Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα δεις τεράστια διαφορά με καινούρια ψύκτρα πάντως. 10 βαθμούς τουλάχιστον σε σχέση με την εργοστασιακιά. Δες και στις αγγελίες εδώ μέσα μήπως πουλάει κανείς καμιά ψύκτρα. Καλό είναι να πάρεις ψύκτρα με μεγάλο ανεμιστήρα αν σε παίρνει (12άρι η 14άρι). Μέτρισε την απόσταση με έναν χάρακα από την άκρη του επεξεργαστή μέχρι το πλαινό του κουτιού για να ξέρεις ακριβώς πόσο μεγάλη ψύκτρα σε παίρνει να βάλεις.

Το κουτί σου έχει καλό εξαερισμό; Έβαλες τους ανεμιστήρες από την σωστή φορά;;; (Μπροστά να τραβάνε μέσα αέρα και πίσω πάνω να διώχνουνε αέρα)

Ναι σωστά τους έχω, πάντως το πρόβλημα ξεκίνησε με τον νέο επεξεργαστή τον 965 Χ4 phenom, με τον παλιό 955 Χ2 τόσα χρόνια δεν είχα πρόβλημα...

10 βαθμοί κάτω λίγο δεν είναι; :unsure:

Το λέω αυτό γιατί με ανησυχεί που πιάνει 65 και δουλεύει φουλ ο stock ανεμιστήρας και κάνει σαν κομπρεσέρ το pc

αν είναι 10 παρακάτω και να μην κάνει θόρυβο, εντάξει..

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ανάλογα με την κατάσταση του εσωτερικού σου, cable management κλπ, κατεβαίνει και παρακάτω εύκολα.

Όπως είπα και πριν, οι phenom 695 είναι θερμοί σε όλους. Δεν θα έχεις πρόβλημα όμως με μια after market ψύκτρα και καλή τοποθέτηση πάστας καλής μάρκας.

Εγώ δεν έχω καθόλου θόρυβο, τίποτα, ακόμα και σε full load, μην σε ανησυχεί καθόλου αυτό.

Κοίτα μόνο να πάρεις ψύκτρα με 120mm fan, μην πας σε 80mm (που έχει stock o 965).

Όσον αφορά στον πλαινό fan:

Κατά περιπτώσεις, μπορεί να δημιουργήσει τυρβώδη ροή μέσα στο κουτί και να έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα, αύξηση δηλαδή της θερμοκρασίας στο εσωτερικό του κουτιού σου αντί για μείωσή της. Το έχω δει να συμβαίνει. Οπότε, δοκίμασε με κανένα φτηνό fan αρχικά (ή δανείσου από κανέναν φίλο) και δες τι συμβαίνει στο δικό σου κουτί, πριν προχωρήσεις στην αγορά κάποιου ακριβότερου  / καλύτερου μοντέλου.

Δημοσ.

Δεν θα έχεις πρόβλημα όμως με μια after market ψύκτρα και καλή τοποθέτηση πάστας καλής μάρκας.

Την πάστα την απλώνεις ή βάζεις μόνο στο κέντρο του επεξεργαστή και ότι γίνει.. από την επαφή που προκύπτει μεταξύ ψύκτρας και cpu;

Εγώ πάντα την τοποθετώ γύρω γύρω με το δάκτυλο σε σακουλάκι ναύλον..

Δημοσ.

Την πάστα την απλώνεις ή βάζεις μόνο στο κέντρο του επεξεργαστή και ότι γίνει.. από την επαφή που προκύπτει μεταξύ ψύκτρας και cpu;

Εγώ πάντα την τοποθετώ γύρω γύρω με το δάκτυλο σε σακουλάκι ναύλον..

Στην μέση , δες βασικά και εδώ οδηγίες απο το site της arctic silver (http://www.arcticsilver.com/PDF/appmeth/amd/md/amd_app_method_middle_dot_v1.3.pdf)

Δημοσ.

Υπάρχουν κάμποσοι τρόποι, ο καθένας θα σου πει τον δικό του.

Προσωπικά την βάζω στο κέντρο και απλώνεται μόνη της, δεν είχα ποτέ πρόβλημα.

Γύρω γύρω από τι; Αν θες να την απλώνεις εσύ, χρησιμοποίησε μια πλαστική κάρτα και άπλωσέ την ομοιόμορφα. Μην πας πολύ προς τις άκρες, γιατί μπορεί να λιώσει και να στάξει εκτός ορίων, με τα όποια αποτελέσματα.

Αυτή η μέθοδος μπορεί να δημιουργήσει φυσαλίδες βέβαια, οι οποίες πρέπει να αποφεύγονται.

Δημοσ.

Έχει προσφορά το Eshop την Hyper T4..

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.806877&sid=1

Tώρα Ηyper T4 ή  Hyper 212 Evo, ποια είναι καλύτερη;

Όλα τα χρόνια την άπλωνα με πιστωτική κάρτα..

Την τελευταία φορά συμβουλέυτηκα ένα φίλο και την άπλωσα με το δάκτυλο, καλυμμένο με νάυλον

Προς αποφυγήν φυσαλίδων - υποτίθεται..

Τι να πω, ίσως δοκιμάσω στη μέση μια κι έξω..

Δημοσ.

Έχει προσφορά το Eshop την Hyper T4..

http://www.e-shop.gr/product?id=PER.806877&sid=1

Tώρα Ηyper T4 ή  Hyper 212 Evo, ποια είναι καλύτερη;

Δες εδώ, ακριβώς αυτό που ρωτάς http://dvtests.com/?p=11083

Απ'όσο φαίνεται η Τ4 υπολείπεται λιγάκι της 212 αλλά για νορμάλ χρήση θα σε καλύψει πιστεύω.

So I believe I am done testing and it’s about time to express my opinion about Cooler Master Hyper T4:

1. Cooler Master Hyper T4 - It’s the latest budget cooler offered from Cooler Master with price lower than the Cooler Master Hyper Hyper 212 Evo and as we all saw with lower performance. Well what can I say. As we all saw from the tests the cooler behaves very well compared to 212 EVO when cooling a processor working at default frequency at idle or stressed. Yes, it can handle an overclocked processor too but only at idle, unfortunately it can’t handle overclocked processor when it is working at full load. And that is completely acceptable when we talk about a lower price. After all, everybody who wants to do something more by overclocking and doing tests can find bigger coolers with better performance. This one won’t help for sure with overclocking results, but will help for normal and daily usage.
  2. About the noise –  the fan is working just fine. Yes, of course at maximum revolutions it gets a bit noisy but not so bad as someone may think. And with the provided PWM feature I am pretty sure that the motherboard won’t use the fan at maximum revolutions per minute or at least not for a very long time.
  3. Appearance – Pretty standard structure with a fan used basically for almost all Cooler Master coolers lately. But I can say with hand on my heart that it looks better than its big brother.

As a disadvantage I can point out that there is no way to install the cooler in vertical position on AMD sockets.

Δημοσ.

10 βαθμοί κάτω λίγο δεν είναι; :unsure:

Το λέω αυτό γιατί με ανησυχεί που πιάνει 65 και δουλεύει φουλ ο stock ανεμιστήρας και κάνει σαν κομπρεσέρ το pc

αν είναι 10 παρακάτω και να μην κάνει θόρυβο, εντάξει..

Σου είπα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 βαθμούς κάτω. Και καμία σχέση σε θόρυβοι εννοείτε! Μπορεί με μια καλή ψύκτρα να κατέβεις και 15-25 βαθμούς, εξαρτάτε από το τι θα βάλεις και πόσο δυνατό/θορυβώδη ανεμιστήρα θα έχει. Εγώ έχω Fx-8150 και άλλαξα την stock με την Prolimatech Genesis(από αγγελία από εδώ μέσα την πήρα) της έβαλα και 2 ανεμιστήρες 14άριδες 4pin(που ένωσα με διακλαδωτή στην θέση για CPU FAN) και βρήκα την ησυχία μου.

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για την βοήθεια σας..

Απ ότι φαίνεται η λύση του προβλήματος μου είναι η αγορά μιας καλής ψύκτρας -  δυστυχώς διαπίστωσα ότι το κουτί μου δέχεται ψύκτρα έως 150mm- οπότε  ''άνοιξα'' νέο topic εδώ: 

http://www.insomnia.gr/topic/492222-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%88%CF%8D%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82-%CE%B5%CF%8E%CF%82-150mm/

• Like 1
Δημοσ.

Μπορεί να φταίει η μητρική σου, σύμφωνα με αυτά που γράφεις στο άλλο τόπικ. Οπότε μην βιαστείς να αγοράσεις ψύκτρα.

Δημοσ.

Μπορεί να φταίει η μητρική σου, σύμφωνα με αυτά που γράφεις στο άλλο τόπικ. Οπότε μην βιαστείς να αγοράσεις ψύκτρα.

Λες ε;

Κοίτα, θα πάρω μια ψύκτρα, χαμένη δεν θα πάει..

Πάντως και πριν τα τινάξει η μητρική, δούλευε δυνατά το fan -όταν φόρτωνε η cpu - ήταν απαράδεκτο...

Απλά δεν είχα μπει στον κόπο να ελέγξω θερμοκρασίες...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...