soka58 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Γεια σας παιδιά, Έχω μία πρίζα τηλεφώνου και δύο τηλέφωνα. Συνδέω καλώδιο από την πρίζα στο splitter στη θέση line. Από την θέση modem του splitter φεύγει καλώδιο που πάει στο modem και στη άλλη θέση του splitter την phone έχω βάλει διακλαδωτή και έχω συνδέσει τα δύο τηλέφωνα. Είναι σωστή αυτήν η συνδεσμολογία ή χρειάζεται κάπου κάποιο φίλτρο;
makfil Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Αφού θέλεις να ασχοληθείς με τις συνδεσμολογίες του τηλεφώνου, του modem/router κλπ, πρέπει πρώτα να διαβάσεις τον κατάλληλο ΟΔΗΓΟ. Στις πρώτες γραμμές υπάρχει η απάντηση στο ερώτημά σου. ΥΓ Θα μπορούσα να δώσω μια απλή απάντηση, αλλά πιστεύω ότι είναι πιο σωστό να μαθαίνουμε το υλικό που υπάρχει στο forum και συντάχθηκε από γνώστες του αντικειμένου, όπως το συγκεκριμένο.
poulinos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Γεια σας παιδιά, Έχω μία πρίζα τηλεφώνου και δύο τηλέφωνα. Συνδέω καλώδιο από την πρίζα στο splitter στη θέση line. Από την θέση modem του splitter φεύγει καλώδιο που πάει στο modem και στη άλλη θέση του splitter την phone έχω βάλει διακλαδωτή και έχω συνδέσει τα δύο τηλέφωνα. Είναι σωστή αυτήν η συνδεσμολογία ή χρειάζεται κάπου κάποιο φίλτρο; ναι παιζει .το Point για να το αναλυσουμε ειναι οτι εφοσον παιρνεις απο το Phone που σημαινει οτι εχεις φιλτραρει αυτα που πρεπει μετα μπορεις να δωσεις ειτε σε μια συσκευη ειτε σε 10 ειτε σε 100 .σχημα λογου το 10 και 100.ειναι φιλτραρισμενη η συχνοτητα και την δινεις οπου θες οσο μακρυα θες.και το οσο μακρυα θες παλι με ορια.
soka58 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Επομένως σύμφωνα με αυτά που μου λές και σύμφωνα με τον οδηγό που διάβασα έχω σωστή συνδεσμολογία. Έχει κανείς καμιά ιδέα τότε, γιατί όταν πάω να πάρω τηλέφωνο πέφτει η dsl; Κατα την διάρκεια της κλήσης επανέρχεται και όταν το κλείσω ξαναπέφτει και ξαναεπανέρχεται. Αυτό ξεκίνησε όταν αναβάθμισα το ίντερνετ από 2 σε 24 mbps. Connx είναι και είμαι στα 700μ από τον οτε. Πήρα και στην τεχνική και μου είπαν πως μάλλον φταίει το φιλτράκι αλλά δοκίμασα με άλλο και πάλι τα ίδια.
poulinos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Επομένως σύμφωνα με αυτά που μου λές και σύμφωνα με τον οδηγό που διάβασα έχω σωστή συνδεσμολογία. Έχει κανείς καμιά ιδέα τότε, γιατί όταν πάω να πάρω τηλέφωνο πέφτει η dsl; Κατα την διάρκεια της κλήσης επανέρχεται και όταν το κλείσω ξαναπέφτει και ξαναεπανέρχεται. Αυτό ξεκίνησε όταν αναβάθμισα το ίντερνετ από 2 σε 24 mbps. Connx είναι και είμαι στα 700μ από τον οτε. Πήρα και στην τεχνική και μου είπαν πως μάλλον φταίει το φιλτράκι αλλά δοκίμασα με άλλο και πάλι τα ίδια. a.μπορει να φταιει η συσκευη. β.μπορει να εχεις καποιο συναγερμο χωρις φιλτρο. γ.μπορει να εχεις συνδεδεμενο το αναπληρωματικο ζευγαρι μεχρι τον κατανεμητη. δ.μπορει να υπαρχει οξειδωση σε καποια ενωση. ε.μπορει να εχεις πριζακια με πυκνωτη. στ.μπορει να φταιει ο παροχος. τις περισσοτερες φορες που υπαρχει τετοιο θεμα παντως εφταιγε ο πελατης. αν πιανουν τα χερια σου δοκιμαζεις κατανεμητη η χωνευτη για να δεις αν γινεται και εκει.
soka58 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Μπα δεν πιάνουν τα χέρια μου. Μάλλον θα τους ξαναπάρω να μου στείλουν τεχνικό να δούμε τι θα γίνει.
poulinos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 αν πιανουν τα χερια σου εστω να λυσεις το κεντρικο πριζακι να αποσυνδεσεις ολα τα καλωδια και να αφησεις μονο το ζευγαρι που ερχεται απο τον οτε και να δοκιμασεις εκει οκ.αν οχι τοτε υποχρεωτικα πρεπει να ερθει τεχνικος.
soka58 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Τελικά το έκανα αυτό το τελευταίο που είπες αλλά πάλι τα ίδια. Τα υπόλοιπα θα τα κάνει ο τεχνικός
poulinos Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 6 Ιουλίου 2013 αν δοκιμασες κεντρικο πριζακι και παλι τα ιδια αλλα με την προυποθεση οτι αποσυνδεσες ολα τα αλλα ζευγαρια τοτε μαλλον δενειναι στον δικο σου χωρο και παιζουμε απο κατανεμητη μεχρι αστικο κεντρο.
soka58 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Ήρθε τελικά σήμερα ο τεχνικός. Το πρόβλημα δεν ήταν σε μένα. Μια γέφυρα (δεν έχω ιδέα τι είναι) είχε πρόβλημα κάτω στην πολυκατοικία εκεί που ερχόταν η γραμμή από τον οτε την οποία και παρέκαμψε και τώρα όλα καλά. 19mbps ταχύτητα πιάνω και είναι και σταθερή η σύνδεση.
poulinos Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Δημοσ. 9 Ιουλίου 2013 Ήρθε τελικά σήμερα ο τεχνικός. Το πρόβλημα δεν ήταν σε μένα. Μια γέφυρα (δεν έχω ιδέα τι είναι) είχε πρόβλημα κάτω στην πολυκατοικία εκεί που ερχόταν η γραμμή από τον οτε την οποία και παρέκαμψε και τώρα όλα καλά. 19mbps ταχύτητα πιάνω και είναι και σταθερή η σύνδεση. πιθανοτητα το προβλημα οπως τα λες ηταν η απο την ρεγκλετα του οτε προς την ρεγκλετα της πολυκατοικιας(γεφυρα) η αλλως μπορει να υπηρχε προβλημα στην ρεγκλετα του οτε και στην συνδεση του ραζιμ απο την αλλη λογω α.οξειδωσης της ρεγκλετας. β.φαγωμενες βολτες που σφιγγει η βιδα απο την πλευρα του πελατη με αποτελεσμα η βιδα να μην σφιγγει επαρκως και το καλωδιο να μην παταει καλα.(σιδερενιες ρεγκλετες οτε) γ.να μην κοβει καλα η ρεγκλετα krone απο την πολυ ταλαιπωρια που εχει υποστει η να εχουν σπασει τα πλαστικα της απο καποιο λαθος καρφωμα. ολα αυτα εχουν σαναποτελεσμα να μην γινεται καλη επαφη απο την πλευρα του οτε προς την πλευρα του πελατη. η μονη λυση συνηθως εκει ειναι παρακαμψη της ρεγκλετας στις σιδερενιες αφου ο οτε δεν προκεται να την αλλαξει ή αμα ειναι πλαστικη το πατσαρισμα και των δυο καλωδιων γινεται απο την μια πλευρα εφοσον υπαρχει η δυνατοτητα αλλιως και εκει πρεπει να ξεπατσαριστει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα