το τρακαρισμένο αμάξι ? αδυναμία πληρωμής και συμψηφισμός των 3500Ε με την κατάσχεση του αυτ/του. Όσο για τον τυρεσία , κανείς δεν παίρνει δάνεια πλέον ...
BritGreek Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 ρε παιδιά αμα δεν πληρώνεις τις δόσεις η τράπεζα, κατάσχει το αμάξι ! η τρέχουσα αξία του αυτ/του είναι 3500Ε (τόσο θα με αποζημείωνε η ασφαλιστική αν με τρακάρανε ) οπότε δεν καταλαβαίνω γιατί να μην κατασχουν το τρακαρισμένο αμάξι ? αδυναμία πληρωμής και συμψηφισμός των 3500Ε με την κατάσχεση του αυτ/του. Όσο για τον τυρεσία , κανείς δεν παίρνει δάνεια πλέον ... Από τη στιγμή που όλα τα δάνεια και όλοι οι λογαριασμοί που έχουμε είναι συνδεδεμένοι με την Εφορία, δεν νομίζω ότι μπορεί κάποιος να δηλώσει αδυναμία πληρωμής, αν το ποσό που οφείλει το έχει σε καταθέσεις. Αν το ποσό που οφείλει κανείς υπερβαίνει το ποσό που καλύπτει πχ η κατάσχεση του αυτοκινήτου, δεν ξέρω τι άλλο μπορούν να του πάρουν μετά. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος ειδικός.
mphxths Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Αν το αμαξι αγοραστηκε απο αντιπροσωπεια με δανειο απο συνεργαζομενη τραπεζα , ΣΥΝΗΘΩΣ γινεται παρακρατηση κυριοτητας μεχρι να το ξοφλησεις...και σε περιπτωση που δεν πληρωσεις τις δοσεις...ξερωγω....το αμαξι δεν σου ανηκει αρα καλλιστα μπορουν να το παρουν..υποθετω Αν καποιος πηρε καταναλωτικο δανειο απο τραπεζα και με αυτο αγορασε αμαξι ή τελοσπαντων εβαλε προκαταβολη για αμαξι , απο κει και περα η τραπεζα χεστηκε τι τον εκανες τον παρα..αν πηρες αμαξι ή αν αγορασες κωλαδικο...αυτη θελει να βλεπει να πεφτουν οι δοσεις καθε μηνα.... Υποθετω οτι αν δεν πληρωσεις , δοσεις..αρκετες....τειρεσιας και μιας και ολα ειναι συνδεδεμενα οπως ειπε και ο συμφορουμιτης , παιζει και να στα τσιμπησουν απο τιποτα καταθεσεις αν υπαρχουν.... κοινως ο τιτλος του θεματος υποδηλωνει ή τρολλινγκ ή καποιον ανηλικο
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 γεια σας, τρακαρα το αμάξι , καταστρ΄φηκε ολο το μπροστα μερος , η μηχανή βεβαια δουλευει κ τσουλαει το αμαξι. κ δεν ξερω αν αξιζει το φτιάξιμο. κ εχω 3500Ε σε δόσεις. αν πω στην εθνική "δεν σας πληρώνω" τι γίνεται ; θα στείλουν γερανό για το αμαξι ή θα με κυνηγάνε δικαστικώς;; θα ζητανε περιουσιακα στοιχεια κλπ; Δικε μου τι ωραια που θα ηταν η ζωη αν γινονταν ολα ετσι. Θα επαιρνα αυριο δανειο 500.000 ευρω, θα αγοραζα μια σπιταρωνα, θα αραζα καμια 2ετια να κανω τη ζωη μου και αν μεχρι τοτε δεν εχω γινει διευθυντικο στελεχος σε πολυεθνικη ωστε να μπορω να ξεπληρωσω το δανειο, θα βαλω μια φωτια στο σπιτι να το καψω και θα τους πω "καηκε, δεν πληρωνω!". Παω να παρω κι ενα διακοποδανειο για το καλοκαιρακι τωρα, να παω μια Χαβαη και μολις γυρισω θα τους πω οτι δεν περασα καλα με το δανειο τους και δεν θα ξεπληρωσω! Τι σου ειναι ο Ελληνας ομως ε... 8
LRoi Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 7 Ιουλίου 2013 Επειδή δούλευα ως πωλητής παλαιότερα, στο θέμα της κυριότητας, τράπεζες όπως η Εγνατία (aka Marfin) έδιναν δάνεια χωρίς παρακράτηση με μεγαλύτερο επιτόκιο και σε κάποιες περιπτώσεις, αν ο πελάτης είχε χοντρό εκκαθαριστικό, του έδιναν με χαμηλό επιτόκιο και χωρίς παρακράτηση. Αν δεν έχει γίνει παρακράτηση, πιστόλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις