Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρχικά να σας πω ότι πάροχός μου είναι η Wind και μένω Τρίκαλα Θεσσαλίας αλλά σχετικά κέντρο.Ενώ λοιπόν πληρώνω κανονικά 24mb/s παίρνω σύμφωνα με speedtest.net 3.0mb/s και αυτό μετά από δικιά μου παρέμβαση στα καλώδια και μεταφορά του router/modem πιο κοντά στην γραμμή.Όταν βέβαια κατεβάζω κάτι παίρνω το ανώτερο 500kb/s που δηλαδή και μία σύνδεση 2mb/s το περνάει.Τι θα μπορούσα να κάνω για αυτό;Είμαι σχετικά ευχαριστημένος με την Wind γιατί δεν έχει πέσει ποτέ το internet εξαιτίας της και έχει σχετικά καλές τιμές. Θα έπρεπε να ζητήσω επιδιόρθωση της γραμμής;

Δημοσ.

Μαλλον τα εχεις μπερδέψει λιγάκι τα mb/s με τα mbit.

Η σύνδεση που εχεις βαλει ειναι 24mbps και το max που μπορει να κατεβάσεις θεωρητικά αν έπιανες και τα 24 θα ηταν περίπου 2,4 mb/s

Πρώτον μπες μεσα στο router και δώσε απο το status στα ποσα συγχρονίζεις , downstrea upstream snr margin κτλπ, επισης ξέχνα το speedtest δεν ειναιο αξιόπιστο, κατεβασε κατι απο το ftp του ntua και δες με ποσα σου κατεβάζει (http://ftp.ntua.gr/).

• Like 1
Δημοσ.

Μαλλον τα εχεις μπερδέψει λιγάκι τα mb/s με τα mbit.

Η σύνδεση που εχεις βαλει ειναι 24mbps και το max που μπορει να κατεβάσεις θεωρητικά αν έπιανες και τα 24 θα ηταν περίπου 2,4 mb/s

Πρώτον μπες μεσα στο router και δώσε απο το status στα ποσα συγχρονίζεις , downstrea upstream snr margin κτλπ, επισης ξέχνα το speedtest δεν ειναιο αξιόπιστο, κατεβασε κατι απο το ftp του ntua και δες με ποσα σου κατεβάζει (http://ftp.ntua.gr/).

Μάλλον έχεις δίκιο! Πάντως ένα παιδί στο speedtest έβγαλε 8mb/s με 24αρα σύνδεση αλλά μάλλον δεν είναι και τόσο αξιόπιστο όπως λες.Btw έχει φοβερό pc! :P

Δημοσ.

8 mb/s αποκλείεται να έβγαλε μαλλον λεει 8mbps , το pc δεν εχει σημασία με την ταχύτητα του internet :)

• Like 1
Δημοσ.

Πάμε πάλι από την αρχή. Καταρχήν έως 24mbit. Οπότε θεωρητικά όπως είπε και ο SPANK έως 2,4mb/s κατέβασμα. Λες πως με δική σου παρέμβαση πηγαίνοντας το ρούτερ πιο κοντά στην τηλ. πρίζα έχεις καλύτερη ταχύτητα. Δηλαδή έχεις σίγουρα ένα πρόβλημα στην εσωτερική σου εγκατάσταση που θα πρέπει να το δεις εσύ. Επίσης 500kb/sec δίνει συνήθως μια γραμμή 4-5mbit και όχι μία των 2mbit. 

Ανέβασε λοιπόν τα στατιστικά του ρούτερ σου όπως ζήτησε και ο SPANK και δοκίμασε να βγάλεις όλες τις τηλ. συσκευές από τις τηλεφωνικές πρίζες και άφησε μόνο το ρούτερ στην κεντρική και ξανά δες αν βελτιώθηκε κάτι.

Δημοσ.

8 mb/s αποκλείεται να έβγαλε μαλλον λεει 8mbps , το pc δεν εχει σημασία με την ταχύτητα του internet :)

Έχεις ήθελα να γράψω, δηλαδή εσύ έχεις ωραίο pc :P 

Πάμε πάλι από την αρχή. Καταρχήν έως 24mbit. Οπότε θεωρητικά όπως είπε και ο SPANK έως 2,4mb/s κατέβασμα. Λες πως με δική σου παρέμβαση πηγαίνοντας το ρούτερ πιο κοντά στην τηλ. πρίζα έχεις καλύτερη ταχύτητα. Δηλαδή έχεις σίγουρα ένα πρόβλημα στην εσωτερική σου εγκατάσταση που θα πρέπει να το δεις εσύ. Επίσης 500kb/sec δίνει συνήθως μια γραμμή 4-5mbit και όχι μία των 2mbit. 

Ανέβασε λοιπόν τα στατιστικά του ρούτερ σου όπως ζήτησε και ο SPANK και δοκίμασε να βγάλεις όλες τις τηλ. συσκευές από τις τηλεφωνικές πρίζες και άφησε μόνο το ρούτερ στην κεντρική και ξανά δες αν βελτιώθηκε κάτι.

Τα στατιστικά του ρουτερ λίγο δύσκολο να τα ανεβάσω γιατί ο σταθερός υπολογιστής είναι πανάρχαιος και θα μου πάρει ώρα να τα βρω και να βγάλω και screenshot.Νομίζω πως μπορώ να μπω και από το laptop όμως.Ποια είναι εκείνη η ip που βάζεις στην url bar και σε βγάζει στο c panel; Δοκίμασα να πάω το ρούτερ στην άλλη άκρη του σπιτιού χωρίς κάτι άλλο συνδεδεμένο και παίρνω τις ίδιες ταχύτητες οπότε δεν νομίζω να φταίνε οι συνδέσεις του σπιτιού, εξάλλου το σπίτι έχει φτιαχτεί αυτήν την δεκαετία οπότε θεωρείτε καινούργιο :P Κάποιο άλλο tip για να αυξήσω τις ταχύτητές μου έχετε;

Δημοσ.

Έχεις ήθελα να γράψω, δηλαδή εσύ έχεις ωραίο pc :P

Τα στατιστικά του ρουτερ λίγο δύσκολο να τα ανεβάσω γιατί ο σταθερός υπολογιστής είναι πανάρχαιος και θα μου πάρει ώρα να τα βρω και να βγάλω και screenshot.Νομίζω πως μπορώ να μπω και από το laptop όμως.Ποια είναι εκείνη η ip που βάζεις στην url bar και σε βγάζει στο c panel; Δοκίμασα να πάω το ρούτερ στην άλλη άκρη του σπιτιού χωρίς κάτι άλλο συνδεδεμένο και παίρνω τις ίδιες ταχύτητες οπότε δεν νομίζω να φταίνε οι συνδέσεις του σπιτιού, εξάλλου το σπίτι έχει φτιαχτεί αυτήν την δεκαετία οπότε θεωρείτε καινούργιο :P Κάποιο άλλο tip για να αυξήσω τις ταχύτητές μου έχετε;

a.υπαρχει τοπικ για σωστη εγκατασταση adsl.ειναι sticky.ειναι και στην υπογραφη μου.ειναι λιγο παλιο θεμα but παιρνεις μερικες ιδεες.

β.για να δεις το max δοκιμαζεις κατανεμητη αν πιανουν τα χερια σου.

γ.ta speedtest ειναι σχετικα ειδικα αμα εισαι με wireless κτλ. οποτε θελουμε στοιχεια μεσα απο το ρουτερ.

επισης με ipconfig βλεπεις την ip του ρουτερ σαν default gateway αλλιως πολλες φορες την βλεπεις ειτε στο manual ειτε κατω απο το ρουτερ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...