Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Λοιπόν έβγαλα άκρη με το speedfan! το πρόβλημα λύθηκε - εντάξει ανέβηκε λιγάκι η θερμοκρασία από τους 37 στους 45 βαθμούς - εντάξει θα πειραματιστώ κι άλλο αργότερα αν χρειαστεί- αλλά λείπει ο θόρυβος του ανεμιστήρα..

Ευχαριστώ πολύ παιδιά για την βοήθεια σας!

Πρέπει οπωσδήποτε να το ρυθμίσεις για αυτόματο έλεγχο,αν ζοριστεί ο Η/Υ και δεν ανεβάσει αυτόματα στροφές θα ψήνετε ο επεξεργαστής σου...

Μπορείς να ρίξεις μια ματιά εδώ αν θες...

http://theelf.hostoi.com/speedfan.html

Δημοσ.

Τίποτα παιδιά, υπάρχει πρόβλημα σηκώνει υψηλή θερμοκρασία το μηχάνημα..

το άφησα να δουλεύει στο full - 6700rpm-  το ανεμιστηράκι και έτρεξα για δέκα λεπτά το pro 2013

έπιασε 58 βαθμούς - είναι και πρωί ακόμα -  απ ότι ξέρω πάνω από 65 στον phenom 965  είναι πρόβλημα...

Σε περιβάλλον windows  τώρα που σας γράφω είναι στους 49...

Το μόνο που κάνω τώρα για να μην μου παίρνει τ΄αυτιά είναι... με το Speedfan κατεβάσω αισθητά τις στροφές, περίπου στις 3400... 

θερμοκρασία   54 με 58... και δεν ζορίζω την cpu..

Άσχετα κάθε φορά που κάνω restart η shutdown το speedfan χάνει τις ρυθμίσεις του... 

και ξανά μανά απ΄την αρχή... υπάρχει κάποιος τρόπος να αποθηκευτούν;

απ ότι βλέπω θα  πάω για καμιά ψύκτρα της προκοπής..

Δημοσ.

Κοιτα οι βαθμοί που λες δεν ειναι και κατι το εξωφρενικό τωρα δεν ξέρω για τους phenom τι υσχίει μην ξεχνάς οτι ειναι και καλοκαίρι ετσι και ειναι γενικά ποιο ζεστά τα πράγματα , ομως καλο θα ηταν να πάρεις μια αλλη ψύκτρα εχεις δεν εχεις θέμα με τις θερμοκρασίες σίγουρα δηλαδή θα ειναι καλύτερα

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν πολλά θέματα με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή και την stock ψύκτρα αν ψάξεις λίγο στο forum.

Είναι θερμός επεξεργαστής, η stock ψύκτρα δεν κάνει έτσι κι αλλιώς. Και 'γω 50αρια βάραγα σε idle καλοκαίρι - κάνει και πολύ θόρυβο.

Πήγαινε σε καμμία after market και θα είσαι μια χαρά.

Εγώ πήρα αυτήν http://www.amazon.co.uk/computers-accessories/dp/B0068OI7T8 και πραγματικά η διαφορά είναι τεράστια.

100% ευχαριστημένος.

Δημοσ.

Κοιτα οι βαθμοί που λες δεν ειναι και κατι το εξωφρενικό τωρα δεν ξέρω για τους phenom τι υσχίει μην ξεχνάς οτι ειναι και καλοκαίρι ετσι και ειναι γενικά ποιο ζεστά τα πράγματα , ομως καλο θα ηταν να πάρεις μια αλλη ψύκτρα εχεις δεν εχεις θέμα με τις θερμοκρασίες σίγουρα δηλαδή θα ειναι καλύτερα

τώρα πριν λίγο έπιασε 64 στον firefox... 

ανέβασα τις στροφές στις 4100 και έπεσε στους 60... 

σκέψου να είχα ακόμα το pro....

μια καλή ψύκτρα κατά πόσο μπορεί να ρίξει την θερμοκρασία;

Α κάτι που ξέχασα, η μητρική μου είναι από επισκευή , παίζει να γίνεται τίποτα περίεργο; Δηλαδή  να ευθύνεται κατά κάποιο τρόπο κι αυτή;

Δημοσ.

χμμ όντως 64 ειναι πολύ τώρα φαντάσου και ο δικός μου i7 975 που γενικά το 1366 ειναι ζεστούλι socket και ειμαι στους 40 με aftermarket όμως. Μια καλή ψύκτρα με πολλα heatpipes και γενικά καλους ανεμιστήρες μπορεί να σου ρίξει αρκετά την θερμοκρασία αλλα φυσικά εξαρτάται να εχει και καλο αερισμό το κουτι έτσι και να ειναι καθαρό απο σκόνες κτλπ

Ποσα χρήματα θα έδινες για καλη ψύκτρα ?

Δημοσ.

χμμ όντως 64 ειναι πολύ τώρα φαντάσου και ο δικός μου i7 975 που γενικά το 1366 ειναι ζεστούλι socket και ειμαι στους 40 με aftermarket όμως. Μια καλή ψύκτρα με πολλα heatpipes και γενικά καλους ανεμιστήρες μπορεί να σου ρίξει αρκετά την θερμοκρασία αλλα φυσικά εξαρτάται να εχει και καλο αερισμό το κουτι έτσι και να ειναι καθαρό απο σκόνες κτλπ

Ποσα χρήματα θα έδινες για καλη ψύκτρα ?

είναι δύσκολες οι εποχές δυστυχώς ,το πολύ μέχρι 40 ευρώ...

Δημοσ.

είναι δύσκολες οι εποχές δυστυχώς ,το πολύ μέχρι 40 ευρώ...

Αυτη που προτείνει ο φίλος παραπάνω ειναι μια καλή λύση και ενταξει σίγουρα καλύτερη απο την μαμα που έχεις , παρε και arctic silver 5 πάστα αν δεν έχεις.

Δημοσ.

Αυτη που προτείνει ο φίλος παραπάνω ειναι μια καλή λύση και ενταξει σίγουρα καλύτερη απο την μαμα που έχεις , παρε και arctic silver 5 πάστα αν δεν έχεις.

Κοιτάω τις διαστάσεις της και είναι ζήτημα αν θα χωρέσει...  

Γι΄αυτήν τη γνώμη έχετε;

http://eworld.com.gr/products/details/2080/Scythe-Big-Shuriken-2-Rev.B-SCBSK-2100-CPU-Cooler

Δημοσ.

Θα δεις διαφορές στη θερμοκρασία. Σε εμένα έπεσε αρκετά. 

Σε idle χειμώνα έχω δει μέχρι και 24, γενικά γύρω στους 26-28'C.

Kαλοκαίρι 34-35'C (φέτος αυτά).

Το κουτί μου είναι αυτό, (20cm πλάτος) κι έχω front και rear case fans, αν και είναι κλειστό από μπροστά (έχει μια τρύπα στη βάση). Πέφτουν κι άλλο δηλαδή, αυτό θέλω να πω.

Απ'όσο βλέπω, αν έχεις το απλό Xigmatek Asgard (blackmetal το όνομα :ph34r: ) και όχι το 381, είσαι πολύ οριακά και θα σου έλεγα να δεις κάποια μικρότερη από την 212 evo, μιας και το πλάτος του κουτιού σου είναι στα 18.5cm (~7.3").

Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξεις είναι η ψύκτρα να μην βρίσκει στις RAM, σε περίπτωση που έχουν και αυτές heatpipes .

Δημοσ.

Θα δεις διαφορές στη θερμοκρασία. Σε εμένα έπεσε αρκετά. 

Σε idle χειμώνα έχω δει μέχρι και 24, γενικά γύρω στους 26-28'C.

Kαλοκαίρι 34-35'C (φέτος αυτά).

Το κουτί μου είναι αυτό, (20cm πλάτος) κι έχω front και rear case fans, αν και είναι κλειστό από μπροστά (έχει μια τρύπα στη βάση). Πέφτουν κι άλλο δηλαδή, αυτό θέλω να πω.

Απ'όσο βλέπω, αν έχεις το απλό Xigmatek Asgard (blackmetal το όνομα :ph34r: ) και όχι το 381, είσαι πολύ οριακά και θα σου έλεγα να δεις κάποια μικρότερη από την 212 evo, μιας και το πλάτος του κουτιού σου είναι στα 18.5cm (~7.3").

Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξεις είναι η ψύκτρα να μην βρίσκει στις RAM, σε περίπτωση που έχουν και αυτές heatpipes .

Ναι είμαι οριακά... γι αυτό σκέφτομαι την scythe big shuriken 2 

Ποια είναι η γνώμη σου, έχεις ακούσει κάτι για αυτήν; 

Από θόρυβο πως πας όταν ζορίζεται η cpu;

Έχω κι εγώ δυο fans 120mm, ένα εμπρός και τον άλλον στο πίσω μέρος, σκέφτομαι να βάλω και  στο πλαϊνό καπάκι - έχει κάτι τρύπες   εκεί  και καλά να παίρνει αέρα  -  1 με 2  12άρηδες..

Δημοσ.

Θα δεις τεράστια διαφορά με καινούρια ψύκτρα πάντως. 10 βαθμούς τουλάχιστον σε σχέση με την εργοστασιακιά. Δες και στις αγγελίες εδώ μέσα μήπως πουλάει κανείς καμιά ψύκτρα. Καλό είναι να πάρεις ψύκτρα με μεγάλο ανεμιστήρα αν σε παίρνει (12άρι η 14άρι). Μέτρισε την απόσταση με έναν χάρακα από την άκρη του επεξεργαστή μέχρι το πλαινό του κουτιού για να ξέρεις ακριβώς πόσο μεγάλη ψύκτρα σε παίρνει να βάλεις.

Το κουτί σου έχει καλό εξαερισμό; Έβαλες τους ανεμιστήρες από την σωστή φορά;;; (Μπροστά να τραβάνε μέσα αέρα και πίσω πάνω να διώχνουνε αέρα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...