Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Επεξεργασία όπως λέμε αλλαγή ανάλυσης και φορμάτ ή όπως λέμε μοντάζ βίντεο;

Δεν μπορείς να πεις ότι κάποιο είναι καλύτερο από το άλλο έτσι απλά.

Π.χ. άλλος προτιμάει το premiere άλλος το pinnacle άλλος το vegas για μοντάζ. Είναι θέμα να σου κάτσει κάπως το interface του προγράμματος. Σε γενικές γραμμές, από τα καλύτερα προγράμματα για video edit είναι το premiere pro και το edius (υπάρχουν και άλλα, αλλά είναι συνήθως δεμένα μαζί με hardware οπότε δεν τα αναφέρουμε).

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι για μοντάζ απλώς είμαι άσχετος στο συγκεκριμένο θέμα για αυτό και ρώτησα.

Κάποια δική σου πρόταση για έναν αρχάριο σαν και μένα με "εύκολο" interface και αρκετά tutorials για βοήθεια ;

Δημοσ.

Αν θέλεις μπορείς να ξεκινήσεις με το windows movie maker που θα το έχεις μάλλον στο pc ήδη και να παίξεις λίγο με μερικά κλιπάκια ώστε να δεις πως λειτουργεί το θέμα.

Μετά θα πας σε πιο σοβαρά προγράμματα. Δοκίμασε Corel video studio σαν το πιο απλό και αν θέλεις προσώρα στο premiere elements ή στο sony vegas.

Δημοσ.

Δυστυχώς δεν ξέρω τίποτα σε Ελληνικά. Τα περισσότερα και καλύτερα tutorials είναι στα Αγγλικά. Το ίδιο και τα διάφορα ebooks που μπορείς να βρεις.

Θα πρέπει να εξασκήσεις τα Αγγλικά σου αν θέλεις να ασχοληθείς με τέτοια προγράμματα.

Αν κάνεις την αρχή και αρχίσεις να καταλαβαίνεις την φιλοσοφία τους δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με την γλώσσα και θα μπορείς να δουλέψεις σε οποιοδήποτε πρόγραμμα μοντάζ και ίσως να ψαχτείς και με το after effects και κάποιο 3d πρόγραμμα (από δωρεάν το καλύτερο είναι το blender με τεράστια κοινότητα και υποστήριξη).

Επίσης, θα χρειαστεί να ασχοληθείς και με το photoshop για κάρτες και overlay mask και text.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

Για να μην ανοίγω καινούριο topic θα ρωτήσω εδώ... Ψάχνω ένα πρόγραμμα επεξεργασίας video (εικόνας και ήχου) για να κάνω τα παρακάτω πράγματα (video crop - rotation - audio noise cancellation)... Λέγοντας "audio noise cancellation" εννοώ ότι θέλω να αφαιρέσω το βουητό που ακούγεται στο video από την απουσία συνομιλίας και την προσπάθεια που κάνει το μικρόφωνο να καταγράψει κάποιο ήχο. Τα άλλα 2 νομίζω είναι εύκολα που θέλω να κάνω!!! Θα ήθελα λοιπόν να μου προτείνεται το καλύτερο πρόγραμμα που πρέπει να επιλέξω γι' αυτές τις εργασίες free ή επί πληρωμή...

Ευχαριστώ πολύ!!!

Δημοσ.

Αν και κακώς που δεν ανοίγεις νέο topic φίλε f4u πω ότι δεν το έχω δουλέψει το συγκεκριμένο που προτείνει ο Kenny, αλλά απ' ότι ξέρω είναι αρκετά απλό και εύκολο πρόγραμμα.

Δες όμως όμως και το vegas.

Δημοσ.

Αν άνοιγα καινούριο topic θα έπρεπε να βάλω τον ίδιο τίτλο και θα έμπλεκαν τα topic...

Όταν λες "vegas", ποιο πρόγραμμα εννοείς, δεν το ξέρω?

Δεν με ενδιαφέρει αν θα είναι επαγγελματικό software ή το πιο απλό που υπάρχει, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να κάνει την δουλειά που το θέλω!!!

Δημοσ.

To sony vegas εννοώ.

Όλα τα προγράμματα video edit έχουν τις δυνατότες που ζητάς αν και η διόρθωση του ήχου είναι δουλειά για πρόγραμμα επεξεργασίας ήχου.

Μπορείς δηλαδή να εξάγεις τον ήχο από το βίντεο και εάν είναι απλά στερεοφωνικός να τον επεξεργαστείς με το cool edit 2.1 ή με το adobe audition και όταν τον φέρεις εκεί που θέλεις να τον ξαναενώσεις με το βίντεο. Αν είναι πολυκάναλος θα πρέπει να γίνει πρώτα στέρεο αλλά είπες για θόρυβο από μικρόφωνο οπότε θεωρώ ότι το βίντεο προέρχεται από κάμερα και ο ήχος είναι στερεοφωνικός.

Ο διαχωρισμός και η επανένωση μπορεί να γίνει με το δωρεάν avidemux (από το μενού Audio).

Η επεξεργασία στο βίντεο που θέλεις μπορεί όπως είπα να γίνει από όλα τα προγράμματα μοντάζ. Δοκίμασε το sony vegas ή το premiere elements, νομίζω θα σε καλύψουν. Απλά θα πρέπει να βρεις τον δρόμο σου μέσα στο πρόγραμμα ψάχνωντας που είναι τα διάφορα εργαλεία και οι λειτουργίες.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για τις προτάσεις... Θα τα δοκιμάσω να δω αν θα έχω το επιθυμητό αποτέλεσμα!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...