Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εδώ και 1 χρόνο χρησιμοποιώ σύστημα με SSD (OCZ Vertex 3 60GB - είναι sata 3). Στην αρχή τον είχα σε σύστημα με μητρική sata 2 (Q6600, 4GB DDR2).

Πρόσφατα αναβάθμισα (ι7, 8GB DDR3) και πήγα σε μητρική sata 3 όπου σύνδεσα τον εν λόγω SSD.

Το θέμα είναι ότι το παλιό μου σύστημα το έστησα με σκληρό δίσκο 1TB 32mb cache και απογοητεύτηκα από τις επιδόσεις του, προφανώς εξαιτίας του σκληρού.

Η ερώτησή μου αφορά το εξής: τι SSD συμφέρει να πάρω εφόσον το σύστημα είναι sata 2; Επίσης τι να προσέξω;

Να αγοράσω πάλι Vertex 3 ή κάποιο άλλο μοντέλο που να είναι sata 2 αντί για 3; Το ρωτάω προφανώς για να βρω κάτι πιο φθηνό άμα είναι (υποθέτωντας ότι ένας sata 3 είναι πιο ακριβός).

Ή μήπως ένας sata 3 SSD αποδίδει περισσότερο από έναν sata 2 σε μητρική sata 2;

Κάπου διάβασα ότι ακόμα κι αν ο SSD έχει επιδόσεις πχ 500mb/s, το πρότυπο sata 2 το ρίχνει στα 280mb/s. Αληθεύει;

Δημοσ.

Να κάνεις κανονικά την επένδυση σου και να πάρεις σύγχρονο sata 3 ssd.

Δεν ξέρω καν αν βρεις διαθέσιμο sata 2 η αλήθεια ειναι αλλα κ να τον έβρισκες πια θα ήταν η διαφορά τους στην τιμή ?

Στην τελευταία σου ερώτηση οι παράγοντες είναι πολλοί,ακόμα και τι υλοποίησης είναι o sata controler.

Μια πρόταση λοιπόν είναι αυτή > https://www.skroutz.gr/s/2506637/Samsung-840-Series-120GB-2-5-inch-SSD.html

Δημοσ.

Το φυσιολογικό ειναι οτι αμα βάλεις sata 3 δίσκο σε sata 2 μητρική προφανώς και θα δουλεύει στις ταχύτητες / περιορισμούς του sata 2 απο 3 που ειναι ο δίσκος.

Κοιτα ειναι αναλογα ποσα χρήματα θέλεις να δώσεις , δηλαδή μπορεις να παρεις ενα sata 3 και στον μέλλον αμα αλλάξεις μητρική κτλπ να τον εκμεταλευτείς σε sata 3 , δηλαδή εχει και sata 3 60gb με 58 euro που εντάξει δεν τα λες και πολλά

Edit : Ο samsung που λεει ο Movie maker ειναι πολύ καλος αυτος θα σου πρότεινα και εγώ αλλα ειναι ανάλογα ποσα χρήματα θέλεις να ξοδέψεις και ποσα gb θέλεις , δες και εδώ ποσο πανε περίπου τα sata 3 / gb

http://www.visionstudio.gr/prodlist.asp?cat=6&sub=318&pmanuf=undefined&sort=3&showfoto=0

Δημοσ.

Στη θέση σου δε θα έπαιρνα πολύ καινούριο δίσκο γιατί έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα σε παλιές μητρικές που δεν αναγνωρίζουν  καινούριους ssd ΣΕ ahci mode.  ΠΧ ΟΙ vertex4 δεν αναγνωρίζονται σε σατα2 amd mobos με 760-770 τσίπσετ.

.

• Super Moderators
Δημοσ.

παρε εναν ντουκι για το νεο pc κ ξαναβαλε αυτον στο παλιο.

δες samsung 840 pro

Sent from my iPhone using Insomnia .. γιατι μπορω!

αυτό θα πρότεινα κι εγώ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...